Araştırma Alanları

OPTİK

Optik, ışığın doğuşu ve yayılımı, geçirdiği ve ürettiği değişiklikler ve onunla yakından ilişkili diğer fenomenleri ele alan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, lazerler ve lazer teknolojisi, kızılötesi fizik ve teknoloji, mikrodalga teknolojisi, kuantum optiği, lightwave teknolojisi, fiber optik, opto-elektronik ve fotonik gibi konu alanlarını kapsamaktadır. Bu kategoride fotometri ve lüminesans kaynakları da yer almaktadır.

FİZİK, UYGULAMALI

Uygulamalı Fizik, yoğun madde, optik, vakum bilimi, lazerler, elektronik, kriyojenik, mıknatıs ve manyetizma, akustik fizik ve mekaniğin uygulamaları ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda diğer bilimlere, mühendislik ve endüstriye fizik uygulamaları da içerebilir.

MALZEME BİLİMİ, KOMPOZİTLER

Malzeme Bilimi, Kompozitler, bitmiş halde katı, çözünmez olan ve kimyasal nitelikte olan iki veya daha fazla malzemenin karışımlarına veya mekanik kombinasyonlarına odaklanan kaynakları kapsar. Önemli kompozit türleri şunlardır: 1) kağıt, kumaş veya ahşap laminatları ve bir ısıyla sertleşen malzeme; 2) güçlendirilmiş plastikler; 3) sermetler (seramik ve metal tozları); 4) doğal ve sentetik liflerin kumaşları; ve 5) bir dolgu malzemesinin dolgu maddesi ile doldurulduğu dolgu macunları veya küçük parçacıklar halinde doldurulmuş kompozitler.

MÜHENDİSLİK, HAVACILIK

Mühendislik, Havacılık, uzay, havacılık ve havacılık ile ilgili kaynakları içerir. Kapsanan konular arasında, uçak, uzay araçları, füzeler, uydular, enstrümantasyon ve güç ünitelerinin tasarımı ve inşası ile yeryüzünün atmosferinde veya uzayda zanaatların fırlatılması, uçuşu ve rehberliği yer alır. Bu kategorideki kaynaklar, mekanik ve makine mühendisliği, otomasyon, enstrümantasyon ve malzeme bilimi dahil olmak üzere birçok alandan yararlanmaktadır.

Fizik
Temel Bilimler (SCI)