Yayınlar & Eserler

Makaleler 11
Tümü (11)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (7)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 30

1. A Qualitative Study on Customer and Employee Experiences Regarding the Use of Service Robots in Restaurants

Globalization and Innovation: The Foundation of Scientific Research, Social Development, and Modernization, Andijon, Özbekistan, 17 - 20 Haziran 2025, (Tam Metin Bildiri)

2. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İme) Dersine Yönelik Deneyimleri

8. Uluslararası Gastronomİ Turİzmİ Araştırmaları Kongresİ, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

3. EXAMINATION OF CONSUMER ATTITUDES TOWARDS DIGITAL APPLICATIONS IN RESTAURANTS FROM THE PERSPECTIVE OF A TECHNOLOGY ACCEPTANCE MODEL

VIII. ASC- Academic Studies Congress, Transformation: Challenges and Prospects, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 02 Mayıs 2024, cilt.1, ss.639-651, (Tam Metin Bildiri)

4. Do Michelin Green Star Restaurants use Sustainability as Niche Marketing on Their Websites?

Advances in Managing Tourism Across Continents-MTCON, Vol. 4., İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Mayıs 2024, cilt.4, ss.164-174, (Tam Metin Bildiri)

5. Reçete Standartlaştırma: Mancarlı Pide Örneği

4. Ulusal Balıkesir Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2024, ss.36-37, (Özet Bildiri)

7. Gastronomi Trendlerinden Yerel Ürün Kullanımı ile İlgili Çalışmaların İncelenmesi

3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF NEW GENERATIONS AND NEW TRENDS IN TOURISM, Sakarya, Türkiye, 26 Ekim 2023, ss.43-56, (Tam Metin Bildiri)

10. Bibliometric Analysis of Sustainability in Gastronomy Research

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'23), İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Mart 2023, (Özet Bildiri)

12. A Review on Food Safety in Tourism Studies: Sample of ULAKBIM TR-Index

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

13. Use of Safe Tourism Certificate on Websites of Accommodation Businesses in Türkiye

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

14. Registered Geographical Indications (GI) of Food Products: A Sample of Turkish Desserts

INTERNATIONAL CONGRESS on TOURISM, ECONOMIC and BUSINESS SCIENCES, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

15. TÜRK KAHVESİ VE NİTELİKLİ TÜRK KAHVESİ: 3. NESİL KAHVE İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ

ICONFOOD’22 International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.25-35, (Tam Metin Bildiri)

16. Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'22), Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 26 Mart 2022, (Özet Bildiri)

17. Content Analysis of Tripadvisor Reviews for Fusion Kitchen Concept Restaurant Businesses: Turkey Example

2. International Congress of New Generations and New Trends in Tourism (INGANT 2021), Sakarya, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2021, ss.807-818, (Tam Metin Bildiri)

18. Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Tunceli Mutfak Kültürünün İncelenmesi

International Marmara Social Sciences Congress (Spring 2021), Kocaeli, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.119-127, (Tam Metin Bildiri)

19. Gastronomi Trendleri: Nikkei Mutfağı

19. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 29 Nisan 2021, ss.248-265, (Tam Metin Bildiri)

21. Knowledge Levels of Geographically Indicated Food Products and Attitudes to Inclusion on the Menu: A Study of Kitchen Chefs

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'21), Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

22. Orta Asya’dan Günümüze Türk Mutfak Kültüründe Tatlının Yeri Ve Önemi

TARAS SHEVCHENKO 6th INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES, Kyiv, Ukrayna, 04 Nisan 2021, cilt.3, ss.836-848, (Tam Metin Bildiri)

24. Kocaeli Kartepe’nin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.149-159, (Tam Metin Bildiri)

26. Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği Bakımından Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyi: Taraklı Ölçeğinde Bir Araştırma

1.International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.793-801, (Tam Metin Bildiri)

27. Otel İşletmeleri Pazarlama Stratejisi Olarak Helâl Gıda Sertifikasına Nasıl Bakıyor?

1.International Halal Tourism Congress, Alanya, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017, ss.932-943, (Tam Metin Bildiri)

28. Yöresel Mutfak Kültürünün Destinasyon Seçimi Bakımından Değerlendirilmesi Erzurum Örneği

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.2, ss.409-420, (Tam Metin Bildiri)

29. Engelsiz Turizm Açısından Destinasyon Yönetim Örgütünün Önemi

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, cilt.1, ss.834-847, (Tam Metin Bildiri)

30. Girdi Çıktı Analizi Kapsamında Türkiye Turizminin Değerlendirilmesi

XI. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 16 Nisan 2012, ss.186-200, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 22

1. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Dersine Yönelik Deneyimleri

GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 2, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, AYYILDIZ TUĞRUL, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.155-164, 2025

2. MÜŞTERİ DESTEK HİZMETLERİ VE YAPAY ZEKA

PAZARLAMADA DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKA, KOÇ ERDOĞAN, YAZICI AYYILDIZ AHU, AKEL GÖKHAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-226, 2025

3. PAZARLAMADA FEMVERTISING VE EKONOMİK GÜÇ: TURİZM İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ

EKONOMİ GÜNDEMİ: ANALİZLER VE İNCELEMELER 2, KOÇ SELÇUK, ÇOLAK KEREM, Editör, Novel Scala Kitapçılık Yayıncılık, İstanbul, ss.92-106, 2024

4. LEZZET ALGISI, GASTRONOMİ VE DUYUSAL PAZARLAMA

SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERDE MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR, AĞCADAĞ DERYA, SOĞUKOĞLU KORKMAZ SELİN, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.141-154, 2024

5. Gastronomi Turizminin Sürdürülebilir Yeşil Marka Değeri Oluşumunda Yeşil Yıkama Reklamları ve Kafa Karışıklığının Rolü

GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.149-161, 2024

6. POPÜLER KÜLTÜR VE YİYECEK: GASTRONOMİ DESTİNASYONLARINDA INFLUENCER ETKİSİ

Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.22-36, 2024

7. Özel (Eşsı̇z) Yerel Yı̇yecek ve İçecek Turı̇zmı̇ Deneyı̇mlerı̇nı̇n Tasarlanması ve Yaratılması

GG1 GASTROGÜNCEL 1 (Gastronomide Yeni Eğilimler ve Son Gelişmeler), Sarıışık, Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.126-136, 2023

8. Hamur Tatlıları

Tatlı ve Pastacılık, Koç Hakan ve Altıntaş Bayram, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.239-252, 2023

9. ÖZEL (EŞSİZ) YEREL YİYECEK VE İÇECEK TURİZMİ DENEYİMLERİNİN TASARLANMASI VE YARATILMASI

Gastrogüncel1, Sarıışık Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.126-137, 2023

10. Bibliometric Analysis of Sustainability in Gastronomy Research

ADVANCES IN MANAGING TOURISM ACROSS CONTINENTS VOLUME 3, Okumus, Fevzi; Denizci Guillet Basak; Tuna, Muharrem; Dogan, Seden, Editör, USF M3 Publishing, ss.1-11, 2023

11. Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions

Advances In Managing Tourism Across Continents Volume 2, Altınay, L.; Karatepe, O. M.; Tuna, M, Editör, University of South Florida (USF) M3 Publishing, ss.1-11, 2022

12. Bölgesel Kalkınma Kavramı

Turizm ve Rekreasyonda Bölgesel Kalkınma, SELÇUK GÖKALP NURİ, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Erzurum, ss.100-120, 2022

13. Bingöl

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.139-146, 2021

14. Tunceli

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.230-235, 2021

15. Coğrafi İşaretli Gıda Ürünleri İle İlgili Bilgi Düzeyleri ve Menüde Yer Almasına Yönelik Tutumlar: Mutfak Şefleri Üzerine Bir Araştırma

Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Cihan COBANOĞLU, Ebru GUNLU KUCUKALTAN, Muharrem TUNA, Alaattin BASODA ve Seden DOGAN, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, Florida, ss.668-675, 2021

16. Davet ve Ziyafet Protokolü

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Bilsen Bilgili, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum, ss.140-160, 2020

17. Anadolu Selçuklu Döneminde Yemek Kültürü

Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Yayın, Ankara, ss.145-176, 2020

18. Yiyecek ve İçecek Servis Alanları ve Ekipmanları

Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.45-62, 2020

19. Cumhuriyet Döneminde Yemek Kültürü

Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Yayın, Ankara, ss.193-214, 2020

20. Culinary Tourism and Rural Development: Taraklı/Sakarya

Selected Studies on Rural Tourism and Development, Çetin Akkuş ve Gülizar Akkuş, Editör, Cambridge Scholars Publishing, ss.193-204, 2018

21. Etnik Restoranlar

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba ve Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.450-465, 2018
Ansiklopedide Bölümler 4

1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, ss.234-235, 2022

2. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Yayıncılık, ss.76-265, 2020

3. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Yayıncılık, ss.7-74, 2020

4. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Yayıncılık, ss.279-338, 2020
Metrikler

Yayın

68

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Proje

1

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

1