Eğitim Bilgileri
1994 - 2001
1994 - 2001Doktora
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri (Dr), Türkiye
1993 - 1994
1993 - 1994Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye
1989 - 1993
1989 - 1993Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2001
2001Doktora
Hasat öncesi maleik hidrazit ve ethephon uygulamalarının havucun muhafaza süresine etkisi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
1994
1994Yüksek Lisans
Farklı muhafaza sıcaklıklarının biberlerde ( capsicum annuum L.) muhafaza süresi ile üşüme zararına etkileri
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Ziraat
Bahçe Bitkileri
Hasat Sonrası Fizyolojisi ve Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProf. Dr.
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2018 - 2020
2018 - 2020Prof. Dr.
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2010 - 2018
2010 - 2018Doç. Dr.
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2002 - 2010
2002 - 2010Yrd. Doç. Dr.
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
1998 - 2000
1998 - 2000Öğretim Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Kalecik Meslek Yüksekokulu, Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorRektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm Kalite Komisyonu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2020 - 2021
2020 - 2021MYO Müdürü
Kocaeli Üniversitesi, İzmit Meslek Yüksekokulu
2019 - 2021
2019 - 2021Senato Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2019 - 2020
2019 - 2020MYO Müdürü
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu
2018 - 2019
2018 - 2019Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2015 - 2018
2015 - 2018Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu
2015 - 2018
2015 - 2018Bölüm Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu
2011 - 2015
2011 - 2015Bölüm Başkanı
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2010 - 2014
2010 - 2014BAP Bilimsel Komisyon Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2002 - 2004
2002 - 2004Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Arslanbey Meslek Yüksekokulu
Akademi Dışı Deneyim
2000 - 2002
2000 - 2002Uzman
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Uzman
Verdiği Dersler
Doktora
Bahçe Ürünlerinin Derim Sonrası Biyoteknolojisi
Taze Kesilmiş Ürünlerin Fizyolojisi, Ambalajlanması ve Muhafazası
Yüksek Lisans
Bahçe Ürünlerinde Hasat Öncesi Fizyolojisi
Bahçe Bitkilerinde Topraksız Yetiştirme Teknikleri
Sebzelerde Tohum Üretim Teknolojisi ve Sertifikasyon
Kesme Çiçek Yetiştiriciliği ve Muhafazası
Bahçe Bitkilerinde Özel Muhafaza Teknikleri
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
HASAT SONRASI ULTRAVİYOLE-A, B VE C RADYASYONU UYGULAMALARININ DEPOLAMA SÜRESİNCE SİYAH HAVUCUN KALİTE PARAMETRELERİNE ETKİSİ
Kasım R. (Danışman)
G.PARÇA(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Topraksız tarımda kalsiyum ve potasyum gübrelemesinin hıyarın (Cucumis sativus L.) meyve kalitesi üzerine etkisi
Kasım R. (Danışman)
S.YAKIN(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Hasat öncesi ve sonrası borik asit uygulamalarının zambak ve glayöl kesme çiçeklerinde büyüme, çiçeklenme ve vazo ömrüne etkisi
Kasım R. (Danışman)
S.TANTAN(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Farklı sümbül (Hyacinthus orietalis L.) çeşitlerinde borik asit uygulamalarının çiçek sapı uzunluğu ve vazo ömrü üzerine etkileri
Kasım R. (Danışman)
Y.OLGAÇ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Hasat sonrası farklı renklerde LED ışık uygulamalarının depolama süresince çilek (Fragaria x Ananassa Dush.)meyvelerinin antosiyanin, renk ve diğer kalite bileşenlerine etkisi
Kasım R. (Danışman)
O.YAVUZ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Hıyar (Cucumis sativus L)'da hasat sonrası farklı kalsiyum uygulamaları ile yenilebilir kitosan kaplamasının depolama süresi ve meyve kalitesine etkisi
Kasım R. (Danışman)
V.YILMAZ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı dalga boylarında görünür LED aydınlatmanın domates (Lycopersicon esculentum Mill. cv. Zahide) meyvelerinin hasat sonrası kalitesine etkisi
Kasım R. (Danışman)
T.ARSLAN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Farklı dozlarda ultraviyole-B (UV-B) uygulamalarının Ereğli siyah havucunda (Daucus Corata L. spp sativus var atrorubens Alef) depolama süresince toplam çözünür fenol, antosiyanin ve şeker miktarına etkileri
Kasım R. (Danışman)
M.FERİDUN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Gerbera (Gerbera jamesonii cv. Maya) çiçeklerinde hasat sonrası farklı LED aydınlatma uygulamalarının vazo ömrüne etkisi
Kasım R. (Danışman)
C.KÖSE(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Kiraz (Prunus avium L. cv. 0900 ziraat) meyvelerinin depolama süresince görsel ve biyokimyasal kalitesi üzerine LED ve UV-B ışığının etkileri
Kasım R. (Danışman)
T.ŞAHİN(Öğrenci)
Tasarladığı Dersler
Doktora
Bahçe Ürünlerinin Derim Sonrası Biyoteknolojisi
Kasım R., Kasım M. U.
Taze Kesilmiş Ürünlerin Fizyolojisi, Ambalajlanması ve Muhafazası
Kasım R., Kasım M. U.
Yüksek Lisans
Sebzelerde Tohum Üretim Teknolojisi ve Sertifikasyon
Kasım R., Kasım M. U.
Bahçe Ürünlerinde Hasat Öncesi Fizyolojisi
Kasım R., Kasım M. U.
Kesme Çiçek Yetiştiriciliği ve Muhafazası
Kasım R., Kasım M. U.
Moleküler Genetik Ve Bahçe Bitkilerinde Kullanımı
Özer Uyar G. E., Kasım R.
Bitki Biyoteknolojisi Laboratuvar Teknikleri
Özer Uyar G. E., Kasım R., Kasım M. U.
Bahçe Bitkilerinde Moleküler Genetiğin Kullanımı
Özer Uyar G. E., Kasım R., Kasım M. U.
Tasarlanan Programlar
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Yüksek Lisans
Kasım M. U., Kasım R.
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorBahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Lisans Yandal
Kasım M. U., Kasım R.
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorBahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Lisans Çift Anadal
Kasım M. U., Kasım R.
Makaleler
2025
20251. Development and Application of Biodegradable PVA/NaCAS/Zeolite Composite Films for Active Packaging: A Case Study on Postharvest Preservation of Blueberries
DEMİREL M., Samatya Yılmaz S., DALER S., KASIM R., KASIM M. U., AYTAÇ A.
Journal of Food Science
, cilt.90, sa.11, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Balın Listeria monocytogenes Suşları Üzerindeki Antimikrobiyal Etkisinin Değerlendirilmesi
ÇOBAN B., ŞANLIBABA P., KASIM R., Kasım M.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
, cilt.28, sa.4, ss.930-944, 2025 (ESCI, TRDizin)
2025
20253. Farklı Yetiştirme Ortamları ve Besin Çözeltilerinin Geofitlerde Kalite Üzerine Etkileri
OLGAÇ Y., KASIM R., Kasım M.
Bahçe
, cilt.54, sa.Özel Sayı 1, ss.498-505, 2025 (TRDizin)
2025
20254. Zambaklara Hasat Öncesi Arbüsküler Mikoriza Fungusu Uygulamaları Kesme Çiçek Kalitesini Artırır
OLGAÇ Y., KASIM R., Kasım M.
Bahçe
, cilt.54, sa.Özel Sayı 1, ss.141-146, 2025 (TRDizin)
2024
20245. Usability of Pink Pearl Aiolos and Blue Jacket Hyacinth (Hyacinthus orientalis L.) varieties with Pre- and Postharvest Boric Acid Application as Cut Flowers
OLGAÇ Y., KASIM R., KASIM M. U.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.21, sa.5, ss.1323-1335, 2024 (ESCI, Scopus, TRDizin)
2024
20246. Hasat Sonrası Sistein, Arjinin ve Salisilik Asit Uygulamalarının Glayölün Vazo Ömrüne Etkileri
DEMİREL M., KASIM R., KASIM M. U.
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
, cilt.20, ss.149-168, 2024 (TRDizin)
2024
20247. Salisilik Asit Uygulamalarının Kesme Çiçeklerde Kaliteyi Arttırma ve Vazo Ömrünü Uzatmadaki Etkinliği
DEMİREL M., KASIM R., KASIM M. U.
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
, cilt.20, ss.183-196, 2024 (TRDizin)
2024
20248. Red LED light affects the physicochemical responses of strawberries during storage
YAVUZ O., KASIM R., KASIM M. U.
Turkish Journal of Food and Agriculture Sciences , cilt.6, sa.1, ss.83-95, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20249. ETHANOL ADDED TO WASHING WATER DELAYS YELLOWING IN Spinacia oleracea L. cv. ‘Matador’
Koc A., KASIM M. U., KASIM R.
Acta Scientiarum Polonorum, Hortorum Cultus
, cilt.23, sa.4, ss.13-24, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202310. Arginine: a useful treatment to delay enzymatic browning of fresh-cut pear and apple.
Olgaç Y., KASIM R., KASIM M. U.
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.7, ss.798-806, 2023 (TRDizin)
2022
202211. Use of Arbuscular Mycorrhiza in Ornamental Plants
OLGAÇ Y., KASIM R., KASIM M. U.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.36, sa.2, ss.479-497, 2022 (TRDizin)
2022
202212. Natural and commercial antimicrobial agents that inhibit the growth of Listeria monocytogenes strains
Kocadag M., ŞANLIBABA P., KASIM R., KASIM M. U.
SCIENTIA AGROPECUARIA
, cilt.13, sa.4, ss.351-358, 2022 (ESCI, Scopus)
2022
202213. Cutting length effects on survival and growth of rooted cuttings of Physalis peruviana L.
ÇAVUŞOĞLU A., KASIM R.
International Journal of Botany Studies , cilt.7, sa.6, ss.28-33, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202214. Pre- and post-harvest boric acid treatments on growth, flowering and vase life in lily and gladiolus
Tantan S., Kasım R., Kasım M. U.
International Journal of Applied Research , cilt.8, sa.4, ss.380-391, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
202115. Blue LED lighting improves the postharvest quality of tomato (Solanum lycopersicum L. cv. Zahide F1) fruits
ARSLAN T., KASIM R., KASIM M. U.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.58, sa.4, ss.489-502, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202116. Postharvest Treatments of Different Doses of Calcium Lactate inCombination with Chitosan Improves Biochemical Characters ofCucumis Sativus L. During Storage
Yılmaz V., Kasım R., Kasım M. U.
International Journal of Progressive Sciences and Technologies (IJPSAT) , cilt.30, sa.1, ss.388-402, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202117. Black Cumin Essential Oil Vapor Delays Postharvest Chlorophyll Loss in Garden Cress (Lepidium sativum L.)
Kasım R., Kasım M. U.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES
, cilt.16, sa.2, ss.260-270, 2021 (ESCI, Scopus)
2021
202118. Twenty Minutes of Ultraviolet-B Light Improved Quality of Cherry Fruits (Prunus avium L. cv 0900 Ziraat) During Storage
ŞAHİN T., KASIM R., KASIM M. U.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
, cilt.9, sa.2, ss.375-385, 2021 (TRDizin)
2020
202019. Different Doses of UV-B Treatments Increase Total Soluble Phenols and Anthocyanin Content of Eregli Black Carrot (Daucus carotaL. spp. sativusvar. atrorubensAlef.) During Storage
AZTEKİN M. F., KASIM R., KASIM M. U.
Alınteri Zirai Bilimler Dergisi , cilt.35, sa.2, ss.14-23, 2020 (ESCI, TRDizin)
2020
202020. Kapalı Bitkisel Üretim Sistemleri
KARADAĞ Ş., KASIM M. U., KASIM R.
Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi , cilt.2, sa.4, ss.30-38, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202021. Different Doses of UV-B Treatments Increase Total Soluble Phenols and Anthocyanin Content of Eregli Black Carrot (Daucus carota L. spp. sativus var. atrorubens Alef.) During Storage
Aztekin M. F., KASIM R., KASIM M. U.
ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES
, sa.2, ss.14-23, 2020 (ESCI, TRDizin)
2019
201922. Çilekte (Fragaria x ananassa Duch.) Hasat Sonrası Enfeksiyon ve Kalite Üzerine Bazı Uçucu Yağların Etkisi
Yılmaz F., Kasım M. U., Koşumcu S., Kasım R.
Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.27-35, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201823. The effects of ultrasound and oxalic acid treatments together with to control chilling injury in capia pepper (Capsicum annuum L. cv. Yalova yaglik)
KASIM M. U., KASIM R., Yaşar K.
International Journal of Current Research , 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201824. The ethanol dip and vapor delays chilling injury of Cucumber (Cucumis sativus L. cv. Ceylan),during storage.
KASIM M. U., KASIM R., Yaşar K., Şahin T.
Journal of Advances in Agriculture , 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201825. The effects of ultraviolet B (UV-B) irradiation on color quality and decay rate of Capia pepper during postharvest storage
Kasım M. U., Kasım R.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.38, ss.363-368, 2018 (SCI-Expanded)
2017
201726. While continuous white LED lighting increases chlorophyll content (SPAD), green LED light reduces the infection rate of lettuce during storage and shelf-life conditions
Kasım M. U., Kasım R.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201727. Yellowing of fresh-cut spinach (Spinacia oleracea L.) leaves delayed by UV-B applications
Ufuk Kasım M. U., KASIM R.
Information Processing in Agriculture
, cilt.4, sa.3, ss.214-219, 2017 (Scopus)
2017
201728. Işık Yayan Diyot (LED) Teknolojisinin Meyve ve Sebzelerin Hasat Sonrası Dönemindeki Uygulamaları
KASIM R., KASIM M. U.
Meyve Bilimi , ss.86-93, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201729. Ultraviyole Işık ve Çevresel Stres Şartlarında Meyve ve Sebzelerde Antosiyaninlerin Oluşumu ve Değişimi
AZTEKİN F., KASIM R.
Meyve Bilimi , 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201730. Modifiye mısır nişastası ve sığır jeatini içerikli yüzey kaplama materyalinin minimal işlenmiş Kıvırcıkta (Lactuca sativa L. var.crispa) muhafazaya etkisi
KASIM M. U., KASIM R.
Meyve Bilimi , ss.137-141, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201631. Taze Kesilmiş Ispanaklarda Farklı Dalga Boyundaki UltraviyoleIşınlarının Hasat Sonrası Kaliteye Etkisi
KASIM M. U., KASIM R.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.26, ss.348-359, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201632. The Effects of High Dose Citric Acid Treatments on Polyphenol Enzyme Activity and Quality of Fresh-Cut Broad Bean
KASIM M. U., KASIM R.
KAHRAMANMARAS SUTCU IMAM UNIVERSITY JOURNAL OF NATURAL SCIENCES
, cilt.19, sa.3, ss.339-347, 2016 (ESCI, TRDizin)
2016
201633. The Effects of Calcium Chloride and Ascorbic Acid Treatment on Ready to use Carrot Shreds
KASIM M. U., KASIM R.
Journal of Life Sciences
, cilt.10, ss.7-15, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201534. Postharvest UV-B treatments increased fructose content of tomato (Solanum lycopersicon L. cv. Tayfun F1) harvested at different ripening stages
KASIM M. U., KASIM R.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.35, sa.4, ss.742-749, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201535. Color Changes and Sugar Accumulation in Pods of Green Bean (Phaseolus vulgaris L. cv. Gina) During Development
KASIM R., KASIM M. U.
PHILIPPINE AGRICULTURAL SCIENTIST
, cilt.98, sa.3, ss.286-292, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201536. ALGINATE AND CARBOXYMETHYL CELLULOSE CMC TREATMENTS FOR IMPROVED QUALITY OF READY TOUSE RTU LEEK Allium porrum L cv İnegöl SLICES
KASIM R., KASIM M. U.
Journal of Advances in Food Science & Technology , cilt.2, ss.86-96, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201537. Biochemical changes and color properties of fresh-cut green bean (Phaseolus vulgaris L. cv.gina) treated with calcium chloride during storage
KASIM R., KASIM M. U.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.35, sa.2, ss.266-272, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201538. POSTHARVEST ASCORBIC ACID TREATMENTS ON COLOR AND SUGAR CHANGES ON FRESH CUT CARROT
KASIM R., KASIM M. U., ÖZER UYAR G. E.
International Journal of Research In Agriculture and Food Sciences , ss.1-8, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201539. Alginate and carboxymethyl cellulose CMC treatments for improved quality of reay to use RTU leek Allium porrum L cv İnegöl slices
KASIM R., KASIM M. U.
Journal of Advaces in Food Science & Technology , cilt.2, ss.86-96, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201540. Postharvest ascorbic acid treatments on color and sugar changes on fresh cut carrots
KASIM R., KASIM M. U., ÖZER UYAR G. E.
International Journal of Research In Agriculture and Food Sciences , cilt.2, ss.1-8, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201441. Biochemical and color changes of fresh-cut melon (Cucumis melo L. cv. Galia) treated with UV-C
KASIM R., KASIM M. U.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.34, sa.3, ss.547-551, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201242. Color Changes of Fresh cut Swiss Chard Leaves Stored at Different Light Intensity
KASIM R., KASIM M. U.
American Journal of Food Technology
, cilt.7, ss.13-21, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201243. UV C Treatments on fresh cut Garden cress Lepidium sativum L Enhanced Chlorophyll Content and Prevent Leaf Yellowing
KASIM R., KASIM M. U.
World Applied Science Journal
, cilt.17, ss.509-515, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201144. The effect of endo-mycorrhiza (VAM) treatment on growth of tomato seedling grown under saline conditions
Basak H., Demir K., Kasım R., Okay F. Y.
AFRICAN JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH
, cilt.6, ss.2532-2538, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201145. Vapor Heat Treatment Increase Quality and Prevent Chilling Injury of Cucumbers Cucumis sativus L cv Silor
KASIM M. U., KASIM R.
American-Eurasian J.Agric.&Environ.Sci., , cilt.11, ss.269-274, 2011 (Hakemli Dergi)
2011
201146. Relationship between total anthocyanin level and colour of natural cherry laurel Prunus laurocerasus L fruits
Kasım R., Sülüşoğlu M., Kasım M. U.
African Journal of Plant Science , cilt.5, sa.5, ss.323-328, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
201047. One Sided UV C Treatments Maintain Quality of Fresh Cut Green Onions
KASIM R., KASIM M. U.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi ((Journal of Agricultural Faculty of Uludag University) , cilt.24, ss.74-80, 2010 (TRDizin)
2009
200948. The Effects of Cut Type and Heat Treatment on Fresh Cut Green Onions Quality
KASIM R.
American-Eurasian Journal of Agricultural & Environmental Sciences, , cilt.5, ss.428-433, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
200849. Double-sided UV-C treatments delayed chlorophyll degradation but increased chilling injury of green bean (Phaseolus vulgaris L. cv. Helda) during storage
KASIM M. U., KASIM R.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, ss.176-180, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200850. UV-C treatments on fresh-cut green onions enhanced antioxidant activity, maintained green color and controlled 'telescoping'
KASIM M. U., KASIM R., Erkal S.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, ss.63-67, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200851. UV-A treatment delays yellowing of cucumber during storage
KASIM M. U., KASIM R.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, sa.2, ss.29-32, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200852. The effect of ultraviolet irradiation (UV-C) on chilling injury of cucumbers during cold storage
KASIM R., KASIM M. U.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, sa.1, ss.50-54, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200753. The effect of packaging after 1-MCP treatment on color changes and chlorophyll degradation of broccoli (Brassica oleracea var. italica cv. Monopoly)
Kasim R., Kasim M. U., Erkal S.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.5, ss.48-51, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200754. Inhibition of yellowing in Brussels sprouts (B. oleraceae var. gemmifera) and broccoli (B. oleraceae var. italica) using light during storage
Kasim R., Kasim M. U.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.5, ss.126-130, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200755. Sebzelerde etilenin önemi ve 1 Metilsiklopropen 1 MCP in kullanımı
KASIM R., KASIM M. U.
OMÜ Zir.Fak.Dergisi, J.of Fac.Agric., OMU , cilt.22, ss.227-231, 2007 (TRDizin)
2007
200756. An Alternative Treatment of Reduction of Postharvest Losses in Fruits and Vegetables: UV-C
KASIM M. U., KASIM R.
TARIM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES
, cilt.13, sa.4, ss.413-419, 2007 (SCI-Expanded, TRDizin)
2004
200457. Relationship between dormancy and zeatin level during pre- and postharvest storage period of carrots (Daucus carota L.)
HALLORAN N., Kasim M. U., Kasim R.
EUROPEAN JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE
, cilt.69, sa.2, ss.53-58, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2000
200058. Modified Atmospheric Storage of Kandil Bell Pepper Cultivar
HALLORAN N., YANMAZ R., KASIM M. U., KASIM R.
GIDA , cilt.25, ss.129-132, 2000 (TRDizin)
1997
199759. Taze Meyve ve Sebzelerde Hasat Sonrası Kalitenin Belirlenmesinde Diagnostik Radyoloji Tekniklerinin Kullanımı
KASIM M. U., HALLORAN N., KASIM R.
GIDA , cilt.22, ss.397-403, 1997 (TRDizin)
1996
199660. Sebzelerde Hasat Sonrası Üşüme Zararı
HALLORAN N., KASIM R., KASIM M. U.
GIDA , cilt.21, ss.359-366, 1996 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. YENİ GELİŞTİRİLEN BİYOBOZUNUR PVA/NACAS–ZEOLİT FİLMİNİN YABAN MERSİNİ SOĞUK DEPOLAMASINDAKİ ETKİNLİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Demirel M., Kasım R., Kasım M. U., Daler S.
ICONFOOD'25 4th INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 Ekim 2025, ss.1-8, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. Mikro Yeşillik Nedir? Üretimi ve İnsan Beslenmesindeki Yeri
KASIM M. U., KASIM R.
EGE 12. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 26 - 30 Aralık 2024, ss.1710-1717, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. Bitkisel Atıkların Geri Dönüşümü
KASIM M. U., KASIM R.
EGE 12. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 26 - 30 Aralık 2024, ss.1695-1709, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. Saksılı Süs Bitkilerinde Büyümeyi Geciktirici Uygulamalar
DEMİREL M., KASIM M. U., KASIM R.
EGE 12. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 26 - 30 Aralık 2024, cilt.2, ss.2776-2781, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. Timol Uygulamalarının Kesme Çiçeklerde Vazo Ömrüne Etkileri
DEMİREL M., KASIM R., KASIM M. U.
EGE 12. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 26 - 30 Aralık 2024, ss.1749-1753, (Tam Metin Bildiri)
2024
20246. Yenilebilir Çiçeklerde Hasat Sonrası Kalite
KASIM R., KASIM M. U.
EGE 12. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 26 - 30 Aralık 2024, ss.600-610, (Tam Metin Bildiri)
2024
20247. Meyve ve Sebzelerde Üşüme Zararı ile Kalsiyum İlişkisi
KASIM R., KASIM M. U.
EGE 12. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 26 - 30 Aralık 2024, ss.592-599, (Tam Metin Bildiri)
2024
20248. TİMOL UYGULAMALARININ KESME ÇİÇEKLERDE VAZO ÖMRÜNE ETKİLERİ
DEMİREL M., KASIM R., KASIM M. U.
EGE 12th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, İzmir, Türkiye, 26 - 30 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20249. Hasat Sonrası Sistein, Arjinin ve Salisilik Asit Uygulamalarının Glayölün Vazo Ömrüne Etkileri
DEMİREL M., KASIM R., KASIM M. U.
VIII. ULUSAL SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
202410. Salisilik Asit Uygulamalarının Kesme Çiçeklerde Kaliteyi Arttırma ve Vazo Ömrünü Uzatmadaki Etkinliği
DEMİREL M., KASIM R., KASIM M. U.
VIII. ULUSAL SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
202411. Domestic Applications of Plant Growing In Soilless Agriculture
SAYGIN S., KASIM M. U., KASIM R.
AHI EVRAN International Congress on Scientific Research - IV, Kırşehir, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2024, ss.249-256, (Tam Metin Bildiri)
2024
202412. Paclobutrazol and Its Uses in Horticulture
GÜÇ E., KASIM M. U., KASIM R.
AHI EVRAN International Congress on Scientific Research - IV, Kırşehir, Türkiye, 26 - 28 Nisan 2024, ss.257-264, (Tam Metin Bildiri)
2024
202413. Okzalik Asit: Hasat Sonrası Kalitenin Korunmasında Etkili Bir Organik Asit
KASIM R., KASIM M. U.
3. BİLSEL INTERNATIONAL SUMELA SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 6 - 07 Nisan 2024, ss.958-967, (Tam Metin Bildiri)
2024
202414. Geofit Bitkilerde Dormansinin Kırılmasında Kullanılan Ön Uygulamalar
ER P., KASIM R., KASIM M. U.
3. BİLSEL INTERNATIONAL SUMELA SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRESS, Trabzon, Türkiye, 6 - 07 Nisan 2024, ss.948-957, (Tam Metin Bildiri)
2023
202315. OPTIMIZATION OF LED LIGHTING SYSTEMS USED IN VERTICAL FARMING SYSTEMS IN DIFFERENT PLANTS
Güvenaltın Y., KASIM R., KASIM M. U.
ISPEC 12. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE & RURAL DEVELOPMENT, Ordu, Türkiye, 06 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202316. Usage of Sistein in Prevention of Enzymatic Browning in Fresh-Cut Fruit and Vegetables
Meriç S., KASIM R., KASIM M. U.
ISPEC 12. INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE & RURAL DEVELOPMENT, Ordu, Türkiye, 06 Temmuz 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202317. sage of Sistein in Prevention of Enzymatic Browning in Fresh-Cut Fruit and Vegetables
MERİÇ S., KASIM R., KASIM M. U.
12 th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCE and RURAL DEVELOPMENT, 6 - 08 Temmuz 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
202318. Assessment of Sterilization Performance Differences Among Four Dry Bean (Phaseolus vulgaris L.) Genotypes Via One Surface Sterilization Protocol
ÇAVUŞOĞLU A., GÜVENALTIN Y., KASIM R., ÖZER UYAR G. E.
8. Middle East International Conference on Contemporary Scientific Studies, 7-8 January 2023 Adana/TÜRKİYE, Adana, Türkiye, 07 Ocak 2023, ss.162-167, (Tam Metin Bildiri)
2022
202219. Effects of postharvest amino acid applications on fresh fruit and vegetables
KASIM M. U., KASIM R.
International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Rize, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2022, ss.100-110, (Tam Metin Bildiri)
2022
202220. Water stress, mechanism and role of phytohormones resistances to water stress
KASIM R., KASIM M. U.
International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Rize, Türkiye, 29 Eylül 2022, ss.1005-1018, (Tam Metin Bildiri)
2022
202221. Bahçe bitkileri ürünlerinde bitkisel anaerobik solunum ürünlerinin hasat sonrası kullanımı (Postharvest use in horticultural crops of plant-based anaerobic respiratıon products)
KASIM R., KASIM M. U.
IV-International Conference of Food, Agriculture, and Veterinary Sciences, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.475-483, (Tam Metin Bildiri)
2022
202222. Bitkisel üretimde yeni bir yaklaşım: teras-balkon bahçeleri (A new approach in crop production: terrace-balcony gardens)
KASIM M. U., KASIM R.
IV-International Conference of Food, Agriculture, and Veterinary Sciences, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.464-474, (Tam Metin Bildiri)
2022
202223. MİKORİZA KULLANIMININ SEBZE TÜRLERİNİN TUZ STRESİNE DAYANIMINI ARTTIRMADAKİ ETKİNLİĞİ
Çelebi A., KASIM R., KASIM M. U.
Mediterranean International Conference on Research in Applied Sciences, Antalya, Türkiye, 22 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
202224. HASAT ÖNCESİ NPK UYGULAMALARININ SEBZELERİN HASAT SONRASI KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Yakın S., KASIM R., KASIM M. U.
Mediterranean International Conference on Research in Applied Sciences, Antalya, Türkiye, 22 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
202225. TAZE KESİLMİŞ KARPUZDA RAF ÖMRÜNÜN UZATILMASINDA KULLANILAN UYGULAMALAR
HOŞAFCI A., KASIM R., KASIM M. U.
INTERNATIONAL EUROASIA Congress on Scientific Researches and Recent Trends 9, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Şubat 2022, cilt.1, ss.260-278, (Tam Metin Bildiri)
2022
202226. TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN DEPOLANMASI
KASIM R., KASIM M. U.
INTERNATIONAL EUROASIA Congress on Scientific Researches and Recent Trends 9, Antalya, Türkiye, 18 Şubat 2022, cilt.3, ss.418-433, (Tam Metin Bildiri)
2022
202227. MEYVE VE SEBZELERİN ANTİOKSİDAN İÇERİKLERİ VE HASAT SONRASI UYGULAMALARIN ANTİOKSİDAN MİKTARI ÜZERİNE ETKİLERİ
MERCAN Ö., PARÇA G., KASIM R., KASIM M. U.
