Yayınlar & Eserler

Makaleler 32
Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (19)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 38

1. Gastronomi Turizmi Bağlamında Sağlıklı Mutfak Uygulamaları

6. Ulusal Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 30 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

2. Ev Mutfaklarında Çapraz Bulaşma Riskleri: Kesme Tahtası ve Bıçak Kullanımı Odaklı Bir İnceleme

2 nd International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE), Kocaeli, Türkiye, 02 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

3. MOLLUSCA TÜRLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİDE KULLANIMI: KALAMAR ÖRNEĞİ

2nd International Malacology Symposium , Muğla, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2024, cilt.2, ss.1, (Özet Bildiri)

4. CONTENT ANALYSIS OF THE RELATED TO CLEANING IN THE VERSES OFTHE HOLY QURAN

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, ss.76, (Özet Bildiri)

5. Y Kuşağında Restoran Temizlik Algısı ile Müşteri Tatmin Düzeyi İlişkisi

1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, ss.51, (Özet Bildiri)

6. Türk Mutfak Kültürünün Kahveye Verdiği Kimlik: Türk Kahvesi

Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Şubat 2023, (Özet Bildiri)

7. Evaluation of Child's Menus in Restaurant Businesses: The Case Of Maşukiye Destination

4th International Family, Youth and Child Friendly Tourism Management Congress, İstanbul, Türkiye, 01 Haziran 2022, ss.53-66, (Tam Metin Bildiri)

8. KÜLTÜR ENDÜSTRİSİ TEMELİNDE KÜLTÜR TURİZMİNE ELEŞTİREL BİR BAKIŞ

IV. INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Nisan 2021, ss.236-245, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

9. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneği

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü Sempozyumu- VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, cilt.3, ss.1483-1495, (Tam Metin Bildiri)

10. TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME KAPSAMINDA GASTRONOMİ TURİZMİ: MAŞUKİYE ALABALIK VADİSİ

International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

11. SANCAK BÖLGESİ STRATEJİK TURİZM YÖNETİMİ

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

12. SAĞLIK TURİZMİNDE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZLERİ: DETOKS OTELLER

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

13. KOCAELİ GASTRONOMİ POTANSİYELİNİN YARATICI ŞEHİRLER AĞI KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-V, Kocaeli, Türkiye, 9 - 11 Mart 2018, cilt.3, sa.47, ss.1779-1804, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

14. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneğ

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi- Kültürü Sempozyumu VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, (Özet Bildiri)

15. Gastronomi Turizmi Bağlamında OlurMutfağının Geleneksel Yemekleri

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.698-716, (Tam Metin Bildiri)

16. DÜNYA KÜLTÜR MİRASI OLAN TARİHİ UZUNKÖPRÜ İLÇESİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI: YÖRESEL LEZZETLER

The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), 1 - 04 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

17. Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı Kapsamında Kartepe Gastronomisi İle Halk Oyunları Ve Müzik Mirasının Değerlendirilmesi

II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.329-346, (Tam Metin Bildiri)

18. Kültürel Miras Değerlerinin Korunmasında Coğrafi İşaretlemenin Önemi: Coğrafi İşaretli Pişmaniye Örneği

II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.25-44, (Tam Metin Bildiri)

19. TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRETİM KALİTESİNE YÖNELİK ALGILARI

III. INTERNATIONAL CONGRESS OF YOUTH RESEARCHES, Nahçivan, Azerbaycan, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, ss.360, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

20. GASTRONOMİ EĞİTİMİ ALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKLERİNE YÖNELİK METAFOR ALGILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

III. INTERNATIONAL CONGRESS OF YOUTH RESEARCHES, Nahcivan, Azerbaycan, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, ss.359, (Özet Bildiri)

21. KADIN GAZETECİLERİNSOSYAL HAKLARIN UYGULANMASINA YÖNELİK GÖRÜŞLERİ:KOCAELİ MEDYASI ÖRNEĞİ

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON NEW HORIZONS IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES, Türkiye, 9 - 11 Nisan 2018, ss.21-30, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

22. TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE KAFEİN

17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, cilt.3, ss.254-264, (Tam Metin Bildiri)

23. Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetleri: Goncaaydın Köyü Örneği

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1837-1861, (Tam Metin Bildiri)

24. GELENEKSEL BİR EKMEK ÇEŞİDİ YUFKA EKMEĞİ

Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.97, (Özet Bildiri)

25. Kocaeli ve Çevresindeki Muhacirlerin Kent Gastrononmisine Yapmış Olduğu Katkılar

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1821-1835, (Tam Metin Bildiri)

26. A Fermented Beverage in Turkısh Cusine Culture:Boza

International Congress of Tourism, BusinessEconomic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17, (Özet Bildiri)

28. A Fermented Beverage in Turkish Cuisine Culture: Boza

1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17, (Özet Bildiri)

29. KARTEPE’DE DOĞA SPORLARININ ALTERNATİF TURİZM AMAÇLI KULLANIMI VE SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.33, (Özet Bildiri)

30. Kültürel Miras Olarak Obruk Peyniri ve Isparta Gülü‘nünGastronomi Turizminde Kullanılabilirliğinin Coğrafiİşaretleme Bağlamında Analizi

ULUSLARARASI TURİZM VEKÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ, MARMARİS/MUĞLA, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.140, (Özet Bildiri)

31. Hüzün Turizminin Diasporadaki Ahıskalı Türklerin Kimliğine Katkısı

ULUSLARARASI AHISKA TÜRKLERİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, cilt.1, ss.545-558, (Tam Metin Bildiri)

32. Somut Olmayan Kültürel Mirasımız:Edirne Tava Ciğeri’nin Gastronomi Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris/MUĞLA, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.73, (Özet Bildiri)

33. Üniversite Öğrencilerinin Siber Zorbalık Hakkında Görüşleri

2nd International Scientific Researches Congress on Humanities and Social Sciences, IBAD, İstanbul, Türkiye, 20 - 23 Nisan 2017, ss.349-363, (Tam Metin Bildiri)

34. Turizm Eğitimine Yönelik Memnuniyet Algıları Turizm Öğrencileri Üzerinde BirAraştırma

ı. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları, Sarajevo, Bosna-Hersek, 4 - 05 Mayıs 2015, ss.633-648, (Tam Metin Bildiri)

35. KOCAELİ İLİ KARTEPE YÖRESİ NDE EKO TURİZM

8. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİBİLDİRİLER-II, Eskişehir, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2013, ss.825-840, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

36. Kültürel Mirasın Korunma ve Aktarımında Küreselleşme Olgusunun Tehditten Fırsata Dönüştürülmesi İçin Bir Araç Kültür Turizmi

Halk Kültürlerini Koruma-Yaşatma ve Geleceğe Aktarma Uluslararası Sempozyumu, 16 - 18 Aralık 2005, (Tam Metin Bildiri)

37. Tarihsel Süreç İçerisinde Kocaeli Mutfağının Halk Bilimi Açısından Değişimi

Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-254, (Tam Metin Bildiri)

38. Tarihsel Süreç İçinde Kocaeli Mutfağının Halkbilimi Açısından Değişimi

Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-255, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 24

1. Yaratıcı Turizm Seyahat Motivasyonu Olarak Somut Olmayan Kültürel Miras

SOSYAL BILIMLERDE GÜNCEL ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER IX, COŞKUN KARADAĞ NESLİHAN, BALCIOĞULLARI ABDULLAH, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.233-268, 2025

2. Otantiklik- Yerellik- Küreselleşmeve Gastronomi Turizmi İlişkisi

Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi, SAYGI YAŞAR BİROL, YILMAZ GÜL, Editör, Efe Akademi, İstanbul, ss.77-97, 2024

3. Alternatif Gıdalarla Sürdürülebilir Gastronomi Pratikleri: Denizden Tabağa Mollusca Türleri

Turizm Araştırmaları IV, BAYRAM ALİ TURAN, KAVLAK HASAN TAHSİN, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.1-44, 2024

4. MUTFAK PROFESYONELLERİNİN GASTRODİPLOMASİ KONUSUNDA BİLGİ VE DENEYİMLERİNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİ

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar- II, KILIÇ BURHAN, BAYAT GÜLŞEN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.10-23, 2024

7. MARMARA BÖLGESİ ’NİN YÖRESEL PEYNİRLERİ: EDİRNE- KIRKLARELİ-TEKİRDAĞ VE KOCAELİ ÖRNEĞİ

Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, DENK, Erkan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.393-444, 2023

8. Küreselleşme ve Gastrodiplomasi

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar-1, Gülşen Bayat, Binali Kılıç, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-52, 2023

9. Ersin UĞURKAN (Dr)

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına..., Derman Küçükaltan, Muharrem Tuna, Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.120-136, 2023

10. SAPANCA GÖLÜ HAVZASI TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ

Türkiye'de Göl Turizmi Potansiyeli-Gezi Rehberi- 1, Abdullah Karaman, Simge Şalvarcı, Yiğit Burak, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.69-88, 2022

11. SAPANCA’DA YAŞAYAN ETNİK VE KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN MUTFAK KÜLTÜRÜNE YANSIMASI

DÜNDEN BUGÜNE SAPANCA (Toplumsal-Kültürel-İktisadi-Tarihi-Coğrafi Boyutuyla), İsmail Koç, Füsun Çelebi Boz, Hatice Sarıaltın, Tolga Uslu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.187-216, 2022

12. Kocaeli

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canpolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.827-835, 2021

13. Reconstructing Silk Road Tourism Through Digitalisation

Handbook of Research on Current Trends in Asian Economics, Business, and Administration, Bülent Akkaya,Kittisak Jermsittiparsert,Ayşe Günsel, Editör, IGI Global, New York, ss.402-426, 2021 Creative Commons License

14. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Bilgi ve İletişim Teknikleri

Endüstriyel Mutfaklar: Kavramlar-Uygulamalar, Şaban Kargigoğlu, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.429-468, 2021

16. Yazılı İletişimde Protokol

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Bilsen Bilgili, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum, ss.196-219, 2020

17. Using Fear Appeals in Commercials: The Fear of Water Scarcity Within theContext of Food Security during the COVID-19 Period

Current Issues in Economy and Social Sciences., Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN, İrfan YAZICIOĞLU, Editör, SRA Academic Publishing Press, Klaipeda, ss.383-406, 2020

18. Şarap Servisi- Şarap Üretimi- Şarap Yemek Uyumu- Turizm ve Antropoloji

Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, Orhan İçöz, Muzaffer Uysal, Editör, Detay Yayınları, Ankara, ss.464-564, 2019

19. Edirne: Ciğer Sarma

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.155-163, 2019

20. Küreselleşme Ekseninde Yavaş Gıda Hareketi ve Sürüdürülebilir Turizm İlişkisi

Turizm Okumaları 3, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.177-202, 2019

21. Reading the Changing Meaning of Nutrition Culture through Bourdieu: Changing Nutrition Culture in Turkey

New Trends in Social Sciences, Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN Hasan KARA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.15-46, 2019

22. Kartepe’de Gastronomi

Kartepe Somut Olmayan Kültürel Mirası, Tülay POLAT ÜZÜMCÜ, Editör, Kartepe Belediyesi Yayınları, Kocaeli, ss.39-41, 2018

23. Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürünlerinin Turizm ve Kültürel Mirasa Katkısı

Turizm Okumaları 2, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli/İzmit, ss.63-88, 2018

24. Gastrononmi Turizmi

Turizm Okumaları 1, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.101-161, 2017
Ansiklopedide Bölümler 8

1. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-3

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1625-1626, 2023

2. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-2

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1025-1045, 2023

3. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt- 1

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.321-537, 2023

5. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Detay Yayıncılık, ss.20, 2019

6. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Detay Yayıncılık, ss.24-25, 2019

7. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Detay Yayıncılık, ss.25, 2019

8. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Detay Yayıncılık, ss.23-24, 2019
Metrikler

Yayın

102

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

2

Atıf (WoS)

44

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

39

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

693

H-İndeks (Scholar)

14

Atıf (TrDizin)

43

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

123

Proje

2

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları