Dr. Öğr. Üyesi ALİCAN AKÇİÇEK


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Gıda Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Akcicek A., Akcicek Alican

Metrikler

Yayın

37

Yayın (WoS)

20

Yayın (Scopus)

20

Atıf (WoS)

341

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

409

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

484

H-İndeks (Scholar)

11

Proje

2

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2022

2017 - 2022

Doktora

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye

2016 - 2017

2016 - 2017

Yüksek Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Pirinadan geri kazanılan fenolik bileşenlerin nanoenkapsülasyonu ve vegan mayonez üretiminde kullanılması

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2017

2017

Yüksek Lisans

Soğuk pres tekniği ile elde edilen chia tohumu atıklarının salata sosu üretiminde kullanılması

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Gıda Mühendisliği

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2020 - 2024

2020 - 2024

Öğretim Görevlisi

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

İşletmelerde Mesleki Eğitim Komisyon Üyeliği

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Muayene ve Kabul Komisyonu Üyeliği

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Komisyon Üyeliği

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Af Komisyon Üyeliği

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Mutfak Denetim Komisyon Üyeliği

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Birim Enerji Yönetimi Komisyon Üyeliği

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm Kalite Komisyonu Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Eğitimde Yeniden Yapılanma Kurulu Üyeliği

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Farabi Programı Bölüm Koordinatörü

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Mevlana Değişim Programı Bölüm Koordinatörü

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Enerji Verimliliği Sorumlusu

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (20)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (20)
Scopus (20)
TRDizin (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. DEVELOPMENT OF NOVEL FOOD BIGELS BASED ON CITRUS FIBER HYDROGEL AND BEESWAX OLEOGEL

Genç Yılmaz E., Karasu S., Akçiçek A., Kablan T.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON Modern problems of macromolecular compound technology dedicated to the 60th anniversary of the establishment of the Department of "Technology of organic substances and high-molecular compounds, Baku, Azerbaycan, 25 - 26 Nisan 2024, ss.136, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. Gastronomi Turizminin Gelişiminde Yerel İşletmelerin Rolü: Kocaeli Tatlı Güven Örneği

Güzey K., Demiral Y. M., Akçiçek A., Uca S.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Yayınlanmadı)

2024

2024

3. Preparation and Characterization of Carboxymethyl Cellulose Based Bigels Obtained From Sugar Beet Pulp

Özbey Z., Karasu S., Akçiçek A., Muştu Ceylan Ç., Sarıdanışmet S., Sağdıç O.

4.International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 24 - 25 Mayıs 2024, ss.169, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. Use Of Citrus Fiber And Whey Protein Isolate Complex In Oleogel Fabrication And Application In Cookie Formulation As Palm Oil Alternative

Genç Yılmaz E., Karasu S., Akçiçek A., Toker Ö. S.

33rd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2023, ss.37, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Mutfak Yönetim Süreci Üzerine Bir Durum Çalışması

ÇETİN H. C., UCA S., ÖZKUL E., AKÇİÇEK A.

3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

6. Aronya Meyvesinin (Aronia Melanocarpa) Biyoaktif Bileşiklerinin Ultrases Destekli Ekstraksiyon Koşullarının Optimizasyonu

Kazancı E., Karasu S., Akçiçek A.

3rd Internatıonal Conference on Food, Agriculture and Veterinary, İzmir, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

7. FORMULATION OPTIMIZATION ACCORDING TO THE RHEOLOGICAL CHARACTERISTICS OF LOW-FAT SALAD DRESSING STABILIZED WITH ROCKET (Eruca Sativa Mill) SEED GUM

AKGÜL C., KARASU S., KARADAĞ A., AKÇİÇEK A.

CUKUROVA 6th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 5 - 06 Mart 2021, cilt.1, ss.134-136, (Özet Bildiri)

2021

2021

8. NANOENCAPSULATION OF RECOVERY ANTIOXIDANTS FROM COLD PRESSED OLIVE POMACE BY USING ROCKET SEED AND CHIA SEED GUM

AKÇİÇEK A., KARASU S., BOZKURT F., AKGÜL C.

CUKUROVA 6th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE, Adana, Türkiye, 05 Mart 2021, cilt.1, ss.131-134, (Özet Bildiri)

2020

2020

9. Soğuk Pres Keten Tohumu Yağ Atığının Dondurma Üretiminde Kullanılması

Şen E., Karasu S., Akçiçek A.

2.Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi, Konya, Türkiye, 29 Şubat - 01 Mart 2020, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. Using Seeding Technique in Synbiotic White Chocolate Including Lactobacillus acidophilus, Low DP Inulin and Maltitol

TOKER Ö. S., AKÇİÇEK A., Genç Polat D., KONAR N., YETİM H.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Çikolata

Akçiçek A.

Tatlı ve Pastacılık, Hakan Koç Bayram Altıntaş, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.359-373, 2023

2023

2023

2. Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Mutfak Yönetim Süreci Üzerine Bir Durum Çalışması

ÇETİN H. C., AKÇİÇEK A., UCA S., ÖZKUL E.

Turizmde Yeni Trendler, Gökçe, Arif; Çoşkun, Güliz; Eker, Nuray; Dilmaç Eminsafa; Çolak Oğuz, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.259-273, 2023

2022

2022

3. Bölüm 9: MİKROENKAPSÜLASYON VE GIDALARDA UYGULAMA ALANLARI

Akçiçek A., Mete M., Dülger Altıner D.

Mühendislikte Araştırma ve Değerlendirmeler-II (Aralık 2022), ÖZALP Çoşkun,AKÇAKALE Nurettin, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.158-184, 2022 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

4. Mineralli Su ve Kaynak suyuna Genel Bakış

AKÇİÇEK A., METİN YILDIRIM R., ARICI M.

Mucize İçecek Maden Suyu, Muhammet Arıcı, Salih Karasu, Ayşe Karadağ, Editör, Kızılay Kültür Sanat Yayınları, İstanbul, ss.27-43, 2020

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2025

Nisan 2025

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Nisan 2025

Nisan 2025

ACS OMEGA

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mart 2025

Mart 2025

JOURNAL OF DISPERSION SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Şubat 2025

Şubat 2025

Food Chemistry: X

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

Food Chemistry: X

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

ACS OMEGA

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

ACS OMEGA

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

Food Chemistry: X

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

ACS FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

ACS OMEGA

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

npj Science of Food

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

ACS OMEGA

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

JOURNAL OF HERBAL MEDICINE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

ACS OMEGA

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

ACS OMEGA

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Şubat 2023

Şubat 2023

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2022

Kasım 2022

International Journal of Food Properties

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Aralık 2024

Aralık 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Selçuk Üniversitesi, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 341

h-indeksi (WOS): 9

Jüri Üyelikleri

Şubat-2025

Şubat 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Yıldız Teknik Üniversitesi

Temmuz-2024

Temmuz 2024

Tez Savunma (Doktora)

- Yıldız Teknik Üniversitesi

Temmuz-2024

Temmuz 2024

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Yıldız Teknik Üniversitesi

Haziran-2024

Haziran 2024

Doktora Yeterlik Sınavı

- Kocaeli Üniversitesi

Haziran-2024

Haziran 2024

Doktora Yeterlik Sınavı

- Kocaeli Üniversitesi