Prof. Dr. ABDULLAH ÇAĞLAR


Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü

Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: ABDULLAH CAGLAR

E-posta: abdullah.caglar@kocaeli.edu.tr
Web: https://avesis.kocaeli.edu.tr/abdullah.caglar
Posta Adresi: Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Arslanbey Yerleşkesi Adnan Menderes Mahallesi41285 Arslanbey /Kartepe KOCAELİ

Metrikler

Yayın

166

Yayın (WoS)

17

Yayın (Scopus)

16

Atıf (WoS)

219

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

251

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (Scholar)

360

H-İndeks (Scholar)

8

Atıf (TrDizin)

11

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

111

H-İndeks (Sobiad)

5

Atıf (Diğer Toplam)

50

Proje

65

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Yaptığı Tezler

1990

1990

Doktora

Kaşar peynirinin hızlı olgunlaştırılmasında proteaz ve lipaz enzimlerinin kullanımı üzerine araştırmalar

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1986

1986

Yüksek Lisans

HTSD (Yüksek ısı kısa zaman) metodunda sıcaklık derecesi ve depolama zamanında pastörize süt kalitesine etkisi

Atatürk Üniversitesi

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü

2004 - 2020

2004 - 2020

Prof. Dr.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK , GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2001 - 2004

2001 - 2004

Prof. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

1995 - 2001

1995 - 2001

Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

1990 - 1995

1990 - 1995

Dr. Öğr. Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1984 - 1990

1984 - 1990

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü

2020 - 2023

2020 - 2023

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü

2020 - 2023

2020 - 2023

Fakülte Kurulu Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü

2020 - 2022

2020 - 2022

Dekan

Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü

2016 - 2020

2016 - 2020

Fakülte Kurulu Üyesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2004 - 2019

2004 - 2019

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2004 - 2019

2004 - 2019

Bölüm Başkanı

Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2008 - 2013

2008 - 2013

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2004 - 2007

2004 - 2007

Dekan

Afyon Kocatepe Üniversitesi, MÜHENDİSLİK, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2001 - 2004

2001 - 2004

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2004 - Devam Ediyor

2004 - Devam Ediyor

FAKÜLTE KURULU ÜYESİ

AFYONKOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, FAKÜLTE KURULU ÜYESİ

2004 - Devam Ediyor

2004 - Devam Ediyor

BÖLÜM BAŞKANLIĞI

AFYONKOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, BÖLÜM BAŞKANLIĞI

2004 - Devam Ediyor

2004 - Devam Ediyor

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

AFYONKOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, YÖNETİM KURULU ÜYESİ

2004 - 2007

2004 - 2007

DEKANLIK

AFYONKOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, DEKANLIK

1994 - 2004

1994 - 2004

Kalite Pilot Sorumlusu

Atatrürk Üniversitesi, Kalite Pilot Sorumlusu

1996 - 2000

1996 - 2000

ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

1993 - 1996

1993 - 1996

BİLİM KURULU ÜYESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, BİLİM KURULU ÜYESİ

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

TARIM EKONOMİSİ

Makaleler

Tümü (12)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Türkiye'de Pestisit Kullanımı ve Ticaretinin Değerlendirilmesi

TOMAR O., YILMAZ A. M., ÇAĞLAR A.

8. Uluslararası Disiplinlerarası Araştırma ve Uygulamalarda Gelişen Trendler Konulu New York Kongresi, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Mayıs 2023, ss.542-553, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

2. Tavuk Yumurtası ve Gıda Güvenliği

TOMAR O., ÇAĞLAR A., YILMAZ A. M.

8. Uluslararası Disiplinlerarası Araştırma ve Uygulamalarda Gelişen Trendler Konulu New York Kongresi, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Mayıs 2023, ss.534-541, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Tavuk Yumurtası ve Gıda Güvenliği

Tomar O., Çağlar A., Yılmaz A. M.

8. Uluslararası Disiplinlerarası Araştırma ve Uygulamalarda Gelişen Trendler Konulu New York Kongresi, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Mayıs 2023, ss.534-541, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

4. Türkiye'de Pestisit Kullanımı ve Ticaretinin Değerlendirilmesi

Tomar O., Yılmaz A. M., Çağlar A.

8. Uluslararası Disiplinlerarası Araştırma ve Uygulamalarda Gelişen Trendler Konulu New York Kongresi, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Mayıs 2023, ss.542-553, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

5. Tarım ve Gıda Sektörüne İleri Dönüşüm

YILMAZ A. M., ÇAĞLAR A., TOMAR O.

4. Latin Amerika Uluslararası Doğa ve Uygulamalı Bilimler Kongresi, Rio de Janeiro, Brezilya, 13 - 15 Mart 2023, ss.342-358, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

6. Covid-19 Pandemisi ile Gıda Güvencesinde Yaşanan Sıkıntılar

ÇAĞLAR A., TOMAR O., YILMAZ A. M., Ataseven M.

9. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi, Burdur, Türkiye, 19 - 20 Mart 2022, ss.764-773, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2018 - 2019

2018 - 2019

Çeşitli Kuruyemişlerden Sirke Benzeri Fonksiyonel Ürün Üretimi ve Bazı Özellikleri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Tomar O., İlik A., Çağlar A. (Yürütücü)

2018 - 2019

2018 - 2019

Kırmızı Pancar Sirkesinin Fenolik Madde İçeriğinin ve Antioksidan Kapasitesinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Çağlar A. (Yürütücü), Tomar O., Akarca G.

2018 - 2019

2018 - 2019

Çiriş Otunun Bazı Gıda Patojenleri Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Tomar O. (Yürütücü), Çağlar A., Akarca G., Çapan G., Yıldırım G.

2017 - 2019

2017 - 2019

Malt Sirkesi Üretiminin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Çağlar A. (Yürütücü), Tomar O.

2017 - 2019

2017 - 2019

Pirinçten Elde Edilen Sirke Benzeri Ürünlerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Tomar O., Yeşilırmak D., Çağlar A. (Yürütücü)

2017 - 2019

2017 - 2019

Faklı Bitki Ekstraktları ve Doğal Mineralli Su ile Üretilen Fonksiyonel İçeceklerin Bazı Özelliklerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Çağlar A. (Yürütücü), Tomar O., Kılınç M.

2017 - 2019

2017 - 2019

Karabuğday ve Buğday Unundan Yaş ve Kuru Tarhana Yapımının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Çağlar A. (Yürütücü), Tomar O., Kılınç M.

2017 - 2019

2017 - 2019

Çiriş Otunun Afyon Kaymağı’ndaki Antioksidatif Etkisinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Tomar O. (Yürütücü), Çağlar A., Akarca G., Kılınç M., Ekiz T.

2016 - 2019

2016 - 2019

Bazı Bitki Ekstraktlarının Tereyağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Tomar O. (Yürütücü), Akarca G., Çağlar A., Vatansever H., Ercan Oruç D., Ekiz T.

2017 - 2018

2017 - 2018

Geleneksel Tarhana Üretiminde Yoğurt İkamesi Olarak Kefirin Kullanılması Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Tomar O., Ertan E., Kılınç M., Çağlar A. (Yürütücü)

2012 - 2013

2012 - 2013

Kılıflanmış Sade ve Baharatlı Mozzarella Peynirinin Olgunlaşma Süresinde Değişimlerinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

Tomar O., Akarca G., Çağlar A. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 223

h-indeksi (WOS): 7