Makaleler
11
Tümü (11)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (7)
1. İstanbul’un Meşhur Esnaf Lokantalarının Geleneksel Yiyecek Kültürü: Menü İçerik Analizi
JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM RESEARCH
, cilt.25, sa.25, ss.281-295, 2024 (Hakemli Dergi)
2. Kartepe’ye Özgü Yöresel Yiyeceklerin Envanterinin Çıkarılması: Örnek Afiş Tasarımı
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi (KOSBED)
, cilt.2, sa.48, ss.259-274, 2024 (Hakemli Dergi)
6. TESCİLLİ COĞRAFİ İŞARETLİ GIDA ÜRÜNLERİ: TÜRK TATLILARI ÖRNEĞİ
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
, cilt.6, sa.3, ss.550-563, 2022 (Hakemli Dergi)
7. Coğrafi İşaretli Gıda Ürünlerinin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirmesi: Isparta Örneği
Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi
, cilt.6, sa.2, ss.145-159, 2022 (Hakemli Dergi)
8. Kocaeli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyeli Üzerine Bir İnceleme
Şura Akademi Dergisi
, ss.91-103, 2022 (Hakemli Dergi)
9. Kış Turizm Merkezlerinde Çevre Duyarlılığı, Yaklaşım ve Çözümler: Palandöken Otelleri Örneği
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, ss.1-16, 2019 (Hakemli Dergi)
10. Yöresel Mutfağın Turizme Kazandırılması ve Bölgesel Kalkınmaya Katkısı: Sakarya Ölçeğinde Bir Araştırma
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.22, ss.2033-2049, 2018 (Hakemli Dergi)
11. Otel İşletmelerinin Pazarlama Stratejisi Olarak Helal Gıda Sertifikasına Bakış Açıları
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, ss.127-145, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
30
1. A Qualitative Study on Customer and Employee Experiences Regarding the Use of Service Robots in Restaurants
Globalization and Innovation: The Foundation of Scientific Research, Social Development, and Modernization, Andijon, Özbekistan, 17 - 20 Haziran 2025, (Tam Metin Bildiri)
2. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İme) Dersine Yönelik Deneyimleri
8. Uluslararası Gastronomİ Turİzmİ Araştırmaları Kongresİ, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
25. Yöresel Yiyecek Sunan Yiyecek İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yöresel Yiyeceklerin Yer Alma Oranı: Sakarya ve Hatay Ölçeğinde Bir Araştırma
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.46-63, (Tam Metin Bildiri)
28. Yöresel Mutfak Kültürünün Destinasyon Seçimi Bakımından Değerlendirilmesi Erzurum Örneği
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.2, ss.409-420, (Tam Metin Bildiri)
30. Girdi Çıktı Analizi Kapsamında Türkiye Turizminin Değerlendirilmesi
XI. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 16 Nisan 2012, ss.186-200, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
22
2. MÜŞTERİ DESTEK HİZMETLERİ VE YAPAY ZEKA
PAZARLAMADA DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKA, KOÇ ERDOĞAN, YAZICI AYYILDIZ AHU, AKEL GÖKHAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-226, 2025
4. LEZZET ALGISI, GASTRONOMİ VE DUYUSAL PAZARLAMA
SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERDE MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR, AĞCADAĞ DERYA, SOĞUKOĞLU KORKMAZ SELİN, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.141-154, 2024
5. Gastronomi Turizminin Sürdürülebilir Yeşil Marka Değeri Oluşumunda Yeşil Yıkama Reklamları ve Kafa Karışıklığının Rolü
GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.149-161, 2024
6. POPÜLER KÜLTÜR VE YİYECEK: GASTRONOMİ DESTİNASYONLARINDA INFLUENCER ETKİSİ
Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.22-36, 2024
7. Özel (Eşsı̇z) Yerel Yı̇yecek ve İçecek Turı̇zmı̇ Deneyı̇mlerı̇nı̇n Tasarlanması ve Yaratılması
GG1 GASTROGÜNCEL 1 (Gastronomide Yeni Eğilimler ve Son Gelişmeler), Sarıışık, Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.126-136, 2023
8. Hamur Tatlıları
Tatlı ve Pastacılık, Koç Hakan ve Altıntaş Bayram, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.239-252, 2023
9. ÖZEL (EŞSİZ) YEREL YİYECEK VE İÇECEK TURİZMİ DENEYİMLERİNİN TASARLANMASI VE YARATILMASI
Gastrogüncel1, Sarıışık Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.126-137, 2023
12. Bölgesel Kalkınma Kavramı
Turizm ve Rekreasyonda Bölgesel Kalkınma, SELÇUK GÖKALP NURİ, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Erzurum, ss.100-120, 2022
13. Bingöl
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.139-146, 2021
14. Tunceli
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.230-235, 2021
17. Anadolu Selçuklu Döneminde Yemek Kültürü
Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Yayın, Ankara, ss.145-176, 2020
18. Yiyecek ve İçecek Servis Alanları ve Ekipmanları
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.45-62, 2020
19. Cumhuriyet Döneminde Yemek Kültürü
Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Yayın, Ankara, ss.193-214, 2020
20. Culinary Tourism and Rural Development: Taraklı/Sakarya
Selected Studies on Rural Tourism and Development, Çetin Akkuş ve Gülizar Akkuş, Editör, Cambridge Scholars Publishing, ss.193-204, 2018
21. Etnik Restoranlar
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba ve Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.450-465, 2018
Ansiklopedide Bölümler
4
1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Detay Yayıncılık, ss.234-235, 2022
2. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
Detay Yayıncılık, ss.76-265, 2020
3. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
Detay Yayıncılık, ss.7-74, 2020
4. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)
Detay Yayıncılık, ss.279-338, 2020