Sağlık Politikası ve Hizmetleri, sağlık hizmetleri sağlama ve yönetimi, mali analiz, sağlık etiği, sağlık politikası ve bakım kalitesi dahil olmak üzere sağlık sistemlerine ilişkin kaynakları kapsamaktadır.
Demografi, özellikle nüfusları, yoğunluğu, dağılımı ve hayati istatistikleri ile ilgili olarak, insan toplulukları üzerindeki kaynakları içermektedir. Bu kategoride ele alınan kaynaklar göç modelleri, sosyal biyoloji, doğurganlık ve doğum kontrolü, demografik tahmin, çevresel ve ekonomik faktörler ve yaşam süresi araştırmaları ile ilgilidir.
Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.
Mühendislik, Biyomedikal, tıbbi sorunları çözmek için mühendislik teknolojisini kullanan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, uygulanan biyomekanik, bioreoloji, tıbbi görüntüleme, tıbbi izleme ekipmanı, suni organlar ve implante edilmiş materyaller ve cihazlar dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.
Mühendislik, Mekanik, ısı ve mekanik gücün üretilmesi, iletimi ve kullanımı ile aletlerin, makinelerin ve bunların ürünlerinin üretimi ve işletilmesi ile ilgili kaynakları içermektedir. Bu kategorideki konular arasında ısı transferi ve termodinamik, yorulma ve kırılma, aşınma, triboloji, enerji dönüşümü, hidrolik, pnömatik, mikroelektronik, plastisite, gerinim analizi ve aerosol teknolojisi yer almaktadır.
Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.
Ortopedi, kas ve iskelet sistemi, özellikle kemikler ve eklemlerde işlevi korumak veya geri yüklemek veya ağrıyı hafifletmek için bir araç olarak cerrahi ve tıbbi cihazların kaynaklarını kapsamaktadır.
Oftalmoloji göz, hastalık ve refraktif kusurları kapsar. Kapsama, kornea, retina ve göz hastalıkları ile ilgili araştırmaları içerir. Bu kategori ayrıca fizyolojik optik ve optometri ile rekonstrüktif cerrahi kaynakları içerir.
Doğum ve Jinekoloji, kadın üreme fonksiyonu ve üreme organları ile ilgili tıbbi alanlardaki kaynakları kapsamaktadır. Doğum, hamilelik, fetal sağlık, emek ve puerperium kaynakları kapsar. Jinekoloji, kadın seks organlarının sağlığı ve hastalıkları ile kadınların genel sağlık üzerindeki etkilerini kapsamaktadır. Bu kategori ayrıca doğurganlık, infertilite ve doğum kontrolü ile ilgili kaynakları içerir.
Diş Hekimliği, Ağız Cerrahisi ve Hekimliği, diş ve ağız boşluğunun anatomisi, fizyolojisi, biyokimyası ve patolojisi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori periodontal hastalık, dental implantlar, oral ve maksillofasiyal cerrahi, oral patoloji ve ağız cerrahisi gibi spesifik kaynakları içerir. Kapsam ayrıca toplum dişhekimliği, halk sağlığı dişhekimliği ve çocuk dişhekimliği ile ilgili kaynakları içerir.
Kardiyak ve Kardiyovasküler Sistemler, kalp hastalığının tanı ve tedavisi ile ilgilenen kaynakları kapsar. Kapsam, kalp hastalığı önleme, farmakoloji, cerrahi, transplantasyon ve araştırma üzerine odaklanmaktadır. Bu kategori ayrıca kalp testleri, kalp pilleri ve tıbbi cihazları içerir. Dolaşım, hipertansiyon, arteriyel hastalık ve inmeye odaklanan kaynaklar PERİFERİK VASKÜLER HASTALIK kategorisine yerleştirilir.
Anesteziyoloji, anestezinin uygulanmasına, ağrının tedavisine ve yaşam destek sistemlerinin kullanımına odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca kardiyovasküler anestezi, pediatrik anestezi ve nöroşirurji anestezisi ile ilgili spesifik kaynakları içerir.
Cerrahi, farklı cerrahi tipleri (kardiyovasküler, nöroşirürji, ortopedik, pediatrik veya vasküler) dahil olmak üzere genel cerrahi konulardaki kaynakları kapsar; müttefik cerrahi disiplinleri (cerrahi onkoloji, patoloji veya radyoloji); ve cerrahi teknikler (artroskopi, mikroskop veya endoskopi).