Yayınlar & Eserler

Makaleler 25
Tümü (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (14)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 41

1. Employee resilience in the hospitality and tourism industry: A systematic literature review

5 th Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON24), İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2024, ss.1-10, (Tam Metin Bildiri)

2. Türkiye’deki Gastronomi Müzelerinin Ziyaretçi Yorumları Değerlendirmesi

3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Sakarya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

3. Daha Iyi Bir Dunya Icin Turizm: Sayi 3

The 4th Conference on Managing Tourism Across Continents – Tourism for a better World (MTCON’23), İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Mart 2023, cilt.16, ss.1-8, (Tam Metin Bildiri)

4. AŞIRI TURİZM KONULU MAKALELERİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ

21. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye, 11 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

5. Bilimde Hijyen

1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

6. Lisans Düzeyindeki Turizm Eğitimi Kurumlarının Ders Programlarında Hijyen Dersi

1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, 05 Mayıs 2023, (Tam Metin Bildiri)

8. SPA ve WELLNES MERKEZLERİNDE HİJYEN

1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

10. Yenilebilir Otlar ve Mutfakta Kullanım Alanları: Kocaeli Araştırması

10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 02 Haziran 2022, (Özet Bildiri)

11. Erişilebilirlik ve Covid-19 Bağlamında Web Sayfaları: Yerli Zincir Otel İşletmelerinde Nitel Bir Araştırma

I. Lisansüstü Sosyal Bilimler Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 28 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

12. Adıyaman Pestilinin Coğrafi İşaret Tescili Kapsamında Değerlendirilmesi

5. Uluslararası Marmara Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON), 4 - 05 Aralık 2020, ss.445-450, (Tam Metin Bildiri)

13. Beş Yıldızlı Bir Otel Mutfağının Bilişim Sistemi Kullanımının İncelenmesi

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

14. Türkiye’deki Akademik Gastronomi Kitaplarında Odaklanılan Konuların Değerlendirilmesi

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

15. İş İlanlarının İstihdam Edilebilirlik Beceri Boyutlarına Göre İncelenmesi: Zincir Otellerde Nitel Bir Araştırma

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.555-560, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

16. Türkiye’de Turizm Alanındaki Doktora Tezlerinin Bibliyometrik Profili (2014 – 2018)

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.585-591, (Tam Metin Bildiri)

17. Sosyal Medyada Otel İşletmesi Yorumlarının Hizmet Kalitesi Boyutlarına Göre İncelenmesi: Tripadvisor Örneği

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.879-885, (Tam Metin Bildiri)

18. Türkiye’de Turizm Anabilim Dalında Örgütsel Davranış Konulu Lisansüstü Tezlere Yönelik Bir Bibliyometrik İnceleme

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (Bahar) 2019, Kocaeli, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2019, ss.760-768, (Tam Metin Bildiri)

19. Restoran İşletmeleri Yönetiminde Gıda Alerjileri Üzerine Kavramsal Bir İnceleme

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.560-568, (Tam Metin Bildiri)

20. Kocaeli İlindeki Konaklama İşletmeleri Yönetcilerinin Engelli Turizmini Değerlendirmelerine Yönelik Nitel Bir Araştırma

5. Ulusal Emek ve Toplum Kongresi-I International on Labor and Society, Kocaeli, Türkiye, 2 - 03 Kasım 2018, cilt.2, ss.176-183, (Tam Metin Bildiri)

22. Turizm Lisans Öğrencilerinin Beş Faktör Kişilik Özelliklerinin Kariyer Uyum Yetenekleri Üzerindeki Etkisi: Kocaeli Üniversitesi Örneği

7 th International Congress on Business Administration, Çanakkale, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, ss.43-52, (Tam Metin Bildiri)

23. Turizm İşletmelerinde Kuşak Teorisi ve Kuşaklararası İş Değerlerindeki Farklılıklar

VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Ankara, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2016, ss.62-73, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

25. Restoran Müşterilerinin Hijyen Faktörlerini Algılamaları Üzerine Bir Araştırma

2 nd International Congress of Tourism and Management Researchers-2015, Aydın, Türkiye, 1 - 03 Mayıs 2015, ss.418-431, (Tam Metin Bildiri)

26. Otel Çalışanlarının Duygusallıklarının Genel İş Tatminleri ve İşte Kalma Niyetleri Üzerindeki Etkisi

23. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, Muğla, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2015, cilt.2, ss.762-767, (Tam Metin Bildiri)

27. Restoran Kartlarının Fiziksel ve İletişimsel Sunumunun İçerik Analizi Yöntemi İle İncelenmesi Çanakkale Örneği

IV. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu: Gastronomi Turizmi 2015, Hatay, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2015, ss.26, (Özet Bildiri)

28. Duygusal Emek Hizmet Sektöründe Bir Araştırma

12. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Kazan, Rusya, 30 Ağustos - 06 Eylül 2014, cilt.2, ss.1031-1044, (Tam Metin Bildiri)

29. Değirmendere Beldesinde Yerel Halkın Turizmi Algılamaları Üzerine Bir Araştırma

1 st International Congress of Tourism and Management Researchers-2014, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2014

30. Türkiye de Lisansüstü Turizm Tezlerinin Bibliyometrik Profili 1990 2013

VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 05 Nisan 2014, ss.212-221, (Tam Metin Bildiri)

31. Turizm Öğrencilerinin Kontrol Odağı Yönelimlerinin İş Tatminine Etkisi

10. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Akmescit, Ukrayna, 28 Ağustos - 02 Eylül 2012, ss.887-896, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

32. University Student s Perceptions and Attitudes about Time Using and How to Deal with Their Daily Life Stress An Investigation from Turkey

6 th International Strategic Management Conference, St. Petersburg, Rusya, 8 - 10 Temmuz 2010, ss.1253-1260, (Tam Metin Bildiri)

33. Gayret ve Hızırreis Müze Gemileri

I. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 27 - 30 Mayıs 2010, ss.445-457, (Tam Metin Bildiri)

34. Osmanlı Dönemi İzmit Camileri

I. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi., Nevşehir, Türkiye, 27 - 30 Mayıs 2010, ss.506-518, (Tam Metin Bildiri)

35. Ethical Approaches and Their Application In Hotel Managers Decision Making

Professional Ethics: In Business and Social Life 21 th. EBEN Annual Conference, Antalya, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2008

36. Ege Bölgesi Örnekleminde Örgütsel Bağlılık Bileşenlerini Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma

II. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2006, ss.191-202, (Tam Metin Bildiri)

37. Turizm Gelişiminde Turizm Planlaması ve Destinasyon Planlamasının Önemi

II. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2006, ss.227-235, (Tam Metin Bildiri)

38. Alternatif Turizm Kapsamında Sakarıılıca da Doğa Sporları Potansiyeli

I. Gençlik, Boş Zaman ve Doğa Sporları Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2003, ss.223-236, (Tam Metin Bildiri)

39. Otel İşletmelerinde Yönetici Yaratıcılığını Engelleyen Unsurlar Üzerine Nitel Bir Çalışma

III. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2006, ss.478-494, (Tam Metin Bildiri)

40. Liderlik Davranışı ve Örgütsel Bağlılık Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Uygulama

II. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 19 - 23 Mayıs 2004, ss.11-12, (Özet Bildiri)
Kitaplar 19

1. Use of Isot in Urfa Cuisine

Current Approaches and Trends in Tourism Science, İrfan YAZICIOĞLU, Alper IŞIN, Özgür YAYLA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.84-102, 2023

2. Yenilebilir Çiçeklerden Gülün Mutfakta Kullanımı

GG1-Gastrogüncel 1 (Gastronomide Yeni Eğilimler ve Son Gelişmeler), Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-126, 2023

3. An Edible Species with Different Recipes: Borage Grass

Current Approaches and Trends in Tourism Science, İrfan YAZICIOĞLU, Alper IŞIN, Özgür YAYLA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.138-156, 2023

5. Turizm İşletmelerinde Kariyer

Turizm ve Kariyer, Volkan Altıntaş ve Yurdanur Yumuk, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.165-190, 2021

6. Ferruh Ulukardeşler: Çok Yönlü Bir Turizm İşletmecisi

Türk Turizmine Kanat Gerenler 2: Konaklama İşletmecileri, Kozak,Nazmi ve Kozak,Metin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.159-168, 2020

7. Sevda Yılgaz: Gençler İçin Umut ve Rol Model

Türk Turizmine Kanat Gerenler 5 Kadın Turizmciler, Kozak,Metin ve Kozak,Nazmi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.441-455, 2020

8. Gazanfer Bilge: Güreş Minderinden Otobüs İşletmeciliğine

TÜRK TURİZMİNE KANAT GERENLER 6 Kamu ve Meslek Kuruluşları Yöneticileri Turist Rehberleri Ulaştırma İşletmecileri ve Diğerleri, Kozak,Nazmi ve Kozak,Metin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-178, 2020

9. Nuri Demirağ: Demiryolu ve Havayolu Girişimciliğinde Öncü İsim

TÜRK TURİZMİNE KANAT GERENLER 6 Kamu ve Meslek Kuruluşları Yöneticileri Turist Rehberleri Ulaştırma İşletmecileri ve Diğerleri, Kozak,Nazmi ve Kozak,Metin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.287-296, 2020

10. Marmara Bölgesi Mutfağı

Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı (Tarihçe, Hammadde, Ritüeller, Özgün Yemekler ve Reçeteler), Sarıışık,Mehmet ve Özbay,Gülçin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.555-646, 2019

11. İşletme Yöneticisi

Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler Uygulamalar ve Örnek Olaylar Yenilenmiş İkinci Baskı, SARIIŞIK MEHMET,ÇAVUŞ ŞENOL,KARAMUSTAFA KURTULUŞ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-125, 2019

12. Gastronomi ve Sağlıklı Beslenme

Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.125-140, 2017

13. Orta Asya Mutfağı

Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler Örnek Menüler ve Reçeteler, Mehmet Sarıışık,Gülçin Özbay, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.223-244, 2017

14. Motivasyon

Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, Nilüfer Şahin Perçin,Berrin Güzel,Şule Aydın Tükeltürk, Editör, Beta Basım A.Ş., İstanbul, ss.357-380, 2016

15. Ağırlama Endüstrisi ve İşletmeler, Otellerde Yönetim ve Yönetici, Otellerde Koordinasyon

Otel İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonel Yaklaşım, Meryem Akoğlan Kozak, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-13, 2013

16. Otel İşletmelerinde Yönetim

Otel İşletmeciliği, Akoğlan Kozak,Meryem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.29-53, 2012

17. Turizm İşletmelerinde Örgüt- İşgören İlişkileri Üzerine Kavramsal Bir İnceleme

Prof Dr Fermani Maviş Anı Kitabı, NAZMİ KOZAK, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.287-306, 2009

19. Sağlıklı Yaşam İçin Yeni Bir Destinasyon: Sakarıılıca

Eskişehir Turizm Geliştirme Projeleri, Arıkan, İrfan, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.142-186, 2006
Ansiklopedide Bölümler 37

4. Lucca

Detay Yayıncılık, ss.33-34, 2022

5. Reina

Detay Yayıncılık, ss.72-73, 2022

6. 8 İstanbul

Detay Yayıncılık, ss.52, 2022

7. Otel Asya

Detay Yayıncılık, ss.202-203, 2022

8. Köy Müzesi

Detay Yayıncılık, ss.202-203, 2022

10. Orta Asya Mutfağı

Detay Yayıncılık, ss.151-152, 2022

11. Nu Pera

Detay Yayıncılık, ss.85-86, 2022

12. izmit Mevlevi Evi

Detay Yayıncılık, ss.80-81, 2022

13. Kazakistan Mutfağı

Detay Yayıncılık, ss.321-322, 2022

14. Ferruh Ulukardeşler

Detay Yayıncılık, ss.252-253, 2022

15. Büyük Kulüp

Detay Yayıncılık, ss.310-311, 2022

16. Özbekistan Mutfağı

Detay Yayıncılık, ss.260-261, 2022

17. Pakistan Mutfağı

Detay Yayıncılık, ss.297-297, 2022

18. Kocaeli Müzesi

Detay Yayıncılık, ss.100-101, 2022

20. Kırgızistan Mutfağı

Detay Yayıncılık, ss.384-385, 2022

22. Tacikistan Mutfağı

Detay Yayıncılık, ss.274-274, 2022

23. Moğolistan Mutfağı

Detay Yayıncılık, ss.295-296, 2022

25. Afganistan Mutfağı

Detay Yayıncılık, ss.55-56, 2022

26. Zerdeçal

Detay Yayıncılık, ss.587, 2020

27. Muskat

Detay Yayıncılık, ss.385, 2020

28. Sichuan Biberi

Detay Yayıncılık, ss.499, 2020

29. Zencefil

Detay Yayıncılık, ss.585-586, 2020

30. Vanilya

Detay Yayıncılık, ss.565, 2020

31. Tane Karabiber

Detay Yayıncılık, ss.537, 2020

32. Tarhun

Detay Yayıncılık, ss.540, 2020

33. Mahlep

Detay Yayıncılık, ss.347, 2020

34. Tarçın

Detay Yayıncılık, ss.539-540, 2020

35. Zahter

Detay Yayıncılık, ss.584, 2020

36. Safran

Detay Yayıncılık, ss.475, 2020

37. Anason

Detay Yayıncılık, ss.26-27, 2020
Metrikler

Yayın

131

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

36

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

21

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

50

Proje

5

Tez Danışmanlığı

9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları