Makaleler
25
Tümü (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (14)
4. Turizm Alanında Lisans Eğitimi Veren Kurumlarda Etik Dersi İncelemesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.26, sa.1, ss.343-362, 2024 (Hakemli Dergi)
5. Bilimde Hijyen
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.7, sa.3, ss.567-575, 2023 (Hakemli Dergi)
6. Lisans Düzeyindeki Turizm Eğitimi Kurumlarının Ders Programlarında Hijyen Dersi
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.7, sa.3, ss.524-532, 2023 (Hakemli Dergi)
9. Rekreasyon Yönetimi Bölümü Akademisyenlerinin Mevcut Durumu Üzerine Bir İnceleme
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi
, cilt.14, sa.1, ss.370-381, 2023 (Hakemli Dergi)
10. Yerli Zincir Otellerin İK Sayfalarındaki Etik Değerlerin Analizi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.24, sa.2, ss.790-809, 2022 (Hakemli Dergi)
11. P2P TURİZM FAALİYETLERİNDE ETİK DEĞERLER: AİRBNB ÖRNEĞİ
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.3, ss.305-325, 2021 (Hakemli Dergi)
14. Yalova Çerkezlerinin Mutfak Kültürü
Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.10, sa.20, ss.51-66, 2020 (Hakemli Dergi)
15. Turizmde Kadın Akademisyenler
ANATOLIA: TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
, cilt.30, ss.89-99, 2019 (Hakemli Dergi)
19. Otel İşletmelerinde Çalışanların Algıladıkları Örgütsel Destek Boyutları Üzerine Bir Model Önerisi
Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.1, ss.1-14, 2016 (Hakemli Dergi)
20. Turizm Sektöründe Örgütsel Vatandaşlık Davranışı Üzerine Bir Değerlendirme
Yönetim Bilimleri Dergisi
, cilt.14, ss.217-247, 2016 (Hakemli Dergi)
21. Otel İşletmelerinde Hata Yönetiminin Psikolojik Güvenlik Örgütsel Performans ve Örgütsel Öğrenme Üzerindeki Etkisi
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.26, ss.221-237, 2015 (Hakemli Dergi)
23. Ethical Approaches and Their Application In Hotel Managers Decision Making
Tourismos: An International Multidisciplinary Journal of Tourism
, cilt.6, sa.1, ss.84-104, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
41
1. Employee resilience in the hospitality and tourism industry: A systematic literature review
5 th Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON24), İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2024, ss.1-10, (Tam Metin Bildiri)
2. Türkiye’deki Gastronomi Müzelerinin Ziyaretçi Yorumları Değerlendirmesi
3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
4. AŞIRI TURİZM KONULU MAKALELERİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
21. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye, 11 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
5. Bilimde Hijyen
1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)
6. Lisans Düzeyindeki Turizm Eğitimi Kurumlarının Ders Programlarında Hijyen Dersi
1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, 05 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
7. Karavan Turistlerinin Karavan Park İşletmeleri Çevrim İçi Yorumlarının İçerik Analizi İle Değerlendirilmesi: Tripadvisor Örneği
1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, 05 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)
8. SPA ve WELLNES MERKEZLERİNDE HİJYEN
1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)
10. Yenilebilir Otlar ve Mutfakta Kullanım Alanları: Kocaeli Araştırması
10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 02 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
11. Erişilebilirlik ve Covid-19 Bağlamında Web Sayfaları: Yerli Zincir Otel İşletmelerinde Nitel Bir Araştırma
I. Lisansüstü Sosyal Bilimler Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 28 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)
13. Beş Yıldızlı Bir Otel Mutfağının Bilişim Sistemi Kullanımının İncelenmesi
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
14. Türkiye’deki Akademik Gastronomi Kitaplarında Odaklanılan Konuların Değerlendirilmesi
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
15. İş İlanlarının İstihdam Edilebilirlik Beceri Boyutlarına Göre İncelenmesi: Zincir Otellerde Nitel Bir Araştırma
Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.555-560, (Tam Metin Bildiri)
16. Türkiye’de Turizm Alanındaki Doktora Tezlerinin Bibliyometrik Profili (2014 – 2018)
Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.585-591, (Tam Metin Bildiri)
17. Sosyal Medyada Otel İşletmesi Yorumlarının Hizmet Kalitesi Boyutlarına Göre İncelenmesi: Tripadvisor Örneği
Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.879-885, (Tam Metin Bildiri)
18. Türkiye’de Turizm Anabilim Dalında Örgütsel Davranış Konulu Lisansüstü Tezlere Yönelik Bir Bibliyometrik İnceleme
Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.760-768, (Tam Metin Bildiri)
20. Kocaeli İlindeki Konaklama İşletmeleri Yönetcilerinin Engelli Turizmini Değerlendirmelerine Yönelik Nitel Bir Araştırma
5. Ulusal Emek ve Toplum Kongresi-I International on Labor and Society, Kocaeli, Türkiye, 2 - 03 Kasım 2018, cilt.2, ss.176-183, (Tam Metin Bildiri)
21. Dergipark’a Kayıtlı Turizm İşletmeciliği Dergilerinde Yayımlanan Gastronomi ve Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Konulu Makalelerin Bibliyometrik Analizi
7th International Conference on Business Administration, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, (Tam Metin Bildiri)
22. Turizm Lisans Öğrencilerinin Beş Faktör Kişilik Özelliklerinin Kariyer Uyum Yetenekleri Üzerindeki Etkisi: Kocaeli Üniversitesi Örneği
7 th International Congress on Business Administration, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.43-52, (Tam Metin Bildiri)
23. Turizm İşletmelerinde Kuşak Teorisi ve Kuşaklararası İş Değerlerindeki Farklılıklar
VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.62-73, (Tam Metin Bildiri)
24. The Impact of Tourism Department Students Affectivity on Their Perception of Working Conditions in the Sector and Career Expectations Kocaeli University Case
International Conference for Business and Economics, Toronto, Kanada, 18 - 21 Mayıs 2015, cilt.8, ss.81-90, (Tam Metin Bildiri)
25. Restoran Müşterilerinin Hijyen Faktörlerini Algılamaları Üzerine Bir Araştırma
2 nd International Congress of Tourism and Management Researchers-2015, Aydın, Türkiye, 1 - 03 Mayıs 2015, ss.418-431, (Tam Metin Bildiri)
26. Otel Çalışanlarının Duygusallıklarının Genel İş Tatminleri ve İşte Kalma Niyetleri Üzerindeki Etkisi
23. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, Muğla, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, cilt.2, ss.762-767, (Tam Metin Bildiri)
27. Restoran Kartlarının Fiziksel ve İletişimsel Sunumunun İçerik Analizi Yöntemi İle İncelenmesi Çanakkale Örneği
IV. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu: Gastronomi Turizmi 2015, Hatay, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2015, ss.26, (Özet Bildiri)
28. Duygusal Emek Hizmet Sektöründe Bir Araştırma
12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Kazan, Rusya, 30 Ağustos - 06 Eylül 2014, cilt.2, ss.1031-1044, (Tam Metin Bildiri)
29. Değirmendere Beldesinde Yerel Halkın Turizmi Algılamaları Üzerine Bir Araştırma
1 st International Congress of Tourism and Management Researchers-2014, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2014
31. Turizm Öğrencilerinin Kontrol Odağı Yönelimlerinin İş Tatminine Etkisi
10. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Akmescit, Ukrayna, 28 Ağustos - 02 Eylül 2012, ss.887-896, (Tam Metin Bildiri)
32. University Student s Perceptions and Attitudes about Time Using and How to Deal with Their Daily Life Stress An Investigation from Turkey
6 th International Strategic Management Conference, St. Petersburg, Rusya, 8 - 10 Temmuz 2010, ss.1253-1260, (Tam Metin Bildiri)
35. Ethical Approaches and Their Application In Hotel Managers Decision Making
Professional Ethics: In Business and Social Life 21 th. EBEN Annual Conference, Antalya, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2008
36. Ege Bölgesi Örnekleminde Örgütsel Bağlılık Bileşenlerini Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma
II. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2006, ss.191-202, (Tam Metin Bildiri)
37. Turizm Gelişiminde Turizm Planlaması ve Destinasyon Planlamasının Önemi
II. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2006, ss.227-235, (Tam Metin Bildiri)
38. Alternatif Turizm Kapsamında Sakarıılıca da Doğa Sporları Potansiyeli
I. Gençlik, Boş Zaman ve Doğa Sporları Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2003, ss.223-236, (Tam Metin Bildiri)
39. Otel İşletmelerinde Yönetici Yaratıcılığını Engelleyen Unsurlar Üzerine Nitel Bir Çalışma
III. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2006, ss.478-494, (Tam Metin Bildiri)
40. Liderlik Davranışı ve Örgütsel Bağlılık Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Uygulama
II. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 19 - 23 Mayıs 2004, ss.11-12, (Özet Bildiri)
41. 2000 li Yıllarda Uluslararası Turizm Piyasasındaki Değişme Eğilimleri ve Bu Eğilimlere Uygun Alternatif Turistik Ürün Çeşitlendirme Stratejileri
Hafta Sonu Semineri V: Turizm Sektöründe Rekabet Stratejileri, Nevşehir, Türkiye, 23 - 25 Ekim 1998, ss.67-103, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
19
2. Yenilebilir Çiçeklerden Gülün Mutfakta Kullanımı
GG1-Gastrogüncel 1 (Gastronomide Yeni Eğilimler ve Son Gelişmeler), Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-126, 2023
4. Turizmde Etik Vaka Analizleri: Kuramsal ve Sosyolojik Bir Bakış Açısı
Detay Yayıncılık, Ankara, 2022
5. Turizm İşletmelerinde Kariyer
Turizm ve Kariyer, Volkan Altıntaş ve Yurdanur Yumuk, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.165-190, 2021
10. Marmara Bölgesi Mutfağı
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Tarihçe, Hammadde, Ritüeller, Özgün Yemekler ve Reçeteler), Sarıışık,Mehmet ve Özbay,Gülçin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.555-646, 2019
11. İşletme Yöneticisi
Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler Uygulamalar ve Örnek Olaylar Yenilenmiş İkinci Baskı, SARIIŞIK MEHMET,ÇAVUŞ ŞENOL,KARAMUSTAFA KURTULUŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-125, 2019
12. Gastronomi ve Sağlıklı Beslenme
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.125-140, 2017
13. Orta Asya Mutfağı
Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler Örnek Menüler ve Reçeteler, Mehmet Sarıışık,Gülçin Özbay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.223-244, 2017
14. Motivasyon
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, Nilüfer Şahin Perçin,Berrin Güzel,Şule Aydın Tükeltürk, Editör, Beta Basım A.Ş., İstanbul, ss.357-380, 2016
15. Ağırlama Endüstrisi ve İşletmeler, Otellerde Yönetim ve Yönetici, Otellerde Koordinasyon
Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonel Yaklaşım, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-13, 2013
16. Otel İşletmelerinde Yönetim
Otel İşletmeciliği, Akoğlan Kozak,Meryem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.29-53, 2012
18. Turizmde Etik: Kavramlar, İlkeler, Standartlar
Detay Yayıncılık, Ankara, 2006
19. Sağlıklı Yaşam İçin Yeni Bir Destinasyon: Sakarıılıca
Eskişehir Turizm Geliştirme Projeleri, Arıkan, İrfan, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.142-186, 2006
Ansiklopedide Bölümler
37
7. Otel Asya
Detay Yayıncılık, ss.202-203, 2022
8. Köy Müzesi
Detay Yayıncılık, ss.202-203, 2022
9. Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi
Detay Yayıncılık, ss.102-103, 2022
17. Pakistan Mutfağı
Detay Yayıncılık, ss.297-297, 2022
18. Kocaeli Müzesi
Detay Yayıncılık, ss.100-101, 2022
26. Zerdeçal
Detay Yayıncılık, ss.587, 2020
27. Muskat
Detay Yayıncılık, ss.385, 2020
28. Sichuan Biberi
Detay Yayıncılık, ss.499, 2020
29. Zencefil
Detay Yayıncılık, ss.585-586, 2020
30. Vanilya
Detay Yayıncılık, ss.565, 2020
31. Tane Karabiber
Detay Yayıncılık, ss.537, 2020
32. Tarhun
Detay Yayıncılık, ss.540, 2020
33. Mahlep
Detay Yayıncılık, ss.347, 2020
34. Tarçın
Detay Yayıncılık, ss.539-540, 2020
35. Zahter
Detay Yayıncılık, ss.584, 2020
36. Safran
Detay Yayıncılık, ss.475, 2020