Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

CONTENT ANALYSIS OF THE RELATED TO CLEANING IN THE VERSES OFTHE HOLY QURAN

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, ss.76

Y Kuşağında Restoran Temizlik Algısı ile Müşteri Tatmin Düzeyi İlişkisi

1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, ss.51

Türk Mutfak Kültürünün Kahveye Verdiği Kimlik: Türk Kahvesi

Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Şubat 2023

Evaluation of Child's Menus in Restaurant Businesses: The Case Of Maşukiye Destination

4th International Family, Youth and Child Friendly Tourism Management Congress, İstanbul, Türkiye, 01 Haziran 2022, ss.53-66

KÜLTÜR ENDÜSTRİSİ TEMELİNDE KÜLTÜR TURİZMİNE ELEŞTİREL BİR BAKIŞ

IV. INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Nisan 2021, ss.236-245 Creative Commons License

Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneği

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü Sempozyumu- VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, cilt.3, ss.1483-1495

SAĞLIK TURİZMİNDE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZLERİ: DETOKS OTELLER

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019

SANCAK BÖLGESİ STRATEJİK TURİZM YÖNETİMİ

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019

KOCAELİ GASTRONOMİ POTANSİYELİNİN YARATICI ŞEHİRLER AĞI KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-V, Kocaeli, Türkiye, 9 - 11 Mart 2018, cilt.3, sa.47, ss.1779-1804 Creative Commons License

Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneğ

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi- Kültürü Sempozyumu VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019

Gastronomi Turizmi Bağlamında OlurMutfağının Geleneksel Yemekleri

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.698-716

DÜNYA KÜLTÜR MİRASI OLAN TARİHİ UZUNKÖPRÜ İLÇESİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI: YÖRESEL LEZZETLER

The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), 1 - 04 Kasım 2018

Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı Kapsamında Kartepe Gastronomisi İle Halk Oyunları Ve Müzik Mirasının Değerlendirilmesi

II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.329-346

Kültürel Miras Değerlerinin Korunmasında Coğrafi İşaretlemenin Önemi: Coğrafi İşaretli Pişmaniye Örneği

II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.25-44

TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRETİM KALİTESİNE YÖNELİK ALGILARI

III. INTERNATIONAL CONGRESS OF YOUTH RESEARCHES, Nahçivan, Azerbaycan, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, ss.360 Sürdürülebilir Kalkınma

KADIN GAZETECİLERİNSOSYAL HAKLARIN UYGULANMASINA YÖNELİK GÖRÜŞLERİ:KOCAELİ MEDYASI ÖRNEĞİ

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON NEW HORIZONS IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES, Türkiye, 9 - 11 Nisan 2018, ss.21-30 Creative Commons License

TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE KAFEİN

17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, cilt.3, ss.254-264

Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetleri: Goncaaydın Köyü Örneği

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1837-1861

GELENEKSEL BİR EKMEK ÇEŞİDİ YUFKA EKMEĞİ

Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.97

Kocaeli ve Çevresindeki Muhacirlerin Kent Gastrononmisine Yapmış Olduğu Katkılar

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1821-1835

A Fermented Beverage in Turkısh Cusine Culture:Boza

International Congress of Tourism, BusinessEconomic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17

A Fermented Beverage in Turkish Cuisine Culture: Boza

1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17

KARTEPE’DE DOĞA SPORLARININ ALTERNATİF TURİZM AMAÇLI KULLANIMI VE SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.33

Hüzün Turizminin Diasporadaki Ahıskalı Türklerin Kimliğine Katkısı

ULUSLARARASI AHISKA TÜRKLERİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, cilt.1, ss.545-558

Üniversite Öğrencilerinin Siber Zorbalık Hakkında Görüşleri

2nd International Scientific Researches Congress on Humanities and Social Sciences, IBAD, İstanbul, Türkiye, 20 - 23 Nisan 2017, ss.349-363

Turizm Eğitimine Yönelik Memnuniyet Algıları Turizm Öğrencileri Üzerinde BirAraştırma

ı. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları, Sarajevo, Bosna-Hersek, 4 - 05 Mayıs 2015, ss.633-648

KOCAELİ İLİ KARTEPE YÖRESİ NDE EKO TURİZM

8. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİBİLDİRİLER-II, Eskişehir, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2013, ss.825-840 Sürdürülebilir Kalkınma

Tarihsel Süreç İçerisinde Kocaeli Mutfağının Halk Bilimi Açısından Değişimi

Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-254

Tarihsel Süreç İçinde Kocaeli Mutfağının Halkbilimi Açısından Değişimi

Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-255

Kitap & Kitap Bölümleri

Otantiklik- Yerellik- Küreselleşmeve Gastronomi Turizmi İlişkisi

Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi, SAYGI YAŞAR BİROL, YILMAZ GÜL, Editör, Efe Akademi, İstanbul, ss.77-97, 2024

MARMARA BÖLGESİ ’NİN YÖRESEL PEYNİRLERİ: EDİRNE- KIRKLARELİ-TEKİRDAĞ VE KOCAELİ ÖRNEĞİ

Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, DENK, Erkan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.393-444, 2023

Küreselleşme ve Gastrodiplomasi

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar-1, Gülşen Bayat, Binali Kılıç, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-52, 2023

Ersin UĞURKAN (Dr)

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına..., Derman Küçükaltan, Muharrem Tuna, Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.120-136, 2023

SAPANCA GÖLÜ HAVZASI TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ

Türkiye'de Göl Turizmi Potansiyeli-Gezi Rehberi- 1, Abdullah Karaman, Simge Şalvarcı, Yiğit Burak, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.69-88, 2022

SAPANCA’DA YAŞAYAN ETNİK VE KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN MUTFAK KÜLTÜRÜNE YANSIMASI

DÜNDEN BUGÜNE SAPANCA (Toplumsal-Kültürel-İktisadi-Tarihi-Coğrafi Boyutuyla), İsmail Koç, Füsun Çelebi Boz, Hatice Sarıaltın, Tolga Uslu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.187-216, 2022

Kocaeli

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canpolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.827-835, 2021

Reconstructing Silk Road Tourism Through Digitalisation

Handbook of Research on Current Trends in Asian Economics, Business, and Administration, Bülent Akkaya,Kittisak Jermsittiparsert,Ayşe Günsel, Editör, IGI Global, New York, ss.402-426, 2021 Creative Commons License

Yiyecek İçecek Endüstrisinde Bilgi ve İletişim Teknikleri

Endüstriyel Mutfaklar: Kavramlar-Uygulamalar, Şaban Kargigoğlu, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.429-468, 2021

Yazılı İletişimde Protokol

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Bilsen Bilgili, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum, ss.196-219, 2020

Using Fear Appeals in Commercials: The Fear of Water Scarcity Within theContext of Food Security during the COVID-19 Period

Current Issues in Economy and Social Sciences., Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN, İrfan YAZICIOĞLU, Editör, SRA Academic Publishing Press, Klaipeda, ss.383-406, 2020

Edirne: Ciğer Sarma

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.155-163, 2019

Küreselleşme Ekseninde Yavaş Gıda Hareketi ve Sürüdürülebilir Turizm İlişkisi

Turizm Okumaları 3, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.177-202, 2019

Reading the Changing Meaning of Nutrition Culture through Bourdieu: Changing Nutrition Culture in Turkey

New Trends in Social Sciences, Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN Hasan KARA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.15-46, 2019

Şarap Servisi- Şarap Üretimi- Şarap Yemek Uyumu- Turizm ve Antropoloji

Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, Orhan İçöz, Muzaffer Uysal, Editör, Detay Yayınları, Ankara, ss.464-564, 2019

Kartepe’de Gastronomi

Kartepe Somut Olmayan Kültürel Mirası, Tülay POLAT ÜZÜMCÜ, Editör, Kartepe Belediyesi Yayınları, Kocaeli, ss.39-41, 2018

Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürünlerinin Turizm ve Kültürel Mirasa Katkısı

Turizm Okumaları 2, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli/İzmit, ss.63-88, 2018

Gastrononmi Turizmi

Turizm Okumaları 1, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.101-161, 2017

Ansiklopedide Bölümler

Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-3

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1625-1626, 2023

Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-2

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1025-1045, 2023

Kocaeli Ansiklopedisi Cilt- 1

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.321-537, 2023

Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Detay Yayıncılık, ss.20, 2019

Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Detay Yayıncılık, ss.24-25, 2019

Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Detay Yayıncılık, ss.25, 2019

Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Detay Yayıncılık, ss.23-24, 2019

Metrikler

Yayın

94

Atıf (WoS)

32

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

29

H-İndeks (Scopus)

1

Proje

1

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları