Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Usage of Sistein in Prevention of Enzymatic Browning in Fresh-Cut Fruit and Vegetables

ISPEC 12. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE & RURAL DEVELOPMENT, Ordu, Türkiye, 06 Temmuz 2023

OPTIMIZATION OF LED LIGHTING SYSTEMS USED IN VERTICAL FARMING SYSTEMS IN DIFFERENT PLANTS

ISPEC 12. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE & RURAL DEVELOPMENT, Ordu, Türkiye, 06 Aralık 2023

Taze kesilmiş meyve ve sebzelerde enzimatik esmerleşmeyi önlemede doğal ürünlerin kullanımı

2. International Anatolian Scientific Research Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 Ekim 2022, ss.307-316

Water stress, mechanism and role of phytohormones resistances to water stress

International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Rize, Türkiye, 29 Eylül 2022, ss.1005-1018

Effects of postharvest amino acid applications on fresh fruit and vegetables

International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Rize, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2022, ss.100-110

Bitkisel üretimde yeni bir yaklaşım: teras-balkon bahçeleri (A new approach in crop production: terrace-balcony gardens)

IV-International Conference of Food, Agriculture, and Veterinary Sciences, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.464-474

MİKORİZA KULLANIMININ SEBZE TÜRLERİNİN TUZ STRESİNE DAYANIMINI ARTTIRMADAKİ ETKİNLİĞİ

Mediterranean International Conference on Research in Applied Sciences, Antalya, Türkiye, 22 Nisan 2022

HASAT ÖNCESİ NPK UYGULAMALARININ SEBZELERİN HASAT SONRASI KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Mediterranean International Conference on Research in Applied Sciences, Antalya, Türkiye, 22 Nisan 2022

MEYVE VE SEBZELERİN ANTİOKSİDAN İÇERİKLERİ VE HASAT SONRASI UYGULAMALARIN ANTİOKSİDAN MİKTARI ÜZERİNE ETKİLERİ

INTERNATIONAL EUROASIA Congress on Scientific Researches and Recent Trends 9, Antalya, Türkiye, 18 Şubat 2022, cilt.1, ss.398-417

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN DEPOLANMASI

INTERNATIONAL EUROASIA Congress on Scientific Researches and Recent Trends 9, Antalya, Türkiye, 18 Şubat 2022, cilt.3, ss.418-433

TAZE KESİLMİŞ KARPUZDA RAF ÖMRÜNÜN UZATILMASINDA KULLANILAN UYGULAMALAR

INTERNATIONAL EUROASIA Congress on Scientific Researches and Recent Trends 9, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Şubat 2022, cilt.1, ss.260-278

Aflatoksinlerin bitki biyoaktif bileşenleri ile kontrolü

International Anatolian Congress on Medicinaal and Aromatic Plants, Malatya, Türkiye, 16 Kasım 2021, ss.298-307

ULTRASES TEKNOLOJİSİ: MEYVE VE SEBZELERDE HASAT SONRASI KULLANIMI

3rd INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.1014-1025

MEYVE VE SEBZELERDE HASAT SONRASI ÜŞÜME ZARARININ AZALTILMASINDA POLİAMİNLERİN ROLÜ

3rd INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.969-980

HASAT SONRASI YAŞLANMANIN GECİKTİRİLMESİ VE ANTİOKSİDAN KAPASİTENİN ARTTIRILMASINDA ETKİLİ YENİ UYGULAMA: MELATONİN

3rd INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.981-995

MEYVE VE SEBZELERDE HASAT SONRASI YÜZEY DEZENFEKSİYONU: OZON UYGULAMALARI

3rd INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.717-733 Sürdürülebilir Kalkınma

Antifungal Activity of Plant Essential Oils in the Control of Storage Diseases

3rd International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress 9-10 October 2021 Adana/Turkey, Adana, Türkiye, 09 Ekim 2021, ss.997-1014

Gıdalarda Akıllı Ambalajların Geleceği, Avantaj ve Dezavantajları

International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019

Farklı Renklerin Gücü ’xxHavuç’xx

International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019

Yaş Meyve ve Sebzeler, Mumlama ve Uygulamadaki Sorunları

International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019

Taze Kesilmiş Meyve ve Sebzelerde Kalitenin Korunmasında Uygulanan Son Teknolojiler

International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 Kasım - 03 Aralık 2019

Ganoderma (Reishi) (G. lucidum) “Ölümsüzlüğün Mantar

8th International Vocational Schools Symposium, 11 - 13 Haziran 2019, cilt.1, ss.679-684

Mantarlar Ultraviyole B Işını ile D Vitamini Kaynağına Dönüştürülebilir mi?

