Eğitim Bilgileri
2003 - 2008
2003 - 2008Doktora
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2002 - 2003
2002 - 2003Yüksek Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2008
2008Doktora
Investigation of quality and staling of breads with different gum formulations baked in different ovens
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2003
2003Yüksek Lisans
Effects of different ovens and enzymes on quality parameters of bread
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
C2 Ustalık
C2 Ustalıkİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Yüksek Öğretimde Öğrenme Çıktısı Çerçevesinin Hazırlanması
Mesleki Eğitim
Bartın Üniversitesi
2024
2024Tamamlayıcı ölçme ve değerlendirme teknikleri
Ölçme ve Değerlendirme
Bartın Üniversitesi
2024
2024Devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri
Mesleki Eğitim
Uzaktan Eğitim Kapısı
2023
2023Deprem anı ve sonrası
Kişisel Gelişim
Uzaktan Eğitim Kapısı
2023
2023Kamu Kurumlarının KVKK ya uyumu
Kişisel Gelişim
Uzaktan Eğitim Kapısı
2023
2023Deprem Farkındalık Eğitim Programına Giriş
Kişisel Gelişim
Uzaktan eğitim kapısı
2023
2023Akademide Güncel Öğrenme -Öğretme Yaklaşımları ve Uygulamaları
Mesleki Eğitim
Eskişehir Teknik Üniversitesi
2023
2023Mobbing
Kişisel Gelişim
Uzaktan Eğitim Kapısı
2023
2023Grup önünde konuşma
Kişisel Gelişim
Uzaktan eğitim kapısı
2023
2023Yazarlar İçin TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Oku & Yayımla Anlaşması Webinarı: Wiley Dergilerinde Açık Erişim Makale Yayınlama
Mesleki Eğitim
Wiley Research Training
2023
2023İlk Yardım
Kişisel Gelişim
Uzaktan Eğitim Kapısı
2023
2023Birey ve aileler için afet bilinci eğitimi
Kişisel Gelişim
Uzaktan Eğitim Kapısı
Araştırma Alanları
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, İzmit Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorErasmus Programı Bölüm Koordinatörü
Kocaeli Üniversitesi, İzmit Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, İzmit Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Kocaeli Üniversitesi, İzmit Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, İzmit Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Kocaeli Üniversitesi, İzmit Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2014 - 2016
2014 - 2016Bölüm Başkan Yardımcısı
Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2011 - 2013
2011 - 2013Bölüm Başkan Yardımcısı
Kocaeli Üniversitesi, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2006 - 2010
2006 - 2010Araştırmacı
TÜBİTAK, Marmara Araştırma Merkezi, Gıda Enstitüsü, Araştırmacı
2006 - 2010
2006 - 2010Araştırmacı
TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü, Araştırmacı
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Gıda Kimyası
Süt Teknolojisi
Proje
Gıda Biyoteknolojisi
Fırıncılık Ürünleri ve Kalite Kontrolü
Fonksiyonel Gıdalar Teknolojisi
TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ
Gıdaların ambalajlanması
Staj
Mesleki Teknik İngilizce
Gıda Kalite Kontrolü ve Kalite Yönetim Sistemleri
Sunum Hazırlama Teknikleri
Projelendirme ve Ürün Geliştirme
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
MİKRODALGA VE ULTRASES UYGULANMIŞ POLİMERLERDEN ELDE EDİLEN YENİLEBİLİR FİLMLERİN KARAKTERİZASYONU VE GLUTENSİZ KEKLERE UYGULANMASI
Keskin S. Ö. (Danışman)
L.ACAR(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
GLUTENSİZ KURABİYELERİN DEPOLAMA SÜRESİNCE KALİTELERİNİ İYİLEŞTİRMEDE GLUTENSİZ YENİLEBİLİR FİLMLERİN KULLANIMI
Özkoç S. Ö. (Danışman)
O.Karakoyun(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
FARKLI ISITMA TEKNOLOJİLERİ-NEM UYGULAMASI İLE MODİFİYE EDİLMİŞ NİŞASTALARIN VE BU NİŞASTALARDAN ELDE EDİLEN YENİLEBİLİR FİLMLERİN ÖZELLİKLERİ
Özkoç S. Ö. (Danışman)
E.Çengelköy(Öğrenci)
Tasarladığı Dersler
Makaleler
2024
20241. Versatile Functions of Raw and Modified Lentils/Lentil Components in Food Applications: A Review
Keskin S. Ö., Şümnü S. G.
LEGUME SCIENCE
, cilt.6, sa.3, ss.1-15, 2024 (ESCI, Scopus)
2023
20232. PHYSICAL AND MECHANICAL CHARACTERIZATION OF MICROWAVE AND ULTRASOUND-MODIFIED ZEIN-CORN STARCH EDIBLE FILMS
Acar L., KESKİN S. Ö.
ANNALS OF THE UNIVERSITY DUNAREA DE JOS OF GALATI, FASCICLE VI-FOOD TECHNOLOGY
, cilt.47, sa.1, ss.154-166, 2023 (ESCI, Scopus)
2023
20233. EFFECTS OF GELATIN CONCENTRATION AND CO-PLASTICIZER TYPE ON PHYSICAL, MECHANICAL AND MICROSTRUCTURAL PROPERTIES OF CORN STARCH-GELATIN COMPOSITE EDIBLE FILMS
Karakoyun O., KESKİN S. Ö.
ANNALS OF THE UNIVERSITY DUNAREA DE JOS OF GALATI, FASCICLE VI-FOOD TECHNOLOGY
, cilt.47, sa.1, ss.140-153, 2023 (ESCI, Scopus)
2022
20224. Physico-chemical and functional properties of legume protein, starch, and dietary fiber—A review
KESKİN S. Ö., Ali T. M., Ahmed J., Shaikh M., Siddiq M., Uebersax M. A.
Legume Science
, cilt.4, sa.1, 2022 (ESCI, Scopus)
2021
20215. Kızılötesi, mikrodalga, ultrases teknolojileri ve kombinasyonları kullanılarak modifiye edilmiş doğal biyopolimerlerin çeşitli özellikleri üzerine bir derleme
Acar L., Keskin S. Ö.
GIDA , cilt.46, sa.4, ss.785-802, 2021 (TRDizin)
2015
20156. Effect of Gum Type and Flaxseed Concentration on Quality of Gluten-Free Breads Made from Frozen Dough Baked in Infrared-Microwave Combination Oven
Özkoç S. Ö., Seyhun N.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, cilt.8, ss.2500-2506, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20147. Infrared Assisted Microwave Cooking of Atlantic Salmon (Salmo salar)
Pilavtepe-Celik M., Özer N. P., Özkoç S. Ö., Seyhun N., Dede N.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.14, ss.659-665, 2014 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2013
20138. A pilot study on food composition of five Turkish traditional foods
Loker G. B., Amoutzopoulos B., Ozkoc S. Ö., Ozer H., Satir G., Bakan A.
BRITISH FOOD JOURNAL
, cilt.115, ss.394-408, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
20119. Establishing a food composition database forTurkey based on European standards
Löker G. B., Amoutzopoulos B., Yaman M., Akkuş S., Şanlı F., Küçük F., et al.
Nutrition Bulletin , cilt.36, ss.254-258, 2011 (Scopus)
2010
201010. Kızılötesi ve kızılötesi kombinasyon ısıtma teknolojilerinin gıda işleme uygulamalarında kullanımı
Özkoç S. Ö.
GIDA , cilt.35, ss.211-218, 2010 (TRDizin)
2009
200911. The effects of gums on macro and micro-structure of breads baked in different ovens
Ozkoc S. Ö., Sumnu G., Şahin S.
FOOD HYDROCOLLOIDS
, cilt.23, ss.2182-2189, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200912. Investigation of physicochemical properties of breads baked in microwave and infrared-microwave combination ovens during storage
Ozkoc S. Ö., Sumnu G., Şahin S., Turabi E.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.228, ss.883-893, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200713. Porous media characterization of breads baked using novel heating modes
Datta A. K., Sahin S., Sumnu G., Keskin S. Ö.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.79, ss.106-116, 2007 (SCI-Expanded)
2007
200714. Transport and related properties of breads baked using various heating modes
Sumnu G., Datta A. K., Sahin S., Keskin S. Ö., Rakesh V.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.78, sa.4, ss.1382-1387, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200715. A study on the effects of different gums on dielectric properties and quality of breads baked in infrared-microwave combination oven
Keskin S. Ö., Sumnu G., Sahin S.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.224, sa.3, ss.329-334, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200716. Mikrodalga fırında unlu mamüllerin pişirilmesi
ÖZKOÇ S. Ö., ŞÜMNÜ S. G., ŞAHİN S.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.24, ss.37-46, 2007 (Hakemli Dergi)
2005
200517. Halogen lamp-microwave combination baking of cookies
Keskin S. Ö., Ozturk S., Sahin S., Koksel H., Sumnu G.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.220, ss.546-551, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200418. Usage of enzymes in a novel baking process
Keskin S. Ö., Sumnu G., Sahin S.
NAHRUNG-FOOD
, cilt.48, sa.2, ss.156-160, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200419. Bread baking in halogen lamp-microwave combination oven
Keskin S. Ö., Sumnu G., Sahin S.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.37, sa.5, ss.489-495, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Smart Packaging Technologies for Enhanced Food Hygiene and Safety
KESKİN S. Ö.
2nd International Congress of Multidisciplinary Hygiene Research (ICOMHRE), Kocaeli, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
2025
20252. Mikrodalga-Ultrases modifiye biyopolimerlerden elde edilen yenilebilir filmlerle sarılmış glutensiz keklerin kalite özellikleri
ACAR L., KESKİN S. Ö.
15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
2025
20253. Enzymes; versatile component in bakery formulations
KESKİN S. Ö.
VI. International Enzyme and Bioprocess Days (EBDays 2025), Kocaeli, Türkiye, 27 - 29 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)
2022
20224. Modifiye Nişasta-Zein Kompozit Yenilebilir Filmlerin Fiziksel, Optik ve Mekanik Özellikleri
Acar L., Keskin S. Ö.
Uluslararası Marmara Fen Bilimleri Kongresi (IMASCON), Kocaeli, Türkiye, 13 - 14 Mayıs 2022, ss.117, (Özet Bildiri)
2022
20225. SARI MERCİMEK-PİRİNÇ UNU VE MISIR NİŞASTASI-PİRİNÇ UNU KARIŞIMINDAN ÜRETİLEN GLUTENSİZ KEKLERİN KALİTELERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
Acar L., Keskin S. Ö.
IMASCON 2022 SPRING, Kocaeli, Türkiye, 13 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
2018
20186. Jelatin konsantrasyonu ile koplastikleştirici tipinin nişasta-jelatin yenilebilir kompozit filmlerin bariyer ve termal özelliklerine etkisi
Karakoyun O., ÖZKOÇ S. Ö.
Uluslararası Katılımlı VII. Polimer Bilim ve Teknoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 9 - 12 Eylül 2018, ss.246, (Özet Bildiri)
2018
20187. Quality of gluten-free cookies wrapped with gluten-free edible films during storage
Karakoyun O., ÖZKOÇ S. Ö.
3rd International Conference on Food Beverage Packaging, Roma, İtalya, 16 - 18 Temmuz 2018, ss.57, (Özet Bildiri)
2018
20188. Factorial Design for Optimizing Infrared Heating Conditions of Atlantic Salmon (Salmo salar) and Impact of Optimum Conditions on Lipid Quality
SEYHUN N., ÇELİK M., ÖZKOÇ S. Ö., ÖZER N. P., DEDE N.
I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2017
20179. Nişasta-jelatin yenilebilir kompozit filmlerin mekanik,fiziksel ve termal özellikleri
Karakoyun O., ÖZKOÇ S. Ö.
10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201710. Fiziksel yöntemlerle modifiye edilmiş nişastalardan elde edilen yenilebilir filmlerin özellikleri
Çengelköy E., ÖZKOÇ S. Ö.
10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. Mechanical, physical and thermal properties of starch-gelatin composite edible films
Karakoyun O., ÖZKOÇ S. Ö.
2nd Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety Conference 2017, Munich, Almanya, 3 - 06 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201712. Effect of co-plasticizer type on properties of edible starch films
ÖZKOÇ S. Ö., SUNGUR S., KAVAL M., ÖZKOÇ G.
PPS Euro-Africa Regial Meetig 2017, 26 - 29 Haziran 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201613. Farklı konsantrasyonlarda keten tohumu ilavesinin depolama süresince glutensiz ekmeklerin termal ve tekstürel özelliklerine etkisi
ÖZKOÇ S. Ö., SEYHUN N.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
2016
201614. Glutensiz Ekmekte Düşük Kalite ve Erken Bayatlama Sorunlarının Azaltılmasında Yeni Yaklaşımlar
ÖZKOÇ S. Ö.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
2015
201515. Comparison of proximate composition and amino acid profile of Atlantic Salmon Salmo salar cooked with three different methods
ÖZKOÇ S. Ö., ÇELİK M., SEYHUN N., ÖZER N. P., DEDE N.
29th EFFoST International Conference, Atina, Yunanistan, 10 - 12 Kasım 2015
2014
201416. Effect of flaxseed concentration on staling of gluten free breads
SEYHUN N., ÖZKOÇ S. Ö.
28th EFFoST Conference, 25 - 28 Kasım 2014
2014
201417. Influence of flaxseed on the quality of gluten free breads
SEYHUN N., ÖZKOÇ S. Ö.
28th EFFoST Conference, 25 - 28 Kasım 2014
2014
201418. Effect of infrared assisted microwave cooking on fatty acid composition and lipid quality of Atlantic salmon Salmo salar
ÇELİK M., SEYHUN N., ÖZER N. P., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
28th EFFoST Conference, 25 - 28 Kasım 2014
2013
201319. Staling of gluten free breads baked in infrared microwave combination oven
ÖZKOÇ S. Ö., SEYHUN N.
3rd International Symposium on Gluten-free Cereal Products Beverages, Viyana, Avusturya, 12 - 14 Haziran 2013, (Özet Bildiri)
2013
201320. Effect of gum types and flaxseed concentrations on the quality of gluten free breads baked in infrared microwave combination oven
ÖZKOÇ S. Ö., SEYHUN N.
3rd International Symposium on Gluten-free Cereal Products Beverages, Viyana, Avusturya, 12 - 14 Haziran 2013, (Özet Bildiri)
2012
201221. Farklı Pişirme Yöntemlerinin Atlantik Somon Balığının Salmo salar Yağ Asitleri Kompozisyonu ve Yağ Kalitesi Üzerine Etkileri
DEDE N., SEYHUN N., ÖZKOÇ S. Ö., ÖZER N. P., ÇELİK M.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201222. Kızılötesi Pişirmenin Atlantik Somon Balığı Salmo salar Filetolarının Tekstür ve Renk Özelliklerine Etkisi
ÖZER N. P., ÖZKOÇ S. Ö., SEYHUN N., ÇELİK M., DEDE N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi Bildiri, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201223. Atlantik Somon Balığının Salmo salar Kızılötesi Destekli Mikrodalga Fırında Pişirme Koşullarının Optimizasyonu
SEYHUN N., ÇELİK M., ÖZER N. P., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201224. Effect of İnfrared Heating Conditions on Cooking Quality of Atlantic Salmon Salmo salar
SEYHUN N., ÖZER N. P., ÇELİK M., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
AQUA 2012 : Global Aquaculture, Prague, 1 - 05 Eylül 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201225. Optimization of cooking conditions of Atlantic salmon Salmo salar in infrared microwave combination oven
ÖZER N. P., ÇELİK M., SEYHUN N., ÖZKOÇ S. Ö., DEDE N.
AQUA, 1 - 05 Eylül 2012
Kitaplar
2025
20251. Quality enhancement in gluten-free bakery products with emerging processing technologies
KESKİN S. Ö., ACAR L.
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Alanında Uluslararası Araştırmalar-II / International Research in the Field of Food Science and Engineering-II, TOPDAŞ ELİF FEYZA, Editör, Eğitim, ss.271-294, 2025
2024
20242. Microwave Baking
Keskin S. Ö., Şümnü S. G.
Microwave Processing of Foods: Challenges, Advances and Prospects, Pratap Singh,A.,Erdogdu,F.,Wang,S.,Ramaswamy,H.S., Editör, Springer Nature, New York, ss.301-316, 2024
2023
20233. Functional Properties of Lentils and Its Ingredients in Natural or Processed Form
KESKİN S. Ö., ŞÜMNÜ S. G.
LENTILS, Ahmed, Jasim; Siddiq, Muhammad; Uebersax, Mark A., Editör, WILEY, ss.115-142, 2023
2014
20144. Recent Developments in Microwave Heating
ÖZKOÇ S. Ö., ŞÜMNÜ S. G., ŞAHİN S.
Emerging Technologies In Food Processing 2nd Edition, Da-Wen Sun , Editör, Elsevier, ss.361-400, 2014
2010
20105. Infrared Baking and Roasting
ŞÜMNÜ S. G., ÖZKOÇ S. Ö.
Infrared Heating for Food and Agricultural Processing, Z. Pan , Editör, Taylor & Francis Group, CRC Press, ss.203-223, 2010
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBiyopolimer ve biyoaktif bileşenlerce zenginleştirilerek farklı teknolojik işlemlerle modifiye edilmiş glutensiz hamurlardan elde edilen fonksiyonel keklerin kalite karakteristiklerinin, besleme değerlerinin ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KESKİN S. Ö. (Yürütücü), ÇELİK M.
2017 - 2018
2017 - 2018KIZILÖTESİ-MİKRODALGA KOMBİNASYON ISITMA KULLANILARAK MODİFİYE EDİLMİŞ NİŞASTALARDAN ELDE EDİLEN YENİLEBİLİR FİLMLERİN KARAKTERİZASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KESKİN S. Ö. (Yürütücü), ÇENGELKÖY E.
2017 - 2018
2017 - 2018GLUTENSİZ KURABİYELERİN RAF ÖMÜRLERİNİN ARTTIRILMASINDA GLUTENSİZ YENEBİLİR FİLMLERİN KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KESKİN S. Ö. (Yürütücü), KARAKOYUN O.
2016 - 2017
2016 - 20171000 Üniversite Araştırma Potansiyeli
TÜBİTAK Projesi , 1000 - Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Destek Programı
Bora M. Ö., Karaağaç B., Özkoç S. Ö., Aytaç A., Özkoç G. (Yürütücü)
2010 - 2014
2010 - 2014Glutensiz Dondurulmuş Hamur Elde Etme Olanaklarının Araştırılması ve Farklı Çözdürme ve Pişirme Yöntemlerinin Bu Hamurdan Elde Edilen Ekmeklerin Kalitelerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KESKİN S. Ö. (Yürütücü)
2008 - 2012
2008 - 2012Ulusal Gıda Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Yaygın Sürekli Paylaşım Sisteminin Oluşturulması TARAL 1007 projesi
TÜBİTAK Projesi
ÖZKOÇ S. Ö.
2009 - 2010
2009 - 2010Ulusal Gıda İnovasyon Merkezinin Kurulması
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
ÖZKOÇ S. Ö.
2006 - 2010
2006 - 2010Gıda İşleme Teknolojileri ve Beslenme Endüstriyel Hizmet Projesi TUBITAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü Tahıl laboratuarı analizlerinden sorumlu Araştırmacı
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Özkoç S. Ö., Ünlü A.(Yürütücü)
2008 - 2009
2008 - 2009UNIDO International Training Programme on prevention and control of mycotoxins in foodstuffs
Diğer Uluslararası Fon Programları
Özkoç S. Ö., Seyhan F.(Yürütücü)
2008 - 2009
2008 - 2009EUROFIR European Food Information Resource Network FP6 project NoE
6. Çerçeve Programı Projesi , 6. Çerçeve Programı Projesi
Özkoç S. Ö., Biringen Löker G.(Yürütücü)
2007 - 2007
2007 - 2007Farklı fırınlarda pişirilen ekmeklerin akrilamid miktarlarının incelenmesi ODTÜ Bilimsel Araştırma Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özkoç S. Ö., Şümnü S. G.(Yürütücü)
2006 - 2007
2006 - 2007Mikrodalga ve halojen lamba mikrodalga kombinasyonu ile pişirme sırasında farklı ekmek formülasyonlarının fiziksel özelliklerinin değişimi ODTÜ Bilimsel Araştırma Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özkoç S. Ö., Şümnü S. G.(Yürütücü)
2004 - 2005
2004 - 2005Mikrodalga ve halojen lamba mikrodalga kombinasyonu ile pişirme sırasında farklı ekmek formülasyonlarının fiziksel özelliklerinin değişimi ODTÜ Bilimsel Araştırma Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özkoç S. Ö., Şümnü S. G.(Yürütücü)
2004 - 2005
2004 - 2005Optimization of multiphase transport and deformation in novel baking process
TÜBİTAK Projesi , 1011 - Uluslararası Bilimsel Araştırma Projelerine Katılma Programı (UBAP)
Özkoç S. Ö., Şümnü S. G.(Yürütücü)
2003 - 2003
2003 - 2003Enzimlerin Advantium fırında pişirilen ekmeklerin kaliteleri üzerindeki etkileri ODTÜ Bilimsel Araştırma Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özkoç S. Ö., Şümnü S. G.(Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorLEGUME SCIENCE
Editörler Kurulu Üyesi
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorLEGUME SCIENCE
Özel Sayı Editörü
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ekim 2025
Ekim 2025GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025Kocaeli Journal of Science and Engineering
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2024
Temmuz 2024LEGUME SCIENCE
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024TARIM BILIMLERI DERGISI
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024LEGUME SCIENCE
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024LEGUME SCIENCE
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024LEGUME SCIENCE
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023LEGUME SCIENCE
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023LEGUME SCIENCE
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2021
Ocak 2021legume Science
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2021
Ocak 2021ISI BİLİMİ VE TEKNİĞİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2019
Ekim 2019International Journal of Food Science and Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2019
Ekim 2019AKADEMİK GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2019
Mayıs 2019Journal of Agricultural Science and Food Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017Journal of Agricultural Science and Food Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Kasım 2016
Kasım 2016Current Nutrition & Food Science
ESCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2016
Ekim 2016Journal of Agricultural Science and Food Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Temmuz 2020
Temmuz 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2020
Temmuz 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2020
Temmuz 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Mayıs 2020
Mayıs 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2020
Nisan 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Mart 2020
Mart 2020TÜBİTAK Projesi
1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2020
Şubat 2020TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2020
Şubat 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2020
Şubat 2020TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2019
Aralık 2019TÜBİTAK Projesi
1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2019
Kasım 2019TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Ekim 2019
Ekim 2019TÜBİTAK Projesi
1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Eylül 2019
Eylül 2019TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Eylül 2019
Eylül 2019TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Temmuz 2019
Temmuz 2019TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Mayıs 2019
Mayıs 2019TÜBİTAK Projesi
1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Mayıs 2019
Mayıs 2019TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2019
Nisan 2019TÜBİTAK - AB COST Projesi
Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Mart 2019
Mart 2019TÜBİTAK Projesi
3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2019
Ocak 2019TÜBİTAK Projesi
1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2019
Ocak 2019TÜBİTAK Projesi
3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2019
Ocak 2019TÜBİTAK Projesi
3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2018
Aralık 2018TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2018
Kasım 2018TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2018
Kasım 2018TÜBİTAK Projesi
4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Mayıs 2018
Mayıs 2018TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Mayıs 2018
Mayıs 2018TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2018
Nisan 2018TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2017
Aralık 2017TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2017
Aralık 2017TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2017
Kasım 2017TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2014
Aralık 2014TÜBİTAK Projesi
1002 - Hızlı Destek Programı, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
13 Mayıs 2022 - 14 Mayıs 2022
13 Mayıs 2022 - 14 Mayıs 2022International Marmara Sciences Congress (Imascon Spring) 2022
Katılımcı
Kocaeli-Türkiye
13 Mayıs 2022 - 14 Mayıs 2022
13 Mayıs 2022 - 14 Mayıs 2022International Marmara Sciences Congress (Imascon Spring 2022)
Katılımcı
Kocaeli-Türkiye
Burslar
2003 - 2006
2003 - 2006TÜBİTAK BAYG Yurtiçi Doktora Burs Programı
TÜBİTAK
2005 - 2005
2005 - 2005TOGTAG-NSF ikili işbirliği proje bursu
Üniversite
2001 - 2003
2001 - 2003TÜBİTAK BAYG Yurtiçi Yüksek Lisans Burs Programı
TÜBİTAK
1997 - 2001
1997 - 2001Başbakanlık Bursu
Diğer Resmi Kurumlar
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 517
h-indeksi (WOS): 11
Jüri Üyelikleri
Haziran-2025
Haziran 2025Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Sakarya Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Tez Savunma (Doktora)
Nabia Siddiqui doktora tezi değerlendirme - Karaçi Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Eylem Karakuş Tez savunması - Sakarya Üniversitesi
Şubat-2022
Şubat 2022Tez Savunma (Doktora)
Duygu BAŞKAYA SEZER- Doktora tez savunması - Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Kasım-2019
Kasım 2019Doktora Yeterlik Sınavı
Fikriye Alev Akçay-Sakarya Üniv. FBE Gıda Müh. ABD - Sakarya Üniversitesi
Mayıs-2019
Mayıs 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tuncay Tirebolulu - Sakarya Üniversitesi
Mart-2019
Mart 2019Doktora Yeterlik Sınavı
Eda Kılıç Kanak-Sakarya Üniv. FBE Gıda Müh. ABD - Sakarya Üniversitesi
Ocak-2019
Ocak 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
İlknur Civelek - Sakarya Üniversitesi
Şubat-2018
Şubat 2018