Araştırma Alanları

BÖLGESEL & KENTSEL PLANLAMA

PLANLAMA VE GELİŞİM

Planlama ve Geliştirme, hem azgelişmiş hem de sanayileşmiş alanların ekonomisi ve sosyal gelişimi ile ilgili kaynaklarla ilgilidir. Bu kategorideki kaynaklar, ekonomik tahmin, geliştirme çalışmaları, politika oluşturma stratejileri, planlama teorileri ve üçüncü dünyanın büyümesi gibi konulara odaklanmaktadır.

EĞİTİM, ÖZEL

Eğitim, Özel yetenekli ve öğrenme engelli olanlar da dahil olmak üzere özel ihtiyaçları olan kişilerin eğitim ve gelişimi ile ilgili kaynakları kapsar.

EĞİTİM, BİLİMSEL DİSİPLİNLER

Eğitim, Bilimsel Disiplinler, biyoloji, eczacılık, biyokimya, mühendislik, kimya, beslenme ve tıp dahil olmak üzere bilimsel disiplinlerdeki tüm eğitim kaynaklarını kapsamaktadır.

EĞİTİM VE EĞİTİM ARAŞTIRMASI

Eğitim ve Öğretim Araştırmaları, teorik eğitimden uygulamalı, anaokulundan doktora derecesine kadar, eğitimin tüm alanlarındaki kaynakları kapsar. Bu kategoride pedagoji ve metodolojinin yanı sıra eğitim tarihi, okuma, müfredat çalışmaları, eğitim politikası, eğitim sosyolojisi ve ekonomisi, sınıfta bilgisayar kullanımı gibi kaynaklar yer almaktadır.

ASTRONOMİ VE ASTROFİZİK

Astronomi ve Astrofizik, gök cisimlerinin bilimlerine, büyüklüklerine, hareketlerine ve anayasasına odaklanan kaynakları kapsar. Konular arasında, parlaklık, büyüklük, kütle, yoğunluk, sıcaklık ve kimyasal bileşim gibi göksel cisimlerin özellikleri ile bunların kökeni ve evrimi yer almaktadır. Bu kategori gezegenlerin astrofiziksel yönlerine odaklanan gezegen bilimine ait bazı kaynakları içermektedir. Gezegen bilimine ait genel kaynaklar GEOCHEMISTRY & JEOPHYSICS kategorisine yerleştirilmiştir.

YER BİLİMİ, MULTİDİSİPLİNER

Geosciences, Multidisipliner, Dünya ve diğer gezegenlerin çalışmalarına genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında jeoloji, jeokimya / jeofizik, hidroloji, paleontoloji, oşinografi, meteoroloji, mineraloji, coğrafya, enerji ve yakıtlar bulunmaktadır. Jeolojiye veya jeokimya ve jeofiziğe öncelikli olarak odaklanan kaynaklar kendi kategorilerine yerleştirilir.

METEOROLOJİ VE ATMOSFER BİLİMLERİ

Meteoroloji ve Atmosferik Bilimler, hava ve hava tahmini başta olmak üzere, atmosferi ve fenomeniyle ilgilenen kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, atmosferin sıcaklığı, yoğunluğu, rüzgarları, bulutları, yağışları ve diğer özelliklerinin yanı sıra, dış etkiler ve temel fizik yasaları açısından atmosferin yapısı ve evrimi ile ilgilidir. Bu kategori aynı zamanda klimatoloji ile ilgili kaynakları içerir.

OŞİNOGRAFİ

Oşinografi, okyanusların ve denizlerin, onların kapsamı ve derinliği, sularının fiziği ve kimyası ve kaynaklarının araştırılması da dahil olmak üzere tüm yönleriyle bilimsel çalışma ve keşifleri ile ilgili kaynakları kapsar.

PALEONTOLOJİ

Paleontoloji, fosil kalıntıları tarafından kaydedilen geçmiş jeolojik dönemlerin yaşam ve coğrafya, iklim ve coğrafya gibi fiziksel koşullarına odaklanan kaynakları içerir.

UZAKTAN ALGILAMA

Uzaktan Algılama, uzaktan gözlem tekniği ve fiziksel nesneler ve çevre hakkında güvenilir bilgilerin elde edilmesini, fotoğraf görüntülerinin ve uzaydan elektromanyetik radyasyon kalıplarının kaydedilmesi, ölçülmesi ve yorumlanması süreci ile içerir. Bu kategori ayrıca çevresel, atmosferik, meteorolojik, coğrafi ve jeodezik gözlemlerdeki uzaktan algılama uygulamalarına ilişkin kaynakları da kapsamaktadır. Uzaktan algılama ile büyük ölçüde ilgilenen coğrafi bilgi sistemleri kaynakları da dahil edilmiştir.

JEOKİMYA VE JEOFİZİK

Bu kategorideki kaynaklar, Jeokimya veya Jeofizik veya her ikisine de odaklanabilir. Jeokimya, Dünya'daki veya diğer gezegenlerdeki veya asteroitlerdeki kimyasal bileşim ve kimyasal değişimlerle ilgilenen kaynakları kapsar. Konular, maddelerin ilgili kimyasal ve jeolojik özellikleri, uygulanan jeokimya, organik jeokimya ve biyogeokimya ile ilgili araştırmaları içerir. Jeofizik, Dünya'nın yapısı ve onu etkileyen süreçleri incelemek için fizik yöntem ve tekniklerinin uygulanmasına ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Ele alınan konular arasında sismoloji, tektonik, tektonofizik, jeomanyetizma, radyoaktivite ve kaya mekaniği yer almaktadır.

PSİKOLOJİ, SOSYAL

Psikoloji, Sosyal, bireyin sosyal bağlamdaki davranışları üzerine kaynakları kapsar. Alanlar arasında grup süreçleri, kişilerarası süreçler, kültürlerarası ilişkiler, kişilik, sosyal roller, ikna, uyum, uygunluk, cinsiyet rolleri ve cinsel yönelim yer almaktadır.

ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER

Multidisipliner Bilimler, bilimlerde çok geniş veya genel bir karakter kaynağı içerir. Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji gibi büyük bilimsel disiplinlerin spektrumunu kapsar. Doğa ve Bilim bu kategorideki en önemli kaynaklardır ve tipik örnekler olarak hizmet ederler. Ulusal Bilim Vakfı'nın web sitesi, bu kategoride yer alan bir web kaynağının iyi bir örneğidir. Bilimler alanında geniş bir uygulama alanına sahip bazı özel kaynaklar da bu kategoriye girebilir. Doğa ve Toplumdaki Fraktallar --- Karmaşık Geometri Kalıpları ve Ölçekleme Dergisi böyle bir kaynağın örneği olabilir.

İNŞAAT VE YAPI TEKNOLOJİSİ

İnşaat ve Yapı Teknolojisi, yapıların (örneğin, binalar, barajlar, köprüler, tüneller) fiziksel özellikleri ve tasarımı ve bunları inşa etmek için kullanılan malzemeler (beton, çimento, çelik) hakkında bilgi sağlayan kaynakları içermektedir. Bu kategoride ele alınan diğer konular arasında ısıtma ve iklimlendirme, enerji sistemleri ve iç mekan hava kalitesi bulunmaktadır.

MÜHENDİSLİK, İNŞAAT

Mühendislik, İnşaat Sektörü, sanayi, doluluk, ulaşım, su kullanımı ve kontrolü ile liman tesisleri için sabit yapıların ve yer tesislerinin planlanması, tasarımı, inşası ve bakımı ile ilgili kaynakları içermektedir. Kaynaklar ayrıca, yapısal mühendislik, jeoteknik, deprem mühendisliği, okyanus mühendisliği, su kaynakları ve tedariki, deniz mühendisliği, ulaştırma mühendisliği ve belediye mühendisliği alt alanlarını kapsayabilir.

MÜHENDİSLİK, ELEKTRİK VE ELEKTRONİK

Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.

MÜHENDİSLİK, JEOLOJİK

Mühendislik, Jeoloji, hem jeoloji hem de çeşitli mühendislik disiplinlerinden (öncelikle inşaat mühendisliği) elde edilen bilgi ve deneyimleri kapsayan çok disiplinli kaynakları içermektedir. Bu kategorideki kaynaklar jeoteknik mühendisliği, jeoteknik, jeoteknoloji, toprak dinamiği, deprem mühendisliği, jeotekstiller ve jeomembranlar, mühendislik jeolojisi ve kaya mekaniği konularını kapsamaktadır.

ALETLER & GÖSTERİM

Enstrümanlar ve Enstrümantasyon, fiziksel ve / veya kimyasal sistemlerin gözlemlenmesi, ölçülmesi veya kontrol edilmesi için aletlerin uygulanmasına ilişkin kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda enstrümanların geliştirilmesi ve üretimi ile ilgili materyalleri de içerir.

OTOMASYON & KONTROL SİSTEMLERİ

Otomasyon ve Kontrol Sistemleri, insan müdahalesinin gerekliliğini en aza indiren süreçlerin ve sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, kontrol teorisi, kontrol mühendisliği ve laboratuvar ve üretim otomasyonunu kapsamaktadır.

Yerbilimleri
Psikoloji