Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİ HİZMET KALİTESİNİN DINESERV MODELİYLE ÖLÇÜLMESİ: YUVACIK ÖRNEĞİ
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.6, sa.3, ss.535-549, 2022 (Hakemli Dergi)
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN OKUL İKLİMİNE YÖNELİK ALGILARI
ÇATALHÖYÜK International Journal of Tourism and Social Research
, sa.8, ss.75-85, 2022 (Hakemli Dergi)
GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARININ YARATICI TURİZM KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ: ÖDEMİŞ YEREL HALKININ BAKIŞ AÇISI
JOURNAL OF SOCIAL AND HUMANITIES SCIENCES RESEARCH
, cilt.7, sa.51, ss.584-597, 2020 (Hakemli Dergi)
Turizm Eğitiminde Yükseköğretim Kalitesinin Değerlendirilmesi:Kartepe Turizm MYO Örneği
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.513-533, 2020 (Hakemli Dergi)
Turizm Eğitimi Alanına Yönelik Bibliyometrik Bir Çalışma
TUTAD
, cilt.3, sa.4, ss.1433-1449, 2019 (Hakemli Dergi)
Kocaeli Sağlık Turizmine Yönelik Nitel Bir Çalışma
International Journal of Tourism, Economic and Business Science (IJTEBS)
, cilt.3, sa.2, ss.97-116, 2019 (Hakemli Dergi)
Otel İşletmelerinin Pazarlanmasında Web Sitelerinin Kullanımı: Kocaeli Otelleri Örneği
TURAR
, cilt.8, sa.2, ss.21-41, 2019 (Hakemli Dergi)
Erçek Gölü’nün Rekreatif Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi
IJLAR
, cilt.2, ss.29-40, 2018 (Hakemli Dergi)
Yerel Halkın Kırsal Rekreasyon Ve Turizm Faaliyetlerine Olan Yaklaşımları: Misi Köyü Örneği
IJTEBS
, cilt.2, sa.1, ss.46-56, 2018 (Hakemli Dergi)
Feasibility of Outdoor Sports İn Kartepe Within Alternative Tourism And Suggestions
Uluslararası Turizm, İşletme, Ekonomi Dergisi (IJTEBS)
, cilt.1, sa.2, ss.1-12, 2017 (Hakemli Dergi)
EĞİTİMCİLER, SEKTÖR TEMSİLCİLERİ VE ÖĞRENCİLER PERSPEKTİFİNDEN MESLEKİ TURİZM EĞİTİMİNE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.67-84, 2017 (Hakemli Dergi)
TURİZM EĞİTİMCİLERİ PERSPEKTİFİNDEN TURİZM EĞİTİMİTOURISM EDUCATION FROM THE PERSPECTIVE OF TOURISM EDUCATORS
Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.10, sa.51, ss.807-823, 2017 (Hakemli Dergi)
Rural Areas Under the Pressure of IndustrializationProcess - A Sustainable Rural Tourism Model Proposalfor Kandira Residential Area
TURIZAM
, cilt.21, sa.2, ss.65-80, 2017 (Hakemli Dergi)
”Coğrafi İşaretleme Kapsamında Kocaeli Gastronomik Ürünlerinin Değerlendirilmesi”
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
, cilt.19, ss.132-140, 2017 (Hakemli Dergi)
Koruma-Kullanma İkileminde Sürdürülebilirlik ve Kırsal Turizm: Konya-Sille Örneği
Turkish Journal Of Scientific Reviews
, cilt.1, sa.10, ss.53-64, 2017 (Hakemli Dergi)
The Significance of Urban Aesthetic in Tourısm Destinations: The Case of Bursa
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.30, ss.703-716, 2016 (Hakemli Dergi)
Bursa İli Gölyazı Köyünün Açık Hava Rekreasyon Potansiyeli
IJSES- Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.32-40, 2016 (Hakemli Dergi)
Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma İçin Yavaş Şehir Anlayışı Kandıra Örneği
IJSES-ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK BİLİMLER DERGİSİ
, cilt.6, sa.2, ss.41-51, 2016 (Hakemli Dergi)
Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Mesleğin Geleceğine İlişkinBakış Açıları
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.18, ss.179-199, 2015 (Hakemli Dergi)
Turizm İşletmelerinde Esneklik Rekabetçilik İlişkisi
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ
, cilt.15, sa.2, ss.247-264, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneği
Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü Sempozyumu- VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, cilt.3, ss.1483-1495
Kocaeli İlinde Sağlik Turizm Potansiyelinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştirma
The 3nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), Sivas, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2019
TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME KAPSAMINDA GASTRONOMİ TURİZMİ: MAŞUKİYE ALABALIK VADİSİ
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19 - 21 Eylül 2019
