Malzeme Bilimi, Kaplamalar ve Filmler, bir temel malzemeye (alt tabaka) uygulanan kaplama ve filmlerde araştırmalara odaklanan kaynakları kapsar. Metaller, alaşımlar, reçine çözeltileri ve katı / sıvı süspansiyonlar endüstride en yaygın kullanılan kaplamalardır. Uygulama yöntemleri arasında elektroliz, buhar biriktirme, vakum veya püskürtme, perdahlama, silindir kaplama, ekstrüzyon veya ısıyla sertleştirme gibi mekanik araçlar bulunur.
Malzeme Bilimi, Kompozitler, bitmiş halde katı, çözünmez olan ve kimyasal nitelikte olan iki veya daha fazla malzemenin karışımlarına veya mekanik kombinasyonlarına odaklanan kaynakları kapsar. Önemli kompozit türleri şunlardır: 1) kağıt, kumaş veya ahşap laminatları ve bir ısıyla sertleşen malzeme; 2) güçlendirilmiş plastikler; 3) sermetler (seramik ve metal tozları); 4) doğal ve sentetik liflerin kumaşları; ve 5) bir dolgu malzemesinin dolgu maddesi ile doldurulduğu dolgu macunları veya küçük parçacıklar halinde doldurulmuş kompozitler.
Malzeme Bilimi, Multidisipliner, malzemelerin doğası, davranışı ve kullanımı ile ilgili genel ya da çok disiplinli bir yaklaşıma sahip olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında seramikler, kompozitler, alaşımlar, metaller ve metalurji, nanoteknoloji, nükleer malzemeler, yapışma ve yapıştırıcılar yer almaktadır.
Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.
Mühendislik, Havacılık, uzay, havacılık ve havacılık ile ilgili kaynakları içerir. Kapsanan konular arasında, uçak, uzay araçları, füzeler, uydular, enstrümantasyon ve güç ünitelerinin tasarımı ve inşası ile yeryüzünün atmosferinde veya uzayda zanaatların fırlatılması, uçuşu ve rehberliği yer alır. Bu kategorideki kaynaklar, mekanik ve makine mühendisliği, otomasyon, enstrümantasyon ve malzeme bilimi dahil olmak üzere birçok alandan yararlanmaktadır.
Mühendislik, İmalat, hammaddelerin son kullanım ürünleri veya işlenmiş materyallere dönüştürülmesi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki konular arasında bilgisayarla bütünleşik üretim (CIM), bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli üretim (CAM); ürünlerin, araçların ve makinelerin tasarımı; kalite kontrol; zamanlama; üretim; ve envanter kontrolü.
Mühendislik, Mekanik, ısı ve mekanik gücün üretilmesi, iletimi ve kullanımı ile aletlerin, makinelerin ve bunların ürünlerinin üretimi ve işletilmesi ile ilgili kaynakları içermektedir. Bu kategorideki konular arasında ısı transferi ve termodinamik, yorulma ve kırılma, aşınma, triboloji, enerji dönüşümü, hidrolik, pnömatik, mikroelektronik, plastisite, gerinim analizi ve aerosol teknolojisi yer almaktadır.
Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.