INTERNATIONAL EUROASIA Congress on Scientific Researches and Recent Trends 9, Antalya, Türkiye, 18 Şubat 2022, cilt.1, ss.398-417, (Tam Metin Bildiri)
2021
202128. Hasat sonrası farklı LED aydınlatma uygulamalarının gerbera (Gerbera jamesonii cv. Maya) kesme çiçeğinin vazo ömrüne etkisi
KÖSE C., KASIM R., KASIM M. U.
VIII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Rize, Türkiye, 7 - 09 Eylül 2021, ss.7, (Özet Bildiri)
2021
202129. Aflatoksinlerin bitki biyoaktif bileşenleri ile kontrolü
KASIM M. U., KASIM R.
International Anatolian Congress on Medicinaal and Aromatic Plants, Malatya, Türkiye, 16 Kasım 2021, ss.298-307, (Tam Metin Bildiri)
2021
202130. Kiraz (Prunus avium L. cv. 0900 Ziraat) meyvelerinin depolama süresince görsel ve biyokimyasal kalitesi üzerine led ve ultraviyole-B ışığının etkileri
ŞAHİN T., KASIM R., KASIM M. U.
VIII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Rize, Türkiye, 7 - 09 Eylül 2021, ss.17, (Özet Bildiri)
2021
202131. MEYVE VE SEBZELERDE HASAT SONRASI YÜZEY DEZENFEKSİYONU: OZON UYGULAMALARI
KASIM M. U., KASIM R.
3rd INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.717-733, (Tam Metin Bildiri)
2021
202132. MEYVE VE SEBZELERDE HASAT SONRASI ÜŞÜME ZARARININ AZALTILMASINDA POLİAMİNLERİN ROLÜ
KASIM R., KASIM M. U.
3rd INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.969-980, (Tam Metin Bildiri)
2021
202133. HASAT SONRASI YAŞLANMANIN GECİKTİRİLMESİ VE ANTİOKSİDAN KAPASİTENİN ARTTIRILMASINDA ETKİLİ YENİ UYGULAMA: MELATONİN
KASIM R., KASIM M. U.
3rd INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.981-995, (Tam Metin Bildiri)
2021
202134. BİTKİ ESANSİYEL YAĞLARININ DEPO HASTALIKLARININ KONTROLÜNDEKİ ANTİFUNGAL AKTİVİTESİ
ÇAVUŞOĞLU A., KASIM R., KASIM M. U.
3rd INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.996-1013, (Tam Metin Bildiri)
2021
202135. ULTRASES TEKNOLOJİSİ: MEYVE VE SEBZELERDE HASAT SONRASI KULLANIMI
KASIM M. U., KASIM R.
3rd INTERNATIONAL CUKUROVA AGRICULTURE AND VETERINARY CONGRESS, Adana, Türkiye, 9 - 10 Ekim 2021, ss.1014-1025, (Tam Metin Bildiri)
2019
201936. Taze Kesilmiş Meyve ve Sebzelerde Kalitenin Korunmasında Uygulanan Son Teknolojiler
KASIM R., KASIM M. U.
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 Kasım - 03 Aralık 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201937. Gıdalarda Akıllı Ambalajların Geleceği, Avantaj ve Dezavantajları
KASIM M. U., KASIM R.
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201938. Farklı Renklerin Gücü ’xxHavuç’xx
KASIM R., KASIM M. U.
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201939. Yaş Meyve ve Sebzeler, Mumlama ve Uygulamadaki Sorunları
KASIM M. U., KASIM R.
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201940. Soğanlı Süs Bitkilerinden Lale, Nergis ve Sümbül’xxde Hasat Sonrası Kalite
OLGAÇ Y., KASIM R., KASIM M. U.
International Marmara Sciences Congress (Autumn) 2019, 1 - 03 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201941. Ganoderma (Reishi) (G. lucidum) “Ölümsüzlüğün Mantar
KASIM M. U., KASIM R.
8th International Vocational Schools Symposium, 11 - 13 Haziran 2019, cilt.1, ss.679-684, (Tam Metin Bildiri)
2019
201942. Mantarlar Ultraviyole B Işını ile D Vitamini Kaynağına Dönüştürülebilir mi?
KASIM M. U., KASIM R.
8th International Vocational Schools Symposium, 11 - 13 Haziran 2019, cilt.1, ss.685-690, (Tam Metin Bildiri)
2019
201943. Tarımsal Meslek Yüksek Programlarındaki Öğrencilerin Yüksek ÖğretimKurumları Sınavı Performansları
KASIM R., KASIM M. U.
9. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 11 - 13 Haziran 2019, cilt.3, ss.128-139, (Tam Metin Bildiri)
2019
201944. Renkli Meyve ve Sebzelerin Bileşimi ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi
KASIM R., KASIM M. U.
9. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 11 - 13 Haziran 2019, cilt.3, ss.31-39, (Tam Metin Bildiri)
2018
201845. Effect of Arbuscular Mycorrhizal Fungi on Rooting of Laurus nobilis L. Stem Cuttings
ÇAVUŞOĞLU A., KASIM M. U., KASIM R.
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.273-276, (Tam Metin Bildiri)
2018
201846. The Effects of Ultrasound Treatments with Hot Water on Postharvest Quality of Fresh-Cut Green Onion
KASIM R., KASIM M. U.
VI. International Agriculture Congress, 5 - 08 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201847. Use of Mint Oil for Protecting and Control Against Phytopathogenic Fungi and Vegetables During Postharvest Storage
KASIM R., KASIM M. U., ÇAVUŞOĞLU A.
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.229-235, (Tam Metin Bildiri)
2018
201848. Tarımsal Önlisans Eğitiminde Farklı Staj Uygulamaları, Avantajları, Dezavantajları ve Öneriler/Different Internship Applications, Advantages, Disadvantages, and Recommendations in Agricultural Vocational Education
KASIM M. U., KASIM R.
VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201849. Meslek Yüksek Okullarına Sınavlı Geçiş Uygulaması: Tarımsal MYO Programları Açısından Değerlendirme/The Application of Transition with exam to Vocational Schools Evaluation of Agricultural Programs.
KASIM R., KASIM M. U.
VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201850. Hasat Sonrası Ozonlu Su Uygulamaları ile Tarımsal Ürünlerde Petisit Kalıntısı Azaltılabilir mi?/Is It Possible to Reduce Pesticide Residue in Agricultural Crops With Ozone Water Treatments after Harvest?
KASIM M. U., KASIM R.
VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201851. Türkiye’de Tarım Eğitimi/Agricultural Education inTurkey
KASIM R., KASIM M. U.
VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201852. Tarımsal Eğitimde Yeni Yaklaşım Modeli: Seracılık Bakımından Değerlendirme/New Approach Model in Agricultural Education: Evaluation with regard to Greenhouse Program
KASIM M. U., KASIM R.
VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201853. The Quality of Fresh-Cut Green Onions Treated with Different Application Times of Ultrasound
KASIM M. U., KASIM R.
VI. International Agriculture Congress, 5 - 08 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201854. Effects of Preharvest Calcium Applications on Fruit Quality during Postharvest Storage
TAŞDEMİR M., ŞAHİN T., YILMAZ V., AZDEMİR F., HANGİŞİ G., KASIM M. U., et al.
4th Internatıonal Agrıculture Congress, 5 - 08 Temmuz 2018, ss.208, (Özet Bildiri)
2018
201855. The Effect of Washing with Ozonated Water on Postharvest Quality of Garden Cress
KASIM M. U., YAŞAR K., ŞAHİN T., YILMAZ V., KASIM R.
4th Internatıonal Agrıculture Congress, 5 - 08 Temmuz 2018, ss.218, (Özet Bildiri)
2018
201856. Evaluation of Usage Possibilities of Laurel Plant ( Laurus nobilis L.) as Botanical Plant Protection Agents
ÇAVUŞOĞLU A., KASIM R., KASIM M. U.
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.218, (Özet Bildiri)
2018
201857. How much useful are orange, red, purple and black fruits and vegetables?
KASIM R., ÇAVUŞOĞLU A., KASIM M. U.
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.341, (Özet Bildiri)
2018
201858. Kiraz Meyve Kalitesinin Korunması İçin Hasat Sonrası Uygulamalar/Postharvest Practices for the Preservation of Sweet Cherry Fruit Quality
Şahin T., KASIM R., KASIM M. U.
VII. International Vocational Schools Symposium, 16 - 18 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
201759. Tarım ve Gıda ile ilgili Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Kariyerlerini Planlıyorlar mı?
KASIM R., KASIM M. U., SAMET H., DEDE N.
II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201760. Tarım ve Gıda Mesleklerinde Eğitim Gören Öğrencilerin Genel Profilleri
KASIM M. U., KASIM R., DEDE N., SAMET H.
II. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu (ISVET2017), Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201761. Meyve ve Sebzelerde Kalitenin Korunması için Hasat Sonrası Işık Uygulamaları
ARSLAN T., KASIM R.
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201762. Meyve ve Sebzelerde Hasat Sonrası Kalitesinin Korunması için Sıcak Uygulamaları
YAVUZ O., KASIM R.
İç Anadolu Bölgesi 3. Tarım ve Gıda Kongresi, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201763. The edible Coateing Treatments on Color Quality Fresh-Cut Leek During Cold Storage
KASIM R., KASIM M. U.
3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.168-167, (Özet Bildiri)
2017
201764. Combination of Ultrasound and Oxalic Acid to Control Chilling Injury in Capia Pepper (Capsicum annuum L. cv Yalova Yağlık)
KASIM M. U., KASIM R., YAŞAR K.
3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.169, (Özet Bildiri)
2017
201765. The Fungal Diseases in Kiwifruit Storage, and Non-ChemicalMethods Using to Prevent These Diseases
YAŞAR K., KASIM M. U., KASIM R.
3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.170, (Özet Bildiri)
2017
201766. The Effect of Tapioca-Starch Edible Coating on Quality of Fresh-Cut Cauliflower During Storage
KASIM R., KASIM M. U.
3rd International Symposium for Agriculture and Food-ISAF 2017, Ohrid, Makedonya, 18 - 20 Ekim 2017, ss.168, (Özet Bildiri)
2017
201767. Türkiye’deki Tarımsal Mesleki ve Teknik Eğitim Sistemi
KASIM R., KASIM M. U.
2ND INTERNATIONAL VOCATIONAL EDUCATIONAND TRAINING SYMPOSIUM IN HIGHEREDUCATION, Ankara, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2017, ss.66-67, (Özet Bildiri)
2017
201768. The Antifungal and Antiphthotoxic Effects of The Essential Oils Obtained from Medical and Aromatic Plants
KASIM M. U., ŞANLIBABA P., KASIM R.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201769. Using of Potted Ornamental Plants to Clean up Volatile Organic Compound That Cause Air PollutionIndoor
KÖSE C., KASIM R., KASIM M. U.
I. INTERNATIONAL CONGRESS on MEDICINAL and AROMATICPLANTS: “NATURAL and HEALTHY LIFE”, Konya, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2017, ss.452, (Tam Metin Bildiri)
2017
201770. Anti-Carcinogenic Effect of Fungi Species and That’xxs Content of Bioactive Substances
KASIM M. U., KASIM R., ŞANLIBABA P.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.153, (Tam Metin Bildiri)
2017
201771. Antimicrobial Effects of Medical andAromatic Plants
ŞANLIBABA P., KASIM M. U., KASIM R.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201772. The Antioxidant Effects of Berry Fruits
KASIM R., ŞANLIBABA P., KASIM M. U.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201773. Antioxidant Storage: Family of Solanaceae
KASIM R., KASIM M. U., ŞANLIBABA P.
1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, “Natural and Healty Life, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201674. Tarımsal Mesleki Eğitim Programlarının Planlanmasında Güncel Yaklaşımlar Organik Tarım
KASIM R., ŞANLIBABA P., KASIM M. U.
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, ss.113-124, (Tam Metin Bildiri)
2016
201675. Staj Uygulamaları Bakımından Bahçe Tarımı Programlarının Karşılaştırılması
ŞANLIBABA P., KASIM M. U., KASIM R.
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201676. Tarımsal Mesleki Eğitimde Bölgesel Farklılıklar Önlisans Programlarının Planlanmasında Etkili mi
KASIM R., KASIM M. U., ŞANLIBABA P.
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, ss.125-136, (Tam Metin Bildiri)
2016
201677. Popülist Yaklaşımların Mesleki Eğitim Üzerine Etkileri
KASIM M. U., KASIM R., ŞANLIBABA P.
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, ss.100-112, (Tam Metin Bildiri)
2016
201678. Tarımsal Mesleki Önlisans Eğitiminin Dünü ve Bugünü
KASIM M. U., ŞANLIBABA P., KASIM R.
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, ss.91-99, (Tam Metin Bildiri)
2016
201679. Gıda Teknolojisi Programının Günümüzdeki Durumu
ŞANLIBABA P., KASIM R., KASIM M. U.
International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training, 12 - 15 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201680. Sosyal Ağların Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerindeki EtkilerininDeğerlendirilmesi
AŞILIOĞLU F., UYMAZ TEZEL B., KASIM R., ŞANLIBABA P., ÇAY R. D., DENİZ M. U.
UMYOS2016, 18 - 20 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)
2015
201581. Color quality of fresh cut fruits and vegetables
KASIM M. U., KASIM R.
VI. International Scientific Agricultural Symposium, Bosna-Hersek, 15 - 18 Ekim 2015
2015
201582. The methods to prevent the negative effects of ethylene on the ethylene sensitive cut flowers
KASIM R., KASIM M. U.
VI. International Scientific Agricultural Symposium, Bosna-Hersek, 15 - 18 Ekim 2015
2015
201583. MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCILERININ ÖĞRENCI TOPLULUKLARINA KATILIM DÜZEYI İLE İLGILI TUTUM VE DAVRANIŞLARI
UYMAZ TEZEL B., KASIM R., ŞANLIBABA P., ÇAY R. D., AŞILIOĞLU F.
UMYOS 2015, 21 - 23 Mayıs 2015, ss.564-574, (Tam Metin Bildiri)
2015
201584. MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKİ KARİYER HEDEFLERİ
ÇAY R. D., AŞILIOĞLU F., UYMAZ TEZEL B., KASIM R., ŞANLIBABA P.
UMYOS 2015, 21 - 23 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201585. MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCILERININ SOSYAL SORUMLULUK ALANINDA FARKINDALIK DÜZEYI
ŞANLIBABA P., ÇAY R. D., AŞILIOĞLU F., UYMAZ TEZEL B., KASIM R.
UMYOS 2015, 21 - 23 Mayıs 2015, ss.575-585, (Tam Metin Bildiri)
2015
201586. Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Gıda Güvenliğine ve Genetiği Değiştirilmiş Organizma İçeren Besinlere Bakış Açıları
KASIM R., ŞANLIBABA P., DEDE N., ÇAY R. D., AŞILIOĞLU F., UYMAZ TEZEL B.
Umyos 2015, 21 - 23 Mayıs 2015
2014
201487. Ascorbic Acid Treatments For Preventing Lignification On Ready-To-Use Carrot
KASIM R., KASIM M. U.
Balkan Agriculture Congress, 8 - 11 Ekim 2014, ss.1518-1523, (Tam Metin Bildiri)
2014
201488. Kullanıma Hazır Hale Getirilmiş (Ready-to-use) Maydanozlarda Alginat Uygulamaları ile Kalitenin Arttırılması
KASIM R., KASIM M. U.
VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, ss.329-335, (Tam Metin Bildiri)
2014
201489. Taze Kesilmiş Karnabaharlarda Kararmanın Önlenmesinde Sitrik Asit Uygulamaları
KASIM M. U., KASIM R.
VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, ss.14-21, (Tam Metin Bildiri)
2013
201390. Yüksekokul Öğrencilerinin İnternet Kullanım Oranları: Arslanbey Meslek Yüksekokulu ve Kalecik Meslek Yüksekokulu Örneği
ŞANLIBABA P., GÜMÜŞ E., KASIM R., KASIM M. U.
3.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu-UMYOS, 2 - 04 Ekim 2013, ss.62, (Özet Bildiri)
2012
201291. Mantarlarda Ergosterolün D2 Vitaminine Dönüştürülmesinde Ultraviyole Işınlamasının Rolü
KASIM R., KASIM M. U.
Türkiye IX. Yemeklik Mantar Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2012, ss.243-251, (Tam Metin Bildiri)
2013
201392. Süs Bitkileri Soğanlarının Kalitesinde Hasat ve Hasat Sonrası Faktörlerin Etkisi
KASIM M. U., KASIM R.
V. Süs Bitkileri Kongresi, Türkiye, 5 - 09 Mayıs 2013, cilt.2, ss.330-337, (Tam Metin Bildiri)
2013
201393. Kesme Çiçeklerde Hasat Sonrası Kalitenin Korunmasına Yönelik Uygulamalar
KASIM R., KASIM M. U.
V. Süs Bitkileri Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Mayıs 2013, cilt.2, ss.316-330, (Tam Metin Bildiri)
2009
200994. Tarımsal Meslek Yüksekokullarında Öğrencilerin Başarısızlık Nedenleri Arslanbey Meslek Yüksekokulu Örneği
AYDIN CAN B., CAN O., KASIM R., KASIM M. U., ERKAL S.
1. Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.3029-3038, (Tam Metin Bildiri)
2009
200995. Tarımsal Meslek Yüksekokullarındaki Ders Planlarının İyileştirilmesi
KASIM R., KASIM M. U., AYDIN CAN B., ERKAL S.
1. Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.3039-3052, (Tam Metin Bildiri)
2009
200996. Öğrenci Başarısında Dikey Geçiş Sınavının Etkisi
KASIM M. U., KASIM R., AYDIN CAN B., CAN O., ERKAL S.
1. Uluslararası 5.Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.2657-2666, (Tam Metin Bildiri)
2003
200397. Hasat Öncesi Maleik Hidrazit Uygulamasının Havucun Absizik Asit (ABA) ve İçsel Etilen Değişimine Etkisi
KASIM R., HALLORAN N., KASIM M. U.
IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 12 Eylül 2003, ss.400-403, (Tam Metin Bildiri)
2003
200398. Havucun (Daucus carota L.) Farklı Depo Sıcaklıklarında Muhafazası Sırasında Sekonder Kök Gelişimi
KASIM M. U., KASIM R., HALLORAN N.
IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 12 Eylül 2003, cilt.389, (Tam Metin Bildiri)
2003
200399. Hasat Öncesi Maleik Hidrazit Uygulamasının Depolama Süresince Havuç Kökünde Oluşturduğu Kalıntı Miktarının Belirlenmesi
HALLORAN N., KASIM R., KASIM M. U.
IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 12 Eylül 2003, cilt.397, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003100. Hasat Öncesi Maleik Hidrazit Ve Ethephon Uygulamalarının Havucun Muhafaza Süresine Etkisi
KASIM R., KASIM M. U., HALLORAN N.
IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 12 Eylül 2003, ss.393-396, (Tam Metin Bildiri)
2002
2002101. Havucun Daucus carota L Soğukta Muhafazası Sırasında Oksin İndol 3 Asetik Asit Düzeyindeki Değişimlerin Köklenme ve Filizlenmeye Etkisi
KASIM M. U., HALLORAN N., KASIM R.
IV. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 17 - 20 Eylül 2002, ss.121-129, (Tam Metin Bildiri)
2000
2000102. Havuçta Hasat Sonrası İçsel ABA Düzeyi ile Köklenme ve Filizlenme Arasındaki İlişkiler
KASIM R., KASIM M. U., HALLORAN N.
III. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Eylül 2000, ss.77-80, (Tam Metin Bildiri)
2000
2000103. Karpuzda Büyüme Gelişme ve Olgunlaşma Süresince Meydana Gelen Morfolojik ve Biyokimyasal Değişimler Arasındaki İlişkiler
KASIM R., KASIM M. U., HALLORAN N.
III. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Eylül 2000, ss.90-93, (Tam Metin Bildiri)
2000
2000104. Yaprak Varlığı ve Ambalajlamanın Tatlı Mısırın Hasat Sonrası Kalitesine Etkileri
HALLORAN N., KASIM M. U., KASIM R.
III. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Eylül 2000, ss.269-273, (Tam Metin Bildiri)
1997
1997105. Farklı Depo Sıcaklıklarının Sivri ve Çarliston Tipi Biberlerin Muhafaza Sürelerine Etkileri
KASIM R., HALLORAN N., KASIM M. U.
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.163-168, (Tam Metin Bildiri)
1997
1997106. Bazı Sebze Türlerinde Solunum Hızının Hesaplanmasında Hacim Ağırlık İlişkileri
KASIM M. U., HALLORAN N., KASIM R.
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.199-205, (Tam Metin Bildiri)
1997
1997107. Tatlı Mısırda Depo Sıcaklığının Şeker Nişasta Dönüşümüne Etkisi
KASIM M. U., ERCAN R., HALLORAN N., KASIM R.
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyum, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.283-288, (Tam Metin Bildiri)
1997
1997108. Mantarda Agaricus bisporus Hasat Sonrası Yüzey Kaplamanın Soğukta Muhafaza Süresine Etkisi
HALLORAN N., KASIM M. U., KASIM R., ERCAN R.
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.289-294, (Tam Metin Bildiri)
1997
1997109. Havuçta Hasat Öncesi Maleik Hidrazid Uygulamalarının Köklenme ve Filizlenmeye Etkisi
HALLORAN N., YANMAZ R., KASIM M. U., KASIM R.
Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Ekim 1997, ss.196-174, (Tam Metin Bildiri)
1995
1995110. Biberde Sıcak Su Uygulamasının Hasat Sonrası Üşüme Zararına Etkisi
KASIM M. U., KASIM R., HALLORAN N.
Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Ekim 1995, cilt.2, ss.112-116, (Tam Metin Bildiri)
1995
1995111. Dolmalık Biberde Hasat Sonrası Üşüme Zararının Belirlenmesi Üzerinde Bir Araştırma
KASIM R., HALLORAN N., KASIM M. U.
Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 3 - 06 Ekim 1995, cilt.2, ss.117-120, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Hücre Çeperinin Güçlendirilmesi, Olgunlaşmanın Geciktirilmesi ve Antioksidan Kapasitenin Arttırmasında Kalsiyumun Rolü
Kasım R., Kasım M. U.
Tarımdra Yeni Teknolojiler, KASIM REZZAN,KASIM MEHMET UFUK, Editör, Bidge Yayınları, Ankara, ss.163-188, 2024
2024
20242. Mikro Yeşillikler: Üretim Teknikleri ve Hasat Sonrası Muhafazası
KASIM M. U., KASIM R.
Bahçe Bitkilerinde Yeni Teknolojiler, KASIM REZZAN, KASIM MEHMET UFUK, Editör, Bidge Yayınları, ss.5-38, 2024
2023
20233. Calcium and Potassium Applications in addition to Standard Fertilization Increase Yield in Cucumber
KASIM R., KASIM M. U.
Agricultural Priorities, Sevilay Gül, Editör, IKSAD Publishing Hause, Ankara, ss.83-115, 2023
2021
20215. Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi
Kasım R. (Editör), Kasım M. U. (Editör), Şanlıbaba P. (Editör)
Palme Yayıncılık, Ankara, 2021
2021
20216. Sıcak Uygulamaları
KASIM R.
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan KASIM, Pınar ŞANLIBABA, Mehmet Ufuk KASIM, Editör, PALME YAYINEVİ, Ankara, ss.265-294, 2021
2021
20217. Taze Kesilmiş Ürünler: Tanımı ve Gelişim Süreci
KASIM R., KASIM M. U.
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan Kasım, Pınar Şanlıbaba, Mehmet Ufuk Kasım, Editör, Palme Yayınevi, Ankara, ss.1-10, 2021
2021
20218. Taze Kesilmiş Ürün Fizyolojisi
KASIM R.
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi, Rezzan KASIM, Pınar ŞANLIBABA, Mehmet Ufuk KASIM, Editör, PALME YAYINEVİ, Ankara, ss.11-39, 2021
2020
20209. TULIP (TULIPA GESNERIANA L.), POSTHARVEST TREATMENTS USING TO PROLONG VASE LIFE
KASIM R., KASIM M. U.
ORNAMENTAL PLANTS: WITH THEIR FEATURES AND USAGE PRINCIPLES, Assoc. Prof. Dr. Arzu ÇIĞ, Editör, IKSAD Publishing House, ss.285-306, 2020
2020
202010. GERBERA (GERBERA JAMESONII L.) HISTORY, CLASSIFICATION, VASE LIFE AND POSTHARVEST TREATMENTS
KASIM R., KASIM M. U.
ORNAMENTAL PLANTS: WITH THEIR FEATURES AND USAGE PRINCIPLES, Assoc. Prof. Dr. Arzu ÇIĞ, Editör, IKSAD Publishing House, ss.237-284, 2020
2006
200611. Basic Principles of Vegetable Culture (Sebze Yetiştiriciliğinin Temel İlkeleri)
KASIM R., KASIM M. U., CAN O.
Kocaeli Üniversitesi Yayınları,, 2006
2002
200213. Uç Kesme ve Farklı Ekim Zamanlarının Brüksel Lahanasında Brassica oleraceaea l var gemmifera Verim ve Kaliteye Etkisi Sonuç Raporu
SÖNMEZ İ., KASIM M. U., KARİK Ü., SÜRMELİ N., KASIM R.
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Yayınları, 2002
Desteklenen Projeler
2019 - 2025
2019 - 20252019-HASAT SONRASI FİZYOLOJİ LABORATUVARI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KASIM M. U. (Yürütücü), KASIM R., ÖZER UYAR G. E.
2012 - 2025
2012 - 2025Domates (Lycopersicon esculentum L.)?te Ultraviyole uygulamalarının karbonhidrat miktarı ve renk özelliklerinin iyileştirilmesinde kullanılabilirliği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KASIM R. (Yürütücü)
2019 - 2022
2019 - 2022ÖRTÜALTINDA HİDROPONİK SİSTEMDE YETİŞTİRİLEN CUCUMİS SATİVUS L. BİTKİLERİNİN VERİMİ VE HASAT SONRASI KALİTESİ İLE DEPOLAMA SÜRESİ ÜZERİNE, KALSİYUM VE POTASYUMUN ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KASIM R. (Yürütücü), YAŞAR K., KASIM M. U., YILMAZ V.
2019 - 2020
2019 - 2020HASAT ÖNCESİ KİTOSAN KAPLAMA İLE HASAT ÖNCESİ VE SONRASI BORİK ASİT UYGULAMALARININ ZAMBAK VE GLAYÖL KESME ÇİÇEKLERİNDE BÜYÜME, ÇİÇEKLENME VE VAZO ÖMRÜNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KASIM R. (Yürütücü), TANTAN S.
2019 - 2020
2019 - 2020Cucumis sativus L.cv. Silor’da Hasat Sonrası Farklı Kalsiyum Uygulamaları ile Yenilebilir Kitosan Kaplamasının Depolama Süresi ve Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KASIM R. (Yürütücü), YILMAZ V.
2017 - 2018
2017 - 2018PRUNUS AVİUM L.NİN HASAT SONRASI KALİTESİNİN VE MUHAFAZA SÜRESİNİN ARTTIRILMASINDA LED IŞIK VE UV-B IŞINI UYGULAMALARININ ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KASIM R. (Yürütücü), ŞAHİN T.
2012 - 2016
2012 - 2016DOMATES LYCOPERSİCON ESCULENTUM L TEULTRAVİYOLE UYGULAMALARININ KARBONHİDRAT MİKTARI VE RENKÖZELLİKLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILABİLİRLİĞİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Kasım R. (Yürütücü), Kasım M. U.
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Nisan 2021
Nisan 2021Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 195
h-indeksi (WOS): 8
Jüri Üyelikleri
Nisan-2022
Nisan 2022Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Dr.Öğr.Üyesi Kadro Atama Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Ekim-2021
Ekim 2021Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Şubat-2021
Şubat 2021Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Dr.Öğr.Üyesi Kadro Atama Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Şubat-2021
Şubat 2021Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Dr.Öğr.Üyesi Kadro Atama Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Şubat-2021
Şubat 2021Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Dr.Öğr.Üyesi Kadro Atama Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Ekim-2020
Ekim 2020Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Ekim-2020
Ekim 2020Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Ekim-2020
Ekim 2020Doçentlik Sınavı
Doçentlik Jüri Üyeliği - Kocaeli Üniversitesi
Eylül-2020
Eylül 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Mart-2020
Mart 2020Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Kasım-2019
Kasım 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Şubat-2019
Şubat 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Şubat-2019
Şubat 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Aralık-2018
Aralık 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Mayıs-2018
Mayıs 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma Jürisi - Kocaeli Üniversitesi
Nisan-2018
Nisan 2018