Araştırma Alanları

Optik

Optik, ışığın doğuşu ve yayılımı, geçirdiği ve ürettiği değişiklikler ve onunla yakından ilişkili diğer fenomenleri ele alan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, lazerler ve lazer teknolojisi, kızılötesi fizik ve teknoloji, mikrodalga teknolojisi, kuantum optiği, lightwave teknolojisi, fiber optik, opto-elektronik ve fotonik gibi konu alanlarını kapsamaktadır. Bu kategoride fotometri ve lüminesans kaynakları da yer almaktadır.

Fizik Uygulamalı

Uygulamalı Fizik, yoğun madde, optik, vakum bilimi, lazerler, elektronik, kriyojenik, mıknatıs ve manyetizma, akustik fizik ve mekaniğin uygulamaları ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda diğer bilimlere, mühendislik ve endüstriye fizik uygulamaları da içerebilir.

Nanobilim Ve Nanoteknoloji

Nanobilim ve Nanoteknoloji, kimya, biyoloji, biyomühendislik, fizik, elektronik, klinik ve tıp bilimi, kimya mühendisliği ve malzeme bilimi gibi çeşitli disiplinlerde mikro ve nano düzeyde temel ve uygulamalı araştırmaya odaklanan kaynakları içerir.

Çok Disiplinli Bilimler

Multidisipliner Bilimler, bilimlerde çok geniş veya genel bir karakter kaynağı içerir. Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji gibi büyük bilimsel disiplinlerin spektrumunu kapsar. Doğa ve Bilim bu kategorideki en önemli kaynaklardır ve tipik örnekler olarak hizmet ederler. Ulusal Bilim Vakfı'nın web sitesi, bu kategoride yer alan bir web kaynağının iyi bir örneğidir. Bilimler alanında geniş bir uygulama alanına sahip bazı özel kaynaklar da bu kategoriye girebilir. Doğa ve Toplumdaki Fraktallar --- Karmaşık Geometri Kalıpları ve Ölçekleme Dergisi böyle bir kaynağın örneği olabilir.

Malzeme Bilimi Çokdisiplinli

Malzeme Bilimi, Multidisipliner, malzemelerin doğası, davranışı ve kullanımı ile ilgili genel ya da çok disiplinli bir yaklaşıma sahip olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında seramikler, kompozitler, alaşımlar, metaller ve metalurji, nanoteknoloji, nükleer malzemeler, yapışma ve yapıştırıcılar yer almaktadır.

Metalurji Ve Metalurji Mühendisliği

Metalurji ve Metalurji Mühendisliği, metalik bir elementi doğal olarak meydana gelen durumundan izole etmek, inceltmek ve faydalı bir alaşım veya ürüne dönüştürmek için kullanılan çok sayıda kimyasal ve fiziksel süreci kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki konular arasında korozyon önleme ve kontrolü, hidrometalurji, pirometalurji, elektrometalurji, faz dengesi, demir üretimi, çelik yapımı, oksidasyon, kaplama ve kaplama, toz metalurjisi ve kaynak bulunmaktadır.

Malzeme Bilimi Biyomateryal

Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.

Mühendislik Biyomedikal

Mühendislik, Biyomedikal, tıbbi sorunları çözmek için mühendislik teknolojisini kullanan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, uygulanan biyomekanik, bioreoloji, tıbbi görüntüleme, tıbbi izleme ekipmanı, suni organlar ve implante edilmiş materyaller ve cihazlar dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.

Mühendislik Kimyasal

Mühendislik, Kimya, hammaddelerin çeşitli ürünlere kimyasal dönüşümünü tartışan kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori, çeşitli son ürünlerin üretimi için verimli ve uygun maliyetli tesis ve ekipmanların tasarımı ve işletilmesi ile ilgilenen kaynakları içermektedir.

Mühendislik Elektrik Ve Elektronik

Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.

Mühendislik Mekanik

Mühendislik, Mekanik, ısı ve mekanik gücün üretilmesi, iletimi ve kullanımı ile aletlerin, makinelerin ve bunların ürünlerinin üretimi ve işletilmesi ile ilgili kaynakları içermektedir. Bu kategorideki konular arasında ısı transferi ve termodinamik, yorulma ve kırılma, aşınma, triboloji, enerji dönüşümü, hidrolik, pnömatik, mikroelektronik, plastisite, gerinim analizi ve aerosol teknolojisi yer almaktadır.

Mühendislik Çok Disiplinli

Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.

Termodinamik

Termodinamik, fiziksel ve kimyasal süreçlerdeki madde ve enerjinin dönüşümlerini inceleyen fizik alanlarına, özellikle ısı transferini ve sıcaklık değişimlerini içeren süreçlere odaklanan kaynakları içerir. Bu kategorideki konular, soğutma ve ısıtma sistemleri, kriyojeni, soğutma, yanma, enerji dönüşümü ve termal stresleri içerir.

Fizik
Doğa Bilimleri Genel
Malzeme Bilimi
Mühendislik
Temel Bilimler (Sci)
Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)