Araştırma Alanları

HÜCRE VE DOKU MÜHENDİSLİĞİ

Hücre Biyolojisi, ökaryotik hücrelerin yapısının ve işlevinin tüm yönleriyle ilgili kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynakların temel özelliği, biyokimyasal, moleküler, genetik, fizyolojik ve patolojik bilginin hücresel seviyesinde entegrasyon üzerinde durulmasıdır. Bu kategori, materyali embriyonik olduğu kadar farklılaşmış özel dokular üzerinde de ele alır.

ANATOMİ VE MORFOLOJİ

Anatomi ve Morfoloji, omurgalı veya omurgasız hayvanlarda yapının özelliklerini, üretimini ve organizasyonu tanımlayan kaynakları içerir. Konular embriyoloji, gelişimsel morfoloji ve fonksiyonel anatominin yanı sıra spesifik yapılar, sistemler veya organizmaları kapsar. Bitki yapısı ve embriyoloji ile ilgili kaynaklar tercihen BİTKİ BİLİMİ kategorisine yerleştirilir.

ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER

Multidisipliner Bilimler, bilimlerde çok geniş veya genel bir karakter kaynağı içerir. Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji gibi büyük bilimsel disiplinlerin spektrumunu kapsar. Doğa ve Bilim bu kategorideki en önemli kaynaklardır ve tipik örnekler olarak hizmet ederler. Ulusal Bilim Vakfı'nın web sitesi, bu kategoride yer alan bir web kaynağının iyi bir örneğidir. Bilimler alanında geniş bir uygulama alanına sahip bazı özel kaynaklar da bu kategoriye girebilir. Doğa ve Toplumdaki Fraktallar --- Karmaşık Geometri Kalıpları ve Ölçekleme Dergisi böyle bir kaynağın örneği olabilir.

TIP, ARAŞTIRMA VE DENEYSEL

Tıp, Araştırma ve Deneysel, genel tıbbi araştırmaları açıklayan kaynakları, aşı geliştirme, doku replasmanı, immünoterapiler ve diğer deneysel tedavi stratejileri dahil olmak üzere çok çeşitli tıbbi uzmanlık ve uygulamalarda son derece yeni teknikler ve klinik müdahalelere özel bir vurgu yaparak açıklamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, in vitro veya hayvan modellerini ve küçük ölçekli klinik çalışmaları kullanarak, gelişimin erken aşamalarındaki klinik müdahaleleri yansıtmaktadır.

Biyoloji ve Biyokimya
Temel Bilimler (SCI)