Araştırma Alanları

Biyokimya Ve Moleküler Biyoloji

Biyokimya ve Moleküler Biyoloji, karbonhidratlar, lipidler, proteinler, nükleik asitler, genler, ilaçlar, toksik maddeler ve hücreler, mikroplar ve insanlar da dahil olmak üzere daha yüksek bitki ve hayvanların diğer kimyasal veya moleküler bileşenleri gibi genel biyokimya ve moleküler biyoloji konularını kapsar. . Hariç tutulan hücreler, dokular veya organlarda biyokimyaya odaklanan kaynaklar ve birincil odak noktası, çalışmanın organizması, örn. bitkiler, mikroplar vb. hariçtir. Ayrıca, biyokimya veya moleküler biyolojideki yöntemlere odaklanan kaynaklar da vardır.

Genetik Ve Kalıtım

Genetik ve Kalıtım, genlerin yapısı, işlevleri ve özellikleri ile kalıtımın özellikleri ile ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda kalıtsal özellikleri, populasyon genetiğini, polimorfizmin sıklığı ve dağılımını ve kalıtsal hastalıkları ve replikatif sürecin bozukluklarını da ele almaktadır. Bu kategori, biyokimya ve moleküler biyolojiden, tek bir fonksiyonel birim olarak geni özel olarak vurgulaması ve genin organizmanın bir bütün olarak üzerindeki etkisi ile ayırt edilebilir.

Farmakoloji Ve Eczacılık

Farmakoloji ve Eczacılık, hayvan araştırmaları, klinik deneyimleri, dağıtım sistemleri ve ilaçların dağıtımı da dahil olmak üzere biyoaktif maddelerin keşfedilmesi ve test edilmesi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda, biyokimya, metabolizma ve ilaçların toksik veya yan etkileri üzerindeki kaynakları içerir.

Anatomi Ve Morfoloji

Anatomi ve Morfoloji, omurgalı veya omurgasız hayvanlarda yapının özelliklerini, üretimini ve organizasyonu tanımlayan kaynakları içerir. Konular embriyoloji, gelişimsel morfoloji ve fonksiyonel anatominin yanı sıra spesifik yapılar, sistemler veya organizmaları kapsar. Bitki yapısı ve embriyoloji ile ilgili kaynaklar tercihen BİTKİ BİLİMİ kategorisine yerleştirilir.

Biyokimyasal Araştırma Yöntemleri

Biyokimyasal Araştırma Yöntemleri, biyomoleküllerin saflaştırılması ve analizi için yöntemler, canlı organizmaların ve dokuların (mikroskopi hariç) yapısının veya fonksiyonunun gözlemlenmesi ve biyomoleküllerin biyoteküllerin değiştirilmesine yönelik yöntemler de dahil olmak üzere, biyolojik ve biyokimyasal araştırmalarda kullanılan spesifik teknikleri açıklayan kaynakları içerir. özel araştırma uygulamaları. Bu kategori klinik uygulamaları veya teşhis araçlarının geliştirilmesini ve tasarımını kapsamaz.

Fizyoloji

Fizyoloji, canlı hücrelerin, dokuların ve organizmaların normal ve patolojik işlevleriyle ilgili kaynakları içerir. Konular arasında fizyolojik fizyoloji, hücre fonksiyonunun moleküler biyokimyası, uygulanan fizyoloji ve patofizyolojik süreçlerde farmakolojik müdahale yer alır.

Nöro-Görüntüleme

Nörogörüntüleme, beyin lezyonlarını ve zihinsel bozuklukları tedavi etmek, teşhis etmek veya izlemek için kullanılan haritalama teknolojileri üzerindeki kaynakları kapsar.

Malzeme Bilimi
Mühendislik
Bilgisayar Bilimi
Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)