SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN KAHVEYE VERDİĞİ KİMLİK: TÜRK KAHVESİ
JOURNAL of SOCIAL & HUMANITIES SCIENCES RESEARCH (JSHSR)
, cilt.10, sa.94, ss.1012-1024, 2023 (Hakemli Dergi)
YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİ HİZMET KALİTESİNİN DINESERV MODELİYLE ÖLÇÜLMESİ: YUVACIK ÖRNEĞİ
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.6, sa.3, ss.535-549, 2022 (Hakemli Dergi)
Üniversite Öğrencilerinin Okul İklimine Yönelik Algıları
Çatalhöyük International Journal of Tourism and Social Research
, cilt.8, sa.7, ss.75-85, 2022 (Hakemli Dergi)
TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖN LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KÜLTÜRLERARASI DUYARLILIK DÜZEYLERİ
ASOSJOURNAL (The Journal of Academic Social Science)
, cilt.9, sa.117, ss.295-314, 2021 (Hakemli Dergi)
Turizm Eğitiminde Yükseköğretim Kalitesinin Değerlendirilmesi:Kartepe Turizm MYO Örneği
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.513-533, 2020 (Hakemli Dergi)
KARTEPE’DE DOĞA SPORLARININ ALTERNATİF TURİZM AMAÇLI KULLANIMI VE SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
International Journal of Tourism, Economic and Business Sciences
, cilt.1, sa.2, ss.1-12, 2017 (Hakemli Dergi)
Kahve MarkalarınınBütünleşik Pazarlama İletişimi BağlamındaSosyal Medya Kullanımları
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.19, ss.209-234, 2017 (Hakemli Dergi)
Gastronomik Ürünlerin Coğrafi İşaretleme Açısından Değerlendirilmesi: Erzurum-Olur Örneği
Research Journal of Agrıcultural Sciences
, cilt.10, sa.2, ss.44-53, 2017 (Hakemli Dergi)
”Coğrafi İşaretleme Kapsamında Kocaeli Gastronomik Ürünlerinin Değerlendirilmesi”
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
, cilt.19, ss.132-140, 2017 (Hakemli Dergi)
KARTEPE ÖRNEĞİNDE DOĞAL GIDA ÜRETİMİ YAPAN ÜRE TÜKETİCİLERİN SOSYAL MEDYADA ÜRETİM VE TÜKETİM PRATİKLERİ
Akademik Bakış
, ss.125-149, 2016 (Hakemli Dergi)
Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Mesleğin Geleceğine İlişkinBakış Açıları
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.18, ss.179-199, 2015 (Hakemli Dergi)
Diyet Lifi Tüketiminin Sağlık Üzerine Etkileri
Akademik Gıda Dergisi
, cilt.6, ss.28-33, 2008 (Hakemli Dergi)
18 25 Yaş Gençliğinin Beslenmesinde Süt ve Türevlerinin Yeri
Dünya Gıda Dergisi
, cilt.11, ss.65-73, 2005 (Hakemli Dergi)
Geçmişten Günümüze Turizm Açısından Kocaeli Mutfağı
Folklor Halkbilim Dergisi,
, cilt.6, ss.57-59, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneği
Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü Sempozyumu- VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, cilt.3, ss.1483-1495
TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME KAPSAMINDA GASTRONOMİ TURİZMİ: MAŞUKİYE ALABALIK VADİSİ
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19 - 21 Eylül 2019
Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneğ
Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi- Kültürü Sempozyumu VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019
DÜNYA KÜLTÜR MİRASI OLAN TARİHİ UZUNKÖPRÜ İLÇESİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI: YÖRESEL LEZZETLER
The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), 1 - 04 Kasım 2018
Kültürel Miras Değerlerinin Korunmasında Coğrafi İşaretlemenin Önemi: Coğrafi İşaretli Pişmaniye Örneği
II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.25-44
Gastronomi Turizmi Bağlamında OlurMutfağının Geleneksel Yemekleri
Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.698-716
Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı Kapsamında Kartepe Gastronomisi İle Halk Oyunları Ve Müzik Mirasının Değerlendirilmesi
II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.329-346
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE KAFEİN
17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, cilt.3, ss.254-264
Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetleri: Goncaaydın Köyü Örneği
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1837-1861
Kocaeli ve Çevresindeki Muhacirlerin Kent Gastrononmisine Yapmış Olduğu Katkılar
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1821-1835
Kültürel Miras Olarak Obruk Peyniri ve Isparta Gülü‘nünGastronomi Turizminde Kullanılabilirliğinin Coğrafiİşaretleme Bağlamında Analizi
ULUSLARARASI TURİZM VEKÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ, MARMARİS/MUĞLA, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.140
Üniversite Öğrencilerinin Siber Zorbalık Hakkında Görüşleri
2nd International Scientific Researches Congress on Humanities and Social Sciences, IBAD, İstanbul, Türkiye, 20 - 23 Nisan 2017, ss.349-363
KOCAELİ İLİ KARTEPE YÖRESİ NDE EKO TURİZM
8. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİBİLDİRİLER-II, Eskişehir, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2013, ss.825-840
Kültürel Mirasın Korunma ve Aktarımında Küreselleşme Olgusunun Tehditten Fırsata Dönüştürülmesi İçin Bir Araç Kültür Turizmi
Halk Kültürlerini Koruma-Yaşatma ve Geleceğe Aktarma Uluslararası Sempozyumu, 16 - 18 Aralık 2005
Tarihsel Süreç İçerisinde Kocaeli Mutfağının Halk Bilimi Açısından Değişimi
Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-254
Tarihsel Süreç İçinde Kocaeli Mutfağının Halkbilimi Açısından Değişimi
Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-255
Kitap & Kitap Bölümleri
Otantiklik- Yerellik- Küreselleşmeve Gastronomi Turizmi İlişkisi
Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi, SAYGI YAŞAR BİROL, YILMAZ GÜL, Editör, Efe Akademi, İstanbul, ss.77-97, 2024
Kültür Turizmi Ekseninde Yaratıcı Turizm (2. Baskı)
Pegem A Yayıncılık, Ankara, 2023
Ağırlama Sektöründe Gıda Hijyeni
PEGEM AKADEMİ, Ankara, 2023
Küreselleşme ve Gastrodiplomasi
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar-1, Gülşen Bayat, Binali Kılıç, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-52, 2023
Ersin UĞURKAN (Dr)
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına..., Derman Küçükaltan, Muharrem Tuna, Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.120-136, 2023
SAPANCA’DA YAŞAYAN ETNİK VE KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN MUTFAK KÜLTÜRÜNE YANSIMASI
DÜNDEN BUGÜNE SAPANCA
(Toplumsal-Kültürel-İktisadi-Tarihi-Coğrafi Boyutuyla), İsmail Koç, Füsun Çelebi Boz, Hatice Sarıaltın, Tolga Uslu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.187-216, 2022
Kültür Turizmi Ekseninde Yaratıcı Turizm
PEGEM Yayıncılık, Ankara, 2020
Edirne: Ciğer Sarma
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.155-163, 2019
Küreselleşme Ekseninde Yavaş Gıda Hareketi ve Sürüdürülebilir Turizm İlişkisi
Turizm Okumaları 3, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.177-202, 2019
Reading the Changing Meaning of Nutrition Culture through Bourdieu: Changing Nutrition Culture in Turkey
New Trends in Social Sciences, Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN Hasan KARA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.15-46, 2019
Şarap Servisi- Şarap Üretimi- Şarap Yemek Uyumu- Turizm ve Antropoloji
Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, Orhan İçöz, Muzaffer Uysal, Editör, Detay Yayınları, Ankara, ss.464-564, 2019
Kartepe’de Gastronomi
Kartepe Somut Olmayan Kültürel Mirası, Tülay POLAT ÜZÜMCÜ, Editör, Kartepe Belediyesi Yayınları, Kocaeli, ss.39-41, 2018
Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürünlerinin Turizm ve Kültürel Mirasa Katkısı
Turizm Okumaları 2, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli/İzmit, ss.63-88, 2018
Gastrononmi Turizmi
Turizm Okumaları 1, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.101-161, 2017
Ansiklopedide Bölümler
Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-3
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1625-1626, 2023
Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-2
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1025-1045, 2023
Kocaeli Ansiklopedisi Cilt- 1
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.321-537, 2023
Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler
Detay Yayıncılık, ss., 2022