Yaptığı Tezler
1990
1990Doktora
Kaşar peynirinin hızlı olgunlaştırılmasında proteaz ve lipaz enzimlerinin kullanımı üzerine araştırmalar
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1986
1986Yüksek Lisans
HTSD (Yüksek ısı kısa zaman) metodunda sıcaklık derecesi ve depolama zamanında pastörize süt kalitesine etkisi
Atatürk Üniversitesi
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProf. Dr.
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü
2004 - 2020
2004 - 2020Prof. Dr.
Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK , GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2001 - 2004
2001 - 2004Prof. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
1995 - 2001
1995 - 2001Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
1990 - 1995
1990 - 1995Dr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
1984 - 1990
1984 - 1990Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü
2020 - 2023
2020 - 2023Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü
2020 - 2023
2020 - 2023Fakülte Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü
2020 - 2022
2020 - 2022Dekan
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü
2016 - 2020
2016 - 2020Fakülte Kurulu Üyesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2004 - 2019
2004 - 2019Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2004 - 2019
2004 - 2019Bölüm Başkanı
Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2008 - 2013
2008 - 2013Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2004 - 2007
2004 - 2007Dekan
Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2001 - 2004
2001 - 2004Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
2004 - Devam Ediyor
2004 - Devam EdiyorFAKÜLTE KURULU ÜYESİ
AFYONKOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, FAKÜLTE KURULU ÜYESİ
2004 - Devam Ediyor
2004 - Devam EdiyorBÖLÜM BAŞKANLIĞI
AFYONKOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, BÖLÜM BAŞKANLIĞI
2004 - Devam Ediyor
2004 - Devam EdiyorYÖNETİM KURULU ÜYESİ
AFYONKOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, YÖNETİM KURULU ÜYESİ
2004 - 2007
2004 - 2007DEKANLIK
AFYONKOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, DEKANLIK
1994 - 2004
1994 - 2004Kalite Pilot Sorumlusu
Atatrürk Üniversitesi, Kalite Pilot Sorumlusu
1996 - 2000
1996 - 2000ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI
1993 - 1996
1993 - 1996BİLİM KURULU ÜYESİ
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, BİLİM KURULU ÜYESİ
Makaleler
Tümü (12)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (5)
2023
20231. Kendi Kendine Yeterlilik ve İthalata Bağımlılık Açısından Tavuk Yumurtası Üretiminin Değerlendirilmesi
TOMAR O., YILMAZ A. M., ÇAĞLAR A.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , sa.44, ss.193-201, 2023 (Hakemli Dergi)
2013
20132. Mozzarella Peyniri Tanımı Üretim Yöntemleri ve Kalite Parametreleri
AKARCA G., ÇAĞLAR A., TOMAR O.
Akademik Gıda , cilt.11, sa.3-4, ss.91-95, 2013 (TRDizin)
2013
20133. Mozzarella Peyniri Tanımı üretim yöntemleri ve Kalite Parametreleri
AKARCA G., TOMAR O., ÇAĞLAR A.
Akademik Gıda , cilt.11, ss.91-95, 2013 (TRDizin)
2012
20124. EFFECTS ON EDIBILITY OF REUSED FRYING OILS IN THE CATERING INDUSTRY
ÇAĞLAR A. E., Duman E., Ozcan M. M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.15, sa.1-2, ss.69-80, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
20105. Occurrence of aflatoxin M1 in raw cow milk in the Afyonkarahisar province of Turkey
ÇAĞLAR A. E., Kara H. H.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.61, sa.5, ss.179-182, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
20096. Moisture and thermal diffusivity of seedless grape under infrared drying
ÇAĞLAR A. E., Togrul I. T., Togrul H.
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
, cilt.87, sa.C4, ss.292-300, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
20087. The effect of waterlogging in wheat (T. aestivum L.)
Olgun M., Kumlay A. M., Adiguzel M. C., ÇAĞLAR A. E.
ACTA AGRICULTURAE SCANDINAVICA SECTION B-SOIL AND PLANT SCIENCE
, cilt.58, sa.3, ss.193-198, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
20088. Antioksidan ve Flavonoid Kaynağı Olarak Karabuğday Fagopyrum esculentum Moench
TOMAR O., KUMLAY A. M., ÇAĞLAR A.
Hasad Gıda , cilt.23, sa.274, ss.44-49, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
20089. Afyon Kaymağının Raf Ömrünün Uzatılmasında Modifiye Atmosferde Paketleme Önerisi
BATU A., ÇAĞLAR A., KARA H. H.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , sa.2, ss.43-46, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
200810. Farklı Stabilizör Kullanımının Dondurmanın Bazı Fiziksel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
ELİF A., ÇAĞLAR A.
Atatürk Üniv. Ziraat Fa.Der. , cilt.39, sa.2, ss.195-200, 2008 (Hakemli Dergi)
2008
200811. Dondurmanın Bazı Fiziksel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Farklı Emülgatörlerin Etkisi
ELİF A., ÇAĞLAR A.
Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg. , cilt.39, sa.1, ss.75-81, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200712. Some physicochemical, microbiological, and sensory properties of tulum cheese produced from ewe's milk via a modified method
Ceylan Z. G., ÇAĞLAR A. E., ÇAKMAKÇI S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.60, sa.3, ss.191-197, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Türkiye'de Pestisit Kullanımı ve Ticaretinin Değerlendirilmesi
TOMAR O., YILMAZ A. M., ÇAĞLAR A.
8. Uluslararası Disiplinlerarası Araştırma ve Uygulamalarda Gelişen Trendler Konulu New York Kongresi, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Mayıs 2023, ss.542-553, (Tam Metin Bildiri)
2023
20232. Tavuk Yumurtası ve Gıda Güvenliği
TOMAR O., ÇAĞLAR A., YILMAZ A. M.
8. Uluslararası Disiplinlerarası Araştırma ve Uygulamalarda Gelişen Trendler Konulu New York Kongresi, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Mayıs 2023, ss.534-541, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. Tavuk Yumurtası ve Gıda Güvenliği
Tomar O., Çağlar A., Yılmaz A. M.
8. Uluslararası Disiplinlerarası Araştırma ve Uygulamalarda Gelişen Trendler Konulu New York Kongresi, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Mayıs 2023, ss.534-541, (Tam Metin Bildiri)
2023
20234. Türkiye'de Pestisit Kullanımı ve Ticaretinin Değerlendirilmesi
Tomar O., Yılmaz A. M., Çağlar A.
8. Uluslararası Disiplinlerarası Araştırma ve Uygulamalarda Gelişen Trendler Konulu New York Kongresi, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Mayıs 2023, ss.542-553, (Tam Metin Bildiri)
2023
20235. Tarım ve Gıda Sektörüne İleri Dönüşüm
YILMAZ A. M., ÇAĞLAR A., TOMAR O.
4. Latin Amerika Uluslararası Doğa ve Uygulamalı Bilimler Kongresi, Rio de Janeiro, Brezilya, 13 - 15 Mart 2023, ss.342-358, (Tam Metin Bildiri)
2022
20226. Covid-19 Pandemisi ile Gıda Güvencesinde Yaşanan Sıkıntılar
ÇAĞLAR A., TOMAR O., YILMAZ A. M., Ataseven M.
9. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Burdur, Türkiye, 19 - 20 Mart 2022, ss.764-773, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2018 - 2019
2018 - 2019Çeşitli Kuruyemişlerden Sirke Benzeri Fonksiyonel Ürün Üretimi ve Bazı Özellikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Tomar O., İlik A., Çağlar A. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Kırmızı Pancar Sirkesinin Fenolik Madde İçeriğinin ve Antioksidan Kapasitesinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çağlar A. (Yürütücü), Tomar O., Akarca G.
2018 - 2019
2018 - 2019Farklı Türlerde Soğan Kabuğu Ve İç Ekstraktlarının Bazı Önemli Gıda Patojenleri Üzerindeki Antimikrobiyal Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akarca G.(Yürütücü), Tomar O., Çağlar A., Ceran N., Şengül B.
2018 - 2019
2018 - 2019Çiriş Otunun Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O. (Yürütücü), Çağlar A., Akarca G., Çapan G., Yıldırım G.
2017 - 2019
2017 - 2019Malt Sirkesi Üretiminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çağlar A. (Yürütücü), Tomar O.
2017 - 2019
2017 - 2019Pirinçten Elde Edilen Sirke Benzeri Ürünlerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Tomar O., Yeşilırmak D., Çağlar A. (Yürütücü)
2017 - 2019
2017 - 2019Faklı Bitki Ekstraktları ve Doğal Mineralli Su ile Üretilen Fonksiyonel İçeceklerin Bazı Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çağlar A. (Yürütücü), Tomar O., Kılınç M.
2017 - 2019
2017 - 2019Karabuğday ve Buğday Unundan Yaş ve Kuru Tarhana Yapımının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çağlar A. (Yürütücü), Tomar O., Kılınç M.
2017 - 2019
2017 - 2019Koyun Otu (Agrimonia eupatoria) Bitkisinden Farklı Çözücüler Kullanılarak Elde Edilen Ekstraktların Antimikrobiyal Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O. (Yürütücü), Çağlar A., Akarca G.
2017 - 2019
2017 - 2019Farklı konsantrasyonlardaki ışkın (Rheum ribes) ekstraktlarının kaşar peynirinin yüzey kaplamasında kullanım olanakları ve peynir kalitesi üzerine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O., Kılınç M., Akarca G., Çağlar A. (Yürütücü)
2017 - 2019
2017 - 2019Çiriş Otunun Afyon Kaymağı’ndaki Antioksidatif Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O. (Yürütücü), Çağlar A., Akarca G., Kılınç M., Ekiz T.
2016 - 2019
2016 - 2019Bazı Bitki Ekstraktlarının Tereyağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O. (Yürütücü), Akarca G., Çağlar A., Vatansever H., Ercan Oruç D., Ekiz T.
2017 - 2018
2017 - 2018Geleneksel Tarhana Üretiminde Yoğurt İkamesi Olarak Kefirin Kullanılması Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Tomar O., Ertan E., Kılınç M., Çağlar A. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018İncir Sütünün Antimikrobiyal Etkisinin Disk Difüzyon Metodu İle Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O., Çağlar A., Kılınç M., Ekiz T., Akarca G.(Yürütücü)
2016 - 2018
2016 - 2018Bazı Bitki Ekstraktlarının Yoğurdun Kimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O., Çağlar A., Aydın S., Akarca G., Ekiz T., Ercan Oruç D.(Yürütücü)
2016 - 2018
2016 - 2018Geleneksel Bir Tatlı Olan İncir Uyutmasının Tekstür ve Aromasının Geliştirilmesine Yönelik Bir Çalışma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O., Akarca G., Ekmekçi E., Ercan Oruç D., Ekiz T., Çağlar A. (Yürütücü)
2016 - 2018
2016 - 2018Kekik ve Defne Yaprağı Ekstraktlarıyla Marinasyonun Alabalıkların Mikrobiyolojik Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O., Çağlar A., Ekiz T., Ercan Oruç D., Akarca G.(Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016Farklı Koşullarda Yetiştirilen Tavuklardan Elde Edilen Yumurtalarda Salmonella Spp Campylobacter Spp ve Listeria Spp Varlığının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Tomar O., Ataseven M., Akarca G., Çağlar A. (Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015Farklı Yağ Oranlarına Sahip İnek ve Manda Sütleri Kullanılarak İki Ayrı Üretim Metoduyla Üretilen Kefir Örneklerinin Depolama Süresince Bazı Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Tomar O., Akarca G., Çağlar A. (Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Ülkemizde Piyasaya Sürülen Maden Sularının Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Nitelikleri Coğrafi Bölgeler Arasındaki Farklılıkların Analizi ve Toplam Mineral Değerlerinin Diğer Ülkelerdeki Maden Suları ile Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tomar O., Tuğrul Uçar M., Akarca G., Çağlar A. (Yürütücü)
2012 - 2013
2012 - 2013Kılıflanmış Sade ve Baharatlı Mozzarella Peynirinin Olgunlaşma Süresinde Değişimlerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Tomar O., Akarca G., Çağlar A. (Yürütücü)