Prof. Dr. SELDA UCA KARACABEY


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Metrikler

Yayın

145

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

4

Atıf (WoS)

46

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

58

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

495

H-İndeks (Scholar)

13

Atıf (TrDizin)

13

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

628

H-İndeks (Sobiad)

13

Atıf (Diğer Toplam)

116

Proje

4

Tez Danışmanlığı

20

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2004 - 2010

2004 - 2010

Doktora

Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye

2000 - 2004

2000 - 2004

Lisans

Anadolu Üniversitesi, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Türkiye

Yaptığı Tezler

2010

2010

Doktora

Şehir turizmi ve kültür: Yabancı turistlerin kültürel bir destinasyon olarak İstanbul’xxu değerlendirmeleri üzerine bir araştırma

Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2017 - 2024

2017 - 2024

Doç. Dr.

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2011 - 2017

2011 - 2017

Yrd. Doç. Dr.

Trakya Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü

2010 - 2011

2010 - 2011

Yrd. Doç. Dr.

Beykent Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

2007 - 2010

2007 - 2010

Araştırma Görevlisi

Beykent Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Kocaeli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2019 - 2019

2019 - 2019

Yüksekokul Müdür Yardımcısı

Kocaeli Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2014 - 2017

2014 - 2017

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Trakya Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü

Yönetilen Tezler

2024

2024

Doktora

Gökçeada Destinasyonunda Aşırı Turizm ve Paylaşım Ekonomisi

Uca S. (Danışman)

T.GÜDÜK(Öğrenci)

2019

2019

Yüksek Lisans

Deneyimsel kalite algısı ve tatmin: Dokufest festivali örneği

Uca S. (Danışman)

E.BÜTÜÇ(Öğrenci)

2015

2015

Yüksek Lisans

Enez yöresinin turizm işletmeleri açısından gelişme perspektifleri

Uca S. (Danışman)

U.KEREM(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (36)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (4)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (25)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. The Role of Female Vendors in Consumer Perceptions of Street Food

AKÇAY A., UCA S.

4th INTERNATIONAL CONGRESS OF NEW GENERATIONS AND NEW TRENDS IN TOURISM, Sakarya, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. A DIGITAL RESPONSE TO FOOD WASTE: FOOD PAIRING THEORY AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE INTEGRATION

COŞKUN E. İ., GÜZEY K., UCA KARACABEY S.

ASES INTERNATIONAL EUROPEAN SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Almanya, 12 - 14 Kasım 2025, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

3. Gastronomide Teknolojik Determinizm Üzerine Bir Değerlendirme

ÇELEBİ E., UCA KARACABEY S.

23. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye, 08 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

4. Yerel Mutfakların Korunması Sürecinde Şeflerin Rolüne Yönelik Bir Araştırma Önerisi

ARSLAN G., UCA KARACABEY S.

23. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye, 08 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

6. The Use of Roquefort Cheese and Chocolate in Product Development Within the Scope of Food Pairing Theory

GÜZEY K., COŞKUN E. İ., DEMİRAL Y. M., UCA KARACABEY S., ÖZKUL E.

MTCON (The 6th Conference on Managing Tourism Across Continents), Türkiye, 30 Nisan - 03 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

7. Gastronomi Turizminin Gelişiminde Yerel İşletmelerin Rolü: Kocaeli Tatlı Güven Örneği

Güzey K., Demiral Y. M., Akçiçek A., Uca S.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Yayınlanmadı)

2024

2024

8. Türkiye’de Yemek Kültürü Üzerine Yapılmış Çalışmaların Bibliyometrik Analizi

Uzun G., Uca S.

8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2024, (Yayınlanmadı)

2023

2023

9. Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Mutfak Yönetim Süreci Üzerine Bir Durum Çalışması

ÇETİN H. C., UCA S., ÖZKUL E., AKÇİÇEK A.

3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

10. Endüstriyel Miras Alanlarına İlişkin Yapılan Bilimsel Yayınlara Yönelik Bir Değerlendirme

Uzun M., UCA S.

3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

11. VEGANLARIN BESLENME ALIŞKANLIKLARI VE BİTKİSEL BAZLI SÜT TERCİHLERİNE YÖNELİK ARAŞTIRMA

Büyük Z., UCA S., DÜLGER ALTINER D.

7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

12. TEMEL SANAT EĞİTİMİ DERSİNİN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİNİN ESTETİK ALGILARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

DİKEÇ İ. E., UCA S.

7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

13. YEREL MUTFAK HİZMETİ SUNAN İŞLETMELERE YÖNELİK ZİYARETÇİ DENEYİMLERİ: ŞANLIURFA MUTFAĞI

KARAHAN S., UCA S., ÖZKUL E.

7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

14. KOCAELİ SIFIR ATIK FESTİVALİ’NE KATILAN KATILIMCILARIN GIDA ATIĞINA YÖNELİK FARKINDALIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Akçay A., UCA S.

7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

17. Göç ve Kentleşme-Mutfak Kültürü Etkileşiminde Kadının Rolü

Yılmaz G., Uca S., Özkul E.

The 3th Conference on Managing Tourism Across Continents – Tourism for a better World (MTCON’22), Antalya, Türkiye, 24 Mart 2022, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

19. COVID-19 KAYGISININ DUYGUSAL YEME DAVRANIŞI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

AKÇAY A., UCA S., ÖZKUL E.

V. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Sakarya, Türkiye, 07 Ekim 2021, ss.596-610, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

20. COVID-19 Kaygısının Duygusal Yeme Davranışı Üzerindeki Etkisi

Akçay A., UCA S., ÖZKUL E.

UGTAK - Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 07 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

21. GASTRONOMİ TURİZMİNDE TURİSTİK ÇEKİCİLİK UNSURU: İSTANBUL SOKAK LEZZETLERİ

Kara E., UCA S.

International Marmara Social Sciences Congress, 19 - 20 Haziran 2020, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

22. TURİZMDE ETKİNLİK PAZARLAMASI KONUSUNDA YAPILAN ARAŞTIRMALARA YÖNELİK KAVRAMSAL BİR DEĞERLENDİRME

Altan C., UCA S.

International Marmara Social Sciences Congress, 19 - 20 Haziran 2020, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

23. OTEL İŞLETMELERİNDE ÇEVRİMİÇİ DEĞERLENDİRMELERE YÖNELİK İÇERİK ANALİZİ

Karadeniz M., UCA S., ÖZKUL E.

International Marmara Social Sciences Congress, 19 - 20 Haziran 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

28. ÇÖLYAK HASTALARININ YİYECEK-İÇECEK İŞLETMELERİNDEN BEKLENTİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Kök A., Karahan S., Uca S.

Uluslararası Gastronomi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

29. WEB SITES AS MARKETING TOOL - “A Content Analysis of Turkish Wine Companies’xx Websites”

YÜNCÜ H. R., UCA S.

6th International Annual Meeting of Sosyoekonomi Society, 24 - 25 Ekim 2019, ss.133-143, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

31. Deneyimsel Pazarlama Kapsamında Destinasyonlar İçin Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarına Yönelik Bir Araştırma

Avcı E., BİLGİLİ B., ÖZKUL E., UCA S.

III. International Applied Social Sciences Congress (C-iasoS – 2019), 4 - 06 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

33. Sakin Şehirler Yerel Halk İçin de Sakin mi?Uzundere Örneğinde Yaklaşma-Kaçınma Çatışması

BİLGİLİ B., UCA S., Karahan S.

III. International Rural Tourism and Development Congress, 13 - 15 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

34. Kültürel Miras Madenciliği: Kocaeli Ilinin Kültür Varliklarina Yönelik Bir Değerlendirme

Akyüz H., Karahan S., Uca S.

Uluslararası Marmara Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON), Kocaeli, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

35. Sakin Şehirler Yerel Halk İçin de Sakin mi? Uzundere Örneğinden Yaklaşma Kaçınma Çatışması

BİLGİLİ B., UCA S., Karahan s.

3rd Rural Tourism and Development Congress, 13 - 16 Haziran 2019, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

36. The Effects of Brand Experience on Brand Love in Food and Beverage Sector: A Research on Starbucks

UCA S., KUMLU S. T., UZUN G., SCALERA F.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

37. Social Media Marketing in Restaurants: An Evaluation of Michelin-Starred Restaurants

TÜZÜNKAN D., UCA S., ALBAYRAK A., TOANOGLOU M.

International Gastronomy Tourism Studies Congress, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

38. Engellerde Yeni Umut: Hippoterapi

Balıkçı E., Dülger Altıner D., Uca S.

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON 2018), Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, ss.379-384, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

39. Hippoterapi Uygulamalarında Dengeli Beslenmenin Önemi

Dülger Altıner D., Balıkçı E., Uca S.

IMASCONGRESS – Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

40. Engellerde Yeni Umut

Balıkçı E., Dülger Altıner D., Uca S.

IMASCONGRESS – Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

41. The Effects of Brand Experıence on Brand Love in Food and Beverage Sector: A Research on Starbucks

UCA S., Uzun G., KUMLU S. T.

International Gastronomy Tourism Study Congress, Türkiye, 20 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

42. BEDENSEL VE ZİHİNSEL ENGELLİOLGULARDA HİPPOTERAPİ UYGULAMALARIVE BU OLGULARIN ÖZEL BESLENME İLEDESTEKLENMESİ

DÜLGER ALTINER D., BALIKÇI E., UCA S.

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2018), Isparta, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.196-197, (Özet Bildiri)

2018

2018

43. ENGEL TANIMAYAN TERAPİ: HİPPOTERAPİ

BALIKÇI E., DÜLGER ALTINER D., UCA S.

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2018), Isparta, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.196, (Özet Bildiri)

2018

2018

44. Kırsal Turizmin Gelişimi İçin Bir Öneri: Katılım Öncesi Yardım Aracı Programı

Uca S., Albayrak A.

7.Ulusal Kırsal Turizm Kongresi, Muğla, Türkiye, 10 - 13 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

45. A New Strategy to Create Competitive Advantage in the Health Tourism: Hippotherapy

UCA S., BALIKÇI E., DÜLGER ALTINER D.

4th International Symposium on Multidisciplinary Studies (ISMS), Paris, Fransa, 26 - 27 Nisan 2018, ss.200-201, (Özet Bildiri)

2017

2017

48. A Study on the Effects of Demographic Factors on Hotel Selection Process

UCA S., ALTINTAŞ V., TÜZÜNKAN D., TOANOGLOU M.

TOSOK 82nd International TOURISM Conference, Güney Kore, 5 - 07 Temmuz 2017, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

51. USING SOCIAL MEDIA IN CITY MARKETING A Content Analysıs of Hashtags for Istanbul in Instagram

UCA ÖZER S.

VIII. EUROPEAN CONFERENCE ON SOCIAL AND BEHAVIORAL SCIENCES, Belgrade, Sırbistan Ve Karadağ, 3 - 06 Eylül 2015, (Özet Bildiri)

2011

2011

52. Gay Men and Tourism Gay Men s Tourism Perspectives and Expectations

ERSOY E. G., UCA ÖZER S., TÜZÜNKAN D.

International Conference on Leadership, Technology and Innovation Management (Bu bildiri 2012 yılında Procedia – Social and Behavioral Sciences, Volume: 41’de basılmıştır – s. 394-401)., İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Aralık 2011, ss.432-438, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

53. Dark Tourism in Gallipoli Forecast Analysis to Determine Potential of Australian Visitors

UCA ÖZER S., ERSOY E. G., TÜZÜNKAN D.

International Conference on Leadership, Technology and Innovation Management (Bu bildiri 2012 yılında Procedia – Social and Behavioral Sciences, Volume: 41’de basılmıştır – s. 386-393), İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Aralık 2011, ss.424-431, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Türkiye’de Yemek Kültürü Üzerine Yapılmış Çalışmaların Bibliyometrik Analizi

Uzun G., UCA KARACABEY S.

Gastronomi Turizmi Araştırmaları 2, ÖZDOĞAN OSMAN NURİ, AYYILDIZ TUĞRUL, Editör, Detay Yayıncılık, ss.299-318, 2025

2024

2024

2. Turizm Pazarlama Çevresi

Özkul E., Yüksek G., Uca S.

Turizm Pazarlaması, Erdoğan Koç,Ahu Ayyıdız Yazıcı,Tuğrul Ayyıldız, Editör, Detay Yayıncılık , Ankara, ss.37-66, 2024

2024

2024

3. Veganların Beslenme Alışkanlıkları ve Bitkisel Bazlı Süt Tercihlerine Yönelik Araştırma

Büyük Z., Uca S., Dülger Altıner D.

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, ALPTEKİN SÖKMEN,ÇAĞDAŞ AYDIN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.1172-1192, 2024

2024

2024

4. Yerel Mutfak Hizmeti Sunan İşletmelere Yönelik Ziyaretçi Deneyimleri: Şanlıurfa Mutfağı

Karahan S., Uca S., Özkul E.

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, ALPTEKİN SÖKMEN,ÇAĞDAŞ AYDIN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.1111-1130, 2024

2024

2024

5. Temel Sanat Eğitimi Dersinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Estetik Algıları Üzerindeki Etkisi

Dikeç İ. E., Uca S.

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, ALPTEKİN SÖKMEN,ÇAĞDAŞ AYDIN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.1383-1399, 2024

2024

2024

6. Veganların Beslenme Alışkanlıkları ve Bitkisel Bazlı Süt Tercihlerine Yönelik Araştırma

BÜYÜK Z., UCA S., DÜLGER ALTINER D.

SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.1172-1192, 2024

2023

2023

7. Tarih Öncesi Devirler (Prehistorya)

Uca S., Demiral Y. M.

Gastronomi Tarihi, Prof.Dr. Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-23, 2023

2023

2023

8. KÜLTÜREL MIRAS ALAN YÖNETIMINDE ERISILEBILIRLIK

Uca S., Demiral Y. M., Karahan S.

DISIPLINLER ARASI YAKLASIMLA KÜLTÜREL MIRAS YÖNETIMI, Oğuz Diker,Emrah Özkul,Derman Küçükaltan, Editör, Paradigma, Çanakkale, ss.49-74, 2023

2023

2023

9. Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Mutfak Yönetim Süreci Üzerine Bir Durum Çalışması

ÇETİN H. C., AKÇİÇEK A., UCA S., ÖZKUL E.

Turizmde Yeni Trendler, Gökçe, A.; Coşkun, G.; Eker, N.; Dilmaç, E. ve Çolak, O., Editör, Özgür Yayınları, ss.259-276, 2023

2023

2023

10. KÜLTÜREL MİRAS ALAN YÖNETİMİNDE ERİŞİLEBİLİRLİK

UCA S., DEMİRAL Y. M., KARAHAN S.

DİSİPLİNLER ARASI YAKLAŞIMLA KÜLTÜREL MİRAS YÖNETİMİ, Diker, O.; Özkul, E. ve Küçükaltan, E., Editör, Paradigma Akademi, ss.49-74, 2023

2021

2021

11. Destinasyon Aşkı

UCA S., ÖZKUL E.

Turizm Destinasyonu El Kitabı, Güçlü Caner; Çelik Sedat, Editör, Paradigma Akademi, ss.323-343, 2021

2021

2021

12. Gastronomi ve Felsefe

Uca S.

Disiplinlerarası Bakıs Açısıyla Gastronomi, O. Güler; G. Akdağ. ve A. Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.448-461, 2021

2021

2021

13. Destinasyon Aşkı

UCA S., ÖZKUL E.

TURİZM DESTİNASYONU EL KİTABI, , Editör, Paradigma Akademi, ss.293-311, 2021

2020

2020

14. Kırsal Turizmin Pazarlanması

Uca S.

Kırsal Turizm ve Kalkınma, G. Yüksek ve P. Çakır, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıkögretim Fakültesi, Eskişehir, ss.197-215, 2020

2020

2020

15. Kırsal Kalkınma

Uca S.

Kırsal Turizm ve Kalkınma, G. Yüksek ve P. Çakır, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıkögretim Fakültesi, Eskişehir, ss.3-28, 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

16. Dünya Mutfak Kültürleri

Tezgel Çöban E., Uca S.

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer Şahin Perçin, Editör, Beta Books , İstanbul, ss.25-33, 2020

2020

2020

17. Yiyecek-Içecek Isletmelerinde Kullanılan Ekipmanlar

Uca S.

YIYECEK VE IÇECEK ISLETMECILIGI, H. R. Yüncü, Editör, Anadolu Üniversitesi Açıkögretim Fakültesi, Eskişehir, ss.29-66, 2020

2020

2020

18. ALTERNATİF TURİZM Turizmin 41 Türü

Uca S.

ALTERNATİF TURİZM Turizmin 41 Türü, Rahman Temizkan,Duran Cankül,Fikret Gökçe, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.241-249, 2020

2020

2020

19. Gastronomi ve Din

Uca S.

Gastronominin Temelleri, H. R. Yüncü, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.61-88, 2020

2020

2020

20. Gastronomi ve Antropoloji

Uca S.

Gastronominin Temelleri, H. R. Yüncü, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.147-168, 2020

2019

2019

21. Şehir Turizmi

Uca S.

Detay Yayıncılık, Ankara, 2019

2019

2019

22. Turizm Endüstrilerinde Mobbing ve Kadın

Uca S.

Turizmde Kadın Olmak, Ahmet Vatan, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.110-122, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

23. Dünyada Kültürel Miras

Uca S.

Kültürel Miras Yönetimi, Bedia Yelda Uçkan, Editör, Anadolu Yayınları, Eskişehir, ss.184-215, 2019

2019

2019

24. Türkiye’de Kültürel Miras

Uca S.

Kültürel Miras Yönetimi, Bedia Yelda Uçkan, Editör, Anadolu Yayınları, Eskişehir, ss.158-183, 2019

2019

2019

25. Destinasyon Yönetimi

Uca S.

Destinasyon Yönetimi, D. Karagöz Yüncü, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.2-18, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

26. Termal ve SPA Hizmetleri Yönetim ve Organizasyonu

Uca S.

Termal ve SPA Hizmetleri, R. Kozak, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.116-138, 2018

2018

2018

27. Türkiye Turizmine Genel Bakış

UCA S.

Türkiye Turizm Coğrafyası, Duran, E. ve Sertkaya Doğan, Ö., Editör, Paradigma Akademi, ss.199-215, 2018

2018

2018

28. Career Development in Tourism Industry

GÜDÜK T., UCA S.

Contemporary Human Resources Management in the Tourism Industry, Tüzünkan, D. ve Altıntaş, V., Editör, IGI Global, ss.130-156, 2018

2018

2018

29. BRICS Turizm Pazarının Artan Önemi – BRICS Tourism

Güdük T., Uca S.

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler II, Aydın,Ş. ve Boz,M., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.183-196, 2018 Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

31. The Role of Culture in City Branding

Uca S.

Strategic Place Branding Methodologies and Theory for Tourist Attraction, A. Bayraktar ve C. Uslay, Editör, IGI Global, Oregon, ss.1-30, 2017

2016

2016

32. Using Social Media in City Marketing: A Content Analysisof Hashtags for Istanbul in Instagram

Uca S.

Research on Humanities and Social Sciences, H. Aslan ve M. A. İçbay,C. Reggireo, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Frankfurt, ss.107-120, 2016

2016

2016

33. Kongre Turizmi

Uca S.

ALTERNATIF TURIZM, G. Yüksek, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.138-157, 2016

2016

2016

34. Kültür Turizmi ve Kültürel Miras Turizmi

Uca S.

ALTERNATIF TURIZM, G. Yüksek, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi,, Eskişehir, ss.1-30, 2016

2016

2016

35. Özel Ilgi Turizmi

Uca S.

ALTERNATIF TURIZM, G. Yüksek, Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.45-71, 2016

2016

2016

36. Turist ve Çevre

Uca Özer S.

Turizmin Sosyo Psikolojik Dinamikleri, Duran,Erol ve Aslan Cumhur, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.155-170, 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

37. Şehir Pazarlaması

UCA ÖZER S.

Çağdaş Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar, Doç.Dr. Murat Akın ve Yrd.Doç.Dr. Murat Toksarı, Editör, Paradigma Akademi, Edirne, ss.125-145, 2015

2015

2015

38. Turizm Ulaştırması ve Pazarlama

KÜÇÜKALTAN D., UCA ÖZER S.

Turizm Ulaştırması, İrfan Arıkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.213-237, 2015

2013

2013

39. Entegre Destinasyon Yönetimi: Isbirlikçi Aglar ve Ortaklıklar

Uca S.

Turizmde Güncel Konu ve Egilimler, Ş. Aydın ve M. Boz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.253-270, 2013 Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

40. Demografik Degisimler ve Turizm Pazarlamasına Yansımaları

Çavuşgil Köse B., Uca S.

Turizmde Güncel Konu ve Egilimler, Ş. Aydın ve M. Boz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.271-288, 2013

2013

2013

41. Gambling Tourism and Turkey “Casinos’ Role at Tourism Development

Uca S.

THE SCIENCE AND EDUCATION AT THE BEGINNING OF THE 21ST CENTURY IN TURKEY, A. Drujinin,Z. Kostova,I. Sharuho,E. Atasoy, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofija, ss.200-211, 2013

2006

2006

42. Eskisehir Odunpazarı Bölgesinin Turizm Amaçlı Kullanımı

Uca S., Yılmaz H.

Eskisehir Turizm Gelistirme Projeleri, İ. Arıkan, Editör, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, ss.125-141, 2006

Ansiklopedide Bölümler

2020

2020

1. Etnik Restoran

Uca S.

Detay Yayıncılık, ss.1, 2020

2020

2020

2. Fast-Food

Uca S.

Detay Yayıncılık, ss.11, 2020

2020

2020

3. Agırlama Endüstrisi

Uca S.

Detay Yayıncılık, ss.1, 2020

2019

2019

4. Turizm Ansikolopedisi Türkiye

Uca S.

Detay Yayıncılık, ss.11, 2019

2019

2019

5. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Uca S., Keskin E.

Detay Yayıncılık, ss.269, 2019

2019

2019

6. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Uca S.

Detay Yayıncılık, ss.416, 2019

2019

2019

7. Turizm Ansikolopedisi Türkiye

Uca S.

Detay Yayıncılık, ss.614, 2019

2019

2019

8. Turizm Ansiklopedisi Türkiye

Uca S.

Detay Yayıncılık, ss.444-445, 2019

Ödüller

Mart 2017

Mart 2017

TOSOK 82nd International TOURISM Conference – Grand Best Paper Ödülü

Tosok 82Nd International Tourısm Conference



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 45

h-indeksi (WOS): 3