Metrikler
Eğitim Bilgileri
2014 - 2018
2014 - 2018Doktora
Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye
2011 - 2014
2011 - 2014Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye
2008 - 2011
2008 - 2011Lisans
Balıkesir Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Seyahat İşletmeciliği Bölümü, Türkiye
Araştırma Alanları
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2013 - 2019
2013 - 2019Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
Akademi Dışı Deneyim
2013 - 2013
2013 - 2013ERASMUS Student
Üniversite, Institute of Technology Tralee, Tourism, ERASMUS Student
2011 - 2011
2011 - 2011Seyahat Acentası- Acenta Sorumlusu
GİBA TOUR, Seyahat Acentası- Acenta Sorumlusu
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Michelin Rehberi'ndeki yeşil yıldızlı restoranların sürdürülebilir gastronomi uygulamaları: Türkiye örneği
Akdemir N. (Danışman)
B.ERCELEP(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Kocaeli mutfak kültürünün sürdürülebilirliğine yönelik gastronomi müzesi model önerisi
Akdemir N. (Danışman)
A.CAN(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Umami tat ile zenginleştirilmiş ürünün duyusal özelliklerinin satın alma niyetine etkisi
Akdemir N. (Danışman)
B.MUŞTU(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Coğrafi işaretli ürünlerin bölge halkı tarafından bilinirliğinin gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi: Isparta örneği
Akdemir N. (Danışman)
M.HİLMİ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Planlı davranış kuramı çerçevesinde otel işletmeleri mutfak çalışanlarının coğrafi işaretli gıda ürünlerini kullanmaya yönelik tutumları
Akdemir N. (Danışman)
D.KAYA(Öğrenci)
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)
Kurumsal Temsil, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Kocaeli Kurul Turizm Fakültesi Asil Üye, Türkiye, Kocaeli, 2021 - 2026
Makaleler
Tümü (11)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (7)
2024
20241. İstanbul’un Meşhur Esnaf Lokantalarının Geleneksel Yiyecek Kültürü: Menü İçerik Analizi
AKDEMİR N., Yüksel C., Ercelep B., GÖKSUN A. C.
JOURNAL OF TRAVEL & TOURISM RESEARCH , cilt.25, sa.25, ss.281-295, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Kartepe’ye Özgü Yöresel Yiyeceklerin Envanterinin Çıkarılması: Örnek Afiş Tasarımı
KAHVECİ B., AKDEMİR N.
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi (KOSBED) , cilt.2, sa.48, ss.259-274, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20233. Turizm Çalışmalarındaki Gıda Güvenliği Konusu Üzerine Bir İnceleme: ULAKBİM Tr-Dizin Örneği
Göksun A. C., AKDEMİR N.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.4, ss.3536-3549, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20234. Güvenli Turizm Sertifikasının Konaklama İşletmelerinin Web Sitelerinde Kullanımı: Antalya Örneği
AKDEMIR N., EKŞİ O.
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, sa.34, ss.654-663, 2023 (TRDizin)
2023
20235. Kitchen Staff's Intention to Use Geographical Indication Food Products in the Context of Theory of Planned Behavior
KAYA D., AKDEMİR N.
OPUS Journal of Society Research
, cilt.20, ss.1073-1083, 2023 (Hakemli Dergi)
2022
20226. TESCİLLİ COĞRAFİ İŞARETLİ GIDA ÜRÜNLERİ: TÜRK TATLILARI ÖRNEĞİ
Ercelep B., AKDEMİR N.
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , cilt.6, sa.3, ss.550-563, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20227. Coğrafi İşaretli Gıda Ürünlerinin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirmesi: Isparta Örneği
YILDIZ M. H., AKDEMİR N.
Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Dergisi , cilt.6, sa.2, ss.145-159, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20228. Kocaeli’nin Gastronomi Turizmi Potansiyeli Üzerine Bir İnceleme
AKDEMİR N.
Şura Akademi Dergisi , ss.91-103, 2022 (Hakemli Dergi)
2019
20199. Kış Turizm Merkezlerinde Çevre Duyarlılığı, Yaklaşım ve Çözümler: Palandöken Otelleri Örneği
AKDEMİR N.
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, ss.1-16, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201810. Yöresel Mutfağın Turizme Kazandırılması ve Bölgesel Kalkınmaya Katkısı: Sakarya Ölçeğinde Bir Araştırma
AKDEMİR N., SELÇUK G. N.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.22, ss.2033-2049, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201711. Otel İşletmelerinin Pazarlama Stratejisi Olarak Helal Gıda Sertifikasına Bakış Açıları
AKDEMİR N., SELÇUK G. N.
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.2, ss.127-145, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. A Qualitative Study on Customer and Employee Experiences Regarding the Use of Service Robots in Restaurants
AKDEMİR N., EKŞİ O., ÜNSAL AKBIYIK B. S.
Globalization and Innovation: The Foundation of Scientific Research, Social Development, and Modernization, Andijon, Özbekistan, 17 - 20 Haziran 2025, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İme) Dersine Yönelik Deneyimleri
AKDEMİR N., ÜNSAL AKBIYIK B. S., EKŞİ O.
8. Uluslararası Gastronomİ Turİzmİ Araştırmaları Kongresİ, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. EXAMINATION OF CONSUMER ATTITUDES TOWARDS DIGITAL APPLICATIONS IN RESTAURANTS FROM THE PERSPECTIVE OF A TECHNOLOGY ACCEPTANCE MODEL
BİLGİLİ B., AKDEMİR N., EKŞİ O.
VIII. ASC- Academic Studies Congress, Transformation: Challenges and Prospects, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 02 Mayıs 2024, cilt.1, ss.639-651, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. Do Michelin Green Star Restaurants use Sustainability as Niche Marketing on Their Websites?
AKDEMİR N., BİLGİLİ B., EKŞİ O.
Advances in Managing Tourism Across Continents-MTCON, Vol. 4., İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Mayıs 2024, cilt.4, ss.164-174, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. Reçete Standartlaştırma: Mancarlı Pide Örneği
AKDEMİR N., KUMAŞ G., BİLGİLİ B., AVCIKURT C., SARIOĞLAN M.
4. Ulusal Balıkesir Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2024, ss.36-37, (Özet Bildiri)
2024
20246. İSTANBUL’UN MEŞHUR ESNAF LOKANTALARININ GELENEKSEL YİYECEK KÜLTÜRÜ: MENÜ İÇERİK ANALİZİ
AKDEMİR N., Yüksel C., Ercelep B., GÖKSUN A. C.
IV. ULUSAL BALIKESİR TURİZM KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 18 Nisan 2024, (Özet Bildiri)
2023
20237. Gastronomi Trendlerinden Yerel Ürün Kullanımı ile İlgili Çalışmaların İncelenmesi
KARADUMAN M., AKDEMİR N.
3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF NEW GENERATIONS AND NEW TRENDS IN TOURISM, Sakarya, Türkiye, 26 Ekim 2023, ss.43-56, (Tam Metin Bildiri)
2023
20238. Evaluation of Regional Ethnocentrism and Local Cuisine Awareness in Point of Sustainable Tourism,
AKDEMİR N., BİLGİLİ B.
MTCON'23, İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Mart 2023, cilt.3, ss.86-87, (Özet Bildiri)
2023
20239. Türkiye’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Gms) Eğitimi: Lisans Müfredatlarındaki Gastronomi Uygulama Derslerinin Karşılaştırılması
AKDEMİR N., Göksun A. C.
23. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Türkiye, 13 Ekim 2023, ss.1124-1143, (Tam Metin Bildiri)
2023
202310. Bibliometric Analysis of Sustainability in Gastronomy Research
Akdemir N., Bilgili B.
Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'23), İstanbul, Türkiye, 15 - 18 Mart 2023, (Özet Bildiri)
2023
202311. TÜRKİYE’DE GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (GMS) EĞİTİMİ: LİSANS MÜFREDATLARINDAKİ GASTRONOMİ UYGULAMA DERSLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
AKDEMİR N., GÖKSUN A. C.
23. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Ekim 2023, ss.1124-1143, (Tam Metin Bildiri)
2023
202312. A Review on Food Safety in Tourism Studies: Sample of ULAKBIM TR-Index
Göksun A. C., AKDEMİR N.
1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)
2023
202313. Use of Safe Tourism Certificate on Websites of Accommodation Businesses in Türkiye
AKDEMİR N., EKŞİ O.
1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)
2022
202214. Registered Geographical Indications (GI) of Food Products: A Sample of Turkish Desserts
Ercelep B., AKDEMİR N.
INTERNATIONAL CONGRESS on TOURISM, ECONOMIC and BUSINESS SCIENCES, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2022
202215. TÜRK KAHVESİ VE NİTELİKLİ TÜRK KAHVESİ: 3. NESİL KAHVE İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ
KASATURA N., AKDEMİR N.
ICONFOOD’22 International Congress on Food Researches, Sivas, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.25-35, (Tam Metin Bildiri)
2022
202216. Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions
AKDEMİR N., ŞİMŞEK A.
Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'22), Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 26 Mart 2022, (Özet Bildiri)
2021
202117. Content Analysis of Tripadvisor Reviews for Fusion Kitchen Concept Restaurant Businesses: Turkey Example
KAYA D., AKDEMİR N., DÜLGER ALTINER D.
2. International Congress of New Generations and New Trends in Tourism (INGANT 2021), Sakarya, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2021, ss.807-818, (Tam Metin Bildiri)
2021
202118. Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Tunceli Mutfak Kültürünün İncelenmesi
TOĞRUL İ., DÜLGER ALTINER D., AKDEMİR N.
International Marmara Social Sciences Congress (Spring 2021), Kocaeli, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.119-127, (Tam Metin Bildiri)
2021
202119. Gastronomi Trendleri: Nikkei Mutfağı
KAYA D., AKDEMİR N., DÜLGER ALTINER D.
19. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 29 Nisan 2021, ss.248-265, (Tam Metin Bildiri)
2021
202120. Turizm Literatüründe Türk Mutfağına Etki Eden Faktörler Üzerine Yapılan Araştırmaların Değerlendirilmesi
YILDIZ M. H., AKDEMİR N.
19. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 29 Nisan 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202121. Knowledge Levels of Geographically Indicated Food Products and Attitudes to Inclusion on the Menu: A Study of Kitchen Chefs
KAYA D., AKDEMİR N.
Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON'21), Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Nisan 2021, (Özet Bildiri)
2021
202122. Orta Asya’dan Günümüze Türk Mutfak Kültüründe Tatlının Yeri Ve Önemi
ACAR İ., DÜLGER ALTINER D., AKDEMİR N.
TARAS SHEVCHENKO 6th INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES, Kyiv, Ukrayna, 04 Nisan 2021, cilt.3, ss.836-848, (Tam Metin Bildiri)
2020
202023. Yiyecek İçecek İşletmelerinin Menülerindeki Yöresel Gıda Ürünleri Ve Coğrafi İşaretli Gıda Ürünlerinin Kullanım Düzeylerinin Değerlendirilmesi: Isparta Örneği
YILDIZ M. H., AKDEMİR N.
5. Uluslararası Marmara Sosyal Bilimler Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 4 - 05 Aralık 2020, ss.439-444, (Tam Metin Bildiri)
2019
201924. Kocaeli Kartepe’nin Kış Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
AKDEMİR N., ÇETİNKAYA N.
I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.149-159, (Tam Metin Bildiri)
2018
201825. Yöresel Yiyecek Sunan Yiyecek İçecek İşletmelerinin Menülerinde Yöresel Yiyeceklerin Yer Alma Oranı: Sakarya ve Hatay Ölçeğinde Bir Araştırma
AKDEMİR N., SELÇUK G. N.
International Gastronomy Tourism Studies Congress, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.46-63, (Tam Metin Bildiri)
2017
201726. Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği Bakımından Yöresel Yiyeceklerin Menülerde Yer Alma Düzeyi: Taraklı Ölçeğinde Bir Araştırma
AKDEMİR N., SELÇUK G. N.
1.International Sustainable Tourism Congress, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.793-801, (Tam Metin Bildiri)
2017
201727. Otel İşletmeleri Pazarlama Stratejisi Olarak Helâl Gıda Sertifikasına Nasıl Bakıyor?
AKDEMİR N., SELÇUK G. N.
1.International Halal Tourism Congress, Alanya, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017, ss.932-943, (Tam Metin Bildiri)
2015
201528. Yöresel Mutfak Kültürünün Destinasyon Seçimi Bakımından Değerlendirilmesi Erzurum Örneği
KINALI N., SELÇUK G. N.
I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.2, ss.409-420, (Tam Metin Bildiri)
2014
201429. Engelsiz Turizm Açısından Destinasyon Yönetim Örgütünün Önemi
SELÇUK G. N., KINALI N., ERDOĞAN M.
15. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, cilt.1, ss.834-847, (Tam Metin Bildiri)
2012
201230. Girdi Çıktı Analizi Kapsamında Türkiye Turizminin Değerlendirilmesi
KINALI N., SARIIŞIK M.
XI. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 16 Nisan 2012, ss.186-200, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin İşletmede Mesleki Eğitim (İME) Dersine Yönelik Deneyimleri
AKDEMİR N., ÜNSAL AKBIYIK B. S., EKŞİ O.
GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 2, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, AYYILDIZ TUĞRUL, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.155-164, 2025
2025
20252. MÜŞTERİ DESTEK HİZMETLERİ VE YAPAY ZEKA
KUMAŞ G., EKŞİ O., AKDEMİR N., BİLGİLİ B.
PAZARLAMADA DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKA, KOÇ ERDOĞAN, YAZICI AYYILDIZ AHU, AKEL GÖKHAN, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-226, 2025
2024
20243. PAZARLAMADA FEMVERTISING VE EKONOMİK GÜÇ: TURİZM İŞLETMELERİ ÖRNEĞİ
EKŞİ O., BİLGİLİ B., AKDEMİR N.
EKONOMİ GÜNDEMİ: ANALİZLER VE İNCELEMELER 2, KOÇ SELÇUK, ÇOLAK KEREM, Editör, Novel Scala Kitapçılık Yayıncılık, İstanbul, ss.92-106, 2024
2024
20244. LEZZET ALGISI, GASTRONOMİ VE DUYUSAL PAZARLAMA
AKDEMİR N., EKŞİ O.
SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERDE MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR, AĞCADAĞ DERYA, SOĞUKOĞLU KORKMAZ SELİN, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.141-154, 2024
2024
20245. Gastronomi Turizminin Sürdürülebilir Yeşil Marka Değeri Oluşumunda Yeşil Yıkama Reklamları ve Kafa Karışıklığının Rolü
AKDEMİR N., BİLGİLİ B.
GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI 1, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, GÜLER MEHMET EMRE, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.149-161, 2024
2024
20246. POPÜLER KÜLTÜR VE YİYECEK: GASTRONOMİ DESTİNASYONLARINDA INFLUENCER ETKİSİ
EKŞİ O., AKDEMİR N., BİLGİLİ B.
Turizmde Güncel Gelişmeler ve Araştırmalar, YAYLA ÖZGÜR, Editör, Çizgi Kitabevi, İstanbul, ss.22-36, 2024
2023
20237. Özel (Eşsı̇z) Yerel Yı̇yecek ve İçecek Turı̇zmı̇ Deneyı̇mlerı̇nı̇n Tasarlanması ve Yaratılması
AKDEMİR N., SARIIŞIK M.
GG1 GASTROGÜNCEL 1 (Gastronomide Yeni Eğilimler ve Son Gelişmeler), Sarıışık, Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.126-136, 2023
2023
20238. Hamur Tatlıları
AKDEMİR N.
Tatlı ve Pastacılık, Koç Hakan ve Altıntaş Bayram, Editör, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, ss.239-252, 2023
2023
20239. ÖZEL (EŞSİZ) YEREL YİYECEK VE İÇECEK TURİZMİ DENEYİMLERİNİN TASARLANMASI VE YARATILMASI
AKDEMİR N., SARIIŞIK M.
Gastrogüncel1, Sarıışık Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.126-137, 2023
2023
202310. Bibliometric Analysis of Sustainability in Gastronomy Research
AKDEMİR N., BİLGİLİ B.
ADVANCES IN MANAGING TOURISM ACROSS CONTINENTS VOLUME 3, Okumus, Fevzi; Denizci Guillet Basak; Tuna, Muharrem; Dogan, Seden, Editör, USF M3 Publishing, ss.1-11, 2023
2022
202211. Characteristic of Turkey Registered Geographical Indications (GI) of Food and Agricultural Products in Regions
AKDEMİR N., ŞİMŞEK A.
Advances In Managing Tourism Across Continents Volume 2, Altınay, L.; Karatepe, O. M.; Tuna, M, Editör, University of South Florida (USF) M3 Publishing, ss.1-11, 2022
2022
202212. Bölgesel Kalkınma Kavramı
AKDEMİR N.
Turizm ve Rekreasyonda Bölgesel Kalkınma, SELÇUK GÖKALP NURİ, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Erzurum, ss.100-120, 2022
2021
202113. Bingöl
AKDEMİR N.
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.139-146, 2021
2021
202114. Tunceli
YETİM A., AKDEMİR N.
Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU, Ümit SORMAZ ve Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.230-235, 2021
2021
202115. Coğrafi İşaretli Gıda Ürünleri İle İlgili Bilgi Düzeyleri ve Menüde Yer Almasına Yönelik Tutumlar: Mutfak Şefleri Üzerine Bir Araştırma
KAYA D., AKDEMİR N.
Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm, Cihan COBANOĞLU, Ebru GUNLU KUCUKALTAN, Muharrem TUNA, Alaattin BASODA ve Seden DOGAN, Editör, University of South Florida M3 Center Publishing, Florida, ss.668-675, 2021
2020
202016. Davet ve Ziyafet Protokolü
AKDEMİR N.
Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Bilsen Bilgili, Editör, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum, ss.140-160, 2020
2020
202017. Anadolu Selçuklu Döneminde Yemek Kültürü
AKDEMİR N.
Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Yayın, Ankara, ss.145-176, 2020
2020
202018. Yiyecek ve İçecek Servis Alanları ve Ekipmanları
AKDEMİR N.
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım, Serkan Şengül, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.45-62, 2020
2020
202019. Cumhuriyet Döneminde Yemek Kültürü
AKDEMİR N.
Yemek Kültür ve Toplum, Neslihan Çetinkaya, Editör, Nobel Yayın, Ankara, ss.193-214, 2020
2018
201820. Culinary Tourism and Rural Development: Taraklı/Sakarya
AKDEMİR N.
Selected Studies on Rural Tourism and Development, Çetin Akkuş ve Gülizar Akkuş, Editör, Cambridge Scholars Publishing, ss.193-204, 2018
2018
201821. Etnik Restoranlar
AKDEMİR N.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Atilla Akbaba ve Neslihan Çetinkaya, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.450-465, 2018
2017
201722. Destinasyonun Turistik Çekim Gücü İçerisinde Bölge Mutfağının Önemi ve Erzurum Mutfağı Örneği
AKDEMİR N., SELÇUK G. N.
Lambert Academic Publishing, Saarbrücken, 2017
Ansiklopedide Bölümler
Öğrenci Projeleri
2022 - 2024
2022 - 2024Yöresel Yiyeceklerin Envanterinin Çıkarılması ve QR Kod ile Afiş Hazırlanması: Kartepe Örneği
Diğer
Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Jüri Üyelikleri
Aralık-2023
Aralık 2023Doktora Yeterlik Sınavı
- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Eylül-2023
Eylül 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Tez Savunma (Doktora)
- Atatürk Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Kocaeli Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Doktora Yeterlik Sınavı
- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Haziran-2023
Haziran 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Kocaeli Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023