Araştırma Alanları

BİYOLOJİ

Biyoloji kategorisi biyolojiye geniş ya da disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları içerir. Buna ek olarak, teorik biyoloji, matematik biyoloji, termal biyoloji, kriyobiyoloji ve biyolojik ritim araştırması gibi diğer kategorilerde yer almayan belirli bir biyoloji alanını kapsayan materyalleri içerir.

SPEKTROSKOPİ

Spektroskopi, elektromanyetik spektrumların, çeşitli kaynaklardan yayılan ya da radyasyon enerjisinin emiliminden kaynaklanan üretim, ölçüm ve yorumlama ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, parçacıkların ışınlarının spektrumlarını analiz etmek veya kütle spektrumlarını belirlemek için çeşitli tekniklerden herhangi birini rapor eden kaynakları içerir.

LİMNOLOJİ

Limnoloji, temiz su kaynaklarının fiziksel, kimyasal, meteorolojik, biyolojik ve ekolojik yönleri ile ilgili kaynakları kapsar.

OŞİNOGRAFİ

Oşinografi, okyanusların ve denizlerin, onların kapsamı ve derinliği, sularının fiziği ve kimyası ve kaynaklarının araştırılması da dahil olmak üzere tüm yönleriyle bilimsel çalışma ve keşifleri ile ilgili kaynakları kapsar.

YEŞİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİLİM VE TEKNOLOJİ

EKOLOJİ

Ekoloji, ekolojik ekonomi, ekolojik mühendislik, ekotoksikoloji, ekolojik modelleme, evrimsel ekoloji, biyocoğrafya, kimyasal ekoloji, deniz ekolojisi, yaban hayatı araştırmaları, mikrobiyal ekoloji, moleküler ekoloji dahil olmak üzere, organizmaların ve çevrelerinin karşılıklı ilişkilerinin incelenmesi ile ilgili birçok alanı kapsayan kaynakları kapsamaktadır. ve nüfus ekolojisi. Bu kategori ayrıca genel ekoloji kaynaklarını ve belirli ekolojik sistemlere ayrılanları içerir.

ÇEVRE BİLİMLERİ

Çevre Bilimleri, çevre çalışmalarının çevre, kirlilik ve toksikoloji, çevre sağlığı, çevresel izleme, çevresel jeoloji ve çevre yönetimi gibi birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda toprak bilimi ve koruma, su kaynakları araştırması ve mühendislik ve iklim değişikliği içerir.

SU KAYNAKLARI

Su Kaynakları, su ile ilgili bazı konulara ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bunlar arasında tuzdan arındırma, yeraltı suyu izleme ve iyileştirme, hidroloji, sulama ve drenaj bilimi ve teknolojisi, su kalitesi, hidrolik mühendisliği, okyanus ve kıyı yönetimi, nehir araştırma ve yönetimi, su yolları ve limanlar bulunmaktadır.

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİN KORUNMASI

Biyoçeşitlilik Koruma, türlerin ve ekosistemlerin koruma yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Konular arasında koruma ekolojisi, biyolojik koruma, paleobiyoloji, doğal tarih ve doğa bilimleri bulunmaktadır.

DENİZ VE TATLISU BİYOLOJİSİ

Deniz ve Tatlısu Biyolojisi, deniz ekolojisi ve çevre araştırması, su biyolojisi, deniz kirliliği ve toksikolojisi, su botaniği ve bitki yönetimi, nehir ağzı ve kıyı araştırmaları, su organizmaları hastalıkları, yumuşakçalar ve kabuklu deniz ürünleri araştırmaları, balık biyolojisi gibi birçok su bilimi ile ilgili kaynakları kapsar. biyolojik kirlilik.

ZOOLOJİ

Zooloji, hayvanlar üzerinde geniş bir konu yelpazesi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori hayvan davranışlarından ve hayvan fizyolojisinden hayvan ekolojisinin bazı yönlerine kadar uzanır. Bu kategori, veteriner tıbbı, ornitoloji veya entomolojinin çoğu yönünü içermez.

Doğa Bilimleri Genel
Çevre / Ekoloji