Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

BİTKİ ÇAYLARI VE GIDA ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI (HERBAL TEAS AND THEIR USE IN FOOD PRODUCTS)

BİLTEK-VIII INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CURRENT DEVELOPMENTS IN SCIENCE, TECHNOLOGY AND SOCIAL SCIENCES, Paris, Fransa, 24 - 26 Ekim 2023, ss.419-435

VEGANLARIN BESLENME ALIŞKANLIKLARI VE BİTKİSEL BAZLI SÜT TERCİHLERİNE YÖNELİK ARAŞTIRMA

7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2023

EXAMINATION OF TRADITIONAL FERMENTED BEVERAGE BOZA AND ITS SENSORY ANALYSIS STUDIES

4th Baskent International Conference On Multidisciplinary Studies, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Ağustos 2023, ss.148-160

Usage of Bitter Gourd (Momordica charantia) in Food Products

International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies-IV, Kıbrıs (Kktc), 28 - 30 Nisan 2023, ss.2122-2131

Turizm Sektöründe Dijital Ayak İzi

International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies-IV, Kıbrıs (Kktc), 28 - 30 Nisan 2023, ss.2507-2518

Functional Product Development: Investigation of Sensory Analysis Studies In Different Bread Varieties

International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies, Cyprus, Kıbrıs (Kktc), 15 Kasım 2022, ss.548-559

Investigation of Sensory Analysis and New Product Development Studies in Dessert Varieties

International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies, Cyprus, Kıbrıs (Kktc), 15 - 17 Aralık 2022, ss.560-572

Tarhananın Fonksiyonel Bileşenlerce Zenginleştirilmesi

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022

Development of Gluten- Free Tarhana with Purple Potato Flour and chickpea flour

Innovation in Mediterranean Traditional Foods: Novel Products and Processes, Portekiz, 13 - 14 Ekim 2022

ORGANİK TARIM KAVRAMI VE ORGANİK GIDAYA YÖNELİK TÜKETİCİ DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ

International Marmara Social Sciences Congress (Imascon Autumn 2021), Kocaeli, Türkiye, 10 Aralık 2021, ss.361-366

TÜKETİCİLERİN FONKSİYONEL GIDALARA YÖNELİK TUTUM VE SATIN ALMA DAVRANIŞLARI

International Marmara Social Sciences Congress (Imascon Autumn 2021), Kocaeli, Türkiye, 10 Aralık 2021, ss.321-327

Studies on Kombucha Tea and Its Antioxidant Properties

UMTEB International Congress on Vocational Technical Sciences-XI, Ankara, Türkiye, 3 - 05 Eylül 2021, ss.16-17

Content Analysis of Tripadvisor Reviews for Fusion Kitchen Concept Restaurant Businesses: Turkey Example

2. International Congress of New Generations and New Trends in Tourism (INGANT 2021), Sakarya, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2021, ss.807-818

YENİLEBİLİR BİTKİ ŞEVKETİ BOSTAN (Scolymus Hispanicus L.): BESLEYİCİ, SAĞLIK ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI

International Marmara Sciences Congress (Spring) 2021, Kocaeli, Türkiye, 22 Mayıs 2021, ss.302-307

Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Tunceli Mutfak Kültürünün İncelenmesi

International Marmara Social Sciences Congress (Spring 2021), Kocaeli, Türkiye, 21 Mayıs 2021, ss.119-127

Gastronomi Trendleri: Nikkei Mutfağı

19. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Kocaeli, Türkiye, 29 Nisan 2021, ss.248-265

Gastronomi Turizmi İçin Yapılan Seyahatlere Yönelik Tanıtım Materyallerinde Algıyı Etkileyen Unsurlar

TARAS SHEVCHENKO 6th INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES, Kiev, Ukrayna, 04 Nisan 2021, cilt.3, ss.810-825

Orta Asya’dan Günümüze Türk Mutfak Kültüründe Tatlının Yeri Ve Önemi

TARAS SHEVCHENKO 6th INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES, Kyiv, Ukrayna, 04 Nisan 2021, cilt.3, ss.836-848

MOLEKÜLER GASTRONOMİNİN DOĞUŞU VE KULLANIM ALANLARI

Imascon 2020, Kocaeli, Türkiye, 4 - 05 Aralık 2020, ss.303-309

DİYET LİF KAYNAĞI: KAHVE ÇEKİRDEK ZARI VE ÖZELİKLERİ

International Marmara Sciences Congress (Spring) 2020-IMASCON, Kocaeli, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2020, ss.544-550

Toplu Beslenmede Menü Planlama ve Örnek Menü Uygulamaları

Uluslararası Marmara Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON 2019), Kocaeli, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2019, ss.52

Fonksiyonel Bir Bileşen: Çerezlik Kabak Çekirdeği Unu.

Uluslararası Marmara Fen Bilimleri Kongresi (IMASCON 2019), Kocaeli, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2019, ss.184-190

Chemical and Techno-Functional Properties of Different Pumpkin Seeds (Cucurbita pepo L.) Flours

1st International Conference on Preventive Medicine (1st ICPM), Antalya, Türkiye, 12 Kasım 2109 - 14 Kasım 2019, ss.92 Sürdürülebilir Kalkınma

Determinatiton of some chemical properties, mineral contents and fatty acid compositions of pumpkin seed (Cucurbita pepo L.) flours.

International Biological, Agricultural and Life Science Congress (BIALIC 2019), Liviv, Ukrayna, 7 - 08 Kasım 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

Determination of Some Chemical and Antioxidative Properties of Pumpkin Seeds (Cucurbita pepo L.) Grown in Turkey

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOB 2019), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.509

Türkiye’de üretilen coğrafi işaret ile tescillenmiş peynir çeşitleri.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018

Gıda Sanayinde Kullanılan Bazı Katkı Maddelerinin Moleküler Gastronomide Uygulama Alanları.

), Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON 2018), Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, ss.1145-1150

Engellerde Yeni Umut: Hippoterapi

Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON 2018), Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, ss.379-384 Sürdürülebilir Kalkınma

Engellerde Yeni Umut

IMASCONGRESS – Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018 Sürdürülebilir Kalkınma

Hippoterapi Uygulamalarında Dengeli Beslenmenin Önemi

IMASCONGRESS – Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018 Sürdürülebilir Kalkınma

Functional Ingredient with High Dietary Fiber: Coffee Silverskin (CS)

3rd International Congress on Food Technology (ICFT), Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.161

BEDENSEL VE ZİHİNSEL ENGELLİOLGULARDA HİPPOTERAPİ UYGULAMALARIVE BU OLGULARIN ÖZEL BESLENME İLEDESTEKLENMESİ

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2018), Isparta, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.196-197

ENGEL TANIMAYAN TERAPİ: HİPPOTERAPİ

1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2018), Isparta, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.196

DIFFERENT TYPES OF COFFEE MAKING TECHNICS WITH COFFEE BEANS

The 4 th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.20

TRADITIONAL TURKISH COFFEE AND PRESENTATION CULTURE

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, ss.161

AN INNOVATIVE NEW PRODUCT: CHOCOLOVE (ÇİKOLAŞK)

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.127

A New Strategy to Create Competitive Advantage in the Health Tourism: Hippotherapy

4th International Symposium on Multidisciplinary Studies (ISMS), Paris, Fransa, 26 - 27 Nisan 2018, ss.200-201

Some chemical properties of cookies supplemented with oleaster flour

The 4th International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018

DİYET LİFLER VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI

10. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017

Türk Mutfak Kültürü ve Beslenme Alışkanlıkları

10. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017

Nutritional Properties of Wild Edible Plant: Scolymus hispanicus L.

17th International Nutrition Diagnostics Conference, INDC 2017, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017

ANTIOXIDANT PROPERTIES OF COOKIE SUPPLEMENTED WITH OLEASTER FLOUR

17th International Nutrition Diagnostics Conference, INDC 2017, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017

THE FLOUR OBTAINED FROM SOY PLANT AND ITS PROPERTIES

The 1st International Congress On Medicinal annd Aromaiıc Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.357

Carob flour and investigation of chemical and functional properties

The 1st International Congress On Medicinal annd Aromaiıc Plants, Konya, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2017, ss.355

An Alternative Food Additive: Chestnut Flour. (Oral Presentation), , 15-17 May.

ICAFOF 2017, International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.132

Production of Noodle With High Dietary Fiber Content From Chestnut Flour137

ICAFOF 2017, International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.137

Antioxidant Properties of Oleaster Flour

International Congress on New Trends in Science, Engineering and Technology, Barcelona, İspanya, 27 - 29 Nisan 2017

İğde Unu Üretimi Ve Yöntemi

Uludağ Üniversitesi VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri 2017, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2017

Bitki Kökünden Un Üretimi

Uludağ Üniversitesi VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri 2017, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2017

İĞDE UNUNDAN MAMUL BİSKÜVİ

Uludağ Üniversitesi VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri 2017, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2017

Effect of The Addition of Oleaster Flour On The Quality Characteristics of Cookies

15th International Cereal and Bread Congress (15th ICBC), İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.176

Crackers Supplemented With Scolymus hispanicus L Flour

15th International Cereal and Bread Congress (15th ICBC), 18 - 21 Nisan 2016

Nutritional and Functional Properties of Scolymus hispanicus L Flour

15th International Cereal and Bread Congress (15th ICBC), 18 - 21 Nisan 2016

The Usage of Sour and Sweet Yeast in Traditional Breads

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Kasım 2015, ss.118

Besni Grapes

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

A Special Wild Edible Mushroom Kanlıca Muschroom

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.480

Innovative Food Additives Oleaster Flour

ISITES2015 3rd International Symposium on Innovative Technologies in Engineering And Science, Valencia, İspanya, 3 - 05 Haziran 2015, ss.1053-1061

Innovative Cookie Supplemented With Oleaster Flour

ISITES2015 3rd International Symposium on Innovative Technologies in Engineering And Science, Valencia, İspanya, 3 - 05 Haziran 2015, ss.1063-0

