Makaleler
33
Tümü (33)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (16)
Scopus (17)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (8)
7. Investigation of antioxidant and sensory properties and in vitro bioaccessibility of low-fat functional cookies substituted with wheat germ flour and coffee silverskin
Journal of the Science of Food and Agriculture
, cilt.104, sa.3, ss.1322-1334, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
10. Antioxidant properties and bioaccessibility of coffee beans and their coffee silverskin grown in different countries
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.16, ss.1873-1888, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
11. Scolymus hispanicus L. Unu İlavesinin Hamurun Reolojik Özellikleri Üzerine Etkisi
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.11, sa.4, ss.2823-2835, 2021 (Hakemli Dergi)
18. A NEW STRATEGY TO CREATE COMPETITIVE ADVANTAGE INTHE SCOPE OF HEALTH TOURISM: ”HIPPOTHERAPYAPPLICATIONS”
GSI JOURNALS SERIE B: ADVANCEMENTS IN BUSINESS AND ECONOMICS
, cilt.2, sa.2, ss.1-18, 2020 (Hakemli Dergi)
20. GASTRONOMİ KAVRAMLARI VE GASTRONOMİ TURİZMİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.12, sa.1, ss.1-14, 2019 (Hakemli Dergi)
21. Türk Mutfak Kültürü ve Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Bir Değerlendirme
SAFRAN KÜLTÜR VE TURİZM ARAŞTIRMALARI DERGİSİ
, cilt.1, sa.3, ss.108-124, 2018 (Hakemli Dergi)
24. CHESTNUT FLOUR AND APPLICATIONS OF UTILIZATION
International Journal of Food Engineering Research (IJFER)
, cilt.3, sa.1, ss.9-16, 2017 (Hakemli Dergi)
25. Hipermarketlerde Gıda Temas Yüzeylerinin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Satış Personelinin El Hijyeni Düzeyi
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.14, sa.1, ss.19-25, 2017 (Hakemli Dergi)
26. EXAMINATION OF SOME CHEMICAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CAROB AND SOY FLOURS AND USAGE OF THEM IN BAKERY PRODUCTS
International Journal of Food Engineering Research (IJFER)
, cilt.3, sa.1, ss.23-31, 2017 (Hakemli Dergi)
29. EFFECT OF ENZYMES FOR INCREASING AMOUNT OF ANTHOCYANIN IN BLACK CARROT JUICE
International Journal of Food Engineering Research
, cilt.2, sa.2, ss.29-42, 2016 (Hakemli Dergi)
31. Innovative Food Additives Oleaster Flour
Academic Platform Journal of Engineering and Science-APJES
, ss.1052-1061, 2015 (Hakemli Dergi)
33. DİYET LİFİN ÖZELLİKLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.25, sa.2, ss.147-157, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
96
12. BİTKİ ÇAYLARI VE GIDA ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI (HERBAL TEAS AND THEIR USE IN FOOD PRODUCTS)
BİLTEK-VIII INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CURRENT DEVELOPMENTS IN SCIENCE, TECHNOLOGY AND SOCIAL SCIENCES, Paris, Fransa, 24 - 26 Ekim 2023, ss.419-435, (Tam Metin Bildiri)
13. VEGANLARIN BESLENME ALIŞKANLIKLARI VE BİTKİSEL BAZLI SÜT TERCİHLERİNE YÖNELİK ARAŞTIRMA
7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 28 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)
14. EXAMINATION OF TRADITIONAL FERMENTED BEVERAGE BOZA AND ITS SENSORY ANALYSIS STUDIES
4th Baskent International Conference On Multidisciplinary Studies, Ankara, Türkiye, 4 - 06 Ağustos 2023, ss.148-160, (Tam Metin Bildiri)
20. Tarhananın Fonksiyonel Bileşenlerce Zenginleştirilmesi
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
36. Determinatiton of some chemical properties, mineral contents and fatty acid compositions of pumpkin seed (Cucurbita pepo L.) flours.