8th International Vocational Schools Symposium, 11 - 13 Haziran 2019, cilt.1, ss.685-690

Renkli Meyve ve Sebzelerin Bileşimi ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi

9. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 11 - 13 Haziran 2019, cilt.3, ss.31-39

Tarımsal Meslek Yüksek Programlarındaki Öğrencilerin Yüksek ÖğretimKurumları Sınavı Performansları

9. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 11 - 13 Haziran 2019, cilt.3, ss.128-139

Effect of Arbuscular Mycorrhizal Fungi on Rooting of Laurus nobilis L. Stem Cuttings

4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.273-276

Use of Mint Oil for Protecting and Control Against Phytopathogenic Fungi and Vegetables During Postharvest Storage

4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.229-235

Türkiye’de Tarım Eğitimi/Agricultural Education inTurkey

VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018

How much useful are orange, red, purple and black fruits and vegetables?

4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.341

Evaluation of Usage Possibilities of Laurel Plant ( Laurus nobilis L.) as Botanical Plant Protection Agents

4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.218

Tarım ve Gıda Mesleklerinde Eğitim Gören Öğrencilerin Genel Profilleri

II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017

Tarım ve Gıda ile ilgili Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Kariyerlerini Planlıyorlar mı?

II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017

The edible Coateing Treatments on Color Quality Fresh-Cut Leek During Cold Storage

3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.168-167

Combination of Ultrasound and Oxalic Acid to Control Chilling Injury in Capia Pepper (Capsicum annuum L. cv Yalova Yağlık)

3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.169

The Fungal Diseases in Kiwifruit Storage, and Non-ChemicalMethods Using to Prevent These Diseases

3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.170

The Effect of Tapioca-Starch Edible Coating on Quality of Fresh-Cut Cauliflower During Storage

3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.168

Türkiye’deki Tarımsal Mesleki ve Teknik Eğitim Sistemi

2ND INTERNATIONAL VOCATIONAL EDUCATIONAND TRAINING SYMPOSIUM IN HIGHEREDUCATION, Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, ss.66-67

The Antifungal and Antiphthotoxic Effects of The Essential Oils Obtained from Medical and Aromatic Plants

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017

Antimicrobial Effects of Medical andAromatic Plants

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017

The Antioxidant Effects of Berry Fruits

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017

Anti-Carcinogenic Effect of Fungi Species and That’xxs Content of Bioactive Substances

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.153

Using of Potted Ornamental Plants to Clean up Volatile Organic Compound That Cause Air PollutionIndoor

I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2017, ss.452

Antioxidant Storage: Family of Solanaceae

1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017

Tarımsal Mesleki Eğitim Programlarının Planlanmasında Güncel Yaklaşımlar Organik Tarım

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, ss.113-124

Staj Uygulamaları Bakımından Bahçe Tarımı Programlarının Karşılaştırılması

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016

Tarımsal Mesleki Eğitimde Bölgesel Farklılıklar Önlisans Programlarının Planlanmasında Etkili mi

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, ss.125-136

Popülist Yaklaşımların Mesleki Eğitim Üzerine Etkileri

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, ss.100-112

Tarımsal Mesleki Önlisans Eğitiminin Dünü ve Bugünü

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, ss.91-99

Gıda Teknolojisi Programının Günümüzdeki Durumu

International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016

Etanol ve Asetaldehitin Hasat Sonrası Kullanımı

VII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2016, ss.46

Color quality of fresh cut fruits and vegetables

VI. International Scientific Agricultural Symposium, Bosna-Hersek, 15 - 18 Ekim 2015

The methods to prevent the negative effects of ethylene on the ethylene sensitive cut flowers

VI. International Scientific Agricultural Symposium, Bosna-Hersek, 15 - 18 Ekim 2015

Taze Kesilmiş Karnabaharlarda Kararmanın Önlenmesinde Sitrik Asit Uygulamaları

VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, ss.14-21

Kullanıma Hazır Hale Getirilmiş (Ready-to-use) Maydanozlarda Alginat Uygulamaları ile Kalitenin Arttırılması

VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, ss.329-335

Süs Bitkileri Soğanlarının Kalitesinde Hasat ve Hasat Sonrası Faktörlerin Etkisi

V. Süs Bitkileri Kongresi, Türkiye, 5 - 09 Mayıs 2013, cilt.2, ss.330-337

Kesme Çiçeklerde Hasat Sonrası Kalitenin Korunmasına Yönelik Uygulamalar

V. Süs Bitkileri Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Mayıs 2013, cilt.2, ss.316-330

Tarımsal Meslek Yüksekokullarındaki Ders Planlarının İyileştirilmesi

1. Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.3039-3052

Öğrenci Başarısında Dikey Geçiş Sınavının Etkisi

1. Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.2657-2666

Pre- and post-harvest hormonal changes of carrots

5th International Postharvest Symposium, Verona, İtalya, 6 - 11 Haziran 2004, ss.299-305 identifier identifier

Karnabaharın Soğukta Muhafazası

Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 14 - 17 Eylül 1999, ss.137-141

The effect of postharvest treatments on storage duration of cantaloupes

1st International Symposium on Cucurbits, Adana, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 1997, ss.207-212 identifier

Determination of mechanical injury and effects of bruising on the postharvest quality of cantaloupes

1st International Symposium on Cucurbits, Adana, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 1997, ss.105-111 identifier

Havuçta Hasat Öncesi Maleik Hidrazid Uygulamalarının Köklenme ve Filizlenmeye Etkisi

Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.196-174

Mantarda Agaricus bisporus Hasat Sonrası Yüzey Kaplamanın Soğukta Muhafaza Süresine Etkisi

Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.289-294

Tatlı Mısırda Depo Sıcaklığının Şeker Nişasta Dönüşümüne Etkisi

Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyum, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.283-288

Bazı Sebze Türlerinde Solunum Hızının Hesaplanmasında Hacim Ağırlık İlişkileri

Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.199-205

Farklı Depo Sıcaklıklarının Sivri ve Çarliston Tipi Biberlerin Muhafaza Sürelerine Etkileri

Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.163-168

Mantarın Agaricus bisporus Hasat Sonrası Fizyolojisi ve Soğukta Muhafazası

Türkiye 5. Yemeklik Mantar Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Kasım 1996, ss.296-306

Başsalata Muhafazasında Farklı Ambalaj Materyallerinin Etkileri

Türkiye I. Ulusal Sebzecilik Simpozyumu, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 1996, ss.302-308

Doğal muhafaza Yöntemlerinin Havucun Muhafaza Süresine Etkisi

Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Ekim 1995, ss.350-354

Biberde Sıcak Su Uygulamasının Hasat Sonrası Üşüme Zararına Etkisi

Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Ekim 1995, cilt.2, ss.112-116

Dolmalık Biberde Hasat Sonrası Üşüme Zararının Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma

Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Ekim 1995, cilt.2, ss.117-120

Farklı Ambalaj Materyallerinin Hıyarın Soğukta Muhafazasına Etkileri

Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Ekim 1995, cilt.2, ss.168-172

Kitap & Kitap Bölümleri

Calcium and Potassium Applications in addition to Standard Fertilization Increase Yield in Cucumber

Agricultural Priorities, Sevilay Gül, Editör, IKSAD Publishing Hause, Ankara, ss.83-115, 2023

Sebze Kavramı, Sebzelerin Orijin Merkezleri, Ekonomik Önemi ve Değerlendirme Şekilleri

Sebze Yetiştirme Teknikleri, Kasım Rezzan, M.Ufuk Kasım, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.1-40, 2022

Sebze Üretiminde Kullanılan Yetiştiricilik Sistemleri

Sebze Yetiştirme Teknikleri, Kasım Rezzan, M.Ufuk Kasım, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.265-286, 2022

Taze Kesilmiş Ürünlerde Renk Kalitesi

Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan Kasım, Pınar Şanlıbaba, Mehmet Ufuk Kasım, Editör, Palme Yayınevi, Ankara, ss.63-92, 2021

Taze Kesilmiş Ürünlerde Hijyen

Taze kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan Kasım, Pınar Şanlıbaba, Mehmet Ufuk Kasım, Editör, Palme Yayınevi, Ankara, ss.179-220, 2021

Taze Kesilmiş Ürünler: Tanımı ve Gelişim Süreci

Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan Kasım, Pınar Şanlıbaba, Mehmet Ufuk Kasım, Editör, Palme Yayınevi, Ankara, ss.1-10, 2021

Taze Kesilmiş Ürünler: Tanımı ve Gelişim Süreci

Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan KASIM, Pınar ŞANLIBABA, Mehmet Ufuk KASIM, Editör, PALME YAYINEVİ, Ankara, ss.1-10, 2021

TULIP (TULIPA GESNERIANA L.), POSTHARVEST TREATMENTS USING TO PROLONG VASE LIFE

ORNAMENTAL PLANTS: WITH THEIR FEATURES AND USAGE PRINCIPLES, Assoc. Prof. Dr. Arzu ÇIĞ, Editör, IKSAD Publishing House, ss.285-306, 2020

GERBERA (GERBERA JAMESONII L.) HISTORY, CLASSIFICATION, VASE LIFE AND POSTHARVEST TREATMENTS

ORNAMENTAL PLANTS: WITH THEIR FEATURES AND USAGE PRINCIPLES, Assoc. Prof. Dr. Arzu ÇIĞ, Editör, IKSAD Publishing House, ss.237-284, 2020

Topraksız Yetiştiricilik

Kocaeli Üniversitesi Yayınları, 2004

Brokkoli Yetiştiriciliği

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Yayınları, 2003

Brüksel Lahanası Yetiştiriciliği

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Yayınları, 2003

Metrikler

Yayın

177

Atıf (WoS)

176

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

235

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

176

H-İndeks (Scholar)

6

Atıf (TrDizin)

6

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

11

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları