Makaleler
32
Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (19)
4. TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN KAHVEYE VERDİĞİ KİMLİK: TÜRK KAHVESİ
JOURNAL of SOCIAL & HUMANITIES SCIENCES RESEARCH (JSHSR)
, cilt.10, sa.94, ss.1012-1024, 2023 (Hakemli Dergi)
5. YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİ HİZMET KALİTESİNİN DINESERV MODELİYLE ÖLÇÜLMESİ: YUVACIK ÖRNEĞİ
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.6, sa.3, ss.535-549, 2022 (Hakemli Dergi)
6. Üniversite Öğrencilerinin Okul İklimine Yönelik Algıları
Çatalhöyük International Journal of Tourism and Social Research
, cilt.8, sa.7, ss.75-85, 2022 (Hakemli Dergi)
7. TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖN LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KÜLTÜRLERARASI DUYARLILIK DÜZEYLERİ
ASOSJOURNAL (The Journal of Academic Social Science)
, cilt.9, sa.117, ss.295-314, 2021 (Hakemli Dergi)
12. Turizm Eğitiminde Yükseköğretim Kalitesinin Değerlendirilmesi:Kartepe Turizm MYO Örneği
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.513-533, 2020 (Hakemli Dergi)
18. KARTEPE’DE DOĞA SPORLARININ ALTERNATİF TURİZM AMAÇLI KULLANIMI VE SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
International Journal of Tourism, Economic and Business Sciences
, cilt.1, sa.2, ss.1-12, 2017 (Hakemli Dergi)
19. Kahve MarkalarınınBütünleşik Pazarlama İletişimi BağlamındaSosyal Medya Kullanımları
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.19, ss.209-234, 2017 (Hakemli Dergi)
22. Gastronomik Ürünlerin Coğrafi İşaretleme Açısından Değerlendirilmesi: Erzurum-Olur Örneği
Research Journal of Agrıcultural Sciences
, cilt.10, sa.2, ss.44-53, 2017 (Hakemli Dergi)
24. ”Coğrafi İşaretleme Kapsamında Kocaeli Gastronomik Ürünlerinin Değerlendirilmesi”
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
, cilt.19, ss.132-140, 2017 (Hakemli Dergi)
28. Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Mesleğin Geleceğine İlişkinBakış Açıları
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.18, ss.179-199, 2015 (Hakemli Dergi)
30. Diyet Lifi Tüketiminin Sağlık Üzerine Etkileri
Akademik Gıda Dergisi
, cilt.6, ss.28-33, 2008 (Hakemli Dergi)
31. 18 25 Yaş Gençliğinin Beslenmesinde Süt ve Türevlerinin Yeri
Dünya Gıda Dergisi
, cilt.11, ss.65-73, 2005 (Hakemli Dergi)
32. Geçmişten Günümüze Turizm Açısından Kocaeli Mutfağı
Folklor Halkbilim Dergisi,
, cilt.6, ss.57-59, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
38
1. Gastronomi Turizmi Bağlamında Sağlıklı Mutfak Uygulamaları
6. Ulusal Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 30 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
2. Ev Mutfaklarında Çapraz Bulaşma Riskleri: Kesme Tahtası ve Bıçak Kullanımı Odaklı Bir İnceleme
2 nd International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE), Kocaeli, Türkiye, 02 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
9. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneği
Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü Sempozyumu- VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, cilt.3, ss.1483-1495, (Tam Metin Bildiri)
10. TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME KAPSAMINDA GASTRONOMİ TURİZMİ: MAŞUKİYE ALABALIK VADİSİ
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
14. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneğ
Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi- Kültürü Sempozyumu VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, (Özet Bildiri)
15. Gastronomi Turizmi Bağlamında OlurMutfağının Geleneksel Yemekleri
Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.698-716, (Tam Metin Bildiri)
16. DÜNYA KÜLTÜR MİRASI OLAN TARİHİ UZUNKÖPRÜ İLÇESİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI: YÖRESEL LEZZETLER
The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), 1 - 04 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
17. Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı Kapsamında Kartepe Gastronomisi İle Halk Oyunları Ve Müzik Mirasının Değerlendirilmesi
II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.329-346, (Tam Metin Bildiri)
18. Kültürel Miras Değerlerinin Korunmasında Coğrafi İşaretlemenin Önemi: Coğrafi İşaretli Pişmaniye Örneği
II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.25-44, (Tam Metin Bildiri)
22. TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE KAFEİN
17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, cilt.3, ss.254-264, (Tam Metin Bildiri)
23. Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetleri: Goncaaydın Köyü Örneği
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1837-1861, (Tam Metin Bildiri)
25. Kocaeli ve Çevresindeki Muhacirlerin Kent Gastrononmisine Yapmış Olduğu Katkılar
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1821-1835, (Tam Metin Bildiri)
30. Kültürel Miras Olarak Obruk Peyniri ve Isparta Gülü‘nünGastronomi Turizminde Kullanılabilirliğinin Coğrafiİşaretleme Bağlamında Analizi
ULUSLARARASI TURİZM VEKÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ, MARMARİS/MUĞLA, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.140, (Özet Bildiri)
33. Üniversite Öğrencilerinin Siber Zorbalık Hakkında Görüşleri
2nd International Scientific Researches Congress on Humanities and Social Sciences, IBAD, İstanbul, Türkiye, 20 - 23 Nisan 2017, ss.349-363, (Tam Metin Bildiri)
35. KOCAELİ İLİ KARTEPE YÖRESİ NDE EKO TURİZM
8. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİBİLDİRİLER-II, Eskişehir, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2013, ss.825-840, (Tam Metin Bildiri)
36. Kültürel Mirasın Korunma ve Aktarımında Küreselleşme Olgusunun Tehditten Fırsata Dönüştürülmesi İçin Bir Araç Kültür Turizmi
Halk Kültürlerini Koruma-Yaşatma ve Geleceğe Aktarma Uluslararası Sempozyumu, 16 - 18 Aralık 2005, (Tam Metin Bildiri)
37. Tarihsel Süreç İçerisinde Kocaeli Mutfağının Halk Bilimi Açısından Değişimi
Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-254, (Tam Metin Bildiri)
38. Tarihsel Süreç İçinde Kocaeli Mutfağının Halkbilimi Açısından Değişimi
Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-255, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
24
2. Otantiklik- Yerellik- Küreselleşmeve Gastronomi Turizmi İlişkisi
Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi, SAYGI YAŞAR BİROL, YILMAZ GÜL, Editör, Efe Akademi, İstanbul, ss.77-97, 2024
4. MUTFAK PROFESYONELLERİNİN GASTRODİPLOMASİ KONUSUNDA BİLGİ VE DENEYİMLERİNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİ
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar- II, KILIÇ BURHAN, BAYAT GÜLŞEN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.10-23, 2024
5. Kültür Turizmi Ekseninde Yaratıcı Turizm (2. Baskı)
Pegem A Yayıncılık, Ankara, 2023
6. Ağırlama Sektöründe Gıda Hijyeni
PEGEM AKADEMİ, Ankara, 2023
8. Küreselleşme ve Gastrodiplomasi
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar-1, Gülşen Bayat, Binali Kılıç, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-52, 2023
9. Ersin UĞURKAN (Dr)
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına..., Derman Küçükaltan, Muharrem Tuna, Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.120-136, 2023
11. SAPANCA’DA YAŞAYAN ETNİK VE KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN MUTFAK KÜLTÜRÜNE YANSIMASI
DÜNDEN BUGÜNE SAPANCA
(Toplumsal-Kültürel-İktisadi-Tarihi-Coğrafi Boyutuyla), İsmail Koç, Füsun Çelebi Boz, Hatice Sarıaltın, Tolga Uslu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.187-216, 2022
15. Kültür Turizmi Ekseninde Yaratıcı Turizm
PEGEM Yayıncılık, Ankara, 2020
18. Şarap Servisi- Şarap Üretimi- Şarap Yemek Uyumu- Turizm ve Antropoloji
Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, Orhan İçöz, Muzaffer Uysal, Editör, Detay Yayınları, Ankara, ss.464-564, 2019
19. Edirne: Ciğer Sarma
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.155-163, 2019
20. Küreselleşme Ekseninde Yavaş Gıda Hareketi ve Sürüdürülebilir Turizm İlişkisi
Turizm Okumaları 3, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.177-202, 2019
21. Reading the Changing Meaning of Nutrition Culture through Bourdieu: Changing Nutrition Culture in Turkey
New Trends in Social Sciences, Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN Hasan KARA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.15-46, 2019
22. Kartepe’de Gastronomi
Kartepe Somut Olmayan Kültürel Mirası, Tülay POLAT ÜZÜMCÜ, Editör, Kartepe Belediyesi Yayınları, Kocaeli, ss.39-41, 2018
23. Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürünlerinin Turizm ve Kültürel Mirasa Katkısı
Turizm Okumaları 2, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli/İzmit, ss.63-88, 2018
24. Gastrononmi Turizmi
Turizm Okumaları 1, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.101-161, 2017
Ansiklopedide Bölümler
8
1. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-3
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1625-1626, 2023
2. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-2
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1025-1045, 2023
3. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt- 1
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.321-537, 2023
4. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler
Detay Yayıncılık, ss., 2022