Scolymus hispanicus L bitki köklerinin antioksidan kapasitelerinin ve biyoalınabilirliklerinin belirlenmesi

TARGİD-2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015

İğde Unu Üretimi ve Yönetimi

Selçuk TTO Patent Proje Pazarı, Konya, Türkiye, 19 - 20 Kasım 2014

Chemical Composition of Blessed Thistle Consumed as a Alternative Vegetable in Aegean Region

Funtional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Eylül 2014

Determination Antioxidant Properties and Their bioaccessibility of Sumac Rhus coriaria Fruits and Its Products

24th İnternational Scientific-Expert Conference on Agriculture and Food İndustry, Herzogovina, Bosna-Hersek, 25 - 28 Ekim 2013

A Popular Street Food Simit

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013

Global Halal Food Sector and the Role of Turkey

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013

Blessed Thistle Cnicus benedictus L A Plant Traditionally used as a Vegetable

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013

A Study on The Microbiological Qualityof Leblebi Sold in Istanbul

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013

Using Of Water Buffalo Milk In Traditional Milk Products

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013

Bread with Chıckpea Leaven and Microbiological Properties of Fermented Chıckpea

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013

A Study on The Chemical And Microbiological Quality Of Cig Kofte Consumed ın Istanbul

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013

Antioxidant properties and their bioaccessibility of Blessed Thistle under different processed treatments

Joint Annual Meeting of the ASPET/BPS at Experimental Biology (EB), Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri, 20 - 24 Nisan 2013, cilt.27 identifier

Nutritional Quality Of Blessed Thistle

1st International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Sciences (ICNaCS), Kuala-Lumpur, Malezya, 22 - 23 Ekim 2012

Kitap & Kitap Bölümleri

Bölüm-13: YENİ ÜRÜN KAVRAMI VE ÜRÜN GELİŞTİRME SÜREÇLERİ

Mühendislik Alanında Gelişmeler 2, Başyiğit Kılıç Gülden, Editör, Platanus Publishing, Ankara, ss.251-268, 2023

BÖLÜM XIV. FERMENTE İÇECEKLER: KEFİR, KIMIZ VE BOZA (Fermented Beverages: Kefır, Kımız and Boza)

Fen ve Mühendislik Bilimleri Araştırmaları, KAVAK Duygu, KILIÇER Ali, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.235-249, 2023

BÖLÜM IV. UNLU MAMÜLLERİN ANTİOKSİDANLAR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ (Fortification of Bakery Products with Antioxidants)

Mühendislik Bilimleri Sorunlar, Fırsatlar ve Araştırmalar, KAVAK Duygu, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.65-93, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

CHAPTER 10: PLANT-BASED DAIRY PRODUCTS in NUTRITION

Advances in Engineering Sciences, Başyiğit Kılıç Gülden, Editör, Platanus Publishing, Ankara, ss.194-211, 2023

Bölüm 9: MİKROENKAPSÜLASYON VE GIDALARDA UYGULAMA ALANLARI

Mühendislikte Araştırma ve Değerlendirmeler-II (Aralık 2022), ÖZALP Çoşkun,AKÇAKALE Nurettin, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.158-184, 2022 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

3. BÖLÜM: KARBONHİDRATLAR

GIDA KİMYASI VE MUTFAK UYGULAMALARI, Cumhur Öznur,Ceylan Muştu Çiğdem,Ceylan Veli, Editör, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ., Ankara, ss.75-98, 2022 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Türk ve dünya mutfağında kanatlı eti tüketim alışkanlıklarının incelenmesi (Investigation of poultry meat consumption habits in Turkish and world cuisine)

Daha İyi Bir Dünya İçin Turizm [Tourism for a Better World], Altınay Levent,Karatepe M. Osman,Tuna Muharrem, Editör, USF M3 Publishing, Florida, ss.1-11, 2022 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

GELENEKSEL TARHANANIN FARKLI UN KATKILARI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ

Mühendislik Bilimlerinde Güncel Araştırma Örnekleri (December 2022), Prof. Dr. Şemsi Yazıcı, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.72-96, 2022 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Çekırdekten Fincana Kahve Üretimi ve Kahve Üzerine Araştırmalar

Mühendislik Alanında Araştırma ve Değerlendirmeler, Hasdemir Belma, Turhan Mahmut, Editör, Gece Kitaplığı / Gece Publishing, Ankara, ss.105-130, 2021

MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİNİN MİNERALLERLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK YAKLAŞIMLAR

MÜHENDİSLİK BİLİMLERİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR, KAVAK DUYGU, POLAT ALPER, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.118-156, 2021

CHAPTER VIII: Cereal Grain-Fermented Products: Health, Nutrition and Microbiology

Engineering Sciences Innovative Approaches (September 2021) , Aşçı Yeliz, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.146-167, 2021

Metrikler

Yayın

123

Atıf (WoS)

95

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

108

H-İndeks (Scopus)

6

Proje

10

Fikri Mülkiyet

3

Tez Danışmanlığı

10

Açık Erişim

27
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları