Articles
11
All (11)
TRDizin (4)
Other Publications (7)
1. İstanbul’un Meşhur Esnaf Lokantalarının Geleneksel Yiyecek Kültürü: Menü İçerik Analizi
JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM RESEARCH
, vol.25, no.25, pp.281-295, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2. Kartepe’ye Özgü Yöresel Yiyeceklerin Envanterinin Çıkarılması: Örnek Afiş Tasarımı
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi (KOSBED)
, vol.2, no.48, pp.259-274, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
3. Turizm Çalışmalarındaki Gıda Güvenliği Konusu Üzerine Bir İnceleme: ULAKBİM Tr-Dizin Örneği
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, vol.11, no.4, pp.3536-3549, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
6. TESCİLLİ COĞRAFİ İŞARETLİ GIDA ÜRÜNLERİ: TÜRK TATLILARI ÖRNEĞİ
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, vol.6, no.3, pp.550-563, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
7. Coğrafi İşaretli Gıda Ürünlerinin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirmesi: Isparta Örneği
Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi
, vol.6, no.2, pp.145-159, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
8. Kocaeli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyeli Üzerine Bir İnceleme
Şura Akademi Dergisi
, pp.91-103, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
9. Kış Turizm Merkezlerinde Çevre Duyarlılığı, Yaklaşım ve Çözümler: Palandöken Otelleri Örneği
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.4, pp.1-16, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
10. Yöresel Mutfağın Turizme Kazandırılması ve Bölgesel Kalkınmaya Katkısı: Sakarya Ölçeğinde Bir Araştırma
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, vol.22, pp.2033-2049, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
11. Otel İşletmelerinin Pazarlama Stratejisi Olarak Helal Gıda Sertifikasına Bakış Açıları
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, vol.2, pp.127-145, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
Papers Presented at Peer-Reviewed Scientific Conferences
30
1. A Qualitative Study on Customer and Employee Experiences Regarding the Use of Service Robots in Restaurants
Globalization and Innovation: The Foundation of Scientific Research, Social Development, and Modernization, Andijon, Uzbekistan, 17 - 20 June 2025, (Full Text)
2. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İme) Dersine Yönelik Deneyimleri
8. Uluslararası Gastronomİ Turİzmİ Araştırmaları Kongresİ, Aydın, Turkey, 17 - 20 October 2024, (Full Text)
25. Yöresel Yiyecek Sunan Yiyecek İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yöresel Yiyeceklerin Yer Alma Oranı: Sakarya ve Hatay Ölçeğinde Bir Araştırma
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, pp.46-63, (Full Text)
28. Yöresel Mutfak Kültürünün Destinasyon Seçimi Bakımından Değerlendirilmesi Erzurum Örneği
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, Konya, Turkey, 28 - 30 May 2015, vol.2, pp.409-420, (Full Text)
30. Girdi Çıktı Analizi Kapsamında Türkiye Turizminin Değerlendirilmesi
XI. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Turkey, 16 April 2012, pp.186-200, (Full Text)
Books
22
2. MÜŞTERİ DESTEK HİZMETLERİ VE YAPAY ZEKA
in: PAZARLAMADA DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKA, KOÇ ERDOĞAN, YAZICI AYYILDIZ AHU, AKEL GÖKHAN, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.205-226, 2025
4. LEZZET ALGISI, GASTRONOMİ VE DUYUSAL PAZARLAMA
in: SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERDE MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR, AĞCADAĞ DERYA, SOĞUKOĞLU KORKMAZ SELİN, Editor, Paradigma Akademi, Çanakkale, pp.141-154, 2024
5. Gastronomi Turizminin Sürdürülebilir Yeşil Marka Değeri Oluşumunda Yeşil Yıkama Reklamları ve Kafa Karışıklığının Rolü
in: GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.149-161, 2024
6. POPÜLER KÜLTÜR VE YİYECEK: GASTRONOMİ DESTİNASYONLARINDA INFLUENCER ETKİSİ
in: Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editor, Çizgi Kitabevi, İstanbul, pp.22-36, 2024
7. Özel (Eşsı̇z) Yerel Yı̇yecek ve İçecek Turı̇zmı̇ Deneyı̇mlerı̇nı̇n Tasarlanması ve Yaratılması
in: GG1 GASTROGÜNCEL 1 (Gastronomide Yeni Eğilimler ve Son Gelişmeler), Sarıışık, Mehmet, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.126-136, 2023
8. Hamur Tatlıları
in: Tatlı ve Pastacılık, Koç Hakan ve Altıntaş Bayram, Editor, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, pp.239-252, 2023
9. ÖZEL (EŞSİZ) YEREL YİYECEK VE İÇECEK TURİZMİ DENEYİMLERİNİN TASARLANMASI VE YARATILMASI
in: Gastrogüncel1, Sarıışık Mehmet, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.126-137, 2023
12. Bölgesel Kalkınma Kavramı
in: Turizm ve Rekreasyonda Bölgesel Kalkınma, SELÇUK GÖKALP NURİ, Editor, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Erzurum, pp.100-120, 2022
13. Bingöl
in: Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.139-146, 2021
14. Tunceli
in: Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.230-235, 2021
17. Anadolu Selçuklu Döneminde Yemek Kültürü
in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editor, Nobel Yayın, Ankara, pp.145-176, 2020
18. Yiyecek ve İçecek Servis Alanları ve Ekipmanları
in: Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.45-62, 2020
19. Cumhuriyet Döneminde Yemek Kültürü
in: Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editor, Nobel Yayın, Ankara, pp.193-214, 2020
20. Culinary Tourism and Rural Development: Taraklı/Sakarya
in: Selected Studies on Rural Tourism and Development, Çetin Akkuş ve Gülizar Akkuş, Editor, Cambridge Scholars Publishing, pp.193-204, 2018
21. Etnik Restoranlar
in: Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba ve Neslihan Çetinkaya, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.450-465, 2018
Episodes in the Encyclopedia
4
1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, pp.234-235, 2022
2. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
Detay Yayıncılık, pp.76-265, 2020
3. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
Detay Yayıncılık, pp.7-74, 2020
4. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
Detay Yayıncılık, pp.279-338, 2020