Eğitim Bilgileri
2017 - 2022
2017 - 2022Doktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye
2016 - 2017
2016 - 2017Yüksek Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Lisans
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Pirinadan geri kazanılan fenolik bileşenlerin nanoenkapsülasyonu ve vegan mayonez üretiminde kullanılması
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2017
2017Yüksek Lisans
Soğuk pres tekniği ile elde edilen chia tohumu atıklarının salata sosu üretiminde kullanılması
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Gıda Mühendisliği
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - 2024
2020 - 2024Öğretim Görevlisi
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyorİşletmelerde Mesleki Eğitim Komisyon Üyeliği
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMuayene ve Kabul Komisyonu Üyeliği
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorKısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Komisyon Üyeliği
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorAf Komisyon Üyeliği
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyorİntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMutfak Denetim Komisyon Üyeliği
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBirim Enerji Yönetimi Komisyon Üyeliği
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm Kalite Komisyonu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorEğitimde Yeniden Yapılanma Kurulu Üyeliği
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorFarabi Programı Bölüm Koordinatörü
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMevlana Değişim Programı Bölüm Koordinatörü
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorEnerji Verimliliği Sorumlusu
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi
Yönetilen Tezler
2025
2025Yüksek Lisans
FINDIK (Corylus avellana L.) YAĞI VE CEVİZ (Juglans regia L.) YAĞI OLEOJELLERİNİN ÇERKEŞ KURABİYESİ ÜRETİMİNDE KATI YAĞ ALTERNATİFİ OLARAK KULLANIM POTANSİYELİNİN ARAŞTIRILMASI
Akçiçek A. (Danışman)
D.BULDUR(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
VEGAN VE LİMON LİFİ İLAVELİ MUHALLEBİLERİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİN SATIN ALMA NİYETİNE ETKİSİ
Akçiçek A.
F.GÜLTEKİN(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Şeker pancarı atığından üretilen karboksimetil selülozun bijel üretiminde kullanımı
Karasu S., Akçiçek A. (Eş Danışman)
Z.Özbey(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Aronya Atığının Düşük Yağlı Mayonez Üretiminde Kullanılması
Akçiçek A.
JOURNAL OF ANATOLIAN ENVIRONMENTAL AND ANIMAL SCIENCES , cilt.10, sa.6, ss.1010-1019, 2025 (TRDizin)
2025
20252. Preparation and Characterization of Bigels from Psyllium Husk Seed Hydrogel-Beeswax Oleogel: As a Fat Replacer in Cakes
Akçiçek A., Gultekin F., Karasu S.
ACS OMEGA
, cilt.10, ss.33328-33340, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Bigel-based low-fat sponge cake production for palm oil replacement
Genç Yılmaz E., Akçiçek A., Cimen S., Karasu S., Boga T., Tekin Çakmak Z. H., et al.
Journal of Food Measurement and Characterization
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Effects of Drying Methods on Different Characteristics of Chokeberry
Ceylan C. M., Cakmakoglu S. K., Bekiroglu H., Yaman M., AKÇİÇEK A., SAĞDIÇ O., et al.
Journal of Scientific and Industrial Research
, cilt.83, sa.12, ss.1284-1294, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Isolation of Protein and Fiber from Hot Pepper Seed Oil Byproduct To Enhance Rheology, Emulsion, and Oxidative Stability of Low-Fat Salad Dressing
Avci E., Akçiçek A., Cakmak Z. H. T., Kasapoglu M. Z., Sağdıç O., Karasu S.
ACS OMEGA
, cilt.9, sa.9, ss.10243-10252, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. Fabrication and characterisation of Pickering emulsion-based oleogel stabilised by citrus fibre and whey protein isolate colloidal complex: application in cookie formulation
Genc E., Karasu S., Akçiçek A., Toker Ö. S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.59, sa.3, ss.1709-1723, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20247. Cold-Pressed Okra Seed Oil Byproduct as an Ingredient for Muffins to Decrease Glycemic Index, Maillard Reaction, and Oxidation
Akçiçek A., Özgölet M., Tekin Çakmak Z. H., Karasu S., Duran E., Sağdıç O.
ACS OMEGA
, cilt.211, sa.211, ss.1213121-1231312, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20248. Production of Novel Bigels from Cold Pressed Chia Seed Oil By-Product: Application in Low-Fat Mayonnaise
Alkabaa A. S., Akçiçek A., Taylan O., Balubaid M., Alamoudi M., Gulzar W. A., et al.
Foods
, cilt.13, sa.4, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20239. Influence of Different Drying Techniques on the Drying Kinetics, Total Bioactive Compounds, Anthocyanin Profile, Color, and Microstructural Properties of Blueberry Fruit
Akçiçek A., Avcı E., Tekin Çakmak Z. H., Kasapoğlu M. Z., Sağdıç O., Karasu S.
ACS OMEGA
, cilt.8, ss.41603-41611, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202210. Low-Fat Salad Dressing as a Potential Probiotic Food Carrier Enriched by Cold-Pressed Tomato Seed Oil By-Product: Rheological Properties, Emulsion Stability, and Oxidative Stability
Akçiçek A., Metin Yıldırım R., Tekin Çakmak Z. H., Karasu S.
ACS OMEGA
, cilt.7, sa.51, ss.48520-48530, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Egg Yolk-Free Vegan Mayonnaise Preparation from Pickering Emulsion Stabilized by Gum Nanoparticles with or without Loading Olive Pomace Extracts
Akçiçek A., Karasu S., Bozkurt F., Kayacan Çakmakoğlu S.
ACS OMEGA
, cilt.7, sa.30, ss.26316-26327, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202212. Formulation optimization of low-fat emulsion stabilized by rocket seed (Eruca Sativa Mill) gum as novel natural fat replacer: Effect on steady, dynamic and thixotropic behavior
Akgul C., Akçiçek A., Karadağ A., Karasu S.
Acta Scientiarum - Technology
, cilt.44, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. Rocket seed (Eruca sativa Mill) gum: physicochemical and comprehensive rheological characterization
Kutlu G., AKÇİÇEK A., BOZKURT F., KARASU S., Tekin-Cakmak Z. H.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.42, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202114. Encapsulation of olive pomace extract in rocket seed gum and chia seed gum nanoparticles: Characterization, antioxidant activity and oxidative stability
Akcicek A., Bozkurt F., Akgül C., Karasu S.
Foods
, cilt.10, sa.8, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202115. OPTIMIZATION OF PHENOLIC COMPOUNDS EXTRACTION FROM PURPLE BASIL LEAF BY CONVENTIONAL AND MICROWAVE ASSISTED EXTRACTION METHODS
Ozcan B. E., SAĞDIÇ O., KARASU S., Ozkan K., Akcicek A.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.51, sa.4, ss.285-292, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202116. Effect of oil type and concentration on solid fat contents and rheological properties of watery oleogels
Pehlivanoglu H., Akcicek A., Can A. M., KARASU S., Demirci M., Yilmaz M. T.
RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE
, cilt.98, sa.3, ss.177-186, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201917. Effects of Different Drying Methods on Drying Kinetics, Microstructure, Color, and the Rehydration Ratio of Minced Meat
Aksoy A., KARASU S., Akcicek A., Kayacan S.
FOODS
, cilt.8, sa.6, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201818. Utilization of cold pressed chia seed oil waste in a low-fat salad dressing as natural fat replacer
Akcicek A., KARASU S.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.41, sa.5, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201819. Conventional and sugar-free probiotic white chocolate: Effect of inulin DP on various quality properties and viability of probiotics
Konar N., Palabiyik I., TOKER Ö. S., Polat D. G., Kelleci E., Pirouzian H. R., et al.
JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
, cilt.43, ss.206-213, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201720. Effect of Inulin DP on Various Properties of Sugar-Free Dark Chocolates Containing Lactobacillus paracasei and Lactobacillus acidophilus
Konar N., Palabiyik I., TOKER Ö. S., Polat D. G., Sener S., Akcicek A., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.13, sa.9, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201721. Stability of lactic acid bacteria in synbiotic sugared and sugar-free milk chocolates
TOKER Ö. S., Polat D. G., Gulfidan O. G., Konar N., Palabiyik I., Akcicek A., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.20, ss.1354-1365, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. DEVELOPMENT OF NOVEL FOOD BIGELS BASED ON CITRUS FIBER HYDROGEL AND BEESWAX OLEOGEL
Genç Yılmaz E., Karasu S., Akçiçek A., Kablan T.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON Modern problems of macromolecular compound technology dedicated to the 60th anniversary of the establishment of the Department of "Technology of organic substances and high-molecular compounds, Baku, Azerbaycan, 25 - 26 Nisan 2024, ss.136, (Özet Bildiri)
2024
20242. Gastronomi Turizminin Gelişiminde Yerel İşletmelerin Rolü: Kocaeli Tatlı Güven Örneği
Güzey K., Demiral Y. M., Akçiçek A., Uca S.
8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Yayınlanmadı)
2024
20243. Preparation and Characterization of Carboxymethyl Cellulose Based Bigels Obtained From Sugar Beet Pulp
Özbey Z., Karasu S., Akçiçek A., Muştu Ceylan Ç., Sarıdanışmet S., Sağdıç O.
4.International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 24 - 25 Mayıs 2024, ss.169, (Özet Bildiri)
2023
20234. Use Of Citrus Fiber And Whey Protein Isolate Complex In Oleogel Fabrication And Application In Cookie Formulation As Palm Oil Alternative
Genç Yılmaz E., Karasu S., Akçiçek A., Toker Ö. S.
33rd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2023, ss.37, (Özet Bildiri)
2023
20235. Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Mutfak Yönetim Süreci Üzerine Bir Durum Çalışması
ÇETİN H. C., UCA S., ÖZKUL E., AKÇİÇEK A.
3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)
2021
20216. Aronya Meyvesinin (Aronia Melanocarpa) Biyoaktif Bileşiklerinin Ultrases Destekli Ekstraksiyon Koşullarının Optimizasyonu
Kazancı E., Karasu S., Akçiçek A.
3rd Internatıonal Conference on Food, Agriculture and Veterinary, İzmir, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2021
20217. FORMULATION OPTIMIZATION ACCORDING TO THE RHEOLOGICAL CHARACTERISTICS OF LOW-FAT SALAD DRESSING STABILIZED WITH ROCKET (Eruca Sativa Mill) SEED GUM
AKGÜL C., KARASU S., KARADAĞ A., AKÇİÇEK A.
CUKUROVA 6th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 5 - 06 Mart 2021, cilt.1, ss.134-136, (Özet Bildiri)
2021
20218. NANOENCAPSULATION OF RECOVERY ANTIOXIDANTS FROM COLD PRESSED OLIVE POMACE BY USING ROCKET SEED AND CHIA SEED GUM
AKÇİÇEK A., KARASU S., BOZKURT F., AKGÜL C.
CUKUROVA 6th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 05 Mart 2021, cilt.1, ss.131-134, (Özet Bildiri)
2020
20209. Soğuk Pres Keten Tohumu Yağ Atığının Dondurma Üretiminde Kullanılması
Şen E., Karasu S., Akçiçek A.
2.Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi, Konya, Türkiye, 29 Şubat - 01 Mart 2020, (Özet Bildiri)
2018
201810. Using Seeding Technique in Synbiotic White Chocolate Including Lactobacillus acidophilus, Low DP Inulin and Maltitol
TOKER Ö. S., AKÇİÇEK A., Genç Polat D., KONAR N., YETİM H.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201711. Soğuk Pres Chia Tohumu Yağı Atığı İlave Ederek Yağı Azaltılmış Salata Sosu Üretimi ve Reolojik Özelliklerinin Optimizasyonu
Akçiçek A., Karasu S.
YABİTED III.Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Çikolata
Akçiçek A.
Tatlı ve Pastacılık, Hakan Koç Bayram Altıntaş, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.359-373, 2023
2023
20232. Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Mutfak Yönetim Süreci Üzerine Bir Durum Çalışması
ÇETİN H. C., AKÇİÇEK A., UCA S., ÖZKUL E.
Turizmde Yeni Trendler, Gökçe, Arif; Çoşkun, Güliz; Eker, Nuray; Dilmaç Eminsafa; Çolak Oğuz, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.259-273, 2023
2022
20223. Bölüm 9: MİKROENKAPSÜLASYON VE GIDALARDA UYGULAMA ALANLARI
Akçiçek A., Mete M., Dülger Altıner D.
Mühendislikte Araştırma ve Değerlendirmeler-II (Aralık 2022), ÖZALP Çoşkun,AKÇAKALE Nurettin, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.158-184, 2022
2020
20204. Mineralli Su ve Kaynak suyuna Genel Bakış
AKÇİÇEK A., METİN YILDIRIM R., ARICI M.
Mucize İçecek Maden Suyu, Muhammet Arıcı, Salih Karasu, Ayşe Karadağ, Editör, Kızılay Kültür Sanat Yayınları, İstanbul, ss.27-43, 2020
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorYemek Fotoğrafçılığı Kapsamında Farklı Tabak Tasarımlarına Yönelik Tüketici Algıları Kocaeli İli Yöresel Yemekleri Üzerine Deneysel Bir Tasarım
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
AKÇİÇEK A. (Yürütücü), GÜZEY K., DEMİRAL Y. M., ÖZKUL E., UCA S.
2024 - 2026
2024 - 2026Glukansükraz Temelli Üretilen Özgün alfa-Glukanların Biyoaktif Bileşen Yüklü Yenilikçi Hidrojel, Oleojel ve Bigel Sistemlerinin Üretiminde Kullanımı ve Üretilen Oleojel ve Bigel Sistemlerin Dolgu Kreması Üretiminde Palm Yağı Alternatifi Olarak Kullanılması
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Karasu S.(Yürütücü), Akçiçek A., Tekin A., Bozkurt F., Dertli E.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2025
Nisan 2025JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Nisan 2025
Nisan 2025ACS OMEGA
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2025
Mart 2025JOURNAL OF DISPERSION SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025Food Chemistry: X
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024Food Chemistry: X
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024ACS OMEGA
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Kasım 2024
Kasım 2024ACS OMEGA
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024Food Chemistry: X
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024ACS FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
ESCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024ACS OMEGA
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024npj Science of Food
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2024
Temmuz 2024ACS OMEGA
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024JOURNAL OF HERBAL MEDICINE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024ACS OMEGA
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023ACS OMEGA
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2023
Şubat 2023JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Kasım 2022
Kasım 2022International Journal of Food Properties
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Aralık 2024
Aralık 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 341
h-indeksi (WOS): 9
Jüri Üyelikleri
Şubat-2025
Şubat 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Temmuz-2024
Temmuz 2024Tez Savunma (Doktora)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Temmuz-2024
Temmuz 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Yeterlik Sınavı
- Kocaeli Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024