Doç. Dr. NİHAN AKDEMİR


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler İnterdisipliner


Avesis Araştırma Alanları: Turizm ve Otel İşletmeciliği

Metrikler

Yayın

68

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Proje

1

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2014 - 2018

2014 - 2018

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye

2011 - 2014

2011 - 2014

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye

2008 - 2011

2008 - 2011

Lisans

Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği Bölümü, Türkiye

Araştırma Alanları

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2013 - 2019

2013 - 2019

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği

Akademi Dışı Deneyim

2013 - 2013

2013 - 2013

ERASMUS Student

Üniversite, Institute of Technology Tralee, Tourism, ERASMUS Student

2011 - 2011

2011 - 2011

Seyahat Acentası- Acenta Sorumlusu

GİBA TOUR, Seyahat Acentası- Acenta Sorumlusu

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Doktora Yeterlilik

Destinasyon Yönetiminde Yöresel Mutfaklar

Tez Önerisi

Doktora Tezi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uzmanllk Alan Dersi

Gastronomi Araştırmaları ve Eleştirel İncelemeler

Yüksek Lisans Tez

Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları

Yüksek Lisans Tez

Lisans

Lisans

Gastronomide Etik ve Sürdürülebilirlik

Yiyecek Hazlrlama Ve Pişirme Teknikleri II

Gastronomi ve Yemek Tarihi

Yemek, Kültür ve Toplum

Yiyecek Hazlrlama Ve Pişirme Teknikleri I

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)

Kurumsal Temsil, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Kocaeli Kurul Turizm Fakültesi Asil Üye, Türkiye, Kocaeli, 2021 - 2026

Makaleler

Tümü (11)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (7)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. A Qualitative Study on Customer and Employee Experiences Regarding the Use of Service Robots in Restaurants

AKDEMİR N., EKŞİ O., ÜNSAL AKBIYIK B. S.

Globalization and Innovation: The Foundation of Scientific Research, Social Development, and Modernization, Andijon, Özbekistan, 17 - 20 Haziran 2025, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İme) Dersine Yönelik Deneyimleri

AKDEMİR N., ÜNSAL AKBIYIK B. S., EKŞİ O.

8. Uluslararası Gastronomİ Turİzmİ Araştırmaları Kongresİ, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. EXAMINATION OF CONSUMER ATTITUDES TOWARDS DIGITAL APPLICATIONS IN RESTAURANTS FROM THE PERSPECTIVE OF A TECHNOLOGY ACCEPTANCE MODEL

BİLGİLİ B., AKDEMİR N., EKŞİ O.

VIII. ASC- Academic Studies Congress, Transformation: Challenges and Prospects, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 02 Mayıs 2024, cilt.1, ss.639-651, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. Do Michelin Green Star Restaurants use Sustainability as Niche Marketing on Their Websites?

AKDEMİR N., BİLGİLİ B., EKŞİ O.

Advances in Managing Tourism Across Continents-MTCON, Vol. 4., İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Mayıs 2024, cilt.4, ss.164-174, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. Reçete Standartlaştırma: Mancarlı Pide Örneği

AKDEMİR N., KUMAŞ G., BİLGİLİ B., AVCIKURT C., SARIOĞLAN M.

4. Ulusal Balıkesir Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2024, ss.36-37, (Özet Bildiri)

2024

2024

6. İSTANBUL’UN MEŞHUR ESNAF LOKANTALARININ GELENEKSEL YİYECEK KÜLTÜRÜ: MENÜ İÇERİK ANALİZİ

AKDEMİR N., Yüksel C., Ercelep B., GÖKSUN A. C.

IV. ULUSAL BALIKESİR TURİZM KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 18 Nisan 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. Gastronomi Trendlerinden Yerel Ürün Kullanımı ile İlgili Çalışmaların İncelenmesi

KARADUMAN M., AKDEMİR N.

3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF NEW GENERATIONS AND NEW TRENDS IN TOURISM, Sakarya, Türkiye, 26 Ekim 2023, ss.43-56, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

8. Evaluation of Regional Ethnocentrism and Local Cuisine Awareness in Point of Sustainable Tourism,

AKDEMİR N., BİLGİLİ B.

MTCON'23, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Mart 2023, cilt.3, ss.86-87, (Özet Bildiri)

2023

2023

10. Bibliometric Analysis of Sustainability in Gastronomy Research

Akdemir N., Bilgili B.

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'23), İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Mart 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

12. A Review on Food Safety in Tourism Studies: Sample of ULAKBIM TR-Index

Göksun A. C., AKDEMİR N.

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

13. Use of Safe Tourism Certificate on Websites of Accommodation Businesses in Türkiye

AKDEMİR N., EKŞİ O.

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

14. Registered Geographical Indications (GI) of Food Products: A Sample of Turkish Desserts

Ercelep B., AKDEMİR N.

INTERNATIONAL CONGRESS on TOURISM, ECONOMIC and BUSINESS SCIENCES, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

15. TÜRK KAHVESİ VE NİTELİKLİ TÜRK KAHVESİ: 3. NESİL KAHVE İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ

KASATURA N., AKDEMİR N.

ICONFOOD’22 International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.25-35, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

16. Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions

AKDEMİR N., ŞİMŞEK A.

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'22), Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 26 Mart 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

17. Content Analysis of Tripadvisor Reviews for Fusion Kitchen Concept Restaurant Businesses: Turkey Example

KAYA D., AKDEMİR N., DÜLGER ALTINER D.

2. International Congress of New Generations and New Trends in Tourism (INGANT 2021), Sakarya, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2021, ss.807-818, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

18. Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Tunceli Mutfak Kültürünün İncelenmesi

TOĞRUL İ., DÜLGER ALTINER D., AKDEMİR N.

International Marmara Social Sciences Congress (Spring 2021), Kocaeli, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.119-127, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

19. Gastronomi Trendleri: Nikkei Mutfağı

KAYA D., AKDEMİR N., DÜLGER ALTINER D.

19. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 29 Nisan 2021, ss.248-265, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

20. Turizm Literatüründe Türk Mutfağına Etki Eden Faktörler Üzerine Yapılan Araştırmaların Değerlendirilmesi

YILDIZ M. H., AKDEMİR N.

19. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 29 Nisan 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

21. Knowledge Levels of Geographically Indicated Food Products and Attitudes to Inclusion on the Menu: A Study of Kitchen Chefs

KAYA D., AKDEMİR N.

Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'21), Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Nisan 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

22. Orta Asya’dan Günümüze Türk Mutfak Kültüründe Tatlının Yeri Ve Önemi

ACAR İ., DÜLGER ALTINER D., AKDEMİR N.

TARAS SHEVCHENKO 6th INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES, Kyiv, Ukrayna, 04 Nisan 2021, cilt.3, ss.836-848, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

24. Kocaeli Kartepe’nin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

AKDEMİR N., ÇETİNKAYA N.

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.149-159, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

25. Yöresel Yiyecek Sunan Yiyecek İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yöresel Yiyeceklerin Yer Alma Oranı: Sakarya ve Hatay Ölçeğinde Bir Araştırma

AKDEMİR N., SELÇUK G. N.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.46-63, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

26. Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği Bakımından Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyi: Taraklı Ölçeğinde Bir Araştırma

AKDEMİR N., SELÇUK G. N.

1.International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.793-801, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

27. Otel İşletmeleri Pazarlama Stratejisi Olarak Helâl Gıda Sertifikasına Nasıl Bakıyor?

AKDEMİR N., SELÇUK G. N.

1.International Halal Tourism Congress, Alanya, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017, ss.932-943, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

28. Yöresel Mutfak Kültürünün Destinasyon Seçimi Bakımından Değerlendirilmesi Erzurum Örneği

KINALI N., SELÇUK G. N.

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.2, ss.409-420, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

29. Engelsiz Turizm Açısından Destinasyon Yönetim Örgütünün Önemi

SELÇUK G. N., KINALI N., ERDOĞAN M.

15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, cilt.1, ss.834-847, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

30. Girdi Çıktı Analizi Kapsamında Türkiye Turizminin Değerlendirilmesi

KINALI N., SARIIŞIK M.

XI. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 16 Nisan 2012, ss.186-200, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Dersine Yönelik Deneyimleri

AKDEMİR N., ÜNSAL AKBIYIK B. S., EKŞİ O.

GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 2, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, AYYILDIZ TUĞRUL, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.155-164, 2025

2025

2025

2. MÜŞTERİ DESTEK HİZMETLERİ VE YAPAY ZEKA

KUMAŞ G., EKŞİ O., AKDEMİR N., BİLGİLİ B.

PAZARLAMADA DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKA, KOÇ ERDOĞAN, YAZICI AYYILDIZ AHU, AKEL GÖKHAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-226, 2025

2024

2024

3. PAZARLAMADA FEMVERTISING VE EKONOMİK GÜÇ: TURİZM İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ

EKŞİ O., BİLGİLİ B., AKDEMİR N.

EKONOMİ GÜNDEMİ: ANALİZLER VE İNCELEMELER 2, KOÇ SELÇUK, ÇOLAK KEREM, Editör, Novel Scala Kitapçılık Yayıncılık, İstanbul, ss.92-106, 2024

2024

2024

4. LEZZET ALGISI, GASTRONOMİ VE DUYUSAL PAZARLAMA

AKDEMİR N., EKŞİ O.

SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERDE MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR, AĞCADAĞ DERYA, SOĞUKOĞLU KORKMAZ SELİN, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.141-154, 2024

2024

2024

5. Gastronomi Turizminin Sürdürülebilir Yeşil Marka Değeri Oluşumunda Yeşil Yıkama Reklamları ve Kafa Karışıklığının Rolü

AKDEMİR N., BİLGİLİ B.

GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.149-161, 2024

2024

2024

6. POPÜLER KÜLTÜR VE YİYECEK: GASTRONOMİ DESTİNASYONLARINDA INFLUENCER ETKİSİ

EKŞİ O., AKDEMİR N., BİLGİLİ B.

Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.22-36, 2024

2023

2023

7. Özel (Eşsı̇z) Yerel Yı̇yecek ve İçecek Turı̇zmı̇ Deneyı̇mlerı̇nı̇n Tasarlanması ve Yaratılması

AKDEMİR N., SARIIŞIK M.

GG1 GASTROGÜNCEL 1 (Gastronomide Yeni Eğilimler ve Son Gelişmeler), Sarıışık, Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.126-136, 2023

2023

2023

8. Hamur Tatlıları

AKDEMİR N.

Tatlı ve Pastacılık, Koç Hakan ve Altıntaş Bayram, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.239-252, 2023

2023

2023

9. ÖZEL (EŞSİZ) YEREL YİYECEK VE İÇECEK TURİZMİ DENEYİMLERİNİN TASARLANMASI VE YARATILMASI

AKDEMİR N., SARIIŞIK M.

Gastrogüncel1, Sarıışık Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.126-137, 2023

2023

2023

10. Bibliometric Analysis of Sustainability in Gastronomy Research

AKDEMİR N., BİLGİLİ B.

ADVANCES IN MANAGING TOURISM ACROSS CONTINENTS VOLUME 3, Okumus, Fevzi; Denizci Guillet Basak; Tuna, Muharrem; Dogan, Seden, Editör, USF M3 Publishing, ss.1-11, 2023

2022

2022

11. Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions

AKDEMİR N., ŞİMŞEK A.

Advances In Managing Tourism Across Continents Volume 2, Altınay, L.; Karatepe, O. M.; Tuna, M, Editör, University of South Florida (USF) M3 Publishing, ss.1-11, 2022

2022

2022

12. Bölgesel Kalkınma Kavramı

AKDEMİR N.

Turizm ve Rekreasyonda Bölgesel Kalkınma, SELÇUK GÖKALP NURİ, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Erzurum, ss.100-120, 2022

2021

2021

13. Bingöl

AKDEMİR N.

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.139-146, 2021

2021

2021

14. Tunceli

YETİM A., AKDEMİR N.

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.230-235, 2021

2021

2021

15. Coğrafi İşaretli Gıda Ürünleri İle İlgili Bilgi Düzeyleri ve Menüde Yer Almasına Yönelik Tutumlar: Mutfak Şefleri Üzerine Bir Araştırma

KAYA D., AKDEMİR N.

Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Cihan COBANOĞLU, Ebru GUNLU KUCUKALTAN, Muharrem TUNA, Alaattin BASODA ve Seden DOGAN, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, Florida, ss.668-675, 2021

2020

2020

16. Davet ve Ziyafet Protokolü

AKDEMİR N.

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Bilsen Bilgili, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum, ss.140-160, 2020

2020

2020

17. Anadolu Selçuklu Döneminde Yemek Kültürü

AKDEMİR N.

Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Yayın, Ankara, ss.145-176, 2020

2020

2020

18. Yiyecek ve İçecek Servis Alanları ve Ekipmanları

AKDEMİR N.

Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.45-62, 2020

2020

2020

19. Cumhuriyet Döneminde Yemek Kültürü

AKDEMİR N.

Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Yayın, Ankara, ss.193-214, 2020

2018

2018

20. Culinary Tourism and Rural Development: Taraklı/Sakarya

AKDEMİR N.

Selected Studies on Rural Tourism and Development, Çetin Akkuş ve Gülizar Akkuş, Editör, Cambridge Scholars Publishing, ss.193-204, 2018

2018

2018

21. Etnik Restoranlar

AKDEMİR N.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba ve Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.450-465, 2018

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. Türkiye Turizm Ansiklopedisi

AKDEMİR N.

Detay Yayıncılık, ss.234-235, 2022

2020

2020

2. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

AKDEMİR N.

Detay Yayıncılık, ss.76-265, 2020

2020

2020

3. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

AKDEMİR N.

Detay Yayıncılık, ss.7-74, 2020

2020

2020

4. Gastronomi Sözlüğü (A'dan Z'ye)

AKDEMİR N.

Detay Yayıncılık, ss.279-338, 2020

Öğrenci Projeleri

2022 - 2024

2022 - 2024

Yöresel Yiyeceklerin Envanterinin Çıkarılması ve QR Kod ile Afiş Hazırlanması: Kartepe Örneği

Diğer

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye


Jüri Üyelikleri

Aralık-2023

Aralık 2023

Doktora Yeterlik Sınavı

- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Eylül-2023

Eylül 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Temmuz-2023

Temmuz 2023

Tez Savunma (Doktora)

- Atatürk Üniversitesi

Haziran-2023

Haziran 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Kocaeli Üniversitesi

Haziran-2023

Haziran 2023

Doktora Yeterlik Sınavı

- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Haziran-2023

Haziran 2023

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Haziran-2023

Haziran 2023

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

- Kocaeli Üniversitesi

Mayıs-2023

Mayıs 2023

Doktora Yeterlik Sınavı

- Atatürk Üniversitesi