Arkeoloji, geçmiş insan yaşamı ve faaliyetlerinin maddi kalıntılarını (fosil, kalıntı, eser ve anıt gibi) inceleyen kaynakları içerir. Bu kategori, tespit ve analiz yöntemleri de dahil olmak üzere arkeolojinin tüm yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bizler arkeolojik alanlarda jeofizik teknikleri uygulayarak göümlü yapıların sınırlarının ve derinliklerinin bulunması, tarihi kalıntıların olup olmadığının belirlenmesi gibi arkeolojik çalışmalrı hızlandıracak görüntüleme yöntemelri yer altını iki ve üç boyutlu görüntüleyebiliriz. Ayrıca, antik kentlerin bir depremle yıkılıp yıkılmadığı gibi geçmiş döneme ait uygarlıkalrın bitiminin nedenlerini bulmada arkeologlara destek sağlayabiliriz.
İnşaat ve Yapı Teknolojisi, yapıların (örneğin, binalar, barajlar, köprüler, tüneller) fiziksel özellikleri ve tasarımı ve bunları inşa etmek için kullanılan malzemeler (beton, çimento, çelik) hakkında bilgi sağlayan kaynakları içermektedir. Bu kategoride ele alınan diğer konular arasında ısıtma ve iklimlendirme, enerji sistemleri ve iç mekan hava kalitesi bulunmaktadır.
Mühendislik, Havacılık, uzay, havacılık ve havacılık ile ilgili kaynakları içerir. Kapsanan konular arasında, uçak, uzay araçları, füzeler, uydular, enstrümantasyon ve güç ünitelerinin tasarımı ve inşası ile yeryüzünün atmosferinde veya uzayda zanaatların fırlatılması, uçuşu ve rehberliği yer alır. Bu kategorideki kaynaklar, mekanik ve makine mühendisliği, otomasyon, enstrümantasyon ve malzeme bilimi dahil olmak üzere birçok alandan yararlanmaktadır.
Mühendislik, Çevre, insanın çevre üzerindeki etkilerini ve çevresel bozulmayı en aza indirecek kontrollerin geliştirilmesini tartışan kaynakları içermektedir. Bu kategoride yer alan konular arasında su ve hava kirliliği kontrolü, tehlikeli atık yönetimi, arazi ıslahı, kirlilik önleme, biyoremidasyon, yakma, çamur sorunlarının yönetimi, depolama sahası ve atık deposu tasarımı ve inşaatı, tesisin hizmet dışı bırakılması ve çevre politikası ve uyumu bulunmaktadır.
Mühendislik, Jeoloji, hem jeoloji hem de çeşitli mühendislik disiplinlerinden (öncelikle inşaat mühendisliği) elde edilen bilgi ve deneyimleri kapsayan çok disiplinli kaynakları içermektedir. Bu kategorideki kaynaklar jeoteknik mühendisliği, jeoteknik, jeoteknoloji, toprak dinamiği, deprem mühendisliği, jeotekstiller ve jeomembranlar, mühendislik jeolojisi ve kaya mekaniği konularını kapsamaktadır.
Mühendislik, Deniz, mühendislerin gemilerin ve diğer deniz araçlarının tasarımı, inşası, seyrüsefer ve tahrikinde dikkate almaları gereken çevresel ve fiziksel kısıtlamalara odaklanan kaynakları içerir.
Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.
Engineering, Petroleum, hidrokarbonları ve diğer sıvıları yeryüzünden delme ve çıkarma (örneğin, kimyasal taşkın, termal taşkın, karışabilir deplasman teknikleri ve yatay sondaj) ve rafinaj üzerinde mühendislik konseptleri, yöntemleri ve teknikleri bir arada raporlayan kaynakları kapsar. süreci. Bu kategorideki konular, sondaj mühendisliği, üretim mühendisliği, rezervuar mühendisliği ve dolaylı ölçümler yoluyla rezervuar özelliklerine giren oluşum değerlendirmesidir.
Enstrümanlar ve Enstrümantasyon, fiziksel ve / veya kimyasal sistemlerin gözlemlenmesi, ölçülmesi veya kontrol edilmesi için aletlerin uygulanmasına ilişkin kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda enstrümanların geliştirilmesi ve üretimi ile ilgili materyalleri de içerir.
Madencilik ve Cevher Hazırlama, maden yataklarının bulunması ve değerlendirilmesi ile ilgili kaynakları içerir; mayın tasarlama ve inşa etme; madencilik ekipmanı geliştirmek; madencilik operasyonlarını ve güvenliğini denetlemek; ve çıkarılan malzemenin çıkarılması, temizlenmesi, boyutlandırılması ve giydirilmesi. Bu kategorideki ilgili konular arasında arama ve madencilik jeolojisi, kaya mekaniği, jeofizik ve madencilik bilimi ve teknolojisi bulunmaktadır.
Telekomünikasyon, telefon, televizyon, kablo, fiber optik, radyo, bilgisayar ağları, telgraf, uydular vb. İle uzun mesafelerdeki haberleşmelerin teknik ve mühendislik yönünden kaynakları kapsamaktadır. Diğer ilgili konular arasında elektronik, opto-elektronik, radar ve sonar navigasyonu, iletişim sistemleri, mikrodalgalar, antenler ve dalga yayılımı bulunur.
Otomasyon ve Kontrol Sistemleri, insan müdahalesinin gerekliliğini en aza indiren süreçlerin ve sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, kontrol teorisi, kontrol mühendisliği ve laboratuvar ve üretim otomasyonunu kapsamaktadır.