f44 Gaz Turbo Kompresörü Geliştirilmesi


Makaracı M. (Yürütücü), Yarar E. (Yürütücü)

Şirket, 2024 - 2025

  • Proje Türü: Şirket
  • Başlama Tarihi: Mart 2024
  • Bitiş Tarihi: Ocak 2025

Proje Özeti

Proje Başlığı: f44 Turbo Kompresör Geliştirilmesi
IHI Dalgakıran Firmasının ArGe çalışmalarında kapsamında geliştirilecek olan kompresör için teknik danışmanlık hizmetinin verilmesidir.
İşin tanımı:
-    Mukavemet hesap ve bilgisayar analizlerinin yöntemlerini belirlemede ve sonuçların doğruluğunun incelenmesi alanında danışmanlık verilecektir.
-    Kritik titreşim frekanslarının bilgisayar ortamında analizi yöntemlerini belirlemede ve sonuçlarının doğrulunun incelenmesi alanında danışmanlık verilecektir.
-    Bilgisayar ortamında yorulma analizi yöntemlerini belirlemede ve sonuçlarının doğruluğunun incelenmesi alanında danışmanlık verilecektir.
-    Kritik hızlara tekabül eden dinamik mukavemet analizinin yöntemlerini belirlemede ve sonuçlarının doğruluğunun incelenmesi alanında danışmanlık verilecektir.
-    Özkaynaklar ile bilgisayar ortamında yapılan hesaplama ve analizlerin, üniversite bünyesinde bilgisayar ortamında yapılan sınırlı analiz ve/veya hesaplamalar ile karşılaştırılması ve doğrulanması
Bilgisayar ortamında yapılan hesap ve analizlerinin üretim ortamında doğrulama testleri ve prosedürleri konusunda danışmanlık verilecektir