Eğitim Bilgileri
1992 - 1999
1992 - 1999Doktora
Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1989 - 1992
1989 - 1992Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
1985 - 1989
1985 - 1989Lisans
Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
1999
1999Doktora
Çeşitli Yağlarda Kızartılan Patlıcanların Dondurularak Muhafazası Sırasında Yağlarda Meydana Gelen Değişikliklerin İncelenmesi
Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)
1992
1992Yüksek Lisans
Dondurarak Muhafaza Edilen Bazı Meyve ve Sebzelerin Mikrobiyolojisi ve Depolama Sürecindeki Değişmeler Üzerine Araştırmalar
Uludağ Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, İzmit Meslek Yüksekokulu
2018 - 2020
2018 - 2020Dr. Öğr. Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Gıda İşleme Bölümü
2000 - 2018
2000 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
1999 - 2000
1999 - 2000Öğretim Görevlisi Dr.
Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Yönetimsel Görevler
2011 - 2013
2011 - 2013Bölüm Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2005 - 2011
2005 - 2011Bölüm Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlar Bölümü
2000 - 2005
2000 - 2005MYO Müdür Yardımcısı
Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu
1999 - 2000
1999 - 2000Bölüm Başkan Yardımcısı
Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlar Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
1999 - 1999
1999 - 1999Kalite Kontrol Sorumlusu
Ticari Kuruluş Özel, Alara Dış Ticaret Müşavirlik ve Organizasyon Lim.Şti Bursa, Kalite Kontrol, Kalite Kontrol Sorumlusu
1997 - 1999
1997 - 1999Kalite Kontrol Sorumlusu
Alara Dış Ticaret Müşavirlik ve Organizasyon Lim.Şti, Kalite Kontrol Sorumlusu
1994 - 1997
1994 - 1997Kalite Kontrol Sorumlusu
Ticari Kuruluş Özel, Önder Tavukçuluk Gıda ve Giyim San.A.Ş. Sakarya, Kalite Kontrol, Kalite Kontrol Sorumlusu
1990 - 1991
1990 - 1991Kalite Kontrol Mühendisi
Ticari Kuruluş Özel, Penguen Gıda San.A.Ş. Bursa, Kalite Kontrol , Kalite Kontrol Mühendisi
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
Uzmanlık Alan Dersi
Su Ürünlerinde Fiziksel ve Kimyasal Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
SUR544 - Su Ürünleri Üretiminde Hijyen ve Sanitasyon
SUR148 Su Ürünleri Üretiminde Hijyen ve Sanitasyon
FBE101 Uzmanlık Alan Dersi
FBE716 Yüksek Lisans Seminer
FBE511 - Yüksek Lisans Seminer
Ön Lisans
Ön Lisans
Meyve Sebze İşleme Teknolojisi
GTP108 Gıda Sanayinde Hijyen ve Sanitasyon
Gıda İşleme İlkeleri
Staj
Yemeklik Yağ Teknolojisi
Proje
Et Teknolojisi
Genel Mikrobiyoloji
Özel Gıdalar Teknolojisi
Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi
TBP212 - Genel Mikrobiyoloji
GTP201 Et Teknolojisi (İ.Ö.)
GTP202 Meyve Sebze İşleme Teknolojisi (İ.Ö.)
Satranç (İ.Ö.) (Gıda Tek. Prog.)
Satranç (Gıda Tek. Prog.)
GTP101 Genel Mikrobiyoloji (İ.Ö.)
GTP206 Yemeklik Yağ Teknolojisi (İ.Ö.)
GTP108 Gıda Sanayinde Hijyen ve Sanitasyon (İ.Ö.)
GTP207 Özel Gıdalar Teknolojisi (İ.Ö.)
OMP106 Satranç (Tıbbi Aro. Bit. Prog.)
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Ayva ekstraktının gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss) soğukta depolanması süresince kalite parametreleri üzerine etkisinin incelenmesi
Dede N. (Danışman)
M.SAPMAZ(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (2)
2014
20141. Infrared Assisted Microwave Cooking of Atlantic Salmon (Salmo salar)
Pilavtepe-Celik M., Özer N. P., Özkoç S. Ö., Seyhun N., Dede N.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.14, ss.659-665, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
1992
19922. Dondurarak Muhafaza Edilen Bazı Meyve ve Sebzelerin Mikrobiyolojisi ve Depolama Sürecindeki Değişmeleri Üzerine Araştırmalar
ABAYLU N., BAŞOĞLU F.
GIDA , cilt.17, sa.5, ss.291-301, 1992 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Ayva Ekstraktı Uygulamasının Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus mykiss) Lipit ve Protein Kalitesi Üzerine Etkisi
Dede N., Sapmaz M.
Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2025, ss.332, (Özet Bildiri)
2022
20222. Microbial Quality and Protection in the Processing of Snails
Türksönmez Ç., Dede N.
MALACOLOGY SYMPOSIUM 2022, Muğla, Türkiye, 25 - 28 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2020
20203. Balıkların Soğukta Muhafazasında Meyve-Sebze Kaynaklı Fenolik Bileşiklerin Kullanımı
SAPMAZ M., DEDE N.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
20204. Balıklarda Lipit Oksidasyonunun Önlenmesinde Doğal Antioksidanların Kullanımı
ATAÇ Y., DEDE N.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2018
20185. Factorial Design for Optimizing Infrared Heating Conditions of Atlantic Salmon (Salmo salar) and Impact of Optimum Conditions on Lipid Quality
SEYHUN N., ÇELİK M., ÖZKOÇ S. Ö., ÖZER N. P., DEDE N.
I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2017
20176. Tarım ve Gıda ile ilgili Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Kariyerlerini Planlıyorlar mı?
KASIM R., KASIM M. U., SAMET H., DEDE N.