Turistik Ürün Çeşitlendirme Kapsaminda Gastronomi Turizmi: Maşukiye Alabalik Vadisi
Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.447-453
Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneğ
Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi- Kültürü Sempozyumu VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019
Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı Kapsamında Kartepe Gastronomisi İle Halk Oyunları Ve Müzik Mirasının Değerlendirilmesi
II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.329-346
Gastronomi Turizmi Bağlamında OlurMutfağının Geleneksel Yemekleri
Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.698-716
Kartepe, Kocaeli ikincil konutların turizme kazandırılması: Sapanca örneği
ICTEBS 2018, 1 - 04 Kasım 2018
GASTRONOMİ TURİZMİ BAĞLAMINDA KANDIRA MUTFAĞININ UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ LEZZETLERİ
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, ss.115
KOCAELİ VE ÇEVRESİNDEKİ MUHACİRLERİN KENT GASTRONOMİSİNE YAPMIŞ OLDUĞU KATKILAR
ULUSLARASI ÇOBAN MUSTAFA PAŞA VE KOCAELİ TARİHİ-KÜLTÜRÜ SEMPOZYUMU-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 27 Mart 2017, ss.2-16
Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetleri: Goncaaydın Köyü Örneği
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1837-1861
Kocaeli ve Çevresindeki Muhacirlerin Kent Gastrononmisine Yapmış Olduğu Katkılar
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1821-1835
Evaluation of Gastronomic Products for Geographical Marking:The Sample of Erzurum-Olur
1st International Congress onTourism, Economic and Business Sciences, ÜSKÜP, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.40
Workplace Ostracism and Hospitality Employees’ Task Performance The ModeratingEffects of Feeling Trusted
1st International Congress onTourism, Economic and Business Sciences, ÜSKÜP, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.22
Analysis of the Tourism Unification Feature on the Practice of Language Tourismin Bosnia Herzegovina
International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences (ICTEBS), Üsküp, 1 Mayıs - 05 Kasım 2017
Sürdürülebilir Kirsal Turizmde Koruma-Kullanma İkilemi: Sille Köyü Örneği
1th INTERNATIONALRURAL TOURISM and DEVELOPMENTCONGRESS, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.128
Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmuş Lezzetleri
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve KocaeliTarihi Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, ss.115
THE GRİEF OF OTTOMAN HERİTAGE IN BH
II ITHMC 2016, SARAJOVA, Bosna-Hersek, 12 - 16 Ekim 2016
Kocaeli İli Kartepe Yöresinde Eko Turizm
8.Uluslararası Türk Kültürü Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 Ekim 2013 - 27 Ekim 2012, cilt.456, ss.825-841
KOCAELİ İLİ KARTEPE YÖRESİ NDE EKO TURİZM
8. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİBİLDİRİLER-II, Eskişehir, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2013, ss.825-840
The Evaluation of Urban Aesthetics Perspective of Tourism: A Case Study of Bosnia and Herzegovina
International Tourism and Hospitality Management Conference, 30 Eylül - 04 Ekim 2015
Turizmin Estetik Açıdan Değerlendirilmesinde Bosna Hersek Örneği The Evalation of Urban Aesthetics Perspective of Tourısm Acase of Study of Bosnıa Herzegovina
ITHMC Uluslararası Turizm Kongresi, Sarayova, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015
Türkiye de Turizm Otel İşletmeciliği Alanında Eğitim Veren Yükseköğretim Kuruluşlarındaki Eğiticilerin Turizm Mesleki Eğitiminin Etkisel Açıdan İncelenmesine Yönelik Bir Alan Araştırması
3.Bilgi-Ekonomi ve Yönetim Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2004, ss.80-89
TÜRKİYE’DE TURİZM OTEL İŞLETMECİLİĞİ ALANINDA EĞİTİM VEREN YÜKSEKÖĞRETİM KURULUŞLARINDA Kİ EĞİTİMCİLERİN TURİZM MESLEKİ EĞİTİMİNİN ETİK AÇISINDAN İNCELENMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA
3.ULUSAL BİLGİ, EKONOMİ VE YÖNETİM KONGRESİ, Eskişehir, Türkiye, 25 - 26 Kasım 2004, ss.80-89
Seyahat İşletmelerinde Profesyonel Turist Rehberinin Sorunları ve Çözüm Önerileri
1.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 19 Eylül - 24 Şubat 2002
Kitap & Kitap Bölümleri
Dunya'da Yumusak Guc Olarak Gastrodiplomasi
Turizmin Gelisiminde Gastronomi Turizmi, Birol Saygi,Gul Yilmaz, Editör, Eray Basim Hizmetleri, İstanbul, ss.41-58, 2023
Value Creation and Employee Branding Through Employees: A Model Proposal for Hotel Businesses
ADVANCES IN MANAGING TOURISM ACROSS CONTINENTS VOLUME 3, Dr. Fevzi Okumus Rosen College of Hospitality Management,University of Central Florida,United States Dr. Basak Denizci Guillet School of Hotel and Tourism Management,The Hong Kong Polytechnic University,Hong Kong Dr. Muharrem Tuna Faculty of Tourism,Ankara Haci Bayram Veli University,Turkiye Dr. Seden Dogan Faculty of Tourism,Ondokuz Mayis University,Turkiye, Editör, University of South Florida (USF) M3 Publishing, Florida, ss.1-18, 2023
Ersin UĞURKAN (Dr)
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına..., Derman Küçükaltan, Muharrem Tuna, Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.120-136, 2023
SAPANCA’DA YAŞAYAN ETNİK VE KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN MUTFAK KÜLTÜRÜNE YANSIMASI
DÜNDEN BUGÜNE SAPANCA
(Toplumsal-Kültürel-İktisadi-Tarihi-Coğrafi Boyutuyla), İsmail Koç, Füsun Çelebi Boz, Hatice Sarıaltın, Tolga Uslu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.187-216, 2022
İkincil Konutlar ve Türkiye’de İkinci Konut Turizmi
Turizm Okumaları III, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayıncılık, Kocaeli, ss.101-143, 2019
Erzurum:Oltu Cağ Kebabı
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Samet Çevik, Melahat Saçlık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.175-183, 2019
KARTEPE’DE MÜZİK ve DANS
KARTEPE SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MIRASI, TÜLAY POLAT ÜZÜMCÜ, Editör, KARTEPE BELEDİYESİ, Kocaeli, ss.35-39, 2018
TURİZM İŞLETMELERİNDE STRATEJİK YETENEKYÖNETİMİ
TURİZM İŞLETMELERİNDE YETENEK YÖNETİMİ, Dr. Bekir EŞİTTİDr. Erol DURAN, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.293-312, 2018
Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik Kapsamında Turizm Tesislerinde Peyzaj Tasarımı
TURİZM OKUMALARI II, SAMİ KARACAN, Editör, UMUTTEPE YAYINCILIK, Kocaeli, ss.111-144, 2018
Konaklama İşletmelerinde Deneyimsel Pazarlama Anlayışı ve Duygusal Emek
Umuttepe Yayınları, Kocaeli, 2017
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Politikası Olarak İçsel Pazarlama
Turizm Okumaları, Sami KARACAN, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.163-191, 2017
ÇALIŞAN MOTİVASYONU-5. Bölüm
ORGANIZATIONAL BEHAVIOUR ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ, AYŞE GÜNSEL/SERDAR BOZKURT, Editör, NOBEL YAYINCILIK, New York, ss.86-110, 2016
Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları
Otel İşletmeciliği MESLEK YÜKSEK OKULLARI İÇİN, Tülay Polat Üzümcü, İsmail Bilgiçli, Editör, Lisans Yayıncılık, İstanbul, ss.141-168, 2016
Otel İşletmelerinde Odalar Bölümü
Otel İşletmeciliği MESLEK YÜKSEKOKULLARI İÇİN, Tülay Polat Üzümcü, İsmail Bilgiçli, Editör, LİSANS YAYINCILIK, İstanbul, ss.91-116, 2016
Temizlik Teknolojisi
Detay Yayıncılık, Ankara, 2011
Ansiklopedide Bölümler
Masukiye Alabalik Vadisi
Kocaeli Buyuksehir Belediyesi, ss.--, 2023
Adnan Filiz
Kocaeli Buyuksehir Belediyesi, ss.--, 2023
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, ss., 2023
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, ss., 2022
Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, ss., 2022
Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayınclık, ss., 2019
Turizm Ansiklopedisi Tarım Turizmi
Detay Yayıncılık, ss., 2019
Turizm Ansiklopedisi Yaban Yaşamı Gözlemciliği
Detay Yayıncılık, ss., 2019
Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayınclık, ss., 2019
Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, ss., 2019
Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, ss., 2019
Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, ss., 2019
Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, ss., 2019
Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, ss., 2019
Turizm Ansiklopedisi Foto Safari Turizmi
Detay Yayıncılık, ss., 2019