SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
An Alternative Treatment of Reduction of Postharvest Losses in Fruits and Vegetables: UV-C
TARIM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES
, cilt.13, sa.4, ss.413-419, 2007 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Use of Arbuscular Mycorrhiza in Ornamental Plants
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.36, sa.2, ss.479-497, 2022 (Hakemli Dergi)
Cutting length effects on survival and growth of rooted cuttings of Physalis peruviana L.
International Journal of Botany Studies
, cilt.7, sa.6, ss.28-33, 2022 (Hakemli Dergi)
Pre- and post-harvest boric acid treatments on growth, flowering and vase life in lily and gladiolus
International Journal of Applied Research
, cilt.8, sa.4, ss.380-391, 2022 (Hakemli Dergi)
Twenty Minutes of Ultraviolet-B Light Improved Quality of Cherry Fruits (Prunus avium L. cv 0900 Ziraat) During Storage
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.9, sa.2, ss.375-385, 2021 (Hakemli Dergi)
Kivi (Actinidia Deliciosa L.)’de Ozon Gazı Uygulamasının Hasat Sonrası Kalite Üzerine Etkileri
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.23, sa.4, ss.788-797, 2020 (ESCI)
Kapalı Bitkisel Üretim Sistemleri
Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.4, ss.30-38, 2020 (Hakemli Dergi)
Çilekte (Fragaria x ananassa Duch.) Hasat Sonrası Enfeksiyon ve Kalite Üzerine Bazı Uçucu Yağların Etkisi
Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.27-35, 2019 (Hakemli Dergi)
Işık Yayan Diyot (LED) Teknolojisinin Meyve ve Sebzelerin Hasat Sonrası Dönemindeki Uygulamaları
Meyve Bilimi
, ss.86-93, 2017 (Hakemli Dergi)
Taze Kesilmiş Ispanaklarda Farklı Dalga Boyundaki UltraviyoleIşınlarının Hasat Sonrası Kaliteye Etkisi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
, cilt.26, ss.348-359, 2016 (Hakemli Dergi)
UV C Treatments on fresh cut Garden cress Lepidium sativum L Enhanced Chlorophyll Content and Prevent Leaf Yellowing
World Applied Science Journal
, cilt.17, ss.509-515, 2012 (Hakemli Dergi)
Vapor Heat Treatment Increase Quality and Prevent Chilling Injury of Cucumbers Cucumis sativus L cv Silor
American-Eurasian J.Agric.&Environ.Sci.,
, cilt.11, ss.269-274, 2011 (Hakemli Dergi)
Relationship between total anthocyanin level and colour of natural cherry laurel Prunus laurocerasus L fruits
African Journal of Plant Science
, cilt.5, sa.5, ss.323-328, 2011 (Hakemli Dergi)
The Effects of Cut Type and Heat Treatment on Fresh Cut Green Onions Quality
American-Eurasian Journal of Agricultural & Environmental Sciences,
, cilt.5, ss.428-433, 2009 (Hakemli Dergi)
Sebzelerde etilenin önemi ve 1 Metilsiklopropen 1 MCP in kullanımı
OMÜ Zir.Fak.Dergisi, J.of Fac.Agric., OMU
, cilt.22, ss.227-231, 2007 (Hakemli Dergi)
Modified Atmospheric Storage of Kandil Bell Pepper Cultivar
GIDA
, cilt.25, ss.129-132, 2000 (Hakemli Dergi)
Taze Meyve ve Sebzelerde Hasat Sonrası Kalitenin Belirlenmesinde Diagnostik Radyoloji Tekniklerinin Kullanımı
GIDA
, cilt.22, ss.397-403, 1997 (Hakemli Dergi)
Sebzelerde Hasat Sonrası Üşüme Zararı
GIDA
, cilt.21, ss.359-366, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Taze Kesilmiş Meyve ve Sebzelerde Kalitenin Korunmasında Uygulanan Son Teknolojiler
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 Kasım - 03 Aralık 2019
Farklı Renklerin Gücü ’xxHavuç’xx
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019
Gıdalarda Akıllı Ambalajların Geleceği, Avantaj ve Dezavantajları
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019
Yaş Meyve ve Sebzeler, Mumlama ve Uygulamadaki Sorunları
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019
Soğanlı Süs Bitkilerinden Lale, Nergis ve Sümbül’xxde Hasat Sonrası Kalite
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019
Use of Mint Oil for Protecting and Control Against Phytopathogenic Fungi and Vegetables During Postharvest Storage
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.229-235
Effect of Arbuscular Mycorrhizal Fungi on Rooting of Laurus nobilis L. Stem Cuttings
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.273-276
The Effects of Ultrasound Treatments with Hot Water on Postharvest Quality of Fresh-Cut Green Onion
VI. International Agriculture Congress, 5 - 08 Temmuz 2018
Türkiye’de Tarım Eğitimi/Agricultural Education inTurkey
VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018
Meslek Yüksek Okullarına Sınavlı Geçiş Uygulaması: Tarımsal MYO Programları Açısından Değerlendirme/The Application of Transition with exam to Vocational Schools Evaluation of Agricultural Programs.
VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018
Hasat Sonrası Ozonlu Su Uygulamaları ile Tarımsal Ürünlerde Petisit Kalıntısı Azaltılabilir mi?/Is It Possible to Reduce Pesticide Residue in Agricultural Crops With Ozone Water Treatments after Harvest?
VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018
The Quality of Fresh-Cut Green Onions Treated with Different Application Times of Ultrasound
VI. International Agriculture Congress, 5 - 08 Temmuz 2018
The Effect of Washing with Ozonated Water on Postharvest Quality of Garden Cress
4th Internatıonal Agrıculture Congress, 5 - 08 Temmuz 2018, ss.218
Effects of Preharvest Calcium Applications on Fruit Quality during Postharvest Storage
4th Internatıonal Agrıculture Congress, 5 - 08 Temmuz 2018, ss.208
How much useful are orange, red, purple and black fruits and vegetables?
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.341
Evaluation of Usage Possibilities of Laurel Plant ( Laurus nobilis L.) as Botanical Plant Protection Agents
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.218
Tarım ve Gıda Mesleklerinde Eğitim Gören Öğrencilerin Genel Profilleri
II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017
Tarım ve Gıda ile ilgili Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Kariyerlerini Planlıyorlar mı?
II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017
The edible Coateing Treatments on Color Quality Fresh-Cut Leek During Cold Storage
3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.168-167
The Fungal Diseases in Kiwifruit Storage, and Non-ChemicalMethods Using to Prevent These Diseases
3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.170
The Effect of Tapioca-Starch Edible Coating on Quality of Fresh-Cut Cauliflower During Storage
3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.168
Combination of Ultrasound and Oxalic Acid to Control Chilling Injury in Capia Pepper (Capsicum annuum L. cv Yalova Yağlık)
3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.169
Türkiye’deki Tarımsal Mesleki ve Teknik Eğitim Sistemi
2ND INTERNATIONAL VOCATIONAL EDUCATIONAND TRAINING SYMPOSIUM IN HIGHEREDUCATION, Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, ss.66-67
Using of Potted Ornamental Plants to Clean up Volatile Organic Compound That Cause Air PollutionIndoor
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2017, ss.452
Antimicrobial Effects of Medical andAromatic Plants
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017
The Antioxidant Effects of Berry Fruits
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017
Antioxidant Storage: Family of Solanaceae
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017
The Antifungal and Antiphthotoxic Effects of The Essential Oils Obtained from Medical and Aromatic Plants
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017
Sosyal Ağların Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerindeki EtkilerininDeğerlendirilmesi
UMYOS2016, 18 - 20 Mayıs 2016
MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ KARİYER HEDEFLERİ
UMYOS 2015, 21 - 23 Mayıs 2015
Ascorbic Acid Treatments For Preventing Lignification On Ready-To-Use Carrot
Balkan Agriculture Congress, 8 - 11 Ekim 2014, ss.1518-1523
Taze Kesilmiş Karnabaharlarda Kararmanın Önlenmesinde Sitrik Asit Uygulamaları
VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, ss.14-21
Kullanıma Hazır Hale Getirilmiş (Ready-to-use) Maydanozlarda Alginat Uygulamaları ile Kalitenin Arttırılması
VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, ss.329-335
Yüksekokul Öğrencilerinin İnternet Kullanım Oranları: Arslanbey Meslek Yüksekokulu ve Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
3.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu-UMYOS, 2 - 04 Ekim 2013, ss.62
Mantarlarda Ergosterolün D2 Vitaminine Dönüştürülmesinde Ultraviyole Işınlamasının Rolü
Türkiye IX. Yemeklik Mantar Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2012, ss.243-251
Kesme Çiçeklerde Hasat Sonrası Kalitenin Korunmasına Yönelik Uygulamalar
V. Süs Bitkileri Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Mayıs 2013, cilt.2, ss.316-330
Süs Bitkileri Soğanlarının Kalitesinde Hasat ve Hasat Sonrası Faktörlerin Etkisi