II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20177. Tarım ve Gıda Mesleklerinde Eğitim Gören Öğrencilerin Genel Profilleri
KASIM M. U., KASIM R., DEDE N., SAMET H.
II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2015
20158. Comparison of proximate composition and amino acid profile of Atlantic Salmon Salmo salar cooked with three different methods
ÖZKOÇ S. Ö., ÇELİK M., SEYHUN N., ÖZER N. P., DEDE N.
29th EFFoST International Conference, Atina, Yunanistan, 10 - 12 Kasım 2015
2015
20159. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Gıda Güvenliğine ve Genetiği Değiştirilmiş Organizma İçeren Besinlere Bakış Açıları
KASIM R., ŞANLIBABA P., DEDE N., ÇAY R. D., AŞILIOĞLU F., UYMAZ TEZEL B.
Umyos 2015, 21 - 23 Mayıs 2015
2014
201410. Effect of infrared assisted microwave cooking on fatty acid composition and lipid quality of Atlantic salmon Salmo salar
ÇELİK M., SEYHUN N., ÖZER N. P., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
28th EFFoST Conference, 25 - 28 Kasım 2014
2014
201411. Morphological, pomological and nutritional traits of jujube (Zizyphus jujuba Mill.)
Sülüşoğlu Durul M., Çavuşoğlu A., Dede N., Ünver H.
49th Croatian 9th International Symposium on Agriculture Proceedings, 49th Croatian 9th International Symposium on Agriculture, Dubrovnik, Hırvatistan, 16 Şubat - 21 Mayıs 2014, ss.727-731, (Tam Metin Bildiri)
2012
201212. Atlantik Somon Balığının Salmo salar Kızılötesi Destekli Mikrodalga Fırında Pişirme Koşullarının Optimizasyonu
SEYHUN N., ÇELİK M., ÖZER N. P., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201213. Kızılötesi Pişirmenin Atlantik Somon Balığı Salmo salar Filetolarının Tekstür ve Renk Özelliklerine Etkisi
ÖZER N. P., ÖZKOÇ S. Ö., SEYHUN N., ÇELİK M., DEDE N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi Bildiri, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201214. Farklı Pişirme Yöntemlerinin Atlantik Somon Balığının Salmo salar Yağ Asitleri Kompozisyonu ve Yağ Kalitesi Üzerine Etkileri
DEDE N., SEYHUN N., ÖZKOÇ S. Ö., ÖZER N. P., ÇELİK M.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201215. Optimization of Cooking Conditions of Atlantic Salmon Salmo salar in İnfrared Microwave Combination Oven
ÖZER N. P., ÇELİK M., SEYHUN N., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
AQUA 2012 : Global Aquaculture, Prague, 1 - 05 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201216. Effect of İnfrared Heating Conditions on Cooking Quality of Atlantic Salmon Salmo salar
SEYHUN N., ÖZER N. P., ÇELİK M., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
AQUA 2012 : Global Aquaculture, Prague, 1 - 05 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201217. Optimization of cooking conditions of Atlantic salmon Salmo salar in infrared microwave combination oven
ÖZER N. P., ÇELİK M., SEYHUN N., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
AQUA, 1 - 05 Eylül 2012
2012
201218. Effect of infrared heating conditions on cooking quality of Atlantic salmon Salmo salar
SEYHUN N., ÖZER N. P., ÇELİK M., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
AQUA, 1 - 05 Eylül 2012
2000
200019. Yemeklik Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları
DEDE N.
Türkiye VI. Yemeklik Mantar Kongresi. Ege Üniversitesi, Bergama Meslek Yüksekokulu., Türkiye, 20 - 22 Eylül 2000, ss.195-203, (Tam Metin Bildiri)
1999
199920. Çeşitli Yağlarda Kızartılan Patlıcanların Dondurularak Muhafazası Sırasında Yağlarda Meydana Gelen Değişikliklerin İncelenmesi
DEDE N., BAŞOĞLU F.
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi,İzmir., Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Su Ürünleri İşlemede Fenolik Bileşiklerin Kullanımı
Dede N., Sapmaz M.
Ziraat, Orman ve Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar Mart 2022, ÖZRENK KORAY, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.179-203, 2022
Desteklenen Projeler
2021 - 2023
2021 - 2023Ayva Ekstraktının Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus mykiss) Soğukta Depolanması Süresince Kalite Parametreleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DEDE N. (Yürütücü), SAPMAZ M.
2009 - 2011
2009 - 2011Doğu Marmara Bölgesi Kocayemişlerinin Arbutus unedo L Türk Tarımına Kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çavuşoğlu A., Sülüşoğlu Durul M.(Yürütücü), Dede N., Erkal S.
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2
h-indeksi (WOS): 1
Jüri Üyelikleri
Kasım-2023
Kasım 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Hatice Şeyma ALTINKAYNAK. Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Miray ÖZCAN (YÖK Tez No: 823545). Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi
Kasım-2018
Kasım 2018Doktora Yeterlik Sınavı
Seda ALTUNTAŞ / Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD, Doktora Yeterlik Sınavı. - Bursa Uludağ Üniversitesi
Kasım-2018
Kasım 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Selen KOÇAKOĞLU (YÖK Tez No: 540363). Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi
Ekim-2015
Ekim 2015Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Rüştü YAĞCI (YÖKSİS Tez No: 426002). Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi
Temmuz-2015
Temmuz 2015Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Fatma URGUN BECERİKLİ (YÖKSİS Tez No: 406503). Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı. - Bursa Uludağ Üniversitesi
Temmuz-2015
Temmuz 2015