Eğitim Bilgileri
2015 - 2019
2015 - 2019Doktora
Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İletişim Bilimleri (Dr), Türkiye
2006 - 2009
2006 - 2009Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli), Türkiye
1991 - 1994
1991 - 1994Lisans
Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
KÜLTÜREL MEŞRUİYET KURAMI ÜZERİNDEN KÜLTÜR DÖNÜŞÜMÜNÜ OKUMAK: MEŞRU BESLENCENİN REKLAMLARLA AKTARIMI
Kocaeli Üniversitesi, İletişim Bilimleri, İletişim Bilimleri
2009
2009Yüksek Lisans
Turizm Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Gıda Güvenliği Bilgi Ve Uygulamaları
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi Ve Beslenme Eğitimi (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2012
2012Erasmus Personel Hareketliliği
Turizm
Utena College
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Turizm ve Otel İşletmeciliği
İletişim Bilimleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2001 - 2022
2001 - 2022Öğretim Görevlisi Dr.
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorStaj Koordinatörü
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorEğitim ve Müfredat Kurulu üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2016 - 2021
2016 - 2021Bölüm Kalite Komisyonu Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri
Akademi Dışı Deneyim
2007 - 2014
2007 - 2014İktisadi İşletme Müdürü
Kamu İktisadi Kuruluşu KİK, Kocaeli Üniversitesi, İktisadi İşletmesi, İktisadi İşletme Müdürü
1994 - 2001
1994 - 2001Öğretmen
Milli Eğitim Müdürlüğü, Arslanbey Şevkatiye İlkokulu- Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Sınıf Öğretmenliği- Ağırlama ve Gıda/Beslenme Öğretmenliği , Öğretmen
1993 - 1993
1993 - 1993Stajyer
Ticari Kuruluş Özel, Merit Altınel Otel, Kat Hizmetleri, Mutfak, Stajyer
1988 - 1991
1988 - 1991Ön Muhasebe Elemanı
KAYALI MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ, Ön Muhasebe Elemanı
Yönetilen Tezler
2025
2025Yüksek Lisans
Kültür Turisti Tipolojilerinin Müze Deneyimi ve Müze Tercihi İlişkisi: Milli Saraylara Bağlı Müzeler Örneği
Alyakut Ö. (Danışman)
A.KUYTAN(Öğrenci)
Verdiği Kurs ve Eğitimler
2025 - 2025
2025 - 2025Sağlık İçin Su İçin: Kartepe'li Kadınlarda Su-Sağlık Farkındalığının Sağlanması ve Su Tüketimi Tasarrufu
Akademik Birimler - Eğitim
Alyakut Ö., Kundakçı S., Alyakut B.
Makaleler
2025
20251. The association between food addiction, eating attitudes, self-esteem, and emotional appetite: a cross-sectional study.
Sanlier N., Alyakut O.
Frontiers in psychology
, cilt.16, ss.1703745, 2025 (SSCI, Scopus)
2024
20242. Y Kuşağında Restoran Temizlik Algısının Müşteri Tatmin Düzeyine Etkisi
Alyakut Ö., Kuytan A.
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.13, sa.36, ss.26-47, 2024 (TRDizin)
2024
20243. Kuran-ı Kerim’de Geçen Temizlik Ayetlerinin Konaklama Hizmetleri Bağlamında Analizi
AKGÜN K., POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
Korkut Ata Türkiyat Araştırmaları Dergisi (Online) , sa.14, ss.1465-1488, 2024 (TRDizin)
2023
20234. TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN KAHVEYE VERDİĞİ KİMLİK: TÜRK KAHVESİ
Alyakut Ö.
JOURNAL of SOCIAL & HUMANITIES SCIENCES RESEARCH (JSHSR) , cilt.10, sa.94, ss.1012-1024, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20225. YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİ HİZMET KALİTESİNİN DINESERV MODELİYLE ÖLÇÜLMESİ: YUVACIK ÖRNEĞİ
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research , cilt.6, sa.3, ss.535-549, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20226. Üniversite Öğrencilerinin Okul İklimine Yönelik Algıları
AKPULAT N. A., POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
Çatalhöyük International Journal of Tourism and Social Research , cilt.8, sa.7, ss.75-85, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20217. TURİZM EĞİTİMİ ALAN ÖN LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KÜLTÜRLERARASI DUYARLILIK DÜZEYLERİ
Alyakut Ö.
ASOSJOURNAL (The Journal of Academic Social Science) , cilt.9, sa.117, ss.295-314, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
20208. Destinasyon Pazarlaması Kapsamında Gastronomi Bilgi İçeriklerinin Analizi: Web Siteleri Üzerine Bir İnceleme
ALYAKUT Ö.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.3, ss.1867-1884, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20209. Cultural Diversity Effect of Corn Flour on Usage: Ethnic Variation of Corn Flour in Kartepe Sample
Uğurkan E., Alyakut Ö.
FOLKLOR/EDEBIYAT-FOLKLORE/LITERATURE
, cilt.26, sa.1, ss.55-72, 2020 (ESCI, Scopus, TRDizin)
2020
202010. KİTLE KÜLTÜRÜNÜN GELENEKSEL TÜRK TATLI KÜLTÜRÜNE ETKİSİ:İNTERNET MEDYASINDA YENİ NESİL LOKMA TATLISI
ALYAKUT Ö.
Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi , cilt.7, sa.51, ss.377-391, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202011. Yiyecek İçecek İşletmelerinin Web Sitelerinde Pazarlama İletişimi Etkinliğinin Belirlenmesi: Kocaeli Örneği
Alyakut Ö.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.699-715, 2020 (TRDizin)
2020
202012. Turizm Eğitiminde Yükseköğretim Kalitesinin Değerlendirilmesi:Kartepe Turizm MYO Örneği
ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.21, sa.1, ss.513-533, 2020 (TRDizin)
2019
201913. YEMEK KÜLTÜRÜ KONUSUNDA YAYINLANAN TEZLERİN BİBLİYOMETRİK PROFİLİ
ALYAKUT Ö.
Socıal Sciences Studies Journal , cilt.5, ss.6376-6389, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201914. KÜLTÜREL TURİZM KAPSAMINDA SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS TANITIM FİLMİNİN ANALİZİ
Alyakut Ö.
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.6, sa.3, ss.214-237, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201915. GIDA REKLAMLARINDA KULLANILAN ‘’SAĞLIKLI BESLENME İLETİLERİNİN’’ DEĞERLENDİRİLMESİ
Alyakut Ö., Fereli S.
Selçuk İletişim
, cilt.2, sa.2, ss.532-574, 2019 (TRDizin)
2018
201816. Gastronomi Eğitimi alan üniversite öğrencilerinin mesleklerine yönelik metafor algılarının değerlendirilmesi.
Alyakut Ö., Küçükkömürler S.
OPUS Uluslararası Toplum Araştırmaları Dergisi
, cilt.9, ss.823-852, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201817. Geleneksel Bir Ekmek Çeşidi: Yufka Ekmeği
ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.6, ss.379-395, 2018 (TRDizin)
2017
201718. KARTEPE’DE DOĞA SPORLARININ ALTERNATİF TURİZM AMAÇLI KULLANIMI VE SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Yavaş A., Taşkıran E., Alyakut Ö., Özkul E., Polat Üzümcü T.
International Journal of Tourism, Economic and Business Sciences , cilt.1, sa.2, ss.1-12, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201719. Kahve MarkalarınınBütünleşik Pazarlama İletişimi BağlamındaSosyal Medya Kullanımları
ALYAKUT Ö.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.19, ss.209-234, 2017 (TRDizin)
2017
201720. EĞİTİMCİLER, SEKTÖR TEMSİLCİLERİ VE ÖĞRENCILERPERSPEKTİFİNDEN MESLEKİ TURİZM EĞİTİMİNE YÖNELİK YAPILANÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
Anadolu Kültürel Araştırmalar Dergisi , cilt.1, ss.67-84, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201721. TURİZM EĞİTİMCİLERİ PERSPEKTİFİNDEN TURİZM EĞİTİMİ
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
Journal of International Social Research , cilt.10, ss.807-823, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201722. Gastronomik Ürünlerin Coğrafi İşaretleme Açısından Değerlendirilmesi: Erzurum-Olur Örneği
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., FERELİ S.
Research Journal of Agrıcultural Sciences , cilt.10, sa.2, ss.44-53, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201723. Postmodern Toplumda Değişen Evler: Yeni Yaşam Tarzı Vadeden Ev Reklamlarının Göstergebilimsel İncelenmesi
ALYAKUT Ö.
İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi , ss.243-262, 2017 (TRDizin)
2017
201724. ”Coğrafi İşaretleme Kapsamında Kocaeli Gastronomik Ürünlerinin Değerlendirilmesi”
Polat Üzümcü T., Alyakut Ö., Akpulat N. A.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi , cilt.19, ss.132-140, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201625. POSTMODERN TOPLUMDA KADIN KİMLİĞİNİN BEDENİ ÜZERİNDEN İNŞASI
ALYAKUT Ö.
Journal of International Social Research , cilt.9, ss.696-708, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201626. KARTEPE ÖRNEĞİNDE DOĞAL GIDA ÜRETİMİ YAPAN ÜRE TÜKETİCİLERİN SOSYAL MEDYADA ÜRETİM VE TÜKETİM PRATİKLERİ
ALYAKUT Ö.
Akademik Bakış
, ss.125-149, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201627. KÜLTÜREL ÜRÜNLERDE COĞRAFİ İŞARETLEME KONUSUNUN MEDYAYA YANSIMASI
Alyakut Ö.
Journal of International Social Research , cilt.9, ss.675-686, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201528. Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Mesleğin Geleceğine İlişkinBakış Açıları
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., GÜNSEL A.
Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.18, ss.179-199, 2015 (TRDizin)
2008
200829. An evaluation of eating disorders among a group of Turkish university students
Sanlier N., Yabanci N., Alyakut O.
APPETITE
, cilt.51, ss.641-645, 2008 (SCI-Expanded)
2008
200830. Diyet Lifi Tüketiminin Sağlık Üzerine Etkileri
KÜÇÜKKÖMÜRLER S., ALYAKUT Ö.
Akademik Gıda Dergisi , cilt.6, ss.28-33, 2008 (Hakemli Dergi)
2005
200531. 18 25 Yaş Gençliğinin Beslenmesinde Süt ve Türevlerinin Yeri
ALYAKUT Ö.
Dünya Gıda Dergisi , cilt.11, ss.65-73, 2005 (Hakemli Dergi)
2004
200432. Geçmişten Günümüze Turizm Açısından Kocaeli Mutfağı
GÜNGÖR Y., ALYAKUT Ö., YAVAŞ A.
Folklor Halkbilim Dergisi, , cilt.6, ss.57-59, 2004 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. The role of cologne in traditional hygiene and cleanliness culture: The example of wisdom cologne as a local brand
Alyakut Ö., Polat Üzümcü T., Güçlü D.
2 nd International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE), Kocaeli, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2025, cilt.1, ss.1, (Özet Bildiri)
2025
20252. Gastronomi Turizmi Bağlamında Sağlıklı Mutfak Uygulamaları
BOZ E. H., ALYAKUT Ö.
6. Ulusal Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 30 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
2025
20253. Ev Mutfaklarında Çapraz Bulaşma Riskleri: Kesme Tahtası ve Bıçak Kullanımı Odaklı Bir İnceleme
KULLUK R., ALYAKUT Ö.
2 nd International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE), Kocaeli, Türkiye, 02 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
2024
20244. MOLLUSCA TÜRLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİDE KULLANIMI:KALAMAR ÖRNEĞİ
Alyakut Ö., Özmen A.
2nd International Malacology Symposium , Muğla, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2024, cilt.2, ss.1, (Özet Bildiri)
2023
20235. CONTENT ANALYSIS OF THE RELATED TO CLEANING IN THE VERSES OFTHE HOLY QURAN
Akgün K., Polat Üzümcü T., Alyakut Ö.
1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, ss.76, (Özet Bildiri)
2023
20236. Y Kuşağında Restoran Temizlik Algısı ile Müşteri Tatmin Düzeyi İlişkisi
ALYAKUT Ö., KUYTAN A.
1. Uluslararası Ağırlama Sektöründe Hijyen Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 05 Mayıs 2023, ss.51, (Özet Bildiri)
2023
20237. Türk Mutfak Kültürünün Kahveye Verdiği Kimlik: Türk Kahvesi
ALYAKUT Ö.
Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Şubat 2023, (Özet Bildiri)
2022
20228. Evaluation of Child's Menus in Restaurant Businesses: The Case Of Maşukiye Destination
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
4th International Family, Youth and Child Friendly Tourism Management Congress, İstanbul, Türkiye, 01 Haziran 2022, ss.53-66, (Tam Metin Bildiri)
2021
20219. KÜLTÜR ENDÜSTRİSİ TEMELİNDE KÜLTÜR TURİZMİNE ELEŞTİREL BİR BAKIŞ
Alyakut Ö.
IV. INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Nisan 2021, ss.236-245, (Tam Metin Bildiri)
2019
201910. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneği
ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.
Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü Sempozyumu- VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, cilt.3, ss.1483-1495, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. TURİSTİK ÜRÜN ÇEŞİTLENDİRME KAPSAMINDA GASTRONOMİ TURİZMİ: MAŞUKİYE ALABALIK VADİSİ
ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201912. SAĞLIK TURİZMİNDE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZLERİ: DETOKS OTELLER
ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.
Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201913. SANCAK BÖLGESİ STRATEJİK TURİZM YÖNETİMİ
TANRIVERDİ H., POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., UĞURKAN E.
Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences- ICTEBS), Sivas, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
201814. KOCAELİ GASTRONOMİ POTANSİYELİNİN YARATICI ŞEHİRLER AĞI KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Alyakut Ö., Küçükkömürler S.
Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-V, Kocaeli, Türkiye, 9 - 11 Mart 2018, cilt.3, sa.47, ss.1779-1804, (Tam Metin Bildiri)
2019
201915. Gastronomi Festivallerinin Kocaeli Turizmine Katkısı: Eşme Ayva Festivali Örneğ
ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.
Uluslararası Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi- Kültürü Sempozyumu VI, Kocaeli, Türkiye, 8 - 10 Mart 2019, (Özet Bildiri)
2018
201816. DÜNYA KÜLTÜR MİRASI OLAN TARİHİ UZUNKÖPRÜ İLÇESİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI: YÖRESEL LEZZETLER
FERELİ S., ALYAKUT Ö.
The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), 1 - 04 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı Kapsamında Kartepe Gastronomisi İle Halk Oyunları Ve Müzik Mirasının Değerlendirilmesi
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.329-346, (Tam Metin Bildiri)
2018
201818. Kültürel Miras Değerlerinin Korunmasında Coğrafi İşaretlemenin Önemi: Coğrafi İşaretli Pişmaniye Örneği
ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
II. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Urfa, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2018, cilt.8, ss.25-44, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. Gastronomi Turizmi Bağlamında OlurMutfağının Geleneksel Yemekleri
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.698-716, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. GASTRONOMİ EĞİTİMİ ALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKLERİNE YÖNELİK METAFOR ALGILARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
III. INTERNATIONAL CONGRESS OF YOUTH RESEARCHES, Nahcivan, Azerbaycan, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, ss.359, (Özet Bildiri)
2018
201821. TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRETİM KALİTESİNE YÖNELİK ALGILARI
ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.
III. INTERNATIONAL CONGRESS OF YOUTH RESEARCHES, Nahçivan, Azerbaycan, 27 Haziran - 01 Temmuz 2018, ss.360, (Özet Bildiri)
2018
201822. KADIN GAZETECİLERİNSOSYAL HAKLARIN UYGULANMASINA YÖNELİK GÖRÜŞLERİ:KOCAELİ MEDYASI ÖRNEĞİ
ALYAKUT Ö.
I. INTERNATIONAL CONGRESS ON NEW HORIZONS IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES, Türkiye, 9 - 11 Nisan 2018, ss.21-30, (Tam Metin Bildiri)
2018
201823. TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜNDE KAFEİN
ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 26 Nisan 2018, cilt.3, ss.254-264, (Tam Metin Bildiri)
2017
201724. Gastronomi Turizmi Bağlamında Kandıra Beslenme Kültürü ve Unutulmaya Yüz Tutmuş Lezzetleri: Goncaaydın Köyü Örneği
ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1837-1861, (Tam Metin Bildiri)
2018
201825. GELENEKSEL BİR EKMEK ÇEŞİDİ YUFKA EKMEĞİ
ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, ss.97, (Özet Bildiri)
2017
201726. Kocaeli ve Çevresindeki Muhacirlerin Kent Gastrononmisine Yapmış Olduğu Katkılar
UĞURKAN E., POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu-IV, Kocaeli, Türkiye, 24 - 26 Mart 2017, cilt.3, ss.1821-1835, (Tam Metin Bildiri)
2017
201727. A Fermented Beverage in Turkısh Cusine Culture:Boza
FERELİ S., ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
International Congress of Tourism, BusinessEconomic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17, (Özet Bildiri)
2017
201728. Geleneksel Kartepe Mutfak Kültürü ve Bu Tür Mutfak Kültürü Araştırmalarının Kırsal ve Gastronomi Turizmine Katkısı
ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
1th INTERNATIONAL RURAL TOURISM and DEVELOPMENT, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.102, (Özet Bildiri)
2017
201729. A Fermented Beverage in Turkish Cuisine Culture: Boza
FERELİ S., ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17, (Özet Bildiri)
2017
201730. KARTEPE’DE DOĞA SPORLARININ ALTERNATİF TURİZM AMAÇLI KULLANIMI VE SORUNLARINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
YAVAŞ A., TAŞKIRAN E., ALYAKUT Ö., ÖZKUL E., POLAT ÜZÜMCÜ T.
1st International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.33, (Özet Bildiri)
2017
201731. Kültürel Miras Olarak Obruk Peyniri ve Isparta Gülü‘nünGastronomi Turizminde Kullanılabilirliğinin Coğrafiİşaretleme Bağlamında Analizi
UĞURKAN E., ALYAKUT Ö.
ULUSLARARASI TURİZM VEKÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ, MARMARİS/MUĞLA, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.140, (Özet Bildiri)
2017
201732. Hüzün Turizminin Diasporadaki Ahıskalı Türklerin Kimliğine Katkısı
POLAT ÜZÜMCÜ T., UĞURKAN E., ALYAKUT Ö.
ULUSLARARASI AHISKA TÜRKLERİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, cilt.1, ss.545-558, (Tam Metin Bildiri)
2017
201733. Somut Olmayan Kültürel Mirasımız:Edirne Tava Ciğeri’nin Gastronomi Turizmi Kapsamında Değerlendirilmesi
ALYAKUT Ö., UĞURKAN E., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, Marmaris/MUĞLA, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, ss.73, (Özet Bildiri)
2017
201734. Üniversite Öğrencilerinin Siber Zorbalık Hakkında Görüşleri
ALYAKUT Ö.
2nd International Scientific Researches Congress on Humanities and Social Sciences, IBAD, İstanbul, Türkiye, 20 - 23 Nisan 2017, ss.349-363, (Tam Metin Bildiri)
2015
201535. Turizm Eğitimine Yönelik Memnuniyet Algıları Turizm Öğrencileri Üzerinde BirAraştırma
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
ı. Uluslararası Sosyal Bilimler Araştırmaları, Sarajevo, Bosna-Hersek, 4 - 05 Mayıs 2015, ss.633-648, (Tam Metin Bildiri)
2013
201336. KOCAELİ İLİ KARTEPE YÖRESİ NDE EKO TURİZM
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., ÇELİK A.
8. ULUSLARARASI TÜRK KÜLTÜRÜ KONGRESİBİLDİRİLER-II, Eskişehir, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2013, ss.825-840, (Tam Metin Bildiri)
2005
200537. Kültürel Mirasın Korunma ve Aktarımında Küreselleşme Olgusunun Tehditten Fırsata Dönüştürülmesi İçin Bir Araç Kültür Turizmi
YAVAŞ A., ALYAKUT Ö.
Halk Kültürlerini Koruma-Yaşatma ve Geleceğe Aktarma Uluslararası Sempozyumu, 16 - 18 Aralık 2005, (Tam Metin Bildiri)
2004
200438. Tarihsel Süreç İçerisinde Kocaeli Mutfağının Halk Bilimi Açısından Değişimi
GÜNGÖR Y., ALYAKUT Ö., YAVAŞ A.
Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-254, (Tam Metin Bildiri)
2004
200439. Tarihsel Süreç İçinde Kocaeli Mutfağının Halkbilimi Açısından Değişimi
GÜNGÖR Y., ALYAKUT Ö., YAVAŞ A.
Halk Kültüründe Değişim Uluslararası Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2004, ss.238-255, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Yaratıcı Turizm Seyahat Motivasyonu Olarak Somut Olmayan Kültürel Miras
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., AKPULAT N. A., TAŞDELEN KARÇKAY A.
SOSYAL BILIMLERDE GÜNCEL ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER IX, COŞKUN KARADAĞ NESLİHAN, BALCIOĞULLARI ABDULLAH, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.233-268, 2025
2024
20242. Otantiklik- Yerellik- Küreselleşmeve Gastronomi Turizmi İlişkisi
ALYAKUT Ö.