V. Süs Bitkileri Kongresi, Türkiye, 5 - 09 Mayıs 2013, cilt.2, ss.330-337
Tarımsal Meslek Yüksekokullarında Öğrencilerin Başarısızlık Nedenleri Arslanbey Meslek Yüksekokulu Örneği
1. Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.3029-3038
Tarımsal Meslek Yüksekokullarındaki Ders Planlarının İyileştirilmesi
1. Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.3039-3052
Öğrenci Başarısında Dikey Geçiş Sınavının Etkisi
1. Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.2657-2666
Hasat Öncesi Maleik Hidrazit Uygulamasının Havucun Absizik Asit (ABA) ve İçsel Etilen Değişimine Etkisi
IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 12 Eylül 2003, ss.400-403
Havucun (Daucus carota L.) Farklı Depo Sıcaklıklarında Muhafazası Sırasında Sekonder Kök Gelişimi
IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 12 Eylül 2003, cilt.389
Hasat Öncesi Maleik Hidrazit Uygulamasının Depolama Süresince Havuç Kökünde Oluşturduğu Kalıntı Miktarının Belirlenmesi
IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 12 Eylül 2003, cilt.397
Hasat Öncesi Maleik Hidrazit Ve Ethephon Uygulamalarının Havucun Muhafaza Süresine Etkisi
IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 12 Eylül 2003, ss.393-396
Havucun Daucus carota L Soğukta Muhafazası Sırasında Oksin İndol 3 Asetik Asit Düzeyindeki Değişimlerin Köklenme ve Filizlenmeye Etkisi
IV. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 17 - 20 Eylül 2002, ss.121-129
Karpuzda Büyüme Gelişme ve Olgunlaşma Süresince Meydana Gelen Morfolojik ve Biyokimyasal Değişimler Arasındaki İlişkiler
III. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Eylül 2000, ss.90-93
Yaprak Varlığı ve Ambalajlamanın Tatlı Mısırın Hasat Sonrası Kalitesine Etkileri
III. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Eylül 2000, ss.269-273
Havuçta Hasat Sonrası İçsel ABA Düzeyi ile Köklenme ve Filizlenme Arasındaki İlişkiler
III. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Eylül 2000, ss.77-80
Mantarda Agaricus bisporus Hasat Sonrası Yüzey Kaplamanın Soğukta Muhafaza Süresine Etkisi
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.289-294
Bazı Sebze Türlerinde Solunum Hızının Hesaplanmasında Hacim Ağırlık İlişkileri
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.199-205
Farklı Depo Sıcaklıklarının Sivri ve Çarliston Tipi Biberlerin Muhafaza Sürelerine Etkileri
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.163-168
Tatlı Mısırda Depo Sıcaklığının Şeker Nişasta Dönüşümüne Etkisi
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyum, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.283-288
Havuçta Hasat Öncesi Maleik Hidrazid Uygulamalarının Köklenme ve Filizlenmeye Etkisi
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.196-174
Dolmalık Biberde Hasat Sonrası Üşüme Zararının Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma
Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Ekim 1995, cilt.2, ss.117-120
Biberde Sıcak Su Uygulamasının Hasat Sonrası Üşüme Zararına Etkisi
Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Ekim 1995, cilt.2, ss.112-116
Kitap & Kitap Bölümleri
Sebze Yetiştirme Teknikleri
Palme Yayıncılık, Ankara, 2022
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi
Palme Yayıncılık, Ankara, 2021
Sıcak Uygulamaları
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan KASIM, Pınar ŞANLIBABA, Mehmet Ufuk KASIM, Editör, PALME YAYINEVİ, Ankara, ss.265-294, 2021
Taze Kesilmiş Ürünler: Tanımı ve Gelişim Süreci
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan Kasım, Pınar Şanlıbaba, Mehmet Ufuk Kasım, Editör, Palme Yayınevi, Ankara, ss.1-10, 2021
Taze Kesilmiş Ürün Fizyolojisi
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan KASIM, Pınar ŞANLIBABA, Mehmet Ufuk KASIM, Editör, PALME YAYINEVİ, Ankara, ss.11-39, 2021
Basic Principles of Vegetable Culture (Sebze Yetiştiriciliğinin Temel İlkeleri)
Kocaeli Üniversitesi Yayınları,, 2006
Topraksız Yetiştiricilik
Kocaeli Üniversitesi Yayınları, 2004
Uç Kesme ve Farklı Ekim Zamanlarının Brüksel Lahanasında Brassica oleraceaea l var gemmifera Verim ve Kaliteye Etkisi Sonuç Raporu
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Yayınları, 2002