Araştırma Alanları

MALZEME BİLİMİ, KARAKTERİZASYON VE TEST

Malzeme Bilimi, Karakterizasyon ve Test, malzemeleri değerlendirmek ve test etmek için kullanılan tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu teknikler tahribatsız muayene, kırınım analizi, elektron mikroskobu, elektron spektroskopisi, iyon ışın analizi, mekanik test, optik karakterizasyon ve taramalı tünelleme mikroskobunu içerir.

MALZEME BİLİMİ, KAPLAMALAR VE FİLMLER

Malzeme Bilimi, Kaplamalar ve Filmler, bir temel malzemeye (alt tabaka) uygulanan kaplama ve filmlerde araştırmalara odaklanan kaynakları kapsar. Metaller, alaşımlar, reçine çözeltileri ve katı / sıvı süspansiyonlar endüstride en yaygın kullanılan kaplamalardır. Uygulama yöntemleri arasında elektroliz, buhar biriktirme, vakum veya püskürtme, perdahlama, silindir kaplama, ekstrüzyon veya ısıyla sertleştirme gibi mekanik araçlar bulunur.

MALZEME BİLİMİ, ÇOKDİSİPLİNLİ

Malzeme Bilimi, Multidisipliner, malzemelerin doğası, davranışı ve kullanımı ile ilgili genel ya da çok disiplinli bir yaklaşıma sahip olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında seramikler, kompozitler, alaşımlar, metaller ve metalurji, nanoteknoloji, nükleer malzemeler, yapışma ve yapıştırıcılar yer almaktadır.

MALZEME BİLİMİ, BİYOMATERYAL

Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.

Malzeme Bilimi
Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG)