Enerji ve Yakıtlar, yenilenemeyen (yanıcı) yakıtların (odun, kömür, petrol ve gaz gibi) ve yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş, rüzgar, biyokütle, jeotermal, vb.) Geliştirilmesi, üretimi, kullanımı, uygulanması, dönüştürülmesi ve yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. hidroelektrik). Not: Nükleer enerji ve nükleer teknoloji ile ilgili kaynaklar NUCLEAR BİLİM & TEKNOLOJİ kategorisinde yer almaktadır.
Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.
Mühendislik, Mekanik, ısı ve mekanik gücün üretilmesi, iletimi ve kullanımı ile aletlerin, makinelerin ve bunların ürünlerinin üretimi ve işletilmesi ile ilgili kaynakları içermektedir. Bu kategorideki konular arasında ısı transferi ve termodinamik, yorulma ve kırılma, aşınma, triboloji, enerji dönüşümü, hidrolik, pnömatik, mikroelektronik, plastisite, gerinim analizi ve aerosol teknolojisi yer almaktadır.
Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.
Termodinamik, fiziksel ve kimyasal süreçlerdeki madde ve enerjinin dönüşümlerini inceleyen fizik alanlarına, özellikle ısı transferini ve sıcaklık değişimlerini içeren süreçlere odaklanan kaynakları içerir. Bu kategorideki konular, soğutma ve ısıtma sistemleri, kriyojeni, soğutma, yanma, enerji dönüşümü ve termal stresleri içerir.