Publications & Works

Articles 11
All (11)
TRDizin (4)
Other Publications (7)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences 30

1. A Qualitative Study on Customer and Employee Experiences Regarding the Use of Service Robots in Restaurants

Globalization and Innovation: The Foundation of Scientific Research, Social Development, and Modernization, Andijon, Uzbekistan, 17 - 20 June 2025, (Full Text)

2. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İme) Dersine Yönelik Deneyimleri

8. Uluslararası Gastronomİ Turİzmİ Araştırmaları Kongresİ, Aydın, Turkey, 17 - 20 October 2024, (Full Text)

3. EXAMINATION OF CONSUMER ATTITUDES TOWARDS DIGITAL APPLICATIONS IN RESTAURANTS FROM THE PERSPECTIVE OF A TECHNOLOGY ACCEPTANCE MODEL

VIII. ASC- Academic Studies Congress, Transformation: Challenges and Prospects, Kyrenia, Cyprus (Kktc), 02 May 2024, vol.1, pp.639-651, (Full Text)

4. Do Michelin Green Star Restaurants use Sustainability as Niche Marketing on Their Websites?

Advances in Managing Tourism Across Continents-MTCON, Vol. 4., İstanbul, Turkey, 1 - 03 May 2024, vol.4, pp.164-174, (Full Text)

5. Reçete Standartlaştırma: Mancarlı Pide Örneği

4. Ulusal Balıkesir Turizm Kongresi, Balıkesir, Turkey, 18 - 20 April 2024, pp.36-37, (Summary Text)

7. Gastronomi Trendlerinden Yerel Ürün Kullanımı ile İlgili Çalışmaların İncelenmesi

3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF NEW GENERATIONS AND NEW TRENDS IN TOURISM, Sakarya, Turkey, 26 October 2023, pp.43-56, (Full Text)

10. Bibliometric Analysis of Sustainability in Gastronomy Research

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'23), İstanbul, Turkey, 15 - 18 March 2023, (Summary Text)

12. A Review on Food Safety in Tourism Studies: Sample of ULAKBIM TR-Index

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Turkey, 5 - 07 May 2023, (Summary Text)

13. Use of Safe Tourism Certificate on Websites of Accommodation Businesses in Türkiye

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Turkey, 5 - 07 May 2023, (Summary Text)

14. Registered Geographical Indications (GI) of Food Products: A Sample of Turkish Desserts

INTERNATIONAL CONGRESS on TOURISM, ECONOMIC and BUSINESS SCIENCES, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 October 2022, (Summary Text)

15. TÜRK KAHVESİ VE NİTELİKLİ TÜRK KAHVESİ: 3. NESİL KAHVE İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ

ICONFOOD’22 International Congress on Food Researches, Sivas, Turkey, 14 October 2022, pp.25-35, (Full Text)

16. Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'22), United States Of America, 24 - 26 March 2022, (Summary Text)

17. Content Analysis of Tripadvisor Reviews for Fusion Kitchen Concept Restaurant Businesses: Turkey Example

2. International Congress of New Generations and New Trends in Tourism (INGANT 2021), Sakarya, Turkey, 27 - 28 May 2021, pp.807-818, (Full Text)

18. Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Tunceli Mutfak Kültürünün İncelenmesi

International Marmara Social Sciences Congress (Spring 2021), Kocaeli, Turkey, 21 May 2021, pp.119-127, (Full Text)

19. Gastronomi Trendleri: Nikkei Mutfağı

19. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Kocaeli, Turkey, 29 April 2021, pp.248-265, (Full Text)

21. Knowledge Levels of Geographically Indicated Food Products and Attitudes to Inclusion on the Menu: A Study of Kitchen Chefs

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'21), United States Of America, 1 - 03 April 2021, (Summary Text)

22. Orta Asya’dan Günümüze Türk Mutfak Kültüründe Tatlının Yeri Ve Önemi

TARAS SHEVCHENKO 6th INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES, Kyiv, Ukraine, 04 April 2021, vol.3, pp.836-848, (Full Text)

24. Kocaeli Kartepe’nin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Turkey, 19 - 21 December 2019, pp.149-159, (Full Text)

27. Otel İşletmeleri Pazarlama Stratejisi Olarak Helâl Gıda Sertifikasına Nasıl Bakıyor?

1.International Halal Tourism Congress, Alanya, Turkey, 7 - 09 April 2017, pp.932-943, (Full Text)

28. Yöresel Mutfak Kültürünün Destinasyon Seçimi Bakımından Değerlendirilmesi Erzurum Örneği

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, Konya, Turkey, 28 - 30 May 2015, vol.2, pp.409-420, (Full Text)

29. Engelsiz Turizm Açısından Destinasyon Yönetim Örgütünün Önemi

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Turkey, 13 - 16 November 2014, vol.1, pp.834-847, (Full Text)

30. Girdi Çıktı Analizi Kapsamında Türkiye Turizminin Değerlendirilmesi

XI. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Turkey, 16 April 2012, pp.186-200, (Full Text)
Books 22

1. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Dersine Yönelik Deneyimleri

in: GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 2, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, AYYILDIZ TUĞRUL, Editor, DETAY YAYINCILIK, Ankara, pp.155-164, 2025

2. MÜŞTERİ DESTEK HİZMETLERİ VE YAPAY ZEKA

in: PAZARLAMADA DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKA, KOÇ ERDOĞAN, YAZICI AYYILDIZ AHU, AKEL GÖKHAN, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.205-226, 2025

3. PAZARLAMADA FEMVERTISING VE EKONOMİK GÜÇ: TURİZM İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ

in: EKONOMİ GÜNDEMİ: ANALİZLER VE İNCELEMELER 2, KOÇ SELÇUK, ÇOLAK KEREM, Editor, Novel Scala Kitapçılık Yayıncılık, İstanbul, pp.92-106, 2024

4. LEZZET ALGISI, GASTRONOMİ VE DUYUSAL PAZARLAMA

in: SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERDE MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR, AĞCADAĞ DERYA, SOĞUKOĞLU KORKMAZ SELİN, Editor, Paradigma Akademi, Çanakkale, pp.141-154, 2024

5. Gastronomi Turizminin Sürdürülebilir Yeşil Marka Değeri Oluşumunda Yeşil Yıkama Reklamları ve Kafa Karışıklığının Rolü

in: GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.149-161, 2024

6. POPÜLER KÜLTÜR VE YİYECEK: GASTRONOMİ DESTİNASYONLARINDA INFLUENCER ETKİSİ

in: Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editor, Çizgi Kitabevi, İstanbul, pp.22-36, 2024

7. Özel (Eşsı̇z) Yerel Yı̇yecek ve İçecek Turı̇zmı̇ Deneyı̇mlerı̇nı̇n Tasarlanması ve Yaratılması

in: GG1 GASTROGÜNCEL 1 (Gastronomide Yeni Eğilimler ve Son Gelişmeler), Sarıışık, Mehmet, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.126-136, 2023

8. Hamur Tatlıları

in: Tatlı ve Pastacılık, Koç Hakan ve Altıntaş Bayram, Editor, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, pp.239-252, 2023

9. ÖZEL (EŞSİZ) YEREL YİYECEK VE İÇECEK TURİZMİ DENEYİMLERİNİN TASARLANMASI VE YARATILMASI

in: Gastrogüncel1, Sarıışık Mehmet, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.126-137, 2023

10. Bibliometric Analysis of Sustainability in Gastronomy Research

in: ADVANCES IN MANAGING TOURISM ACROSS CONTINENTS VOLUME 3, Okumus, Fevzi; Denizci Guillet Basak; Tuna, Muharrem; Dogan, Seden, Editor, USF M3 Publishing, pp.1-11, 2023

11. Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions

in: Advances In Managing Tourism Across Continents Volume 2, Altınay, L.; Karatepe, O. M.; Tuna, M, Editor, University of South Florida (USF) M3 Publishing, pp.1-11, 2022

12. Bölgesel Kalkınma Kavramı

in: Turizm ve Rekreasyonda Bölgesel Kalkınma, SELÇUK GÖKALP NURİ, Editor, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Erzurum, pp.100-120, 2022

13. Bingöl

in: Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.139-146, 2021

14. Tunceli

in: Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.230-235, 2021

15. Coğrafi İşaretli Gıda Ürünleri İle İlgili Bilgi Düzeyleri ve Menüde Yer Almasına Yönelik Tutumlar: Mutfak Şefleri Üzerine Bir Araştırma

in: Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Cihan COBANOĞLU, Ebru GUNLU KUCUKALTAN, Muharrem TUNA, Alaattin BASODA ve Seden DOGAN, Editor, University of South Florida M3 Center Publishing, Florida, pp.668-675, 2021

16. Davet ve Ziyafet Protokolü

in: Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Bilsen Bilgili, Editor, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum, pp.140-160, 2020

17. Anadolu Selçuklu Döneminde Yemek Kültürü

in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editor, Nobel Yayın, Ankara, pp.145-176, 2020

18. Yiyecek ve İçecek Servis Alanları ve Ekipmanları

in: Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.45-62, 2020

19. Cumhuriyet Döneminde Yemek Kültürü

in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editor, Nobel Yayın, Ankara, pp.193-214, 2020

20. Culinary Tourism and Rural Development: Taraklı/Sakarya

in: Selected Studies on Rural Tourism and Development, Çetin Akkuş ve Gülizar Akkuş, Editor, Cambridge Scholars Publishing, pp.193-204, 2018

21. Etnik Restoranlar

in: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba ve Neslihan Çetinkaya, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.450-465, 2018
Episodes in the Encyclopedia 4

1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

Detay Yayıncılık, pp.234-235, 2022

2. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Yayıncılık, pp.76-265, 2020

3. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Yayıncılık, pp.7-74, 2020

4. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

Detay Yayıncılık, pp.279-338, 2020
Metrics

Publication

68

Citation (TrDizin)

2

H-Index (TrDizin)

1

Citation (Sum Other)

7

Project

1

Thesis Advisory

5

Open Access

1