Turizmin Gelişiminde Gastronomi Turizmi, SAYGI YAŞAR BİROL, YILMAZ GÜL, Editör, Efe Akademi, İstanbul, ss.77-97, 2024
2024
20243. Alternatif Gıdalarla Sürdürülebilir Gastronomi Pratikleri: Denizden Tabağa Mollusca Türleri
ALYAKUT Ö.
Turizm Araştırmaları IV, BAYRAM ALİ TURAN, KAVLAK HASAN TAHSİN, Editör, Özgür Yayınları, Gaziantep, ss.1-44, 2024
2024
20244. MUTFAK PROFESYONELLERİNİN GASTRODİPLOMASİ KONUSUNDA BİLGİ VE DENEYİMLERİNE YÖNELİK GÖRÜŞLERİ
ALYAKUT Ö.
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar- II, KILIÇ BURHAN, BAYAT GÜLŞEN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.10-23, 2024
2023
20235. Kültür Turizmi Ekseninde Yaratıcı Turizm (2. Baskı)
Alyakut Ö., Akpulat N. A., Polat Üzümcü T. (Editör)
Pegem A Yayıncılık, Ankara, 2023
2023
20237. MARMARA BÖLGESİ ’NİN YÖRESEL PEYNİRLERİ: EDİRNE- KIRKLARELİ-TEKİRDAĞ VE KOCAELİ ÖRNEĞİ
Alyakut Ö.
Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, DENK, Erkan, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.393-444, 2023
2023
20238. Küreselleşme ve Gastrodiplomasi
ALYAKUT Ö.
Gastrodiplomasiye Dair Seçki Yazılar-1, Gülşen Bayat, Binali Kılıç, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.19-52, 2023
2023
20239. Ersin UĞURKAN (Dr)
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö.
Turizm Akademisinde Kaybettiklerimiz Anısına..., Derman Küçükaltan, Muharrem Tuna, Şule Kaya Ünal, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.120-136, 2023
2022
202210. SAPANCA GÖLÜ HAVZASI TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ
ALYAKUT Ö.
Türkiye'de Göl Turizmi Potansiyeli-Gezi Rehberi- 1, Abdullah Karaman, Simge Şalvarcı, Yiğit Burak, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.69-88, 2022
2022
202211. SAPANCA’DA YAŞAYAN ETNİK VE KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN MUTFAK KÜLTÜRÜNE YANSIMASI
ALYAKUT Ö., POLAT ÜZÜMCÜ T.
DÜNDEN BUGÜNE SAPANCA (Toplumsal-Kültürel-İktisadi-Tarihi-Coğrafi Boyutuyla), İsmail Koç, Füsun Çelebi Boz, Hatice Sarıaltın, Tolga Uslu, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.187-216, 2022
2021
202112. Kocaeli
Özer E. Z., Küçükkömürler S., Alyakut Ö.
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan Yazıcıoğlu,Ümit Sormaz,Cihan Canpolat, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.827-835, 2021
2021
202113. Reconstructing Silk Road Tourism Through Digitalisation
Polat Üzümcü T., Alyakut Ö.
Handbook of Research on Current Trends in Asian Economics, Business, and Administration, Bülent Akkaya,Kittisak Jermsittiparsert,Ayşe Günsel, Editör, IGI Global, New York, ss.402-426, 2021
2021
202114. Yiyecek İçecek Endüstrisinde Bilgi ve İletişim Teknikleri
Alyakut Ö.
Endüstriyel Mutfaklar: Kavramlar-Uygulamalar, Şaban Kargigoğlu, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.429-468, 2021
2020
202015. Kültür Turizmi Ekseninde Yaratıcı Turizm
ALYAKUT Ö., AKPULAT N. A.
PEGEM Yayıncılık, Ankara, 2020
2020
202016. Yazılı İletişimde Protokol
Alyakut Ö.
Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Bilsen Bilgili, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum, ss.196-219, 2020
2020
202017. Using Fear Appeals in Commercials: The Fear of Water Scarcity Within theContext of Food Security during the COVID-19 Period
ALYAKUT Ö.
Current Issues in Economy and Social Sciences., Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN, İrfan YAZICIOĞLU, Editör, SRA Academic Publishing Press, Klaipeda, ss.383-406, 2020
2019
201918. Şarap Servisi- Şarap Üretimi- Şarap Yemek Uyumu- Turizm ve Antropoloji
ALYAKUT Ö.
Turizm Ansiklopedisi Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları, Orhan İçöz, Muzaffer Uysal, Editör, Detay Yayınları, Ankara, ss.464-564, 2019
2019
201919. Edirne: Ciğer Sarma
ALYAKUT Ö.
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.155-163, 2019
2019
201920. Küreselleşme Ekseninde Yavaş Gıda Hareketi ve Sürüdürülebilir Turizm İlişkisi
ALYAKUT Ö.
Turizm Okumaları 3, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.177-202, 2019
2019
201921. Reading the Changing Meaning of Nutrition Culture through Bourdieu: Changing Nutrition Culture in Turkey
ALYAKUT Ö., ARSLANTEPE K. M.
New Trends in Social Sciences, Haşim ÖZÜDOĞRU, Turhan ÇETİN Hasan KARA, Editör, SRA Academic Publishing, ss.15-46, 2019
2018
201822. Kartepe’de Gastronomi
ALYAKUT Ö.
Kartepe Somut Olmayan Kültürel Mirası, Tülay POLAT ÜZÜMCÜ, Editör, Kartepe Belediyesi Yayınları, Kocaeli, ss.39-41, 2018
2018
201823. Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürünlerinin Turizm ve Kültürel Mirasa Katkısı
ALYAKUT Ö., FERELİ S.
Turizm Okumaları 2, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli/İzmit, ss.63-88, 2018
2017
201724. Gastrononmi Turizmi
ALYAKUT Ö.
Turizm Okumaları 1, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli, ss.101-161, 2017
Ansiklopedide Bölümler
2023
20231. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-3
ALYAKUT Ö.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1625-1626, 2023
2023
20232. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt-2
ALYAKUT Ö.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.1025-1045, 2023
2023
20233. Kocaeli Ansiklopedisi Cilt- 1
ALYAKUT Ö.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yayınları No: 59, ss.321-537, 2023
2022
20224. Türkiye Turizm Ansiklopedisi: Kavramlar, Kurumlar/Kuruluşlar, Olaylar ve Kişiler
ALYAKUT Ö.
Detay Yayıncılık, ss., 2022
Desteklenen Projeler
2025 - 2025
2025 - 2025
Sağlık İçin, Su İçin: Kartepe İlçesindeki Kadınların Günlük Su Tüketimi ve Su- Sağlık Farkındalığının Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Alyakut Ö.
2019 - 2021
2019 - 2021Gel Gez Gör Başiskele Projesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Alyakut Ö., Polat Üzümcü T., Öztürk E.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorHygiene Journal
Baş Editör
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAnatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Editörler Kurulu Üyesi
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorUluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi
Editör
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorUluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi
Editör
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorUluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi
Editör
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorUluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Eylül 2025
Eylül 2025FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2025
Haziran 2025Business & Management Studies: An International Journal (BMIJ)
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2025
Mart 2025Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2025
Mart 2025TURAR Turizm ve Araştırma Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025AYDIN GASTRONOMY
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025TURAR Turizm ve Araştırmaları Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Kasım 2024
Kasım 2024Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024Turar Turizm ve Araştırma Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mart 2024
Mart 2024Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023Gastroia: Gastronomi ve Seyahat Araştırmaları Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023Gastroia: Gastronomi ve Seyahat Araştırmaları Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023Korkut Ata Türkiyat Araştırmaları Dergisi (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2023
Mart 2023Journal of Gastronomy, Hospitality, and Travel
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2022
Aralık 2022Art-e Sanat Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2022
Eylül 2022ÖNERİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2022
Eylül 2022Pegem
Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitap
Haziran 2022
Haziran 2022Turizm ve İşletme Bilimleri Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2022
Ocak 2022Journal of Multidisciplinary Academic Tourism
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2022
Ocak 2022JOURNAL OF GASTRONOMY, HOSPITALITY AND TRAVEL
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2021
Aralık 2021Journal of Recreation and Tourism Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2020
Kasım 2020PEGEM EĞİTİM VE ÖĞRETİM
Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitap
Bilimsel Danışmanlıklar
2018 - 2020
2018 - 2020Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kocaeli Üniversitesi, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ekim 2025
Ekim 20252 nd International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE)
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Alyakut Ö., Polat Üzümcü T., Güçlü D., Boyraz M., Genç Z.
Kocaeli, Türkiye
Mayıs 2023
Mayıs 2023Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry (COHRIH)
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Alyakut Ö.
Kocaeli, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences (ICTEBS)
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Alyakut Ö.
Kocaeli, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
18 Nisan 2024 - 18 Nisan 2024
18 Nisan 2024 - 18 Nisan 2024Turizm Haftası Etkinliği
Davetli Konuşmacı
Kocaeli-Türkiye
11 Mayıs 2023 - 11 Mayıs 2023
11 Mayıs 2023 - 11 Mayıs 202321. GELENEKSEL TURİZM SEMPOZYUMU
Çalışma Grubu
Balıkesir-Türkiye
03 Şubat 2023 - 03 Şubat 2023
03 Şubat 2023 - 03 Şubat 2023Ulusal Kahve Sempozyumu
Panelist
Mersin-Türkiye
08 Ekim 2019 - 09 Ekim 2019
08 Ekim 2019 - 09 Ekim 2019Kocaeli Turizm Çalıştayı
Moderatör
Kocaeli-Türkiye
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018
01 Mayıs 2018 - 01 Mayıs 2018
Tabiatın Kalbi Bolu Çalıştayı (Orman ve Su İşleri Bakanlığı)
Panelist
Bolu-Türkiye
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018Kartepe Kültürel Miras Çalıştayı
Moderatör
Kocaeli-Türkiye
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017Coğrafi İşaretlerin Turizme Etkisi ve Kazandırılması Paneli, Lezzet Dernekleri Federasyonu
Davetli Konuşmacı
Muğla-Türkiye
01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017
01 Nisan 2017 - 01 Nisan 2017Turizm Haftası
Davetli Konuşmacı
Kocaeli-Türkiye
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016
01 Nisan 2016 - 01 Nisan 2016Kartepe Doğa Sporları Turizm Çalıştayı
Moderatör
Kocaeli-Türkiye
Davetli Konuşmalar
Nisan 2033
Nisan 2033Kocaeli'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Paneli
Seminer
Kocaeli Üniversitesi-Türkiye
Nisan 2024
Nisan 2024Kocaeli'de Müzeler ve Müze Turizmi: Dünü-Bugünü-Geleceği
Seminer
Kocaeli Üniversitesi-Türkiye
Ocak 2023
Ocak 2023Kültür ve Kimlik Bağlamında Kocaeli Mutfağı
Seminer
Kocaeli Üniversitesi-Türkiye
Ekim 2019
Ekim 2019Kocaeli Turizm Çalıştayı
Çalıştay
Kocaeli Valiliği-Türkiye
Mayıs 2018
Mayıs 2018Tabiatın Kalbi Bolu Çalıştayı
Çalıştay
Orman ve Su İşleri Bakanlığı-Türkiye
Mayıs 2017
Mayıs 2017Coğrafi İşaretlerin Turizme Etkisi ve Kazandırılması Paneli
Seminer
Lezzet Dernekleri Federasyonu -Türkiye
Nisan 2017
Nisan 2017Gastronomi Turizmi
Seminer
Kocaeli Üniversitesi-Türkiye
Nisan 2016
Nisan 2016Kartepe Doğa Sporları Çalıştayı
Çalıştay
Kartepe Belediyesi/Kocaeli Üniversitesi-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 41
h-indeksi (WOS): 1
Jüri Üyelikleri
Şubat-2025
Şubat 2025Tez Savunma (Doktora)
Hatice DİKMEN BOYRAZ- Doktora tez savunması - Afyon Kocatepe Üniversitesi
Ocak-2025
Ocak 2025Tez Savunma (Doktora)
Fatih KIRAN- Doktora tez savunması - Kocaeli Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Doktora)
Fatih KIRAN- Doktora tez savunması - Kocaeli Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Doktora)
Deniz GÜÇLÜ- Doktora tez savunması - Kocaeli Üniversitesi
Ağustos-2023
Ağustos 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Havva GÜNER Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı Jüri Üyeliği - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorCoğrafi İşaretlerin Tespiti
https://kocaeli.ktb.gov.tr/
Kocaeli Üniversitesi, Turkey
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorSomut Olmayan Kültürel Miras (Soküm) İl Tespit Kurulu
https://kocaeli.ktb.gov.tr/
Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
2021 - 2022
2021 - 2022