International Biological, Agricultural and Life Science Congress (BIALIC 2019), Liviv, Ukrayna, 7 - 08 Kasım 2019, (Özet Bildiri)
37. Determination of Some Chemical and Antioxidative Properties of Pumpkin Seeds (Cucurbita pepo L.) Grown in Turkey
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOB 2019), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.509, (Özet Bildiri)
38. Türkiye’de üretilen coğrafi işaret ile tescillenmiş peynir çeşitleri.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
39. Engellerde Yeni Umut: Hippoterapi
Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON 2018), Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, ss.379-384, (Tam Metin Bildiri)
40. Gıda Sanayinde Kullanılan Bazı Katkı Maddelerinin Moleküler Gastronomide Uygulama Alanları.
), Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON 2018), Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, ss.1145-1150, (Tam Metin Bildiri)
41. Gastronomi ile İlgili Tanıtım Materyallerinde Kullanılan Görsel Kriterlere Yönelik Algı Araştırması: Kocaeli Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu Örneği
Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCON 2018), Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
42. Hippoterapi Uygulamalarında Dengeli Beslenmenin Önemi
IMASCONGRESS – Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
43. Engellerde Yeni Umut
IMASCONGRESS – Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
45. Functional Ingredient with High Dietary Fiber: Coffee Silverskin (CS)
3rd International Congress on Food Technology (ICFT), Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.161, (Özet Bildiri)
51. A New Strategy to Create Competitive Advantage in the Health Tourism: Hippotherapy
4th International Symposium on Multidisciplinary Studies (ISMS), Paris, Fransa, 26 - 27 Nisan 2018, ss.200-201, (Özet Bildiri)
52. Some chemical properties of cookies supplemented with oleaster flour
The 4th International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
53. DİYET LİFLER VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI
10. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
54. Türk Mutfak Kültürü ve Beslenme Alışkanlıkları
10. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
55. Nutritional Properties of Wild Edible Plant: Scolymus hispanicus L.
17th International Nutrition Diagnostics Conference, INDC 2017, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
56. ANTIOXIDANT PROPERTIES OF COOKIE SUPPLEMENTED WITH OLEASTER FLOUR
17th International Nutrition Diagnostics Conference, INDC 2017, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
61. Antioxidant Properties of Oleaster Flour
International Congress on New Trends in Science, Engineering and Technology, Barcelona, İspanya, 27 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
63. Bitki Kökünden Un Üretimi
Uludağ Üniversitesi VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri 2017, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2017, (Özet Bildiri)
65. A Functional Food Additive Scolymus Hispanicus L Flour
ICFAE, 11 - 13 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)
66. Gıdaların Minerallerle Zenginleştirilmesine Yönelik Uygulamalar
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
68. Crackers Supplemented With Scolymus hispanicus L Flour
15th International Cereal and Bread Congress (15th ICBC), 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
69. Nutritional and Functional Properties of Scolymus hispanicus L Flour
15th International Cereal and Bread Congress (15th ICBC), 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
70. The Usage of Sour and Sweet Yeast in Traditional Breads
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Kasım 2015, ss.118, (Özet Bildiri)
71. Besni Grapes
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
72. A Special Wild Edible Mushroom Kanlıca Muschroom
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.480, (Özet Bildiri)
73. Determination of Microbiological Properties Total mesophilic aerobic bacteria Coliform bacteria Staphylococcus aureus Yeast and Mold of Various Medicinal Aromatic Herbs and Spices
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.347, (Özet Bildiri)
76. Ambalajlı toz çorbaların bazı mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
5.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015
77. Scolymus hispanicus L bitki köklerinin antioksidan kapasitelerinin ve biyoalınabilirliklerinin belirlenmesi
TARGİD-2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
78. Yenilebilir film ve antimikrobiyal madde ile kaplanan balkabağı örneklerinin mikrobiyolojik kalitesi üzerine değişik ambalajlama teknikleri ile muhafazanın etkisi
TARGİD-2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
79. The Level of Hand Hygiene of Production And Sales Staff And Microbiological Properties of Food Contact Surfaces in Food Retailing
II International VETİstanbul Group Congress, St. Petersburg, Rusya, 7 - 09 Nisan 2015
80. Antimicrobial effect of curcumin on minced meat contaminated with foodborne pathogens
II. International VETistanbul Group Congress, Saint Peter, Guernsey Ve Alderney, 7 - 09 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
81. Evaluation of fruit characteristics among naturally grown wild fruit Elaeagnus angustifolia genotypes in Turkey
Latest Technologies For Crop Improvement Workshop, Antalya, Türkiye, 22 - 27 Şubat 2015
83. Chemical Composition of Blessed Thistle Consumed as a Alternative Vegetable in Aegean Region
Funtional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Eylül 2014
84. Determination Antioxidant Properties and Their bioaccessibility of Sumac Rhus coriaria Fruits and Its Products
24th İnternational Scientific-Expert Conference on Agriculture and Food İndustry, Herzogovina, Bosna-Hersek, 25 - 28 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
85. A Study on The Microbiological Qualityof Leblebi Sold in Istanbul
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013
86. Using Of Water Buffalo Milk In Traditional Milk Products
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
87. Global Halal Food Sector and the Role of Turkey
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
88. A Popular Street Food Simit
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
89. A Study on The Chemical And Microbiological Quality Of Cig Kofte Consumed ın Istanbul
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
90. Blessed Thistle Cnicus benedictus L A Plant Traditionally used as a Vegetable
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
91. Bread with Chıckpea Leaven and Microbiological Properties of Fermented Chıckpea
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 25 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
92. İstanbul da Satışa Sunulan Ambalajlı Bal Örneklerinin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
4.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
93. Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirme Peynir Üretiminde Kritik Kontrol Noktaları
4. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
94. Some Chemical Properties of Commercial Honeys Consumed in Istanbul
EUROFOODCHEM XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
96. Nutritional Quality Of Blessed Thistle
1st International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Sciences (ICNaCS), Kuala-Lumpur, Malezya, 22 - 23 Ekim 2012
Kitaplar
17
3. Veganların Beslenme Alışkanlıkları ve Bitkisel Bazlı Süt Tercihlerine Yönelik Araştırma
SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, ALPTEKİN SÖKMEN,ÇAĞDAŞ AYDIN, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.1172-1192, 2024
6. Veganların Beslenme Alışkanlıkları ve Bitkisel Bazlı Süt Tercihlerine Yönelik Araştırma
SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, SÖKMEN ALPTEKİN, AYDIN ÇAĞDAŞ, Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.1172-1192, 2024
8. Bölüm-13: YENİ ÜRÜN KAVRAMI VE ÜRÜN GELİŞTİRME SÜREÇLERİ
Mühendislik Alanında Gelişmeler 2, Başyiğit Kılıç Gülden, Editör, Platanus Publishing, Ankara, ss.251-268, 2023
9. CHAPTER 10: PLANT-BASED DAIRY PRODUCTS in NUTRITION
Advances in Engineering Sciences, Başyiğit Kılıç Gülden, Editör, Platanus Publishing, Ankara, ss.194-211, 2023
10. BÖLÜM XIV. FERMENTE İÇECEKLER: KEFİR, KIMIZ VE BOZA (Fermented Beverages: Kefır, Kımız and Boza)
Fen ve Mühendislik Bilimleri Araştırmaları, KAVAK Duygu, KILIÇER Ali, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.235-249, 2023
Metrikler
Yayın (WoS)
18
Yayın (Scopus)
18
Atıf (WoS)
132
H-İndeks (WoS)
7
Atıf (Scopus)
181
H-İndeks (Scopus)
7
Atıf (Scholar)
931
H-İndeks (Scholar)
14
Atıf (TrDizin)
31
H-İndeks (TrDizin)
4
Atıf (Sobiad)
369
H-İndeks (Sobiad)
7
Proje
13
Fikri Mülkiyet
6
Tez Danışmanlığı
18