Araştırma Alanları

KİMYA, FİZİKSEL

Kimya, Fiziksel, fotokimya, katı hal kimyası, kinetik, kataliz, kuantum kimyası, yüzey kimyası, elektrokimya, kimyasal termodinamik, termofizik, kolloidler, fullerenler ve zeolitler üzerindeki kaynakları içerir.

ELEKTROKİMYA

Elektrokimya, elektriğin ürettiği kimyasal değişikliklerle ve elektrik enerjisi ile kimyasal reaksiyonlarla ilgilenen kaynakları kapsar. Uygulamalar arasında kuru hücreler, kurşun levha, akümülatörler, elektroliz, elektrodepozisyon (elektroliz), bakırın saflaştırılması, alüminyum üretimi, yakıt hücreleri ve metallerin korozyonu bulunmaktadır.

POLİMER BİLİMİ

Polimer Bilimi, doğal veya sentetik polimerlerin çalışması, üretimi ve teknolojisi ile ilgili tüm kaynakları içerir. Polimer malzemeler üzerindeki kaynaklar da bu kategoride ele alınmaktadır.

KİMYA, UYGULAMALI

Uygulamalı Kimya, temel kimya bilimlerinin diğer bilimlere, mühendislik ve endüstriye uygulanmasını rapor eden kaynakları kapsar. Konular arasında kimya mühendisliği (kataliz, yakıt işleme, mikrokapsülasyon ve fonksiyonel polimerler); gıda bilimi ve teknolojisi (tahıllar, hidrokolloidler ve gıda katkı maddeleri); tıbbi kimya (farmakoloji); boyalar ve pigmentler; kaplama teknolojisi; ve kozmetikler.

MALZEME BİLİMİ, KAPLAMALAR VE FİLMLER

Malzeme Bilimi, Kaplamalar ve Filmler, bir temel malzemeye (alt tabaka) uygulanan kaplama ve filmlerde araştırmalara odaklanan kaynakları kapsar. Metaller, alaşımlar, reçine çözeltileri ve katı / sıvı süspansiyonlar endüstride en yaygın kullanılan kaplamalardır. Uygulama yöntemleri arasında elektroliz, buhar biriktirme, vakum veya püskürtme, perdahlama, silindir kaplama, ekstrüzyon veya ısıyla sertleştirme gibi mekanik araçlar bulunur.

Kimya
Malzeme Bilimi
Temel Bilimler (SCI)
Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG)