Doç. Dr. ÖMÜR ALYAKUT


Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı


WoS Araştırma Alanları: Konaklama Eğlence Spor Ve Turizm, Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, İletişim Bilimleri


Yayınlardaki İsimler: Alyakut, Oemuer, Alyakut, Omur, Alyakut, Ö.

Metrikler

Yayın

103

Yayın (WoS)

3

Yayın (Scopus)

3

Atıf (WoS)

44

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

39

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

693

H-İndeks (Scholar)

14

Atıf (TrDizin)

43

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Diğer Toplam)

123

Proje

2

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2019

2015 - 2019

Doktora

Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İletişim Bilimleri (Dr), Türkiye

2006 - 2009

2006 - 2009

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli), Türkiye

1991 - 1994

1991 - 1994

Lisans

Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Doktora

KÜLTÜREL MEŞRUİYET KURAMI ÜZERİNDEN KÜLTÜR DÖNÜŞÜMÜNÜ OKUMAK: MEŞRU BESLENCENİN REKLAMLARLA AKTARIMI

Kocaeli Üniversitesi, İletişim Bilimleri, İletişim Bilimleri

2009

2009

Yüksek Lisans

Turizm Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Gıda Güvenliği Bilgi Ve Uygulamaları Sürdürülebilir Kalkınma

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2012

2012

Erasmus Personel Hareketliliği

Turizm

Utena College

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Turizm ve Otel İşletmeciliği

İletişim Bilimleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2001 - 2022

2001 - 2022

Öğretim Görevlisi Dr.

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Staj Koordinatörü

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Eğitim ve Müfredat Kurulu üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2016 - 2021

2016 - 2021

Bölüm Kalite Komisyonu Başkanı

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

Akademi Dışı Deneyim

2007 - 2014

2007 - 2014

İktisadi İşletme Müdürü

Kamu İktisadi Kuruluşu KİK, Kocaeli Üniversitesi, İktisadi İşletmesi, İktisadi İşletme Müdürü

1994 - 2001

1994 - 2001

Öğretmen

Milli Eğitim Müdürlüğü, Arslanbey Şevkatiye İlkokulu- Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Sınıf Öğretmenliği- Ağırlama ve Gıda/Beslenme Öğretmenliği , Öğretmen

1993 - 1993

1993 - 1993

Stajyer

Ticari Kuruluş Özel, Merit Altınel Otel, Kat Hizmetleri, Mutfak, Stajyer

1988 - 1991

1988 - 1991

Ön Muhasebe Elemanı

KAYALI MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ, Ön Muhasebe Elemanı

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Türk Mutfak Kültürü

Yüksek Lisans Tez

Uzmanlık Alan Dersi

Turizm ve Medya

Seminer I

Seminer II

Turizmde Post Modern Yaklaşımlar

Lisans

Lisans

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri 2

Gıda Coğrafyası

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri-I-

Ön Lisans

Ön Lisans

RESTORAN VE BAR

Mutfak Uygulamaları

İletişim Teknikleri

Kültürel Miras ve Turizm

Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama

MUTFAK HİZMETLERİ

Türkiye’xxnin Turistik Destinasyonları

Verdiği Kurs ve Eğitimler

2025 - 2025

2025 - 2025

Sağlık İçin Su İçin: Kartepe'li Kadınlarda Su-Sağlık Farkındalığının Sağlanması ve Su Tüketimi Tasarrufu

Akademik Birimler - Eğitim

Alyakut Ö., Kundakçı S., Alyakut B.

Makaleler

Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (3)
ESCI (1)
Scopus (3)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (18)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. The role of cologne in traditional hygiene and cleanliness culture: The example of wisdom cologne as a local brand

Alyakut Ö., Polat Üzümcü T., Güçlü D.

2 nd International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE), Kocaeli, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2025, cilt.1, ss.1, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. Gastronomi Turizmi Bağlamında Sağlıklı Mutfak Uygulamaları

BOZ E. H., ALYAKUT Ö.

6. Ulusal Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 30 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

3. Ev Mutfaklarında Çapraz Bulaşma Riskleri: Kesme Tahtası ve Bıçak Kullanımı Odaklı Bir İnceleme

KULLUK R., ALYAKUT Ö.

2 nd International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE), Kocaeli, Türkiye, 02 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

2024

2024

4. MOLLUSCA TÜRLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİDE KULLANIMI: KALAMAR ÖRNEĞİ

Alyakut Ö., Özmen A.

2nd International Malacology Symposium , Muğla, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2024, cilt.2, ss.1, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. CONTENT ANALYSIS OF THE RELATED TO CLEANING IN THE VERSES OFTHE HOLY QURAN

Akgün K., Polat Üzümcü T., Alyakut Ö.

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, ss.76, (Özet Bildiri)

2023

2023

6. Y Kuşağında Restoran Temizlik Algısı ile Müşteri Tatmin Düzeyi İlişkisi

ALYAKUT Ö., KUYTAN A.

1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, ss.51, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. Türk Mutfak Kültürünün Kahveye Verdiği Kimlik: Türk Kahvesi

ALYAKUT Ö.

Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Şubat 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. Evaluation of Child's Menus in Restaurant Businesses: The Case Of Maşukiye Destination

POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.

4th International Family, Youth and Child Friendly Tourism Management Congress, İstanbul, Türkiye, 01 Haziran 2022, ss.53-66, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

9. KÜLTÜR ENDÜSTRİSİ TEMELİNDE KÜLTÜR TURİZMİNE ELEŞTİREL BİR BAKIŞ

Alyakut Ö.

IV. INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Nisan 2021, ss.236-245, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

10. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneği

ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü Sempozyumu- VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, cilt.3, ss.1483-1495, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

11. TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME KAPSAMINDA GASTRONOMİ TURİZMİ: MAŞUKİYE ALABALIK VADİSİ

ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

12. SAĞLIK TURİZMİNDE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZLERİ: DETOKS OTELLER

ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. SANCAK BÖLGESİ STRATEJİK TURİZM YÖNETİMİ

TANRIVERDİ H., POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., UĞURKAN E.

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

14. KOCAELİ GASTRONOMİ POTANSİYELİNİN YARATICI ŞEHİRLER AĞI KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ

Alyakut Ö., Küçükkömürler S.

Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-V, Kocaeli, Türkiye, 9 - 11 Mart 2018, cilt.3, sa.47, ss.1779-1804, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

15. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneğ

ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.

Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi- Kültürü Sempozyumu VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. DÜNYA KÜLTÜR MİRASI OLAN TARİHİ UZUNKÖPRÜ İLÇESİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI: YÖRESEL LEZZETLER

FERELİ S., ALYAKUT Ö.

The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), 1 - 04 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı Kapsamında Kartepe Gastronomisi İle Halk Oyunları Ve Müzik Mirasının Değerlendirilmesi

POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.

II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.329-346, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Kültürel Miras Değerlerinin Korunmasında Coğrafi İşaretlemenin Önemi: Coğrafi İşaretli Pişmaniye Örneği

ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.

II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.25-44, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. Gastronomi Turizmi Bağlamında OlurMutfağının Geleneksel Yemekleri

POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.698-716, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

20. GASTRONOMİ EĞİTİMİ ALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKLERİNE YÖNELİK METAFOR ALGILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.

III. INTERNATIONAL CONGRESS OF YOUTH RESEARCHES, Nahcivan, Azerbaycan, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, ss.359, (Özet Bildiri)

2018

2018

21. TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRETİM KALİTESİNE YÖNELİK ALGILARI

ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.

III. INTERNATIONAL CONGRESS OF YOUTH RESEARCHES, Nahçivan, Azerbaycan, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, ss.360, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

22. KADIN GAZETECİLERİNSOSYAL HAKLARIN UYGULANMASINA YÖNELİK GÖRÜŞLERİ:KOCAELİ MEDYASI ÖRNEĞİ

ALYAKUT Ö.

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON NEW HORIZONS IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES, Türkiye, 9 - 11 Nisan 2018, ss.21-30, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2018

2018

23. TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE KAFEİN

ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.

17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, cilt.3, ss.254-264, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

24. Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetleri: Goncaaydın Köyü Örneği

ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1837-1861, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

25. GELENEKSEL BİR EKMEK ÇEŞİDİ YUFKA EKMEĞİ

ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.

Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.97, (Özet Bildiri)

2017

2017

26. Kocaeli ve Çevresindeki Muhacirlerin Kent Gastrononmisine Yapmış Olduğu Katkılar

UĞURKAN E., POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.

Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1821-1835, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

27. A Fermented Beverage in Turkısh Cusine Culture:Boza

FERELİ S., ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.

International Congress of Tourism, BusinessEconomic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Geleneksel Kartepe Mutfak Kültürü ve Bu Tür Mutfak Kültürü Araştırmalarının Kırsal ve Gastronomi Turizmine Katkısı

ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.

1th INTERNATIONAL RURAL TOURISM and DEVELOPMENT, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.102, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. A Fermented Beverage in Turkish Cuisine Culture: Boza

FERELİ S., ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.

1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17, (Özet Bildiri)

2017

2017

30. KARTEPE’DE DOĞA SPORLARININ ALTERNATİF TURİZM AMAÇLI KULLANIMI VE SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

YAVAŞ A., TAŞKIRAN E., ALYAKUT Ö., ÖZKUL E., POLAT ÜZÜMCÜ T.

1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.33, (Özet Bildiri)

2017

2017

31. Kültürel Miras Olarak Obruk Peyniri ve Isparta Gülü‘nünGastronomi Turizminde Kullanılabilirliğinin Coğrafiİşaretleme Bağlamında Analizi

UĞURKAN E., ALYAKUT Ö.

ULUSLARARASI TURİZM VEKÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ, MARMARİS/MUĞLA, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.140, (Özet Bildiri)

2017

2017

32. Hüzün Turizminin Diasporadaki Ahıskalı Türklerin Kimliğine Katkısı

POLAT ÜZÜMCÜ T., UĞURKAN E., ALYAKUT Ö.

ULUSLARARASI AHISKA TÜRKLERİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, cilt.1, ss.545-558, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

33. Somut Olmayan Kültürel Mirasımız:Edirne Tava Ciğeri’nin Gastronomi Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi

ALYAKUT Ö., UĞURKAN E., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.

Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris/MUĞLA, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.73, (Özet Bildiri)

2017

2017

34. Üniversite Öğrencilerinin Siber Zorbalık Hakkında Görüşleri

ALYAKUT Ö.

2nd International Scientific Researches Congress on Humanities and Social Sciences, IBAD, İstanbul, Türkiye, 20 - 23 Nisan 2017, ss.349-363, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

35. Turizm Eğitimine Yönelik Memnuniyet Algıları Turizm Öğrencileri Üzerinde BirAraştırma

POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.

ı. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları, Sarajevo, Bosna-Hersek, 4 - 05 Mayıs 2015, ss.633-648, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

36. KOCAELİ İLİ KARTEPE YÖRESİ NDE EKO TURİZM

POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., ÇELİK A.

8. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİBİLDİRİLER-II, Eskişehir, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2013, ss.825-840, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2005

2005

37. Kültürel Mirasın Korunma ve Aktarımında Küreselleşme Olgusunun Tehditten Fırsata Dönüştürülmesi İçin Bir Araç Kültür Turizmi

YAVAŞ A., ALYAKUT Ö.

Halk Kültürlerini Koruma-Yaşatma ve Geleceğe Aktarma Uluslararası Sempozyumu, 16 - 18 Aralık 2005, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

38. Tarihsel Süreç İçerisinde Kocaeli Mutfağının Halk Bilimi Açısından Değişimi

GÜNGÖR Y., ALYAKUT Ö., YAVAŞ A.

Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-254, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

39. Tarihsel Süreç İçinde Kocaeli Mutfağının Halkbilimi Açısından Değişimi

GÜNGÖR Y., ALYAKUT Ö., YAVAŞ A.

Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-255, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Yaratıcı Turizm Seyahat Motivasyonu Olarak Somut Olmayan Kültürel Miras

POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., AKPULAT N. A., TAŞDELEN KARÇKAY A.

SOSYAL BILIMLERDE GÜNCEL ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER IX, COŞKUN KARADAĞ NESLİHAN, BALCIOĞULLARI ABDULLAH, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.233-268, 2025

2024

2024

2. Otantiklik- Yerellik- Küreselleşmeve Gastronomi Turizmi İlişkisi

ALYAKUT Ö.

Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi, SAYGI YAŞAR BİROL, YILMAZ GÜL, Editör, Efe Akademi, İstanbul, ss.77-97, 2024

2024

2024

3. Alternatif Gıdalarla Sürdürülebilir Gastronomi Pratikleri: Denizden Tabağa Mollusca Türleri

ALYAKUT Ö.

Turizm Araştırmaları IV, BAYRAM ALİ TURAN, KAVLAK HASAN TAHSİN, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.1-44, 2024

2024

2024

4. MUTFAK PROFESYONELLERİNİN GASTRODİPLOMASİ KONUSUNDA BİLGİ VE DENEYİMLERİNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİ

ALYAKUT Ö.

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar- II, KILIÇ BURHAN, BAYAT GÜLŞEN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.10-23, 2024

2023

2023

7. MARMARA BÖLGESİ ’NİN YÖRESEL PEYNİRLERİ: EDİRNE- KIRKLARELİ-TEKİRDAĞ VE KOCAELİ ÖRNEĞİ

Alyakut Ö.

Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, DENK, Erkan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.393-444, 2023

2023

2023

8. Küreselleşme ve Gastrodiplomasi

ALYAKUT Ö.

Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar-1, Gülşen Bayat, Binali Kılıç, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-52, 2023

2023

2023

9. Ersin UĞURKAN (Dr)

POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.

Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına..., Derman Küçükaltan, Muharrem Tuna, Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.120-136, 2023

2022

2022

10. SAPANCA GÖLÜ HAVZASI TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ

ALYAKUT Ö.

Türkiye'de Göl Turizmi Potansiyeli-Gezi Rehberi- 1, Abdullah Karaman, Simge Şalvarcı, Yiğit Burak, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.69-88, 2022

2022

2022

11. SAPANCA’DA YAŞAYAN ETNİK VE KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN MUTFAK KÜLTÜRÜNE YANSIMASI

ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.

DÜNDEN BUGÜNE SAPANCA (Toplumsal-Kültürel-İktisadi-Tarihi-Coğrafi Boyutuyla), İsmail Koç, Füsun Çelebi Boz, Hatice Sarıaltın, Tolga Uslu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.187-216, 2022

2021

2021

12. Kocaeli

Özer E. Z., Küçükkömürler S., Alyakut Ö.

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canpolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.827-835, 2021

2021

2021

13. Reconstructing Silk Road Tourism Through Digitalisation

Polat Üzümcü T., Alyakut Ö.

Handbook of Research on Current Trends in Asian Economics, Business, and Administration, Bülent Akkaya,Kittisak Jermsittiparsert,Ayşe Günsel, Editör, IGI Global, New York, ss.402-426, 2021 Creative Commons License

2021

2021

14. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Bilgi ve İletişim Teknikleri

Alyakut Ö.

Endüstriyel Mutfaklar: Kavramlar-Uygulamalar, Şaban Kargigoğlu, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.429-468, 2021

2020

2020

16. Yazılı İletişimde Protokol

Alyakut Ö.

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Bilsen Bilgili, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum, ss.196-219, 2020

2020

2020

17. Using Fear Appeals in Commercials: The Fear of Water Scarcity Within theContext of Food Security during the COVID-19 Period

ALYAKUT Ö.

Current Issues in Economy and Social Sciences., Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN, İrfan YAZICIOĞLU, Editör, SRA Academic Publishing Press, Klaipeda, ss.383-406, 2020

2019

2019

18. Şarap Servisi- Şarap Üretimi- Şarap Yemek Uyumu- Turizm ve Antropoloji

ALYAKUT Ö.

Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, Orhan İçöz, Muzaffer Uysal, Editör, Detay Yayınları, Ankara, ss.464-564, 2019

2019

2019

19. Edirne: Ciğer Sarma

ALYAKUT Ö.

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.155-163, 2019

2019

2019

20. Küreselleşme Ekseninde Yavaş Gıda Hareketi ve Sürüdürülebilir Turizm İlişkisi

ALYAKUT Ö.

Turizm Okumaları 3, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.177-202, 2019

2019

2019

21. Reading the Changing Meaning of Nutrition Culture through Bourdieu: Changing Nutrition Culture in Turkey

ALYAKUT Ö., ARSLANTEPE K. M.

New Trends in Social Sciences, Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN Hasan KARA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.15-46, 2019

2018

2018

22. Kartepe’de Gastronomi

ALYAKUT Ö.

Kartepe Somut Olmayan Kültürel Mirası, Tülay POLAT ÜZÜMCÜ, Editör, Kartepe Belediyesi Yayınları, Kocaeli, ss.39-41, 2018

2018

2018

23. Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürünlerinin Turizm ve Kültürel Mirasa Katkısı

ALYAKUT Ö., FERELİ S.

Turizm Okumaları 2, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli/İzmit, ss.63-88, 2018

2017

2017

24. Gastrononmi Turizmi

ALYAKUT Ö.

Turizm Okumaları 1, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.101-161, 2017

Ansiklopedide Bölümler

2023

2023

1. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-3

ALYAKUT Ö.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1625-1626, 2023

2023

2023

2. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-2

ALYAKUT Ö.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1025-1045, 2023

2023

2023

3. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt- 1

ALYAKUT Ö.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.321-537, 2023

2019

2019

5. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

ALYAKUT Ö.

Detay Yayıncılık, ss.20, 2019

2019

2019

6. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

ALYAKUT Ö.

Detay Yayıncılık, ss.24-25, 2019

2019

2019

7. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

ALYAKUT Ö.

Detay Yayıncılık, ss.25, 2019

2019

2019

8. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

ALYAKUT Ö.

Detay Yayıncılık, ss.23-24, 2019

Desteklenen Projeler

2025 - 2025

2025 - 2025

Sağlık İçin, Su İçin: Kartepe İlçesindeki Kadınların Günlük Su Tüketimi ve Su- Sağlık Farkındalığının Geliştirilmesi Sürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Alyakut Ö.

2019 - 2021

2019 - 2021

Gel Gez Gör Başiskele Projesi

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Alyakut Ö., Polat Üzümcü T., Öztürk E.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Hygiene Journal

Baş Editör

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

Editörler Kurulu Üyesi

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi

Editör

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi

Editör

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi

Editör

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Eylül 2025

Eylül 2025

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2025

Haziran 2025

Business & Management Studies: An International Journal (BMIJ)

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mart 2025

Mart 2025

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mart 2025

Mart 2025

TURAR Turizm ve Araştırma Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2025

Şubat 2025

AYDIN GASTRONOMY

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2025

Şubat 2025

TURAR Turizm ve Araştırmaları Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2025

Şubat 2025

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

Turar Turizm ve Araştırma Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mart 2024

Mart 2024

Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

Gastroia: Gastronomi ve Seyahat Araştırmaları Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

Gastroia: Gastronomi ve Seyahat Araştırmaları Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

Korkut Ata Türkiyat Araştırmaları Dergisi (Online)

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2023

Mart 2023

Journal of Gastronomy, Hospitality, and Travel

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

Art-e Sanat Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2022

Eylül 2022

ÖNERİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2022

Eylül 2022

Pegem

Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitap

Haziran 2022

Haziran 2022

Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ocak 2022

Ocak 2022

Journal of Multidisciplinary Academic Tourism

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ocak 2022

Ocak 2022

JOURNAL OF GASTRONOMY, HOSPITALITY AND TRAVEL

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2021

Aralık 2021

Journal of Recreation and Tourism Research

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Şubat 2021

Şubat 2021

YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Kasım 2020

Kasım 2020

PEGEM EĞİTİM VE ÖĞRETİM

Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitap

Bilimsel Danışmanlıklar

2018 - 2020

2018 - 2020

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri, Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Mayıs 2023

Mayıs 2023

Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry (COHRIH)

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Alyakut Ö.
Kocaeli, Türkiye

Ekim 2022

Ekim 2022

International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences (ICTEBS)

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Alyakut Ö.
Kocaeli, Türkiye


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

18 Nisan 2024 - 18 Nisan 2024

18 Nisan 2024 - 18 Nisan 2024

Turizm Haftası Etkinliği

Davetli Konuşmacı

Kocaeli-Türkiye

11 Mayıs 2023 - 11 Mayıs 2023

11 Mayıs 2023 - 11 Mayıs 2023

21. GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU

Çalışma Grubu

Balıkesir-Türkiye

03 Şubat 2023 - 03 Şubat 2023

03 Şubat 2023 - 03 Şubat 2023

Ulusal Kahve Sempozyumu

Panelist

Mersin-Türkiye

08 Ekim 2019 - 09 Ekim 2019

08 Ekim 2019 - 09 Ekim 2019

Kocaeli Turizm Çalıştayı

Moderatör

Kocaeli-Türkiye

01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018

01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018

Tabiatın Kalbi Bolu Çalıştayı (Orman ve Su İşleri Bakanlığı)Sürdürülebilir Kalkınma

Panelist

Bolu-Türkiye

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı

Moderatör

Kocaeli-Türkiye

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

Coğrafi İşaretlerin Turizme Etkisi ve Kazandırılması Paneli, Lezzet Dernekleri Federasyonu

Davetli Konuşmacı

Muğla-Türkiye

01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017

01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017

Turizm Haftası

Davetli Konuşmacı

Kocaeli-Türkiye

01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016

01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016

Kartepe Doğa Sporları Turizm Çalıştayı

Moderatör

Kocaeli-Türkiye

Davetli Konuşmalar

Nisan 2033

Nisan 2033

Kocaeli'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Paneli

Seminer

Kocaeli Üniversitesi-Türkiye

Nisan 2024

Nisan 2024

Kocaeli'de Müzeler ve Müze Turizmi: Dünü-Bugünü-Geleceği

Seminer

Kocaeli Üniversitesi-Türkiye

Ocak 2023

Ocak 2023

Kültür ve Kimlik Bağlamında Kocaeli Mutfağı

Seminer

Kocaeli Üniversitesi-Türkiye

Ekim 2019

Ekim 2019

Kocaeli Turizm Çalıştayı

Çalıştay

Kocaeli Valiliği-Türkiye

Mayıs 2018

Mayıs 2018

Tabiatın Kalbi Bolu Çalıştayı

Çalıştay

Orman ve Su İşleri Bakanlığı-Türkiye

Mayıs 2017

Mayıs 2017

Coğrafi İşaretlerin Turizme Etkisi ve Kazandırılması Paneli

Seminer

Lezzet Dernekleri Federasyonu -Türkiye

Nisan 2017

Nisan 2017

Gastronomi Turizmi

Seminer

Kocaeli Üniversitesi-Türkiye

Nisan 2016

Nisan 2016

Kartepe Doğa Sporları Çalıştayı

Çalıştay

Kartepe Belediyesi/Kocaeli Üniversitesi-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 41

h-indeksi (WOS): 1

Jüri Üyelikleri

Şubat-2025

Şubat 2025

Tez Savunma (Doktora)

Hatice DİKMEN BOYRAZ- Doktora tez savunması - Afyon Kocatepe Üniversitesi

Ocak-2025

Ocak 2025

Tez Savunma (Doktora)

Fatih KIRAN- Doktora tez savunması - Kocaeli Üniversitesi

Haziran-2024

Haziran 2024

Tez Savunma (Doktora)

Fatih KIRAN- Doktora tez savunması - Kocaeli Üniversitesi

Haziran-2024

Haziran 2024

Tez Savunma (Doktora)

Deniz GÜÇLÜ- Doktora tez savunması - Kocaeli Üniversitesi

Ağustos-2023

Ağustos 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Havva GÜNER Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı Jüri Üyeliği - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Coğrafi İşaretlerin Tespiti

https://kocaeli.ktb.gov.tr/

Kocaeli Üniversitesi, Turkey

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Somut Olmayan Kültürel Miras (Soküm) İl Tespit Kurulu

https://kocaeli.ktb.gov.tr/

Kocaeli Üniversitesi, Türkiye

2021 - 2022

2021 - 2022

Akıllı Şehirler Projesi Yaşam Grubu

https://akillisehirkocaeli.com/

Kocaeli Üniversitesi, Turkey