Dr. Öğr. Üyesi NUR DEDE


İzmit Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda İşleme


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: N.DEDE, Nur DEDE, DEDE N., DEDE Nur, ABAYLU Nur, Nur ABAYLU

Metrikler

Yayın

23

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

2

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

4

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

8

H-İndeks (Scholar)

1

Proje

3

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1992 - 1999

1992 - 1999

Doktora

Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1989 - 1992

1989 - 1992

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

1985 - 1989

1985 - 1989

Lisans

Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

1999

1999

Doktora

Çeşitli Yağlarda Kızartılan Patlıcanların Dondurularak Muhafazası Sırasında Yağlarda Meydana Gelen Değişikliklerin İncelenmesi

Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

1992

1992

Yüksek Lisans

Dondurarak Muhafaza Edilen Bazı Meyve ve Sebzelerin Mikrobiyolojisi ve Depolama Sürecindeki Değişmeler Üzerine Araştırmalar

Uludağ Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Teknolojisi

Yağ Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, İzmit Meslek Yüksekokulu

2018 - 2020

2018 - 2020

Dr. Öğr. Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Gıda İşleme Bölümü

2000 - 2018

2000 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

1999 - 2000

1999 - 2000

Öğretim Görevlisi Dr.

Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Yönetimsel Görevler

2011 - 2013

2011 - 2013

Bölüm Başkanı

Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2005 - 2011

2005 - 2011

Bölüm Başkanı

Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlar Bölümü

2000 - 2005

2000 - 2005

MYO Müdür Yardımcısı

Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu

1999 - 2000

1999 - 2000

Bölüm Başkan Yardımcısı

Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlar Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

1999 - 1999

1999 - 1999

Kalite Kontrol Sorumlusu

Ticari Kuruluş Özel, Alara Dış Ticaret Müşavirlik ve Organizasyon Lim.Şti Bursa, Kalite Kontrol, Kalite Kontrol Sorumlusu

1997 - 1999

1997 - 1999

Kalite Kontrol Sorumlusu

Alara Dış Ticaret Müşavirlik ve Organizasyon Lim.Şti, Kalite Kontrol Sorumlusu

1994 - 1997

1994 - 1997

Kalite Kontrol Sorumlusu

Ticari Kuruluş Özel, Önder Tavukçuluk Gıda ve Giyim San.A.Ş. Sakarya, Kalite Kontrol, Kalite Kontrol Sorumlusu

1990 - 1991

1990 - 1991

Kalite Kontrol Mühendisi

Ticari Kuruluş Özel, Penguen Gıda San.A.Ş. Bursa, Kalite Kontrol , Kalite Kontrol Mühendisi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uzmanlık Alan Dersi

Su Ürünlerinde Fiziksel ve Kimyasal Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi

SUR544 - Su Ürünleri Üretiminde Hijyen ve Sanitasyon

SUR148 Su Ürünleri Üretiminde Hijyen ve Sanitasyon

FBE101 Uzmanlık Alan Dersi

FBE716 Yüksek Lisans Seminer

FBE511 - Yüksek Lisans Seminer

Ön Lisans

Ön Lisans

Meyve Sebze İşleme Teknolojisi

GTP108 Gıda Sanayinde Hijyen ve Sanitasyon

Gıda İşleme İlkeleri

Staj

Yemeklik Yağ Teknolojisi

Proje

Et Teknolojisi

Genel Mikrobiyoloji

Özel Gıdalar Teknolojisi

Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi

TBP212 - Genel Mikrobiyoloji

GTP201 Et Teknolojisi (İ.Ö.)

GTP202 Meyve Sebze İşleme Teknolojisi (İ.Ö.)

Satranç (İ.Ö.) (Gıda Tek. Prog.)

Satranç (Gıda Tek. Prog.)

GTP101 Genel Mikrobiyoloji (İ.Ö.)

GTP206 Yemeklik Yağ Teknolojisi (İ.Ö.)

GTP108 Gıda Sanayinde Hijyen ve Sanitasyon (İ.Ö.)

GTP207 Özel Gıdalar Teknolojisi (İ.Ö.)

OMP106 Satranç (Tıbbi Aro. Bit. Prog.)

Makaleler

Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

2. Microbial Quality and Protection in the Processing of Snails

Türksönmez Ç., Dede N.

MALACOLOGY SYMPOSIUM 2022, Muğla, Türkiye, 25 - 28 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2020

2020

3. Balıkların Soğukta Muhafazasında Meyve-Sebze Kaynaklı Fenolik Bileşiklerin Kullanımı

SAPMAZ M., DEDE N.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2020

2020

4. Balıklarda Lipit Oksidasyonunun Önlenmesinde Doğal Antioksidanların Kullanımı

ATAÇ Y., DEDE N.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2017

2017

6. Tarım ve Gıda ile ilgili Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Kariyerlerini Planlıyorlar mı?

KASIM R., KASIM M. U., SAMET H., DEDE N.

II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

7. Tarım ve Gıda Mesleklerinde Eğitim Gören Öğrencilerin Genel Profilleri

KASIM M. U., KASIM R., DEDE N., SAMET H.

II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2014

2014

11. Morphological, pomological and nutritional traits of jujube (Zizyphus jujuba Mill.)

Sülüşoğlu Durul M., Çavuşoğlu A., Dede N., Ünver H.

49th Croatian 9th International Symposium on Agriculture Proceedings, 49th Croatian 9th International Symposium on Agriculture, Dubrovnik, Hırvatistan, 16 Şubat - 21 Mayıs 2014, ss.727-731, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

19. Yemeklik Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları

DEDE N.

Türkiye VI. Yemeklik Mantar Kongresi. Ege Üniversitesi, Bergama Meslek Yüksekokulu., Türkiye, 20 - 22 Eylül 2000, ss.195-203, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

20. Çeşitli Yağlarda Kızartılan Patlıcanların Dondurularak Muhafazası Sırasında Yağlarda Meydana Gelen Değişikliklerin İncelenmesi

DEDE N., BAŞOĞLU F.

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi,İzmir., Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Su Ürünleri İşlemede Fenolik Bileşiklerin Kullanımı

Dede N., Sapmaz M.

Ziraat, Orman ve Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar Mart 2022, ÖZRENK KORAY, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.179-203, 2022


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2

h-indeksi (WOS): 1

Jüri Üyelikleri

Kasım-2023

Kasım 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Hatice Şeyma ALTINKAYNAK. Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi

Temmuz-2023

Temmuz 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Miray ÖZCAN (YÖK Tez No: 823545). Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi

Kasım-2018

Kasım 2018

Doktora Yeterlik Sınavı

Seda ALTUNTAŞ / Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD, Doktora Yeterlik Sınavı. - Bursa Uludağ Üniversitesi

Kasım-2018

Kasım 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Selen KOÇAKOĞLU (YÖK Tez No: 540363). Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi

Ekim-2015

Ekim 2015

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Rüştü YAĞCI (YÖKSİS Tez No: 426002). Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi

Temmuz-2015

Temmuz 2015

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Fatma URGUN BECERİKLİ (YÖKSİS Tez No: 406503). Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi

Temmuz-2015

Temmuz 2015

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Taner GÜLAL (YÖKSİS Tez No: 406507). Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi