Yayınlar & Eserler

Makaleler 36
Tümü (36)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (25)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 57

1. The role of cologne in traditional hygiene and cleanliness culture: The example of wisdom cologne as a local brand

2 nd International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE), Kocaeli, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2025, cilt.1, ss.1, (Özet Bildiri)

2. Sabunun Tarihi Üzerine Bir İnceleme

International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE), Kocaeli, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2025, ss.33, (Özet Bildiri)

3. A Study on the Demand and Consumption of Malacological Species in Seafood Restaurants

2nd INTERNATIONAL MALACOLOGY SYMPOSIUM, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2024, (Yayınlanmadı) Creative Commons License

4. ANALYSIS OF RESILIENCE RESEARCH IN THE FIELD OF TOURISM & HOSPITALITY MANAGEMENT

THE 10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT 2024 (ICOHT 2024), Kolamba, Sri Lanka, 25 - 26 Temmuz 2024, (Yayınlanmadı) Creative Commons License

5. An Analysis of Resilience Definitions for Tourism Domain

MTCON 23, İstanbul, Türkiye, 15 Mart - 18 Aralık 2023, ss.1-3, (Özet Bildiri) Creative Commons License

6. CONTENT ANALYSIS OF THE RELATED TO CLEANING IN THE VERSES OFTHE HOLY QURAN

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, ss.76, (Özet Bildiri)

8. TURİST REHBERLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ KAYGI VE MESLEĞİ YAPMA NİYETİ İLİŞKİSİ

5. ULUSLARARASI TURİZM, EKONOMİ VE İŞLETME BİLİMLERİ KONGRESİ (ICTEBS 2022), Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2022, cilt.5, ss.91-102, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

9. Evaluation of Child's Menus in Restaurant Businesses: The Case Of Maşukiye Destination

4th International Family, Youth and Child Friendly Tourism Management Congress, İstanbul, Türkiye, 01 Haziran 2022, ss.53-66, (Tam Metin Bildiri)

10. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneği

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü Sempozyumu- VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, cilt.3, ss.1483-1495, (Tam Metin Bildiri)

11. Kocaeli İlinde Sağlik Turizm Potansiyelinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştirma

The 3nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), Sivas, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

12. TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME KAPSAMINDA GASTRONOMİ TURİZMİ: MAŞUKİYE ALABALIK VADİSİ

International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

13. SANCAK BÖLGESİ STRATEJİK TURİZM YÖNETİMİ

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

14. SAĞLIK TURİZMİNDE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZLERİ: DETOKS OTELLER

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

15. Strategic Tourism Management of Sandzak Region

3th International Congress on Tourism, Economic and Business Science, Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, cilt.3, ss.14, (Özet Bildiri)

16. Turistik Ürün Çeşitlendirme Kapsaminda Gastronomi Turizmi: Maşukiye Alabalik Vadisi

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.447-453, (Tam Metin Bildiri)

17. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneğ

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi- Kültürü Sempozyumu VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, (Özet Bildiri)

18. EFFECTS OF PERCEIVED WORKLOAD AND COWORKER LOAFING ON JOB PERFORMANCE

International Journal of Tourism, Economic and Business Sciences, 1 - 04 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

19. ONLINE SEYAHAT ACENTALARININ İLETİŞİM STRATEJİLERİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA: BOOKING VE PRONTO TUR ÖRNEKLERİ

The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), Kocaeli, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2018, ss.383-389, (Tam Metin Bildiri)

20. Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı Kapsamında Kartepe Gastronomisi İle Halk Oyunları Ve Müzik Mirasının Değerlendirilmesi

II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.329-346, (Tam Metin Bildiri)

21. GASTRONOMİ TURİZMİ BAĞLAMINDAOLUR MUTFAĞININ GELENEKSEL YEMEKLERİ

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

22. Konaklama İşletmelerinin Pazarlamasında Web Sitelerinin Rolü: Kocaeli Otelleri Örneği

The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), Kocaeli, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2018, cilt.2, ss.372-382, (Tam Metin Bildiri)

23. Gastronomi Turizmi Bağlamında OlurMutfağının Geleneksel Yemekleri

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.698-716, (Tam Metin Bildiri)

24. THE IMPACT OF TASK CONFLICT, COWORKER CONFLICT AND SUPERVISOR CONFLICT ON WORKPLACE OSTRACISM

The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), Kocaeli, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

25. İKİNCİL KONUTLARIN TURİZME KAZANDIRILMASI: SAPANCA ÖRNEĞİ

The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), Kocaeli, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2018, ss.149-164, (Tam Metin Bildiri)

26. KARTEPE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI KAPSAMINDA KARTEPE GASTRONOMİSİ İLE HALK OYUNLARI VE MÜZİK MİRASININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, URFA, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, ss.329-346, (Tam Metin Bildiri)

28. Turizm Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Öğretim Kalitesine Yönelik Algıları

III. ULUSLARARASIGENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, NAHÇIVAN, Azerbaycan, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

29. TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRETİM KALİTESİNE YÖNELİK ALGILARI

III. INTERNATIONAL CONGRESS OF YOUTH RESEARCHES, Nahçivan, Azerbaycan, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, ss.360, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

30. GASTRONOMİ TURİZMİ BAĞLAMINDA KANDIRA MUTFAĞININ UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ LEZZETLERİ

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, ss.115, (Özet Bildiri)

31. KOCAELİ VE ÇEVRESİNDEKİ MUHACİRLERİN KENT GASTRONOMİSİNE YAPMIŞ OLDUĞU KATKILAR

ULUSLARASI ÇOBAN MUSTAFA PAŞA VE KOCAELİ TARİHİ-KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 27 Mart 2017, ss.2-16, (Tam Metin Bildiri)

32. Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetleri: Goncaaydın Köyü Örneği

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1837-1861, (Tam Metin Bildiri)

33. Kocaeli ve Çevresindeki Muhacirlerin Kent Gastrononmisine Yapmış Olduğu Katkılar

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1821-1835, (Tam Metin Bildiri)

34. KARTEPE’DE DOĞA SPORLARININ ALTERNATİF TURİZM AMAÇLI KULLANIMI VE SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.33, (Özet Bildiri)

35. Evaluation of Gastronomic Products for Geographical Marking:The Sample of Erzurum-Olur

1st International Congress onTourism, Economic and Business Sciences, ÜSKÜP, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.40, (Özet Bildiri)

36. Analysis of the Turism Unification Feature on the Practice of Language Tourism in BosniaHerzegovina

1st International Congress onTourism, Economic and Business Sciences, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 05 Kasım 2017, ss.48, (Özet Bildiri) Creative Commons License

37. Workplace Ostracism and Hospitality Employees’ Task Performance The ModeratingEffects of Feeling Trusted

1st International Congress onTourism, Economic and Business Sciences, ÜSKÜP, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.22, (Özet Bildiri)

38. Analysis of the Tourism Unification Feature on the Practice of Language Tourismin Bosnia Herzegovina

International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences (ICTEBS), Üsküp, 1 Mayıs - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

40. HÜZÜN TURİZMİNİN DİASPORADAKİ AHISKALI TÜRKLERİN KİMLİĞİNE KATKISI

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİULUSLARARASI AHISKA TÜRKLERİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, cilt.1, ss.545-557, (Tam Metin Bildiri)

41. Hüzün Turizminin Diasporadaki Ahıskalı Türklerin Kimliğine Katkısı

ULUSLARARASI AHISKA TÜRKLERİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, cilt.1, ss.545-558, (Tam Metin Bildiri)

42. Otel İşletmelerinde İşyeri Psikoloğu İhtiyacının Belirlenmesine Yönelik Nitel Bir Çalışma

1. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, ss.1065-1076, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

43. Sürdürülebilir Kirsal Turizmde Koruma-Kullanma İkilemi: Sille Köyü Örneği

1th INTERNATIONALRURAL TOURISM and DEVELOPMENTCONGRESS, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.128, (Özet Bildiri)

44. Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmuş Lezzetleri

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve KocaeliTarihi Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, ss.115, (Özet Bildiri)

45. The Grıef Herıtage Of The Ottoman Bosnıa And Herzegovına

2 nd International Tourism and Hospitality Management Conference, SarayBosna, Bosna-Hersek, 12 - 16 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

46. THE GRİEF OF OTTOMAN HERİTAGE IN BH

II ITHMC 2016, SARAJOVA, Bosna-Hersek, 12 - 16 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

47. Endüstrileşme Kiskacinda Kirsal Alanlar ve Sürdürülebilir Kirsal Turizm Kocaeli Kandira Kirsal Turizm Geliştirme Modeli

I.Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, cilt.1, ss.377-388, (Tam Metin Bildiri)

48. Evaluation Of Urban Esthetics From The Aspect Of Tourism The Bosnia Herzegovina Example

International Tourism and Hospitality Management Conference, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, cilt.101285, ss.225-239, (Tam Metin Bildiri)

49. Evaluation of Urban EsteticsFrom The aspect of Tourism The BH Tourism

I ITHMC, Sarajevo, Bosna-Hersek, 30 Eylül 2016 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

50. Kocaeli İli Kartepe Yöresinde Eko Turizm

8.Uluslararası Türk Kültürü Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 Ekim 2013 - 27 Ekim 2012, cilt.456, ss.825-841, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

51. Turizm Eğitimine Yönelik Memnuniyet Algıları Turizm Öğrencileri Üzerinde BirAraştırma

ı. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları, Sarajevo, Bosna-Hersek, 4 - 05 Mayıs 2015, ss.633-648, (Tam Metin Bildiri)

52. KOCAELİ İLİ KARTEPE YÖRESİ NDE EKO TURİZM

8. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİBİLDİRİLER-II, Eskişehir, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2013, ss.825-840, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

57. Seyahat İşletmelerinde Profesyonel Turist Rehberinin Sorunları ve Çözüm Önerileri

1.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 19 Eylül - 24 Şubat 2002, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 24

1. Yaratıcı Turizm Seyahat Motivasyonu Olarak Somut Olmayan Kültürel Miras

SOSYAL BILIMLERDE GÜNCEL ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER IX, COŞKUN KARADAĞ NESLİHAN, BALCIOĞULLARI ABDULLAH, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.233-268, 2025

2. Dunya'da Yumusak Guc Olarak Gastrodiplomasi

Turizmin Gelisiminde Gastronomi Turizmi, Birol Saygi,Gul Yilmaz, Editör, Eray Basim Hizmetleri, İstanbul, ss.41-58, 2024

3. Dr. Ersin UGURKAN

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anisina, Muharrem TUNA,Derman Kucukaltan,Sule Kaya Unal, Editör, Detay Yayincilik, Ankara, ss.120-136, 2023 Creative Commons License

4. NÖROGASTRONOMİ VE BEŞ DUYU ALGISININ RESTORAN SEÇİMİNE ETKİSİ

TUR İZM ALANINDAK İGEL İŞMELERE AKADEM İK YORUMLAR, Erkan DENK, Editör, Yaz Yayınları, Afyonkarahisar, ss.135-164, 2023 Creative Commons License

5. Gastronomi Trendlerine Akademik Bakis

Turizm Alanındaki Gelişmelere Akademik Yorumlar, Erkan DENK, Editör, Yaz Yayınları, Afyonkarahisar, ss.17-134, 2023 Creative Commons License

6. DOGU ANADOLU BÖLGESI-1 (Erzincan ve Bingöl)

TÜRKIYE’NIN GELENEKSEL PEYNIRLERI VE PEYNIR TURIZMI POTANSIYELI, Erkan DENK, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.193-207, 2023 Creative Commons License

7. Value Creation and Employee Branding Through Employees: A Model Proposal for Hotel Businesses

ADVANCES IN MANAGING TOURISM ACROSS CONTINENTS VOLUME 3, Dr. Fevzi Okumus Rosen College of Hospitality Management,University of Central Florida,United States Dr. Basak Denizci Guillet School of Hotel and Tourism Management,The Hong Kong Polytechnic University,Hong Kong Dr. Muharrem Tuna Faculty of Tourism,Ankara Haci Bayram Veli University,Turkiye Dr. Seden Dogan Faculty of Tourism,Ondokuz Mayis University,Turkiye, Editör, University of South Florida (USF) M3 Publishing, Florida, ss.1-18, 2023 Creative Commons License

8. Ersin UĞURKAN (Dr)

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına..., Derman Küçükaltan, Muharrem Tuna, Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.120-136, 2023

9. SAPANCA’DA YAŞAYAN ETNİK VE KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN MUTFAK KÜLTÜRÜNE YANSIMASI

DÜNDEN BUGÜNE SAPANCA (Toplumsal-Kültürel-İktisadi-Tarihi-Coğrafi Boyutuyla), İsmail Koç, Füsun Çelebi Boz, Hatice Sarıaltın, Tolga Uslu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.187-216, 2022

10. Reconstructing Silk Road Tourism Through Digitalisation

Handbook of Research on Current Trends in Asian Economics, Business, and Administration, Bülent Akkaya,Kittisak Jermsittiparsert,Ayşe Günsel, Editör, IGI Global, New York, ss.402-426, 2021 Creative Commons License

11. GASTRONOMİ TURİZMİ

SAĞLIKLI MUTFAK, Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.49-82, 2021 Creative Commons License

13. Erzurum:Oltu Cağ Kebabı

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Samet Çevik, Melahat Saçlık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.175-183, 2019

14. İkincil Konutlar ve Türkiye’de İkinci Konut Turizmi

Turizm Okumaları III, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayıncılık, Kocaeli, ss.101-143, 2019

15. TURİZM İŞLETMELERİNDE STRATEJİK YETENEKYÖNETİMİ

TURİZM İŞLETMELERİNDE YETENEK YÖNETİMİ, Dr. Bekir EŞİTTİDr. Erol DURAN, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.293-312, 2018

17. A PSYCHOLOGICAL EMPOWERMENT TOOL AT HOTEL BUSINESSES:WORKPLACE PSYCHOLOGIST

New Horizons in Social Sciences, Prof. Dr. Turhan ÇETİN,Prof Dr Liliana DUMITRACHE,Prof. Dr. Hasan KARA , A,ssoc. Prof. Dr. Muhidin MULALIC, Prof. Dr. Lemara SELENDILI, Editör, LAP, LAMBERT ACADEMIC EDITION, Riga, ss.411-443, 2018 Creative Commons License

18. KARTEPE’DE MÜZİK ve DANS

KARTEPE SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MIRASI, TÜLAY POLAT ÜZÜMCÜ, Editör, KARTEPE BELEDİYESİ, Kocaeli, ss.35-39, 2018

20. Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Politikası Olarak İçsel Pazarlama

Turizm Okumaları, Sami KARACAN, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.163-191, 2017

21. Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları

Otel İşletmeciliği MESLEK YÜKSEK OKULLARI İÇİN, Tülay Polat Üzümcü, İsmail Bilgiçli, Editör, Lisans Yayıncılık, İstanbul, ss.141-168, 2016

22. Otel İşletmelerinde Odalar Bölümü

Otel İşletmeciliği MESLEK YÜKSEKOKULLARI İÇİN, Tülay Polat Üzümcü, İsmail Bilgiçli, Editör, LİSANS YAYINCILIK, İstanbul, ss.91-116, 2016

23. ÇALIŞAN MOTİVASYONU-5. Bölüm

ORGANIZATIONAL BEHAVIOUR ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ, AYŞE GÜNSEL/SERDAR BOZKURT, Editör, NOBEL YAYINCILIK, New York, ss.86-110, 2016

24. Temizlik Teknolojisi

Detay Yayıncılık, Ankara, 2011
Metrikler

Yayın

142

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scholar)

85

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

34

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

98

Proje

2

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

12
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları