Dr. Öğr. Üyesi NUR DEDE
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Kocaeli Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
Makaleler
2
Tümü (2)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (1)
TRDizin (2)
1.
Infrared Assisted Microwave Cooking of Atlantic Salmon (Salmo salar)
Pilavtepe-Celik M.
,
Özer N. P.
,
Özkoç S. Ö.
,
Seyhun N.
,
Dede N.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.14, ss.659-665, 2014 (SCI-Expanded)
2.
Dondurarak Muhafaza Edilen Bazı Meyve ve Sebzelerin Mikrobiyolojisi ve Depolama Sürecindeki Değişmeleri Üzerine Araştırmalar
ABAYLU N.
,
BAŞOĞLU F.
GIDA
, cilt.17, sa.5, ss.291-301, 1992 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
20
1.
Ayva Ekstraktı Uygulamasının Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus mykiss) Lipit ve Protein Kalitesi Üzerine Etkisi
Dede N.
,
Sapmaz M.
Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2025, ss.332, (Özet Bildiri)
2.
Microbial Quality and Protection in the Processing of Snails
Türksönmez Ç.
,
Dede N.
MALACOLOGY SYMPOSIUM 2022, Muğla, Türkiye, 25 - 28 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
3.
Balıkların Soğukta Muhafazasında Meyve-Sebze Kaynaklı Fenolik Bileşiklerin Kullanımı
SAPMAZ M.
,
DEDE N.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
4.
Balıklarda Lipit Oksidasyonunun Önlenmesinde Doğal Antioksidanların Kullanımı
ATAÇ Y.
,
DEDE N.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
5.
Factorial Design for Optimizing Infrared Heating Conditions of Atlantic Salmon (Salmo salar) and Impact of Optimum Conditions on Lipid Quality
SEYHUN N.
,
ÇELİK M.
,
ÖZKOÇ S. Ö.
,
ÖZER N. P.
,
DEDE N.
I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
6.
Tarım ve Gıda ile ilgili Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Kariyerlerini Planlıyorlar mı?
KASIM R.
,
KASIM M. U.
,
SAMET H.
,
DEDE N.
II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
7.
Tarım ve Gıda Mesleklerinde Eğitim Gören Öğrencilerin Genel Profilleri
KASIM M. U.
,
KASIM R.
,
DEDE N.
,
SAMET H.
II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
8.
Comparison of proximate composition and amino acid profile of Atlantic Salmon Salmo salar cooked with three different methods
ÖZKOÇ S. Ö.
,
ÇELİK M.
,
SEYHUN N.
,
ÖZER N. P.
,
DEDE N.
29th EFFoST International Conference, Atina, Yunanistan, 10 - 12 Kasım 2015
9.
Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Gıda Güvenliğine ve Genetiği Değiştirilmiş Organizma İçeren Besinlere Bakış Açıları
KASIM R.
,
ŞANLIBABA P.
,
DEDE N.
,
ÇAY R. D.
,
AŞILIOĞLU F.
,
UYMAZ TEZEL B.
Umyos 2015, 21 - 23 Mayıs 2015
10.
Effect of infrared assisted microwave cooking on fatty acid composition and lipid quality of Atlantic salmon Salmo salar
ÇELİK M.
,
SEYHUN N.
,
ÖZER N. P.
,
ÖZKOÇ S. Ö.
,
DEDE N.
28th EFFoST Conference, 25 - 28 Kasım 2014
11.
Morphological, pomological and nutritional traits of jujube (Zizyphus jujuba Mill.)
Sülüşoğlu Durul M.
,
Çavuşoğlu A.
,
Dede N.
,
Ünver H.
49th Croatian 9th International Symposium on Agriculture Proceedings, 49th Croatian 9th International Symposium on Agriculture, Dubrovnik, Hırvatistan, 16 Şubat - 21 Mayıs 2014, ss.727-731, (Tam Metin Bildiri)
12.
Atlantik Somon Balığının Salmo salar Kızılötesi Destekli Mikrodalga Fırında Pişirme Koşullarının Optimizasyonu
SEYHUN N.
,
ÇELİK M.
,
ÖZER N. P.
,
ÖZKOÇ S. Ö.
,
DEDE N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
13.
Kızılötesi Pişirmenin Atlantik Somon Balığı Salmo salar Filetolarının Tekstür ve Renk Özelliklerine Etkisi
ÖZER N. P.
,
ÖZKOÇ S. Ö.
,
SEYHUN N.
,
ÇELİK M.
,
DEDE N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi Bildiri, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
14.
Farklı Pişirme Yöntemlerinin Atlantik Somon Balığının Salmo salar Yağ Asitleri Kompozisyonu ve Yağ Kalitesi Üzerine Etkileri
DEDE N.
,
SEYHUN N.
,
ÖZKOÇ S. Ö.
,
ÖZER N. P.
,
ÇELİK M.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
15.
Optimization of Cooking Conditions of Atlantic Salmon Salmo salar in İnfrared Microwave Combination Oven
ÖZER N. P.
,
ÇELİK M.
,
SEYHUN N.
,
ÖZKOÇ S. Ö.
,
DEDE N.
AQUA 2012 : Global Aquaculture, Prague, 1 - 05 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri)
16.
Effect of İnfrared Heating Conditions on Cooking Quality of Atlantic Salmon Salmo salar
SEYHUN N.
,
ÖZER N. P.
,
ÇELİK M.
,
ÖZKOÇ S. Ö.
,
DEDE N.
AQUA 2012 : Global Aquaculture, Prague, 1 - 05 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri)
17.
Optimization of cooking conditions of Atlantic salmon Salmo salar in infrared microwave combination oven
ÖZER N. P.
,
ÇELİK M.
,
SEYHUN N.
,
ÖZKOÇ S. Ö.
,
DEDE N.
AQUA, 1 - 05 Eylül 2012
18.
Effect of infrared heating conditions on cooking quality of Atlantic salmon Salmo salar
SEYHUN N.
,
ÖZER N. P.
,
ÇELİK M.
,
ÖZKOÇ S. Ö.
,
DEDE N.
AQUA, 1 - 05 Eylül 2012
19.
Yemeklik Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları
DEDE N.
Türkiye VI. Yemeklik Mantar Kongresi. Ege Üniversitesi, Bergama Meslek Yüksekokulu., Türkiye, 20 - 22 Eylül 2000, ss.195-203, (Tam Metin Bildiri)
20.
Çeşitli Yağlarda Kızartılan Patlıcanların Dondurularak Muhafazası Sırasında Yağlarda Meydana Gelen Değişikliklerin İncelenmesi
DEDE N.
,
BAŞOĞLU F.
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi,İzmir., Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, (Özet Bildiri)
Kitaplar
1
1.
Su Ürünleri İşlemede Fenolik Bileşiklerin Kullanımı
Dede N.
,
Sapmaz M.
Ziraat, Orman ve Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar Mart 2022, ÖZRENK KORAY, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.179-203, 2022
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
23
Yayın (WoS)
1
Yayın (Scopus)
1
Atıf (WoS)
2
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (Scopus)
4
H-İndeks (Scopus)
1
Atıf (Scholar)
8
H-İndeks (Scholar)
1
Proje
3
Tez Danışmanlığı
1
Açık Erişim
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları