Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, canlı organizmaların ürünleri üretmek veya insan ihtiyaçlarını karşılamak için sorunları çözmek için manipülasyonu üzerine geniş bir yelpazeyi kapsayan kaynakları içermektedir. Konular genetik mühendisliğini içerir; moleküler tanı ve tedavi teknikleri; genom veri madenciliği; gıda ve ilaçların biyoişlemi; zararlıların biyolojik kontrolü; çevresel biyoremidasyon; ve biyo-enerji üretimi. Bu kategori aynı zamanda ilgili sosyal, iş ve düzenleyici konularla ilgilenen kaynakları da kapsamaktadır.
Hücre ve Doku Mühendisliği, teknolojiyi kimyasal, mekanik ve elektriksel değişime veya hücre ve dokuların hazırlanmasına uygulayan kaynakları kapsar. Yeniden tasarlanabilen ve manipüle edilebilen hücre bölgeleri şunları içerir: membran, reseptörler, sitoplazma, hücre iskeleti, genler ve matris. Bu kategorideki kaynaklar, aşağıdakileri içeren bir dizi teknolojiyi kapsamaktadır: sinir, adipoz veya endotelyal dokunun mühendislik rejenerasyonu; çeşitli tasarlanmış kök hücrelerin geliştirilmesi; ve mühendislik doku / hücrelerin biyomekanik yönleri. Bu kategori, klinik müdahalelerle ilgili kaynakları içermez.
Hücre Biyolojisi, ökaryotik hücrelerin yapısının ve işlevinin tüm yönleriyle ilgili kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynakların temel özelliği, biyokimyasal, moleküler, genetik, fizyolojik ve patolojik bilginin hücresel seviyesinde entegrasyon üzerinde durulmasıdır. Bu kategori, materyali embriyonik olduğu kadar farklılaşmış özel dokular üzerinde de ele alır.