Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Türkiye’deki Gastronomi Müzelerinin Ziyaretçi Yorumları Değerlendirmesi

3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2023

Daha Iyi Bir Dunya Icin Turizm: Sayi 3

The 4th Conference on Managing Tourism Across Continents – Tourism for a better World (MTCON’23), İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Mart 2023, cilt.16, ss.1-8

Bilimde Hijyen

1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023

Lisans Düzeyindeki Turizm Eğitimi Kurumlarının Ders Programlarında Hijyen Dersi

1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, 05 Mayıs 2023

SPA ve WELLNES MERKEZLERİNDE HİJYEN

1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023

Yenilebilir Otlar ve Mutfakta Kullanım Alanları: Kocaeli Araştırması

10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 02 Haziran 2022

Adıyaman Pestilinin Coğrafi İşaret Tescili Kapsamında Değerlendirilmesi

5. Uluslararası Marmara Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON), 4 - 05 Aralık 2020, ss.445-450

Türkiye’deki Akademik Gastronomi Kitaplarında Odaklanılan Konuların Değerlendirilmesi

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

Beş Yıldızlı Bir Otel Mutfağının Bilişim Sistemi Kullanımının İncelenmesi

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019

İş İlanlarının İstihdam Edilebilirlik Beceri Boyutlarına Göre İncelenmesi: Zincir Otellerde Nitel Bir Araştırma

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.555-560 Sürdürülebilir Kalkınma

Türkiye’de Turizm Alanındaki Doktora Tezlerinin Bibliyometrik Profili (2014 – 2018)

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.585-591

Sosyal Medyada Otel İşletmesi Yorumlarının Hizmet Kalitesi Boyutlarına Göre İncelenmesi: Tripadvisor Örneği

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.879-885

Türkiye’de Turizm Anabilim Dalında Örgütsel Davranış Konulu Lisansüstü Tezlere Yönelik Bir Bibliyometrik İnceleme

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.760-768

Restoran İşletmeleri Yönetiminde Gıda Alerjileri Üzerine Kavramsal Bir İnceleme

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.560-568

Kocaeli İlindeki Konaklama İşletmeleri Yönetcilerinin Engelli Turizmini Değerlendirmelerine Yönelik Nitel Bir Araştırma

5. Ulusal Emek ve Toplum Kongresi-I International on Labor and Society, Kocaeli, Türkiye, 2 - 03 Kasım 2018, cilt.2, ss.176-183

Turizm İşletmelerinde Kuşak Teorisi ve Kuşaklararası İş Değerlerindeki Farklılıklar

VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.62-73 Sürdürülebilir Kalkınma

Restoran Müşterilerinin Hijyen Faktörlerini Algılamaları Üzerine Bir Araştırma

2 nd International Congress of Tourism and Management Researchers-2015, Aydın, Türkiye, 1 - 03 Mayıs 2015, ss.418-431

Otel Çalışanlarının Duygusallıklarının Genel İş Tatminleri ve İşte Kalma Niyetleri Üzerindeki Etkisi

23. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, Muğla, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, cilt.2, ss.762-767

Restoran Kartlarının Fiziksel ve İletişimsel Sunumunun İçerik Analizi Yöntemi İle İncelenmesi Çanakkale Örneği

IV. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu: Gastronomi Turizmi 2015, Hatay, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2015, ss.26

Duygusal Emek Hizmet Sektöründe Bir Araştırma

12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Kazan, Rusya, 30 Ağustos - 06 Eylül 2014, cilt.2, ss.1031-1044

Değirmendere Beldesinde Yerel Halkın Turizmi Algılamaları Üzerine Bir Araştırma

1 st International Congress of Tourism and Management Researchers-2014, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2014

Türkiye de Lisansüstü Turizm Tezlerinin Bibliyometrik Profili 1990 2013

VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.212-221

Turizm Öğrencilerinin Kontrol Odağı Yönelimlerinin İş Tatminine Etkisi

10. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Akmescit, Ukrayna, 28 Ağustos - 02 Eylül 2012, ss.887-896 Sürdürülebilir Kalkınma

Osmanlı Dönemi İzmit Camileri

I. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi., Nevşehir, Türkiye, 27 - 30 Mayıs 2010, ss.506-518

Gayret ve Hızırreis Müze Gemileri

I. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 27 - 30 Mayıs 2010, ss.445-457

Ethical Approaches and Their Application In Hotel Managers Decision Making

Professional Ethics: In Business and Social Life 21 th. EBEN Annual Conference, Antalya, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2008

Turizm Gelişiminde Turizm Planlaması ve Destinasyon Planlamasının Önemi

II. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2006, ss.227-235

Ege Bölgesi Örnekleminde Örgütsel Bağlılık Bileşenlerini Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma

II. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2006, ss.191-202

Alternatif Turizm Kapsamında Sakarıılıca da Doğa Sporları Potansiyeli

I. Gençlik, Boş Zaman ve Doğa Sporları Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2003, ss.223-236

Otel İşletmelerinde Yönetici Yaratıcılığını Engelleyen Unsurlar Üzerine Nitel Bir Çalışma

III. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2006, ss.478-494

Liderlik Davranışı ve Örgütsel Bağlılık Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Uygulama

II. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 19 - 23 Mayıs 2004, ss.11-12

Kitap & Kitap Bölümleri

Use of Isot in Urfa Cuisine

Current Approaches and Trends in Tourism Science, İrfan YAZICIOĞLU, Alper IŞIN, Özgür YAYLA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.84-102, 2023

YENİLEBİLİR ÇİÇEKLERDEN GÜLÜN MUTFAKTA KULLANIMI

GG1-GASTROGÜNCEL 1 (GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER VE SON GELİŞMELER), Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, ss.111-126, 2023

An Edible Species with Different Recipes: Borage Grass

Current Approaches and Trends in Tourism Science, İrfan YAZICIOĞLU, Alper IŞIN, Özgür YAYLA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.138-156, 2023

Turizm İşletmelerinde Kariyer

Turizm ve Kariyer, Volkan Altıntaş ve Yurdanur Yumuk, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.165-190, 2021

Ferruh Ulukardeşler: Çok Yönlü Bir Turizm İşletmecisi

Türk Turizmine Kanat Gerenler 2: Konaklama İşletmecileri, Kozak,Nazmi ve Kozak,Metin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.159-168, 2020

Sevda Yılgaz: Gençler İçin Umut ve Rol Model

Türk Turizmine Kanat Gerenler 5 Kadın Turizmciler, Kozak,Metin ve Kozak,Nazmi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.441-455, 2020

Gazanfer Bilge: Güreş Minderinden Otobüs İşletmeciliğine

TÜRK TURİZMİNE KANAT GERENLER 6 Kamu ve Meslek Kuruluşları Yöneticileri Turist Rehberleri Ulaştırma İşletmecileri ve Diğerleri, Kozak,Nazmi ve Kozak,Metin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-178, 2020

Nuri Demirağ: Demiryolu ve Havayolu Girişimciliğinde Öncü İsim

TÜRK TURİZMİNE KANAT GERENLER 6 Kamu ve Meslek Kuruluşları Yöneticileri Turist Rehberleri Ulaştırma İşletmecileri ve Diğerleri, Kozak,Nazmi ve Kozak,Metin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.287-296, 2020

Marmara Bölgesi Mutfağı

Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Tarihçe, Hammadde, Ritüeller, Özgün Yemekler ve Reçeteler), Sarıışık, Mehmet ve Özbay, Gülçin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.555-646, 2019

İşletme Yöneticisi

Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler Uygulamalar ve Örnek Olaylar Yenilenmiş İkinci Baskı, SARIIŞIK MEHMET, ÇAVUŞ ŞENOL, KARAMUSTAFA KURTULUŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-125, 2019

Gastronomi ve Sağlıklı Beslenme

Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayınıcılık, Ankara, ss.125-140, 2017

Orta Asya Mutfağı

Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler Örnek Menüler ve Reçeteler, Mehmet Sarıışık, Gülçin Özbay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.223-244, 2017

Motivasyon

Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, Nilüfer Şahin Perçin, Berrin Güzel, Şule Aydın Tükeltürk, Editör, Beta Basım A.Ş., İstanbul, ss.357-380, 2016

Ağırlama Endüstrisi ve İşletmeler, Otellerde Yönetim ve Yönetici, Otellerde Koordinasyon

Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonel Yaklaşım, , Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-13, 2013

Otel İşletmelerinde Yönetim

Otel İşletmeciliği, Akoğlan Kozak, Meryem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.29-53, 2012

Turizm İşletmelerinde Örgüt- İşgören İlişkileri Üzerine Kavramsal Bir İnceleme

Prof Dr Fermani Maviş Anı Kitabı, NAZMİ KOZAK, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.287-306, 2009

Sağlıklı Yaşam İçin Yeni Bir Destinasyon: Sakarıılıca

Eskişehir Turizm Geliştirme Projeleri, Arıkan, İrfan, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.142-186, 2006

Ansiklopedide Bölümler

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.295-296, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.321-322, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.80-81, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.202-203, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.102-103, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.252-253, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.260-261, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.297-297, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.100-101, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.31-32, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.384-385, 2022

Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.274-274, 2022

Anason

Detay Yayıncılık, ss.26-27, 2020

Metrikler

Yayın

102

Proje

2

Tez Danışmanlığı

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları