Articles Published in Journals That Entered SCI, SSCI and AHCI Indexes
Articles Published in Other Journals
Dondurma Üretiminde Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Kullanım Olanakları
Alınteri Zirai Bilimler Dergisi, vol.32, no.2, pp.63-68, 2017 (Refereed Journals of Other Institutions)
Antioksidan ve Flavonoid Kaynağı Olarak Karabuğday Fagopyrum esculentum Moench
Hasad Gıda, vol.23, no.274, pp.44-48, 2008 (Other Refereed National Journals)
Afyon Kaymağının Raf Ömrünün Uzatılmasında Modifiye Atmosferde Paketleme Önerisi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, no.2, pp.43-46, 2008 (Other Refereed National Journals)
Antioksidan ve Flavonoid Kaynağı Olarak Karabuğday Fagopyrum esculentum Moench
Hasad Gıda, vol.23, no.274, pp.44-49, 2008 (Other Refereed National Journals)
Haşhaş Tohumu Bileşenlerinin Beslenme Sağlık Ve Ülke Ekonomisi İçin Önemi
Türktarım, no.177, pp.34-40, 2007 (Other Refereed National Journals)
Alıç Pekmezi Üretimi
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, no.2, pp.45-51, 2007 (Other Refereed National Journals)
Bazı Buğday Genotiplerinde Verim ve Stabilite Performanslarının Renk Analizi ile Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma
Anadolu Dergisi-Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü., vol.16, no.1, pp.72-82, 2006 (Other Refereed National Journals)
Farklı Oranlarda Bitkisel Yağ Katkılı Eritme Peynirlerinin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi, vol.32, no.4, pp.477-483, 2001 (Other Refereed National Journals)
Çiğ Sütten Üretilen ve Farklı Ambalajlama Materyallerinde Olgunlaştırılan Erzincan Tulum Peynirlerinin Mikrobiyolojik Özelliklerindeki Değişmeler
tatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi, vol.32, no.3, pp.285-292, 2001 (Other Refereed National Journals)
Süt ve Ürünleri ile Diğer Gıdalarda Listeria monocytogenes in Patojenitesi ve Önemi Atatürk Üniv Ziraat Fak Derg
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi, vol.32, no.3, pp.299-309, 2001 (Other Refereed National Journals)
Kaşar peynirinin Hızlı Olgunlaştırılmasında Proteaz ve Lipaz Enzimlerinin Farklı Yöntemlerle Kullanımı 1 Peynirin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Gıda Teknolojisi Derneği, vol.23, no.4, pp.291-301, 1998 (Other Refereed National Journals)
Karın Kaymağı Peynirinin Mikrobiyolojik Özellikleri
Süt Teknolojisi, vol.1, no.5, pp.26-32, 1997 (Other Refereed National Journals)
Torba Yoğurtlarının Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri üzerine Bir Araştırma
Gıda Teknolojisi Derneği, vol.22, no.3, pp.209-215, 1997 (Other Refereed National Journals)
Isıl İşlemin Süt Proteinleri üzerine Etkisi
Süt Teknolojisi Dergisi, vol.1, no.3, pp.45-52, 1996 (Other Refereed National Journals)
İnsan Beslenmesinde Yoğurdun Yeri ve Önemi
Standard Dergisi, Standard ve Ekonomi Teknik Derg, no.384, pp.29-35, 1996 (Other Refereed National Journals)
İçme Sütünde Oksidasyon ve Mekanizması
Süt Teknolojisi Dergisi, vol.1, no.2, pp.41-46, 1996 (Other Refereed National Journals)
Meyve Çeşidi ve Muhafaza Süresinin Meyveli Yoğurtların Bazı Kalite Kriterleri üzerine Etkisi
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi, vol.28, no.3, pp.390-404, 1996 (Other Refereed National Journals)
Urfa Peynirinin Yapılışı ve Bileşimi üzerine Araştırmalar Selçuk Üniv Ziraat Fak Derg 10 13 115 124 Konya
Selçuk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi, vol.10, no.13, pp.115-124, 1996 (Other Refereed National Journals)
Peynirlerde Patojen Mikroorganizmalar ve Bunların Kontrol Altına Alınmaları
Süt Teknolojisi Dergisi, vol.1, no.1, pp.42-47, 1996 (Other Refereed National Journals)
ÇAKMAKÇI S ve ÇAĞLAR A 1995 Kaşar peynirinin Hızlı Olgunlaştırılmasında Proteaz ve Lipaz Enzimlerinin Farklı Yöntemlerle Kullanımı ll Peynirde Serbest Uçucu Yağ asitleri
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Dergisi, vol.26, no.2, pp.262-284, 1995 (Other Refereed National Journals)
ÇAĞLAR A TÜLEK Y ÇOMAKLI Ö YÜKSEL B KARA Y A 1995 Peynire İşlenecek Sütün Pastörizasyonunda Isı Pompasının Kullanılabilirliğinin Araştırılması
Doğa, vol.19, no.4, pp.275-284, 1995 (Other Refereed National Journals)
ÇAKMAKÇI S ŞENGÜL M ve ÇAĞLAR A 1995 Karın Kaymağı Peynirinin üretim Tekniği ve Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Gıda Teknolojisi Derneği, vol.20, no.4, pp.199-203, 1995 (Other Refereed National Journals)
Süt Bileşenleri ve Süt Mamullerinin Et ve Fırın ürünleri Formülasyonlarında Kullanılması
Gıda Teknolojisi Derneği, vol.20, no.1, pp.39-42, 1995 (Other Refereed National Journals)
ÖZDEMİR S ÇAĞLAR A ve ZORBA Ö 1994 Süt ve Mamullerinin Çocuk Gıdalarında Kullanım İmkanları
Gıda Teknolojisi Derneği, vol.19, no.5, pp.301-304, 1994 (Other Refereed National Journals)
Peynirde Hızlı Olgunlaştırma Metotları ll
Gıda Teknolojisi Derneği, vol.17, no.5, pp.371-374, 1992 (Other Refereed National Journals)
ÇAĞLAR A 1992 Peynirde Hızlı Olgunlaştırma Metotları l Gıda 17 5 319 325
Gıda Teknolojisi Derneği, vol.17, no.5, pp.319-325, 1992 (Other Refereed National Journals)
Erzincan Tulum Şavak Peynirinin Yapılışı Duyusal Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Gıda, vol.16, no.5, pp.295-302, 1991 (Other Refereed National Journals)
Erzincan Tulum Şavak Peynirinin Mikrobiyolojik Özellikleri Doğa Türk Vet Hayvan Derg
Doğa Türk Vet. Hayvan. Derg., vol.16, pp.41-50, 1991 (Other Refereed National Journals)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
Breast Milk and Prebiotics.
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH 2019), Aydın, Turkey, 18 - 19 October 2019, vol.1, pp.34
The Use of Probiotics in Pasta Filata Cheese.
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH 2019), Ankara, Turkey, 18 - 19 October 2019, vol.1, pp.1620
Breast Milk and Prebiotics
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH 2019), Aydın, Turkey, 18 - 19 October 2019, pp.34
Use of Encapsulated Probiotic Bacteria in Cheese Technology
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH 2019), Aydın, Turkey, 18 - 19 October 2019, pp.1642-1651
The Use of Probiotics in Pasta Filata Cheese
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH 2019), Aydın, Turkey, 18 - 19 October 2019, pp.1620-1630
Use of Encapsulated Probiotic Bacteria in Cheese Technology.
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH 2019), Ankara, Turkey, 18 - 19 October 2019, vol.1, pp.1642-1651
Health Benefits of Toothpick-Plant (Ammi visnaga L.)
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH 2019), Aydın, Turkey, 18 - 19 October 2019, pp.54
Health Benefits of Toothpick-Plant (Ammi visnaga L.).
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH 2019), Aydın, Turkey, 18 - 19 October 2019, vol.1, pp.54
Determination of Some Properties of Hawthorn (Crataegustanacetifolia) Vinegar Produced by Conventional Method
5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition,Healthy Life Sport, Ankara, Turkey, 2 - 06 October 2019, vol.1, pp.694
Doğal Mineralli Suların Özellikleri ve İnsan Sağlığı
5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Turkey, 2 - 06 October 2019, vol.1, pp.586-598
Effect of Natural Mineral Waters on Human Health
5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life Sport (NATURAL 2019), Ankara, Turkey, 2 - 06 October 2019, pp.301-312

Doğal Mineralli Suların İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
5th International Eurasian Congress on Natural Nutrition, Healthy Life and Sport (NATURAL 2019), Ankara, Turkey, 2 - 06 October 2019, pp.301-312
Tulum Peynirinde Probiyotik Bakteri Kullanımı
IV.International Academic Research Congress, 30 October - 03 November 2018, pp.230
TULUM PEYNİRİNDE PROBİYOTİK KÜLTÜR KULLANIMI
IV. INTERNATIONAL ACADEMİC RESEARCH CONGRESS (INES), ALANYA, Turkey, 30 October - 03 November 2018
Use of Different Packaging Materials in Tulum Cheese
IV. International Academic Research Congress (INES), ALANYA, Turkey, 30 October - 03 November 2018, pp.251
Sağlıklı yaşam için altın baharat: Zerdeçal (Curcuma Longa L.)
ıı. International Academic Research Congress 2017, 18 - 21 October 2017

The Healty Relationship Of Black Cumin (Nıgella Satıva L.) Which Is A Medicinal Plant
II. INES International Academic Research Congress, Alanya, Turkey, 18 - 21 October 2017, pp.1165-1172
The Effects on Human Health of Kiwifruit
At the 1st International Congress on Medicinial and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 10 - 12 May 2017, pp.1100

The Benefits of Blackcurrant (Ribes Nigrum L. ) For Health
At the 1st Internatıonal Congress on Medicinial and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 10 - 12 May 2017, pp.1098
Importance of Ginger (Zingiber Officinale Roscoe) For Health
At the 1st International Congress on Medicinial and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 10 - 12 May 2017, pp.1749
Potato Dolma with Peel
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.343
Evaluation of Mycotoxin Content of Different Trademarks of Turkish Ravioli in Karaman Province of Turkey
The International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), Skopje,Macedonia, 15 - 17 May 2015, pp.216
Probiotic Strains and Their Effects
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.581
Addition and Impact of Carob Flour to Tarhana
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.113
Forgotten and Brewed Herbal Tea with Milk Kalmuk Tea
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.244
Traditional Kashar Cheese with Apricot Seed as Functional Food Producing
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.226

Traditional Fruit Snack Saruç
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.484
Tomato Jam and Tomato Marmalade
The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.342
Milk and Milk Production
International 2nd Halal and Healty Food Congress, 7 - 10 November 2013, pp.100-110
Geleneksel Fermente Süt Ürünlerimizden Yoğurt ve Ayran Üretiminde Ticari Abt Starter Kültür Kullanım Olanakları
II. Geleneksel gıdalar sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.577
Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrencilerinin Genetiği Değiştirilmiş Organik Hormonlu Gıdalara Karşı Tüketici Davranışları ve Beslenme Alışkanlıklarının Belirlenmesi
II. Geleneksel gıdalar sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.874

Börülcenin Kurumasına Farklı Ön İşlem Uygulamanın Etkisi
II. Geleneksel gıdalar sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.402
Gıda ile Temasta Bulunan Seramik Malzemelerden Gıdaya Kurşun ve Kadmiyum Migrasyonu
VII. Uluslararası Katılımlı Seramik Kongresi, Afyonkarahisar, Turkey, 26 - 28 November 2008, pp.131
Chemical composition of poppy seed nutrition health and economic importance for country
2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October, İstanbul / Türkiye, İstanbul, Turkey, 24 - 26 October 2007, pp.77

Genetic Engineering of Plants to Improve Micronutrient Contents of Food
Micronutrient Forum. 16-18 April, Istanbul, Turkey., 16 - 18 April 2007
Buckwheat Fagopyrum Esculentum Moench as a Source of Antioxidant and Its Polyphenol Micronutrients
2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October, İstanbul / Türkiye., 24 - 26 October 2007, pp.147
Functional Foods as Source of Micronutrients in Human Diet
Health, and Disease Prevention. Micronutrient Forum. 16-18 April, Istanbul, Turkey., İstanbul, Turkey, 16 - 18 April 2007
Aflatoxins and the presence in milk and milk products
International Workshop on Food Safety in a Sustainable Postharvest system of Agricultural Products. 16-18 October, Kahramanmaraş / Türkiye., Kahramanmaraş, Turkey, 16 - 18 October 2007, pp.10
Functional Foods as Source of Micronutrients in Human Diet Health and Disease Prevention
Micronutrient Forum, 16 - 18 April 2007, pp.104

Detrmination of Aflatoxin M1 on cow milks in Afyonkarahisar province
2nd International Congress on Food and Nutrition. 24-26 October, İstanbul / Türkiye., 24 - 26 October 2007
Polyunsaturated Fatty Acids in Cow s Milk of Austrian and Turkish Origin Impact of Region and Feeding Concept Fats and Health Update on Dietary Phytosterols Trans fatty Acids and Conjugated Linoleic Acids
Deutsche Gesellschaft für Fettwissenschaft Conference. 19-20 October, Frankfurt / Germany., 19 - 20 October 2006
Civil peynirinin farklı şekillerde muhafazası üzerine araştırmalar
5. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Geleneksel Süt Ürünleri-Milli Prodüktivite Merkezi Yayınları No: 621, Ankara Mert Matbaası, Ankara, Turkey, 17 - 19 June 1998, vol.621, pp.65-78
Golot Peynirinin Yapılışı ve Bileşimi Üzerine Bir Araştırma.
V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 21 - 22 May 1998, vol.621, pp.167-174
Sıkma peynirinin yapılışı ve bileşimi
Geleneksel Süt Ürünleri, Tekirdağ, Turkey, 11 - 13 June 1998, pp.274-281
Microbiological studies on Erzincan Tulum Şavak Cheese
Dairy Science Abstracts, 10 - 14 January 1993, vol.55, pp.139
Sütün İşleme Sistemlerinde Soğutma ll Ulusal Soğutma ve İklimlendirme Kongresi Bildiri Kitabı
ll. Ulusal Soğutma ve İklimlendirme Kongresi Bildiri Kitabı, Adana, Turkey, 6 - 08 May 1992, pp.247-257
Erzincan Tulum Şavak Peynirinin Mikrobiyolojik Özellikleri
6. Kükem Kongresi, Turkey, 19 - 21 September 1989, vol.12
Books & Book Chapters
Sağlıklı Yaşam için Altın Baharat: Zerdeçal (Curcuma Longa L.)
in: Fen, Matematik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Araştırmaları 2017, Çiftçi, N. et al., Editor, Çizgi Bookstore Publications, Konya, pp.77-84, 2017
SÜT VE MAMÜLLERİ MUAYENE VE ANALİZ METOTLARI REHBERİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ OFSET TESİSİ, Erzurum, 2015